Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Sinds 1999 dé specialist      5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_communicatie

Bel ons: 088-0226900

COVID-19 maatregelen | Kom winkelen, een afspraak is niet nodig!


Communicatie

Communicatie op de motor

Communicatie op een motor of tussen verschillende motoren verloopt tegenwoordig meestal via bluetooth. WayPoint heeft inmiddels al jarenlang ervaring met de verschillende bluetooth headsets en op basis daarvan hebben we een aantal merken die we in het assortiment hebben opgenomen. De meeste bluetooth headsets zijn losse modules die je op vrijwel iedere helm kunt bevestigen. Voor een aantal specifieke helmen zijn bluetooth headsets verkrijgbaar die compleet weggewerkt kunnen worden in een helm. Dit betekent dat je aan de buitenkant niets kunt zien van de bluetooth headset en is dus het meest ideale wanneer je liever niets aan de buitenkant van je helm monteert.
 

Binnen de verschillende merken die wij voeren, zijn er meerdere bluetooth headsets verkrijgbaar. Meestal zijn er basis headsets, die je aan een navigatiesysteem of telefoon kunt koppelen. Het is dan niet mogelijk om ook met een duo-passagier of andere motorrijder te communiceren. De uitgebreidere headsets kunnen dit wel, met een duo-passagier, met een andere motorrijder of juist met een groep motorrijders.

sena_bluetooth

Veel merken hebben de laatste jaren gewerkt aan een mogelijkheid om hun headset te kunnen koppelen aan een headset van een ander merk. Hierdoor is het niet nodig om voor beide personen een nieuwe headset aan te schaffen, maar slechts een headset toe te voegen of te vervangen. Dit klinkt ideaal, maar onze ervaring is dat de werking in de praktijk erg wisselend is. Het is dus momenteel nog steeds het handigst om te communiceren via headsets van hetzelfde merk.

Naast communiceren hebben de headsets nog meer opties. Er zijn headsets met FM-radio, zodat je radio kunt luisteren. Er zijn headsets die meerdere koppelingen tegelijk aankunnen. Bijvoorbeeld zowel een mobiele telefoon als een navigatiesysteem tegelijk. Een redelijk nieuwe functie die je in een aantal sets terugvindt, is het parallele audio streaming. Dit zorgt ervoor dat je met de andere headset kunt blijven communiceren terwijl een navigatiesysteem of muziekbron iets afspeelt. De software van vrijwel alle headsets kun je tegenwoordig updaten via de pc of smartphone. En daarnaast hebben de meeste leveranciers een handige app waarmee je instellingen van de modules eenvoudig kunt wijzigen. Bij een aantal headsets is het mogelijk om deze te bedienen via een afstandsbediening. Hierdoor is het niet nodig om je handen van het stuur te halen voor de bediening van de module.

Zoals al eerder vermeld, verkopen wij meerdere merken bluetooth headsets en hieronder staan per merkt de verschillende systemen

Cardo heeft meerdere headsets op de markt gebracht, momenteel zijn de Smartpack-Packtalk en de Freecom 1, 2 en 4 het meest gangbaar. De Smartpack-Packtalk sets kenmerken zich doordat ze de luxere uitvoeringen zijn en het belangrijkste verschil tussen deze en andere sets is de DMC-techniek. DMC zorgt ervoor dat wanneer je met meerdere andere Smartpack of Packtalk headsets verbonden bent, dat je dan in een netwerk verbonden bent. Dit maakt het mogelijk om te kunnen blijven communiceren terwijl een van de headsets buiten bereik is. Bij andere merken is dit niet mogelijk en wordt de verbinding soms verbroken, afhankelijk van de volgorde van koppelingen.

Cardo Packtalk Bold JBL

Cardo Packtalk Bold JBL

meer informatie

Cardo Packtalk Slim JBL

Cardo Packtalk Slim JBL

meer informatie

Cardo Freecom 1 Plus

Cardo Freecom 1 Plus

meer informatie

Cardo Freecom 2 Plus

Cardo Freecom 2 Plus

meer informatie

Cardo Freecom 4 Plus JBL

Cardo Freecom 4Plus JBL

meer informatie

Sena kenmerkt zich door het streven naar eenvoud in gebruik. De bediening gebeurt met name met een grote knop aan de zijkant van de module. Volume bedienen, verbinding naar de andere headset(s) open zetten etc. Het is een grote knop, die niet te missen is als je hem zoekt tijdens het rijden. Verder heeft Sena de Sena 10U ontwikkeld voor een aantal specifieke helmen, die volledig in de helm ingebouwd kunnen worden. De bediening gebeurt dan met de meegeleverde afstandsbediening die eenvoudig aan je stuur gemonteerd kan worden.

Sena 50S

Sena Mesh
50 / 30 / Spider

 

Sena S serie

Sena S serie
20 / 10 / 5 / 3

 

Sena SF serie

Sena SF serie
1 / 2 /4

 

Sena SF serie

Sena 10U serie
 

 

Sena overig

Meer van Sena
 

 

Schuberth heeft in samenwerking met andere bluetooth communcatieaanbieders headsets ontwikkeld die geschikt zijn om volledig in te bouwen in een aantal Schuberth helmen. Voor de Schuberth C4 en Schuberth R2 is er een systeem ontwikkeld  samenwerking met Sena. Het is voor dit systeem niet nodig om de nekkraag te vervangen. Je plaats de bluetoothmodule en de accu en je  bent klaar, speakers en microfoon zitten al in de helm.
Voor de Schuberth C2, C3(Pro), E1, en S2 Sport is er een speciale nekkraag ontwikkeld in samenwerking met Cardo. Je vervangt de bestaande nekraag voor de kraag met alle techniek erin. Voor de C3(Pro) en E1 is er ook een alternatief van Sena. 

Schuberth SC1

Schuberth SC1
Geschikt voor C4-C4 Pro

Meer informatie

Schuberth SC1M

Schuberth SC1M
Geschikt voor M1-M1 Pro

Meer informatie

Schuberth SC10U

Schuberth SC10U
Geschikt voor C3-C3 Pro en E1

Meer informatie

Sena Remote

Sena Remote
 

Meer informatie

Midland is al jarenlang een grote speler op de communicatiemarkt. Naast de portofoon oplossingen die ze hebben, zijn er ook verschillende Bluetooth systemen leverbaar. De ontwikkelaars van Midland zitten niet stil, de nieuwste systemen beschikken over een functie om je GPS aanwijzingen te horen tijdens een intercom gesprek. Uiteraard kun je met een app de verschillende functies beheren en daarnaast kun je de telefoon ook nog eens gebruiken wanneer je motormaatjes buiten bereik komen. Je hoeft ze dan niet te bellen maar met behulp van de app en een internetverbinding wordt er dan contact gelegd. Je hebt hier wel de optionele PTT knop voor nodig.

Midland BT Mini

Midland BT Mini

Meer informatie

Midland BTX1 Pro S

Midland BTX1 Pro S

Meer informatie

Midland BTX2 Pro S

Midland BTX2 Pro S

Meer informatie

Midland Next Pro Ultra

Midland BT Next Pro Ultra

Meer informatie

Midland BTT Button

Midland BTT Button

Meer informatie

UClear richt zich op gebruikers die het vervelend vinden om een microfoon voor hun mond te hebben. De microfoons van deze headsets zijn ingebouwd in de speakers, waarbij er een extra optie is om microfoons in te bouwen aan de bovenzijde in de helm. Dit werkt verrassend goed.  Daarnaast hebben de systemen het voordeel dat de intercom verbinding actief blijft wanneer je navigatiesysteem wat te melden heeft. Het is dan zelfs mogelijk dat de mede-rijders de aanwijzing ook te horen krijgen.

UClear AMP Go2

UClear AMP GO2

Meer informatie

UClear Motion 4 Lite

UClear Motion 4 Lite

Meer informatie

UClear Motion 4 Lite

UClear Motion 6

Meer informatie

UClear Motion 4 Lite

UClear Motion Infinity

Meer informatie

Laatste wijziging: 09 Oct, 2021
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden