Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Sinds 1999 dé specialist      5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_communicatie

Bel ons: 088-0226900


Communicatie > Sena motorhelmen

Sena_motorhelmenSena motorhelmen

Sinds 2010 ontwikkelt Sena al Bluetooth systemen voor de motorrijder en WayPoint is al vanaf die periode dealer van deze systemen. Door de jaren heen is het aanbod van verschillende types steeds verder uitgebreid. Samen met Cardo zijn ze de marktleiders op motorcommunicatie gebied. Omdat het inbouwen van de communicatie in een helm wel enige handigheid en ervaring vraagt zijn helmfabrikanten op zoek naar goede systemen die het inbouwen vereenvoudigen. Het technologie gedreven Sena is goed in staat om daarin mee te denken en hoogwaardige systemen te ontwikkelen. Steeds meer helmmerken kiezen daarom voor de samenwerking met Sena.  Enkele stappen zelfs over van eerdere samenwerkingen of eigen ontwikkelingen naar de systemen van Sena. Voor onder andere Schuberth en Shoei heeft Sena de Bluetooth / MESH systemen ontwikkeld welke heel eenvoudig ingebouwd kunnen worden. De helmen zijn al voorbereid of beschikken al over de speakers en microfoon Wat rest, is het inklikken van de module. Naast Schuberth en Shoei heeft Sena ook systemen .ontwikkeld welke ingebouwd kunnen worden in bepaalde types helmen van HJC en AGV. Ook Nolan is de samenwerking aangegaan met Sena. Waar Nolan eerst zelf hun Bluetoothmodules ontwikkelt gebruiken ze nu de techniek van Sena. Ditzelfde voor BMW, na eerst jaren een eigen systeem te hebben gehad heeft BMW er ook voor gekozen om de systemen van Sena toe te passen in haar helmen. Waarbij Sena ervoor gezorgd heeft dat ze nog steeds compatibel zijn met de eerdere BMW communicatie. Het moge duidelijk zijn dat Sena inmiddels wereldwijd de grootste aanbieder is van helm specifieke systemen. Het grote voordeel is dat inbouwen veel makkelijker gaat omdat de helm volledig voorbereid is. Je hebt ook minder (tot geen) last van modules die aan de buitenkant van de helm zijn bevestigd. Doordat Sena hiermee een steeds dominantere rol krijgt binnen de motorcommunicatie wordt het ook steeds makkelijker om aan te sluiten bij een communicatiesysteem van je maatje. Want ook al is het allemaal bluetooth, alleen binnen hetzelfde merk is de kans op een vlekkeloze samenwerking het grootst.

Een logische vervolgstap was de vraag naar volledig kant-en-klare helmen van Sena. Harley Davidson heeft er inmiddels voor gekozen om haar helmen volledig door Sena te laten maken. Maar ook onder eigen label is Sena helmen gaan maken. Ook WayPoint gelooft in de kwaliteit van de Sena helmen. Na het succes van de Sena smart fietshelmen hebben wij ook de motorhelmen van Sena in ons programma opgenomen. Er is inmiddels een ruime keus in helmen en ook nog eens voor hele nette prijzen. Je koopt al een Sena helm voor een prijs die niet eens veel hoger ligt dan de prijs van een los communicatiesysteem. Met daarbij 1 belangrijk voordeel, alles zit al ingebouwd! Je hebt verschillende types helmen waarbij de meest uitgebreide helmen beschikken over de nieuwste technieken die we ook in de Sena 50 serie zien. De Sena Impulse (systeemhelm) en Stryker (integraalhelm) beschikken over speakers en microfoons van Harman Kardon en zorgen voor een ongekende geluidservaring. Tevens kun je gebruik maken van de MESH techniek zodat je ook met grote groepen zonder problemen kunt communiceren.

Zijn er ook nadelen aan een ingebouwd systeem? Wanneer je van helm wisselt kan je het oude systeem niet meenemen. Nu zien we ook wel dat de ontwikkeling van Bluetooth systemen niet stil staat en wat nu helemaal van deze tijd is kan over een aantal jaren weer achterhaald zijn. Grote kans dus dat wanneer je toe bent aan een nieuwe helm een nieuw communicatiesysteem ook interessant kan zijn. Wanneer je wilt praten met andere motorrijders dan is het wel verstandig om bij hetzelfde merk te blijven, rijden al je motormaatjes rond met een Cardo systeem dan is het wel zo handig om ook voor Cardo te kiezen. De meeste merken hebben we een mogelijkheid om te koppelen met andere merken, maar in de praktijk werkt dit altijd wel wat lastiger.

Sena Outstar S

Sena Outstar / Outstar S

bij ons € 199,- / bij ons € 259,-

 

Sena OutRide

Sena OutRide

bij ons € 279,- 

 

Sena Outrush R

Sena Outrush R

bij ons € 299,- 

 

Sena Stryker

Sena Stryker

bij ons € 599,- 

 

Sena Impulse

Sena Impulse

bij ons € 699,- 

 

Productoverzicht

 

 

Outstar

Outstar S

OutRide

Outrush R

Stryker

Impulse

 

Sena Outstar

Sena Outstar S

Sena Outride

Sena Outrush R

Sena Stryker

Sena Impulse

 

Type helm

jethelm

jethelm

integraalhelm

systeemhelm

integraalhelm

systeemhelm

Maximale afstand

800 meter

900 meter

900 meter

900 meter

Bluetooth: 2000 meter
MESH: tot 8 KM bij minimaal 6 deelnemers

Bluetooth: 2000 meter
MESH: tot 8 KM bij minimaal 6 deelnemers

Intercom techniek

Blluetooth 3.0

Bluetooth 5.0

Bluetooth 5.0

Bluetooth 5.0

MESH / Bluetooth 5.0

MESH / Bluetooth 5.0

Aantal deelnemers

2

4

4

4

Bluetooth: 4
MESH: onbeperkt

Bluetooth: 4
MESH: onbeperkt

Harman Kardon speakers en microfoon

 

 

 

 

V

V

Spreektijd

tot 15 uur

tot 12 uur

tot 12 uur

tot 12 uur

Bluetooth: tot 18 uur
MESH: tot 11 uur

Bluetooth: tot 18 uur
MESH: tot 11 uur

Pinlock

 

 

 

 

Apart vizier dient aangeschaft te worden

Inclusief

LED achterlicht

 

 

 

 

V

V

Stembediening

 

 

 

 

V

V

Laatste wijziging: 07 Feb, 2024
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden