Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Al 18 jaar dť specialist       5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

WayPointBlog

Bel ons: 088-0226900


Blog> Januari2019> Cardo JBL Freecom Plus

Cardo en JBL5 januari 2019
door Ruud Schut

Update 20 mei 2019, de losse Cardo Systems Speakerset JBL is nu leverbaar.

Cardo en JBL en introductie Cardo Freecom Plus serie

Tijdens de Intermot van afgelopen jaar heeft Cardo aangekondigd dat ze zijn gaan samenwerken met JBL. Het werd duidelijk dat Cardo met aparte JBL speakers ging komen en nu is het zover. Tijdens de Eicma van vorig jaar zijn ook de eerste afbeeldingen van de Freecom 4 Plus opgedoken en daar is nu ook meer duidelijk over.

Cardo Freecom 1 Plus, Cardo Freecom 2 Plus en Cardo Freecom 4 Plus

De Freecom serie is de afgelopen jaren een van de populairste series geweest op communicatiegebied. Betaalbare oplossingen en een mooi plat ontwerp. Afhankelijk van je wensen had je de keus uit de Freecom 1, 2 of 4. Deze nummering is nog steeds gehandhaafd, maar de mogelijkheden zijn uitgebreid, wat is er veranderd:

Cardo Freecom 1 -> Cardo Freecom 1 Plus
De Freecom 1 was een prima headset voor de motorrijder die graag zijn telefoon wil kunnen gebruiken en / of zijn navigatiesysteem wil beluisteren. Het was niet mogelijk om met een andere headset te verbinding. Met de introductie van de Freecom 1 Plus is dit nu wel mogelijk. De afstand is beperkt tot bestuurder - duo. De Cardo Freecom 1 Plus is als enkele of als dubbele set te koop.

Cardo Freecom 2 -> Cardo Freecom 2 Plus
Met de Cardo Freecom 2 kun je communiceren van bestuurder naar bijrijder, met de Cardo Freecom 2 Plus is dit veranderd in motor-naar-motor. Het bereik is beperkt tot 500 meter en je kunt met maximaal met z'n tweeŽn communiceren.

Cardo Freecom 4 PlusCardo Freecom 4 -> Cardo Freecom 4 Plus
Hier zien we eigenlijk de grootste wijziging. De Freecom 4 was al geschikt voor motor-naar-motor communicatie tot 4 personen in een groep. Dat is verder niet gewijzigd, maar de wijziging zit in een aantal andere dingen. Als eerst is hier ook de hardware duidelijk anders geworden. De Cardo Freecom 4 Plus is voorzien van een draaiwiel voor nog makkelijkere bediening. Daarnaast zijn er functies die we voorheen alleen in de Packtalk modellen zagen toegevoegd, zoals Natural Voice Operation en een afstand tot maximaal 3,6 km in een groep. Wat de Freecom 4 Plus niet heeft is de DMC techniek voor MESH netwerk gebruik. Dat blijft het verschil met de Packtalk serie. Daarnaast wordt de Cardo Freecom 4 Plus standaard geleverd met JBL speakers.

Cardo Packtalk Bold JBL en Cardo Packtalk Slim JBL
Wat de Cardo Packtalk systeem betreft zijn er niet direct functionele wijzigingen, maar wel een hardware matige wijziging. Net als bij de Cardo Freecom Plus worden nu standaard JBL speakers meegeleverd. Meer over JBL lees je hieronder.

Cardo en JBLCardo en JBL

Cardo wil graag het beste voor zijn klant. Op het gebied van Bluetooth communicatie voor de motorrijders loopt Cardo altijd voorop. Jaren terug waren ze een van de weinige aanbieders van bruikbare Bluetooth systemen voor motorrijders. Inmiddels zijn er meerdere merken maar Cardo zit niet stil, een aantal jaren geleden kwam Cardo als eerste met een headset die gebruikt maakte van DMC techniek. Hierdoor is de communicatie in groepen weer een heel stuk beter geworden. De speakers die Cardo gebruikt zijn natuurlijk van prima kwaliteit, maar Cardo wil altijd beter. In 2018 zijn ze de samenwerking aangegaan met JBL.

JBL is meer dan 70 jaar een begrip in de wereld van audio. Van concerthallen tot bioscopen, van home entertainment tot speakers voor onderweg. JBL staat synoniem voor uitstekende audio en innovatie.

De afgelopen maanden hebben de akoestisch specialisten, mechanische experts en software-engineers nauw samengewerkt in het Harman's Acoustic Labs in Los Angeles. Alle audio-elementen van de intercomsystemen van Cardo zijn onder de loep genomen, waar nodig gewijzigd en geoptimaliseerd . Dit in combinatie met de achterliggende software en elektronica, heeft uiteindelijk geresulteerd in een speciale JBL luidspreker.

Goede audio kwaliteit in een motorhelm is een uitdaging. De wind, de weg, de motor en het type helm, alles heeft effect op hetgeen je hoort. Cardo heeft een groep testrijders op pad gestuurd en met de feedback is er weer verder gekeken hoe het beste audioprofiel gemaakt kan worden voor een motorrit. JBL speakers worden standaard geleverd bij deze systemen:

Cardo modellen 2019

Cardo Systems Speakers JBL

adviesprijs € 99,95 bij ons € 89,95 

Cardo Speakers JBL

Cardo Freecom 1 Plus

adviesprijs € 139,95 bij ons € 69,- 

Cardo Freecom 1 Plus

Cardo Freecom 2 Plus

adviesprijs € 169,95 bij ons € 119,- 

Cardo Freecom 2 Plus

Cardo Freecom 4 Plus

adviesprijs € 249,95 bij ons € 199,- 

Cardo Freecom 4 Plus

Cardo Packalk Bold JBL

adviesprijs € 339,95 bij ons € 229,- 

Cardo Packtalk Bold JBL

Cardo Packtalk Slim JBL

adviesprijs € 339,95 bij ons € 259,- 

Cardo Packtalk Slim JBL

Laatste wijziging: 10 Nov, 2023
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden