Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*    Gratis verzenden vanaf € 100,-    Sinds 1999 dé specialist     7 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

bannermotornavigatie

Bel ons: 088-0226900

waypointtravel


Motornavigatie > Garmin Zumo GPS

Garmin Zumo serie

Met de Garmin Zumo is er een prima toestel neergezet die voor een belangrijk deel van de motorrijders aan de verwachtingen zal voldoen. Het is een allround toestel die elementen in zich heeft voor vrijwel elk type rijder. Daarbij is het toestel eenvoudig in zijn bediening gelaten en zijn alleen de meest noodzakelijke instellingen naar eigen smaak in te stellen.

Garmin Zumo

Garmin Zumo filmpjes

Garmin Zumo 396LMT-S Garmin Zumo 595LM Garmin Zumo 395LMvideo player html5 by VideoLightBox.com v3.1
 

Garmin ZumoDe Garmin Zumo is niet alleen geschikt voor de motor, maar met de autokit (standaard bij de Zumo 395 en 595) is hij ook in de auto een volwaardig navigatiesysteem. Kortom een allround toestel dat momenteel in verschillende varianten te leveren is.

3 verschillende Zumo's te weten de Zumo 345LM, 395LM en 595LM. Alle Zumo's worden tegenwoordig geleverd met een lifetime kaartupdate. Een Lifetime update houdt in dat maximaal 4 keer per jaar er een update van de wegenkaart in het toestel geladen kan worden. De eerste verschillen staan in onderstaande tabel weergegeven.

 

Garmin Zumo 595LM
Zumo 595LM Travel Edition

Garmin Zumo 595LM
Zumo 595LM Europa

Garmin Zumo 346LMT-S
Zumo 396LMT-S

Garmin Zumo 346LMT-S
Zumo 346LMT-S

Prijs vanaf:

€ 549,-

€ 449,-

€ 349,-

€ 289,-

Kaartmateriaal

Wereld

Europa

Europa

West-Europa

Scherm

5 inch Transflectief

5 inch Transflectief

4,3 inch Resistief

4,3 inch Resistief

Ingebouwde Wi-Fi

 

 

V

V

Easy Route sharing (GPX) via Smartphone Link

V

V

V

V

Muziek

V

V

V

V

Telefoneren

V

V

V

V

Verkeersinfo

V (via smartphone)

V (via smartphone)

V (via smartphone)

V (via smartphone)

Smart notifications

V

V

V

V

LiveTrack

V

V

V

V

Spotify speler

V

V

 

 

Adventurous routing/ spannende route

V

V

V

V

Rondritplanner

V

V

V

V

ANT+ (VIRB/ TMPS)

V

V

Alleen VIRB

Alleen VIRB

Veiligheids- waarschuwingen

V

V

V

V

Portrait / Landscape

V

V

 

 

Inclusief autospullen

V

V

V

 

TripAdvisor beoordelingen

 

 

V

V

De Garmin Zumo wordt geleverd met een motorfietsmontagesteun. Deze is universeel en past op veel motoren. Toch zijn er genoeg motoren waar deze steun niet op gemonteerd kan worden, of waar we een veel mooiere oplossing voor hebben. Kijk snel naar de mogelijkheden voor jouw motor: klik hier.

Standaard worden alle Zumo's geleverd zonder headset. Er zijn legio mogelijkheden om het geluid van de Zumo te horen, een overzicht van de headsets vind je hier.

De Zumo's worden standaard niet geleverd met een draagtas. Een draagtasje voor de Garmin Zumo 590LM / 595LM kost € 27,- en voor de Garmin Zumo 340/390 345/395 € 20,-

Premium en Elite pakketten

Voor alle hierboven genoemde Zumo's kun je bij ons kiezen voor een Premium of Elite pakket. Het premium pakket bestaat uit het toestel inclusief Zumolock, draagtas,  en bij de 346/396/595 zit daar dan ook nog eens de OnRoute Select 1001 motorroutes bij. Kies je voor het Elite pakket dan heb je ook de beschikken over de OnRoute Motorkaart van West-Europa!

Welke Zumo moet je nu kiezen?

Alle Zumo's zijn waterdicht en schokbestendig, ze worden allemaal geleverd met montage materiaal voor op de motor. Behalve bij de Garmin Zumo 346 worden alle modellen ook nog eens geleverd met een zuignapsteun en voedingskabel zodat het toestel ook in de auto te gebruiken is.

De Garmin Zumo 346 en de Garmin Zumo 396 worden met een actieve motorsteun geleverd, de voedingskabel zit vast geklikt in de houder. Hierdoor is het eenvoudig om het toestel zelf in en uit de houder te klikken. Het is dus niet nodig om een kabel los te koppelen bij het verwijderen van het toestel. In de motorkabel zit nog wel een omvormer verwerkt er moet hier dus wel rekening mee gehouden worden.

De Garmin Zumo 595LM beschikt ook over een actieve houder, hier kan de GPS dus eenvoudig in en uit gehaald worden. De motorkabel die aan de steun zit heeft geen omvormer en kan rechtstreeks op 12 volt aangesloten worden. Het nadeel is alleen wel dat de kabel niet eenvoudig in te korten is of van een connector worden voorzien. In de kabel zitten namelijk een aantal extra aansluitingen voor bijvoorbeeld een headset.

Bluetooth

Voor de motorrijder die houdt van muziek onderweg kiest voor de Garmin Zumo 346/396/595LM. Ook telefoneren is uiteraard mogelijk met al deze toestellen. Het is uiteraard wel nodig om een geschikte Bluetootheadset te koppelen. Wil je muziek luisteren dan is het wel noodzakelijk om een headset te gebruiken die over het A2DP protocol beschikt, maar dat zijn tegenwoordig bijna alle headsets die wij in ons assortiment hebben. Liever een draadje? Dat is ook mogelijk bij deze toestellen, maar wil je dan ook nog kunnen telefoneren dan is het gebruik van een bedraad intercomsysteem noodzakelijk, dit kan dan alleen in combinatie met de Zumo 590LM/595LM

De Garmin Zumo 346LM en de Garmin Zumo 396LM

Bij deze toestellen zitten de verschillen niet in de functies, maar in de kaartdekking en wat er wordt meegeleverd. De Zumo 346LM wordt geleverd met de kaart van West-Europa, de Zumo 396LM heeft heel Europa. Daarnaast wordt de Zumo 396LM geleverd inclusief de accessoires om het toestel ook in de auto te gebruiken. Deze accessoires zijn uiteraard ook los te koop bij de Zumo 346LM het betreft een zuignapsteun (€ 20,-) en een voedingskabel (€ 20,-).

Tot slot

Om tot een juiste keuze te komen is het belangrijk om een keer langs te komen in een van onze winkels. De toestellen kunnen daar in het 'echt' bekeken worden en ook niet onbelangrijk, we kunnen kijken wat de beste manier is om het toestel op de motor te monteren. Er zit natuurlijk een standaard bevestigingsbeugel bij de Zumo, maar deze is niet voor alle motoren geschikt, daarnaast zijn er voor veel motoren speciale bevestigingsbeugels waarmee het toestel op een betere plek, of op een mooiere manier gemonteerd kan worden.

Een ander punt is natuurlijk het geluid in de helm, hier zijn allerlei mogelijkheden voor en ook hiervoor geldt dat een goed advies belangrijk is.

Alternatief voor Zumo

Laatste wijziging: 19 Oct, 2019
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenpaypal-40px