Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Sinds 1999 dé specialist      5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_fietsnavigatie

Bel ons: 088-0226900


Fietsnavigatie> Garmin GPSMAP 65 serie

Garmin Multi band toestellen

Najaar 2020, Garmin introduceerd de eerste serie handheldtoestellen die beschikken over Multi-band technology. Multi-band technology is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van GPS ontvanger. De multi-band techniek zorgt voor een hogere nauwkeurigheid, met name in uitdagende omgevingen zoals in steden en dichte bebossing. In die omgeving heb je vaak te maken met gereflecteerde signalen vanwegen de bebouwing. De toestellen met een multi-band ontvanger kunnen hier veel beter mee over weg. In dit artikel op ons blog vertellen we meer over de nieuwe Multi-band techniek. Naast de Garmin GPSMAP 65(S) is ook de Garmin GPSMAP 66sr geďntroduceerd, voor het vergelijk hebben we deze hieronder ook vermeld. De GPSMAP66SR is inmiddels opgevolgd door de Garmin GPSMAP 67

Garmin GPSMAP 65
Garmin GPSMAP 65

adviesprijs € 400,- bij ons € 349,- 

Garmin GPSMAP 65s
Garmin GPSMAP 65s

adviesprijs € 450,- bij ons € 399,- 

Garmin GPSMAP 66sr
Garmin GPSMAP 67

bij ons € 499,- 

Video reviews

Video GPSMAP 65s

GPSMAP 65s reviewhtml video code by VideoLightBox.com v3.1
 

Video GPSMAP 66sr

GPSMAP 66sr reviewjquery player by VideoLightBox.com v3.1
 

De belangrijkste verschillen:

 

GPSMAP 65

GPSMAP 65s

GPSMAP 67

 

Garmin Montana 700

Garmin Montana 700i

Garmin Montana 750i

 

Multi-band GNSS

V

V

V

Scherm diagonaal

2,6 inch

2,6 inch

3 inch

Scherm resolutie

160 x 240 pixels

160 x 240 pixels

240 x 400 pixels

MIL-STD-810

 

 

V

AA-batterijen

V

V

 

Interne lithium-ion accu

 

 

V

ABC-sensoren

 

V

V

Live Geocaching

 

 

V

Garmin GPSMAP 65 serieDe Garmin Multi-band toestellen, Garmin GPSMAP 65, Garmin GPSMAP 65s en Garmin GPSMAP 66sr

De nieuwe Garmin multi-band toestellen zijn gebaseerd op een aantal populaire handhelds van Garmin. Het mag duidelijk zijn dat de GPSMAP 65(s) gebaseerd is op de GPSMAP 64(s). Wat behuizing, knoppen, interface is het toestel ook helemaal vergelijkbaar. De multi-band GNSS ontvanger is natuurlijk toegevoegd maar daar zie je aan de buitenkant niks van. De GPSMAP 65(S) beschikt over een intern geheugen van 16GB die voor een groot deel gevuld is met de Garmin TopoActive kaart van Europa. De kaart is gebaseerd op de OpenStreetMap data. Het verschil tussen de Garmin GPSMAP 65 en Garmin GPSMAP 65S is dat deze laatste beschikt over een barometrische hoogtemeter en een elektronisch kompas. Wat software en interface zijn er nagenoeg geen verschillen met de GPSMAP 64 serie ook wat snelheid betreft merken we geen verschil. Wil je wat dat betreft ook een stap vooruit dan moet je kijken naar de Garmin GPSMAP 66sr.

Binnen de geocache community is de GPSMAP 64 serie nog altijd erg populair, een robuust toestel die met de knoppen prima te bedienen is. Een betere nauwkeurigheid is natuurlijk altijd prettig dus de GPSMAP 65(S) kan een interessante keuze zijn. Wat dan eigenlijk wel jammer is, is dan dat de GPSMAP 65(S) niet geschikt is voor Live Geocaching. Je moet (zoals je nu gewend bent) de caches van te voren in het toestel laden. Wanneer je beschikt over een toestel die Live Geocaching ondersteund dan kun je in combinatie met je mobiel ter plekke geocaches downloaden. Daarnaast kun je lijsten synchroniseren of op GC code zoeken. Ga je veel geocaches laden dan is het uiteraard aan te raden ze gewoon te laden zoals je dat altijd doet. Het Live Geocachen is vooral handig wanneer je onvoorbereid op pad gaat of je plannen onderweg wijzigen. Deze functie zit wel in de GPSMAP 66sr.

Garmin GPSMAP 66srDe Garmin GPSMAP 66sr hoort natuurlijk in het rijtje thuis van de GPSMAP66S, GPSMAP66ST en GPSMAP66i. De GPSMAP 66sr is de enige in deze serie met de multi-band GNSS ontvanger, het toestel is ook voorzien van de Garmin TopoActive kaart en beschikt over een interne oplaadbare lithium-ionbatterij. Die laatste zien we ook terug in de GPSMAP66i waar de i staat voor de inReach techniek, daar beschikt de GPSMAP 66sr dan niet over. Het is overigens wel mogelijk om een losse inReach ontvanger (zoals de inReach mini) te koppelen aan de GPSMAP 66sr.

De Garmin GPSMAP66sr is in vergelijking met de GPSMAP 65 serie op een aantal vlakken moderner. We noemden al de Live Geocaching functie in combinatie met je mobiele telefoon. Daarnaast zijn er nog een aantal meer 'connected' mogelijkheden. Met de GPSMAP 66sr is het mogelijk om bijvoorbeeld weersinformatie te ontvangen (indien gekoppeld aan je smartphone) en een live track functie te starten. Voor een wat uitgebreider verhaal over de GPSMAP 66 serie verwijzen we naar deze review over de GPSMAP 66s(t).

De Garmin GPSMAP 66SR is inmiddels opgevolgd door de Garmin GPSMAP 67. De GPSMAP 67 beschikt over een USB -C poort en heeft een sterk verbeterde accuduur. Daarnaast kun je kaarten via WiFi downloaden ook van gebieden buiten Europa.

Garmin Eplore App en website

Nieuwe voor de GPSMAP 65 modellen (de 66 kon het al) is dat deze overweg kunnen met de Garmin Explore app en website. Je kunt dit zien als een cloud omgeving waar routes en tracks in opgeslagen en gemaakt kunnen worden. Deze gegevens kunnen vervolgens weer gesynchroniseerd worden met de toestellen. Overigens ziet het er naar uit dat deze functie ook nog naar de GPSMAP 64 serie gaat komen. Op dit moment (9 oktober 2020) is er een beta-firmware voor deze toestellen beschikbaar.

Laatste wijziging: 09 Apr, 2024
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden