Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*    Gratis verzenden vanaf € 50,-    Sinds 1999 dé specialist     5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

bannermotornavigatie

Bel ons: 088-0226900


Motornavigatie > Garmin Zumo GPS > Garmin Zumo XT > TeqMount BMW adapter

TeqMount BMW Adapter

TeqMount BMW AdapterTeqMount BMW AdapterTeqMount BMW AdapterTeqMount BMW AdapterTeqMount BMW AdapterTeqMount BMW AdapterTeqMount BMW AdapterTeqMount BMW AdapterTeqMount BMW Adapter

TeqMount BMW Adapter Zumo XT

Voor de XT2 versie klik hier

bij ons € 125,- 

Klik hier voor de TomTom versie

direct bestellen

Heb je nog geen Zumo XT? Koop dan de Zumo XT BMW Edition

5 winkels voor uitleg en advies!
Voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd (indien voorradig)
verzending met PostNL naar je huisadres
of afhalen bij meer dan 2800 afhaalpunten in Nederland
eigen helpdesk en technische dienst
gratis verzending vanaf € 50,-
 

TeqMount BMW Adapter voor Zumo XT

Voor de motorrijder die de voorkeur geeft aan de Zumo XT boven de BMW Navigator hebben we deze adapter ontwikkeld. De adapter voorzie je van de Zumo XT motorsteun (niet meegeleverd) en je sluit de kabel aan op de adapter. De adapter met houder klik je op de BMW Navigatie voorbereiding en je kunt op pad. De voeding gaat via de connector van de BMW voorbereiding dus je hebt verder geen gedoe met het aansluitingen van kabels.

De adapter is in Nederland ontwikkeld en wordt ook in Nederland gemaakt. De adapter wordt door middel van spuitgiettechniek gemaakt waardoor je verzekert bent van een lange levensduur. Het gebruikte materiaal is bestand tegen warmte, zonlichte en benzine. We gebruiken (een deel van) de originele Zumo XT motorkabel, deze zit gemonteerd aan de adapter. Door de originele kabel met connector te gebruiken is de kwaliteit gewaarborgd. De adapter wordt geleverd met de juiste moertjes en je gebruikt de boutjes die bij de motorsteun zitten.

1_s300Afsluitbaar?

Bij onder andere de BMW GS modellen is de BMW cradle vaak voorzien van een slot. Daarmee was het mogelijk om je BMW Navigator op slot te kunnen zetten. Met dit slot kun je wel de XT Adapter op slot zetten, maar de Zumo XT kan je er nog wel uithalen. Daar hebben we ook een oplossing voor bedacht, heb je een afsluitbare BWM cradle, bestel dan ook de TeqMount BMW Lock Adapter, daarmee kan de Zumo XT niet eenvoudig van je motor gehaald worden.

Over de TeqMount BMW adapter

Veel BMW motoren zijn standaard voorzien van een houder voor de BMW Navigator. De Navigator is al weer een paar jaar oud (sinds 2016) en erg duur. Veel BMW rijders zouden graag een Garmin Zumo XT of een TomTom Rider 550 op hun motor plaatsen maar zien op tegen het verwijderen van de Navigator houder en bekabeling. Met de nieuwe TeqMount BMW XT en TTR adapter monteer je een Garmin Zumo XT of TomTom Rider 4xx/5xx op de voorbereiding van je BMW Navigator. Op die manier zit je Zumo XT of TomTom Rider op de perfecte plek op je BMW.

Sinds de introductie van de Garmin Zumo XT kregen we van BMW rijders steeds vaker de vraag of het mogelijk is om de Zumo XT op de plek te monteren van de BMW Navigator. Dat was helaas niet zo eenvoudig aangezien de houders en aansluitingen verschillen. Zowel de houder als de kabels moeten vervangen worden. De afgelopen maanden zijn we bezig geweest met de ontwikkeling van een adapter om dit probleem op te lossen. Deze adapter klik je in de reeds aanwezige steun voor de BMW Navigator en afhankelijk van de gekozen uitvoering kun je hier een Zumo XT of een TomTom Rider op bevestigen. Via de adapter wordt het navigatiesysteem gevoed door de bestaande contacten van de BMW steun en het systeem schakelt dan ook mee met het in- of uitschakelen van de motor. Geen gedoe met aanpassen van bekabeling of demonteren van de BMW steun. De montage is binnen enkele tellen geregeld.

Voor de adapter wordt een matrijs ontwikkeld zodat deze d.m.v. spuitgieten gefabriceerd kan worden. Het voordeel is dat de adapter dan bestand is tegen warmte, zonlicht en benzine. Hij zal dus een lange tijd mee gaan. Dit in tegenstelling tot, wanneer we de adapter middels 3D printen zouden maken. De Zumo XT variant wordt geleverd met een originele Zumo XT aansluitkabel, de versie voor de TomTom Rider is inclusief originele TomTom aansluitkabel. Je hoeft alleen nog maar de originele houder op de adapter te schroeven. De prijs van de losse Zumo XT adapter is € 125,- en die voor de TomTom Rider € 99,- Beschik je nog niet over een Zumo XT of TomTom Rider, dan koop je deze gelijk als compleet pakket. Klik hier voor de Garmin Zumo XT BMW Edition.

2

Waarom niet de BMW Navigator VI?

De BMW Navigator VI is in 2016 speciaal ontwikkeld voor de BMW motoren. In de basis is het een Garmin apparaat met wat verdere integratie op je motor. Gebruik je de BMW Navigator dan kun via het multi-function wheel op je stuur het toestel bedienen. Dit werkt overigens niet met de adapter i.c.m. een Zumo XT of TomTom Rider. De Garmin Zumo XT is geïntroduceerd in 2020 en Garmin heeft met dit toestel weer een flinke stap vooruit gezet om de marktleider te blijven op het gebied van motornavigatie . De combinatie van CityNavigator kaarten en TopoActive kaarten geeft een erg gedetailleerde kaart die zeker door off-roadrijders wordt gewaardeerd. Alles is duidelijk zichtbaar op het 5,5 inch super heldere scherm. Routes en tracks synchroniseer je eenvoudig vanaf je mobiel met de Garmin Drive of Garmin Explore app. Door de vernieuwde interface en overige opties is het wel duidelijk dat de Zumo XT van een veel nieuwere generatie is dan de BMW Navigator VI (ook sinds de laatste verbeterde versie). Los van de technische verbeteringen is de prijs van de Zumo XT ook een stuk interessanter. Een Zumo XT koop je voor € 429,- dit is dan gelijk inclusief de spullen om deze in de auto te gebruiken. Een BMW Navigator VI kost € 829,- een eventuele autoset kost dan ook nog bijna € 100,- extra. Bij de Zumo XT komt dan nog wel de adapter, maar je blijft dan nog steeds ver onder de prijs van de BMW Navigator en je hebt een veel moderner apparaat. Wat je mist is je stuurbediening en gegevens als aantal remmomenten e.d. 

Daarnaast is er ook een grote groep gebruikers die de voorkeur geeft aan de TomTom Rider, ook voor de TomTom Rider gebruikers hebben we een adapter gemaakt.

De adapter is in ieder geval geschikt voor de BMW motoren waar de voorbereiding goed bereikbaar is, zoals de GS. Daarnaast is er rekening gehouden met het dashboard van de BMW RT-LC 1200/1250, hierop kan de adapter ook gebruikt worden. Wanneer je de vergrendeling gebruikt van je XT dan is het bijna onmogelijk om de Zumo XT los te klikken uit de houder, wel zo veilig!
Bij modellen waar de voorbereiding veel dieper weggewerkt zit in het dashboard (zoals de 1600GT) gaat de adapter waarschijnlijk niet passen. Zodra beschikbaar kun je altijd langs één van de WayPoint winkels om te kijken of de adapter ook op jouw BMW past.

5_s3006_s300

 

Laatste wijziging: 26 Jun, 2024
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden