Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*    Gratis verzenden vanaf € 50,-    Sinds 1999 dé specialist     5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

bannermotornavigatie

Bel ons: 088-0226900


Motornavigatie > TomTom Rider > TomTom Rider vs Zumo

TomTom Rider vs Zumo

We krijgen natuurlijk regelmatig de vraag welke GPS men nu moet kopen voor gebruik op de motor. Op andere delen van onze website leggen we al veel uit over de verschillen tussen de mogelijkheden van de TomTom Rider en de Zumo. Een van de dingen waar we hier wat verder op ingaan is het verschil tussen de Kronkelwegen van de TomTom Rider, de Avontuurlijke route van de Zumo en de Zumo in combinatie met de Motorkaart.

We hebben verschillende routes laten berekenen door de toestellen. De TomTom Rider staat ingesteld op kronkelwegen, de Zumo met zijn eigen CityNavigtor kaart ingesteld op de avontuurlijke route, en de Zumo voorzien van de OnRoute Motorkaart. Je ziet in onderstaande voorbeelden goed dat de OnRoute Motorkaart de meeste weerstand heeft voor de bebouwde kom. Dit is ook een functie die we bewust hebben ingebouwd in de OnRoute Motorkaart. Met name in Nederland zie je dat de Garmin avontuurlijke route er niet echt iets avontuurlijks van maakt, het merendeel van de wegen betreft N-wegen. Wanneer je een Zumo instelt op vermijd snelwegen en korste afstand zie je niet veel verschil met avontuurlijk. In het buitenland zie je dat het al beter gaat. De kronkelroute van TomTom maakt over het algemeen ook erg leuke routes, misschien iets meer bebouwde kom dan de OnRoute Motorkaart, maar duidelijk beter dan de avontuurlijke route van Garmin.

De legenda is als volgt. Rood is de kronkelroute van de TomTom Rider, Paars is de avontuurlijke route van de Zumo en groen is de route die de OnRoute Motorkaart berekent op het toestel:

Route Moordrecht - Amersfoort

Route Moordrecht - Arnhem

Route Moordrecht - Vessem

Route Moordrecht - Heerhugowaard

Route Cochem - Gernsheim

Route Cochem - Warstein

Laatste wijziging: 24 May, 2024
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden