Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*    Gratis verzenden vanaf € 50,-    Sinds 1999 dé specialist     5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

bannermotornavigatie

Bel ons: 088-0226900


Motornavigatie > Smartphone op de motor

Smartphone op de motor

Tegenwoordig beschikken de meeste mensen over een smartphone. Bellen doen we er steeds minder mee, maar voor tal van andere toepassingen is de smartphone prima bruikbaar. Een van de dingen waar de smartphone ook prima voor bruikbaar is, is navigeren. Er zijn veel apps beschikbaar, zowel betaald als gratis. Sommige apps werken met offline kaarten, andere moeten online zijn. Er zijn apps te vinden die net als een auto routeplanner geschikt zijn om je van A naar B te brengen, maar de wat meer geavanceerde apps zijn ook geschikt om routes in te laden. Daarnaast zijn er ook apps met mogelijkheden voor kronkelroutes.

3_s300Bevestiging van je smartphone op de motor

Je kunt natuurlijk je smartphone in je binnenzak houden en dan met een oortje de aanwijzingen volgen, maar in de praktijk is het toch wel handig om ook het scherm te zien. Een goede manier van bevestigen is dan natuurlijk wel aan te raden. Je wilt natuurlijk niet dat je smartphone ergens langs de kant van de weg belandt. Daarnaast wil je de telefoon makkelijk uit de houder kunnen halen en indien mogelijk ook nog een beetje beschermen tegen weer en wind. Er zijn steeds meer waterdichte telefoons, maar een beetje extra bescherming kan geen kwaad. We hebben verschillende oplossingen om je smartphone te bevestigen, er zijn universele oplossingen, geschikt voor verschillende modellen telefoons en er zijn telefoon-specifieke houders. Kijk hier voor de verschillende merken en mogelijkheden.

1_s300USB voeding op je motor voor je smartphone

Wanneer je de smartphone gaat gebruiken voor navigatie, dan zul je merken dat je accu sneller leeg is. Twee dingen die veel invloed hebben op je accuduur zijn nauwkeurige positiebepaling en schermverlichting. Om goed te navigeren moet je telefoon natuurlijk precies weten waar jij je bevindt. Daarnaast moet de schermverlichting vaak wel op maximaal staan om het scherm goed af te kunnen lezen in buitenlicht. Het kan dus handig zijn om een (USB) stroompunt op je motor te maken. Ook hiervoor hebben we verschillende opties. Kijk daarvoor onder het kopje 'USB voeding op de motor'

Remotek OneBediening van je smartphone op de motor

Je smartphone op de motor gebruiken klinkt natuurlijk best handig, maar het bedienen en gebruiken is met handschoenen aan niet altijd zo vanzelf sprekend. Er zijn verschillende navigatieapps die overweg kunnen met Bluetooth toetsenbord input. De Remotek is zo'n soort toetsenbord die waterdicht is en te gebruiken is met handschoenen. De Remotek kan ook aan je stuur gemonteerd worden. Klik hier voor meer informatie.

Bevestiging smartphone op de motor

RAM-Mount X-Grip

Ram-Mount X-Grip

Een groot voordeel van de RAM-Mount X-Grip is dat deze bruikbaar is voor de meeste telefoons. Het maakt ook niet uit of je telefoon in een siliconenhoesje zit aangezien de X-Grip de telefoon vastklemt. Je hebt verder nog een RAM-mount bol op je motor nodig en de knijper. Door de grote verscheidenheid aan RAM-bollen is er voor iedere motor wel een oplossing te vinden.

Klik hier voor meer informatie.

SP-Connect

SP-Connect

SP-Connect levert telefoon specifieke houders. Je krijgt een beschermhoes voor je telefoon waar het gepatenteerde twistlock systeem in verwerkt zit. Deze hoes beschermt dus ook tijdens het dagelijks gebruik. Stap je op je motor dan draai je in één simpele beweging je telefoon op je stuur. Uiteraard zijn er nog tal van andere bevestigingsopties beschikaar zodat jij je telefoon ook in de auto, op je fiets op tijdens het hardlopen kunt bevestigen.

Klik hier voor meer informatie.

Optiline

Optiline

Met Optiline kun je jouw telefoon op een eenvoudige manier monteren op je fiets of motor. Als eerste kies je de juist hoes of houder voor je telefoon en vervolgens heb je een ruime keus aan bevestigingsopties voor op je fiets of motor. Voor ieder stuur is wel een oplossing bedacht. De telefoonhouder / hoes klik je heel eenvoudig op de Optiline adapter.

Klik hier voor meer informatie.

USB voeding op de motor

USB oplaadpunt
 

USB oplaadpunt

Wanneer je helemaal geen aansluitpunt voor 12 volt op je motor hebt, dan kan dit een handige oplossing zijn. Een voordeel is dat het oplaadpunt pas stroom gaat verbruiken zodra de rubberen kap wordt openmaakt. Er zit een magnetische schakelaar in de kap verwerkt die ervoor zorgt dat bij gesloten kap er geen stroom wordt gebruikt. Ideaal dus bij aansluiten rechtstreeks op de accu.

Klik hier voor meer informatie

USB stekkers
 

USB stekkers

Is je motor wel voorzien van een stopcontact dan is het vaak een kleinere versie dan in de auto. We hebben twee type stekkers die in deze kleine stopcontactjes passen. Eentje die haaks is en een rechte variant. We verkopen ook de losse stopcontactjes wanneer je dat handig vindt om op je motor te monteren. Een dergelijk aansluitpunt kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor je druppellader.

Klik hier voor meer informatie

Dubbele USB voeding voor BMW motoren

Dubbele USB voeding voor BMW-motoren

Deze stekker is speciaal ontwikkeld voor BMW motoren waar al een standaard plug op zit. Dezelfde kabelaansluiting kun je gebruiken voor deze variant. Je vervangt dus je DIN stopcontact en je beschikt over 2 USB poorten. Op de ene poort kun je met max. 2,3 ampere laden en op de andere poort met 1,0 ampere. De poort die je niet gebruikt kun je waterdichtafschermen met de rubber afdekdop.

winkelwagenbij ons € 45,-

USB aansluitkabels
 

USB aansluitkabels

Geen plek voor een stopcontact? Dan hebben we ook meerdere oplossingen. Een losse kabel is meestal wel in te bouwen op je motor. Uiteraard moet je ervoor zorgen dat de spanning wordt omgevormd van 12 naar 5 volt, maar die techniek zit verwerkt in de kabels die we verkopen. Er zijn kabels met een female USB, maar ook kabel met een microUSB stekker zodat deze direct in je telefoon kan.

Klik hier voor meer informatie

Laatste wijziging: 24 May, 2024
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden