Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Sinds 1999 d specialist      5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_wandelnavigatie

Bel ons: 088-0226900

ruud-100Review Garmin GPSMAP 66s en GPSMAP 66st

September 2018 - Onze collega Ruud Schut heeft de nieuw aangekondigde Garmin GPSMAP 66st bekeken en getest. Vervolgens heeft hij zijn bevindingen beschreven in onderstaande review

LET OP: met de introductie van de GPSMAP 66SR heeft Garmin besloten te stoppen met de GPSMAP 66ST. De overige modellen zijn dus gewoon leverbaar. De GPSMAP66S is verder gelijk maar heeft geen voorgeladen TopoActive kaart. De GPMAP 66sr heeft wel de kaart en daarnaast een ingebouwde accu en werkt dus niet op losse batterijen. Daarnaast heeft de GPSMAP 66sr een verbeterde multiband ontvanger :

Garmin GPSMAP 66st en Garmin GPSMAP 64stDe Garmin GPSMAP 66s en de Garmin GPSMAP 66st

Het is al een tijdje stil op het gebied van handehelds van Garmin, maar daar is nu verandering in gekomen. In septemer 2018 heeft Garmin GPSMAP 66s en Garmin GPSMAP 66st aangekondigd. De twee nieuwste modellen op handheld gebied. Waar de afgelopen jaren de nieuwe toestellen van Garmin allemaal over een touchscreen beschikten, heeft de Garmin GPSMAP 66s(t) weer de bekende knoppen zoals we natuurlijk al gewend waren bij de GPSMAP 60C(S)x, GPSMAP 62 en GPSMAP 64 serie.

Wat uiterlijk betreft is er misschien niet eens zo heel veel gewijzigd. De knoppen aan de voorzijde zijn ongewijzigd, de uitstekende antenne zit nog steeds op zijn plek. De aan- en uitknop is verplaatst naar de bovenzijde van het toestel, een plek die we nog kennen van de GPSMAP 60 serie. De antenne is misschien iets korter geworden, maar dit komt ten goede aan het formaat scherm. Het scherm is namelijk vergroot van 2,6 inch naar 3 inch. Daarnaast is de resolutie ook verhoogd waardoor je over een prettig leesbaar scherm beschikt. Aan de anderzijde zit een micro-USB aansluiting achter een kapje, de externe antenne aansluiting is niet meer toegevoegd.

Natuurlijk is het toestel op veel fronten weer helemaal van deze tijd. Wanneer je verbinding maakt met je telefoon is het toetel online , je kunt Live Geocachen, BirdsEye beelden dowloaden, je trips synchroniseren en meer. Je ontvangt je berichten op je toestel (indien gewenst) en je kunt het weerbeeld zien.

Garmin GPSMAP 66s(t)

Garmin GPSMAP 66s(t)Wel of niet de Topo Active kaart?

Er zijn twee modellen, de Garmin GPSMAP 66s en Garmin GPSMAP 66st . Het verschil zit hem in de T en die staat voor de Garmin TopoActive kaart. Deze kaart is gebaseerd op de OpenStreetMap data en prima bruikbaar voor je trips. Zoals de wat actievere OSM kaarten gebruikers weten zijn er heel veel verschillen varianten OpenStreetMap kaarten te downloaden. Een aantal populaire kaarten zijn de OpenFietsmap, Freizeitkarte en OSM Generic Routable. Ze gebruiken allemaal dezelfde brondata, alleen kun je doen met de data wat je wilt. De OpenFietsmap is meer gericht op het fietsen, de Freizeitkarte meer op het wandelen enz. Garmin gebruikt dus ook deze brondata en maakt daar dus zijn eigen versie van. Wanneer je de TopoActive gebruikt is het bijvoorbeeld niet nodig om voor verschillende toepassingen verschillende kaarten te gebruiken. Een ander voordeel is dat Garmin de data een stuk filtert. Niet alles wat in de brondata staat wordt meegenomen in de daadwerkelijke kaart. Uiteraard wel de paden, wegen, water enz.  maar geen dingen als hekken, bebouwing enz. Op die manier creren ze een prettig leesbare kaart met alleen de informatie die nodig is.

Wanneer je al jaren naar volle tevredenheid werkt met je zelf geladen kaarten, dan heb je uiteraard voldoende aan de Garmin GPSMAP 66s. Wil je een stukje gemak en direct over de kaart van geheel Europa inclusief updates beschikken? Dan is de Garmin GPSMAP 66st interessanter. Het is uiteraard ook mogelijk om zelf extra kaarten te laden in een Garmin GPSMAP 66st.

Een aantal nieuwe dingen zoals Live Geocaching zagen we natuurlijk al in de Garmin Oregon 700 serie. De werking is eigenlijk heel vergelijkbaar alleen gaat de bediening volledig met knoppen. Wanneer je helemaal geen ervaring hebt met GPS toestellen dan is een touchscreen wellicht makkelijker maar ken je de knoppen van de 60/62/64 serie dan kun je ook zo aan de slag met de Garmin de GPSMAP 66s serie. Het voordeel van knoppen is dat je ongeacht regen, handschoenen, kou enz. het toestel goed kunt bedienen. Daarnaast kun je met de cursor heel precies een punt op de kaart aangeven. Ok, het invoeren van een naam of iets dergelijk gaat misschien iets minder handig maar ook daar word je handig in.

Garmin GPSMAP 66s(t)GPS, GLONASS en Galileo

Sinds de begin jaren werden de toestellen uit de GPSMAP 60/62/64 serie altijd geroemd om de goede ontvangst. Dit kwam mede door de (letterlijk) uitstekende antenne. In de latere jaren was dat uitstekende deel steeds minder relevant doordat de ontvangers steeds beter overweg konden met zwakkere signalen. Maar nu heeft Garmin toch weer een stap gezet in de ontvangstkwaliteit. De Garmin GPSMAP 66s(t) is het eerste handheld toestel van Garmin dat ook de Europese Galileo satellieten kan ontvangen. Europa beschikt nog niet over een volledig dekkend netwerk, maar elke extra satelliet die het toestel kan ontvangen, kan bijdragen aan een snellere fix en een nauwkeurigere positieweergave.

Het toestel voelt erg degelijk aan en het is niet alleen een gevoel maar ook iets wat onderstreept wordt door de MIL-STD-810G standaard waar de Garmin GPSMAP 66s(t) aan voldoet. Deze standaard betekent dat de Garmin GPSMAP 66s(t) voldoet aan verschillende strenge eisen waar apparatuur aan moet voldoen. De eisen zijn opgesteld door het Amerikaanse leger en hebben o.a. betrekking waterdichtheid, schokbestendigheid en werking bij extreme temperaturen.

Connected

Zoals eerder aangegeven is de Garmin GPSMAP 66s(t) connected. Daarmee bedoelen we dat het toestel gekoppeld kan worden aan je telefoon via Bluetooth. De Garmin GPSMAP 66s(t) kan dan de internetverbinding van je telefoon gebruiken. Hiermee kun je dus ter plekke geocaches downloaden, maar je kunt ook weerbeelden op het toestel ontvangen. Daarnaast kun je gebruik maken van ConnectIQ apps die voor nog meer functionaliteit kunnen zorgen. Krijg je onderweg een whatsapp bericht binnen op je telefoon (die veilig weggeborgen zit je tas) dan krijg je dit bericht te zien op het scherm van je Garmin GPSMAP 66s(t).

Garmin Explore

Garmin GPSMAP 66s(t)Garmin introduceert ook de Garmin Explore app en website. Met Garmin Explore wordt het mogelijk om routes te maken, punten te markeren enz. Deze gegevens kun je vervolgens synchroniseren met je Garmin GPSMAP 66s(t). Op het moment van schrijven is Garmin Explore nog niet beschikbaar, zodra dit het geval is zullen we hier uiteraard verder op ingaan.

Birds Eye

Met de Garmin GPSMAP66s(t) is het mogelijk om zonder tussenkomst van een computer BirdsEye beelden te downloaden. Je kunt via een Wi -Fi verbinding contact maken met de BirdsEye server en een gebied kiezen waar je de beelden van wilt downloaden. Je krijgt dan in de meeste gevallen een soort luchtfoto's van het gebied te zien.

Garmin GPSMAP 66s(t)

Er is ook een zaklamp functie beschikbaar, achterop het toestel zit een LED Lamp die je aan kunt zetten, deze kun je eventueel laten knipperen of een SOS signaal uit laten zenden.

Klik hier voor meer informatie en bestellen. En bekijk ook onderstaand filmpje met onze eerste indruk.

Garmin GPSMAP 66 serie

Garmin GPSMAP 66S
Garmin GPSMAP 66S

bij ons € 399,- 

Garmin GPSMAP 66SR
Garmin GPSMAP 66SR

bij ons € 499,- 

Garmin GPSMAP 66i
Garmin GPSMAP 66i

adviesprijs € 599,95 bij ons € 449,- 

Laatste wijziging: 19 Dec, 2023
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden