Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Al 18 jaar dé specialist       5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

WayPointBlog

Bel ons: 088-0226900


Blog> November2023> Sena nieuws van de EICMA 2023 Sena 60S Sena 60R en Sena Phantom

Sena 60S en Sena 60R9 november
door Ruud Schut

Sena nieuws van de EICMA 2023; Sena 60S, Sena 60R en Sena Phantom helm

De EICMA is de plek waar je de nieuwste motoren kunt bewonderen, maar naast motoren is er ook een ruim aanbod van accessoires. Collega's van WayPoint zijn naar de 2023 editie van de EICMA gegaan, met name om te zien wat Sena voor nieuwe producten aan gaat kondigen. We hebben natuurlijk ook naar alle nieuwe motoren gekeken, maar wil je daar meer van weten, lees dan deze editie van MotoPlus.

Sena 60S en Sena 60R

Misschien niet geheel verrassend, maar Sena heeft hun high-end motorcommunicatiesystemen verder uitgebreid. Op de EICMA hebben we de Sena 60S en Sena 60R kunnen bewonderen. De belangrijkste vernieuwingen:

  • Active Noise Cancellation
  • Ongelimiteerde verbindingen met MESH 3.0 en Wave Intercom
  • Dynamic Motion LED
  • OTA updates
  • Magnetisch mount
  • En niet nieuw, maar wel het vermelden waard; met Sound By Harman Kardon

Net als bij de 50 serie kun je kiezen voor de makkelijk bedienbare Jog-Dial draaiknop uitvoering in de vorm van de Sena 60S of je kiest voor een compact ontwerp en 3 Sena 60Rknopsbediening met de Sena 60R. Bij de Sena 60R heeft Sena ervoor gekozen om te werken met een los accupack. Het voordeel is dat je bedieningsunit een stuk compacter is geworden. Daarnaast kan je de accu ook makkelijker wisselen. Als nadeel zou je kunnen zeggen dat je ook nog een plek voor de accu moet vinden aan je helm.

Active Noise Cancellation (ANC)

Active Noise Cancellation is iets wat de laatste jaren een grote vlucht heeft genomen. Steeds meer headsets en oordopjes hebben deze techniek. Heel simpel uitgelegd, een ANC koptelefoon heeft een microfoon om omgevingslawaai te registreren en er wordt een tegengestelde geluidsgolf gecreëerd voor het lawaai om zo het omgevingsgeluid naar 0 te reduceren. Bij de nieuwe Sena 60S en Sena 60R worden in-ear speakers meegeleverd met ANC technology, dit moet zorgen voor een compleet nieuwe motorrijervaring. Liever geen dopjes in je oor, dan kan je er ook voor kiezen om de Harman Kardon speakers in te bouwen, je beschikt dan niet over ANC techniek. Wil je wel ANC maar geen in-ears? Dan moet je gaan voor de nieuwe Sena Phantom helm!

MESH 3.0 en Wave Intercom

Wat er precies nieuw is aan MESH 3.0 is ons op dit moment nog niet geheel duidelijk, het kan zijn dat het te maken heeft met de nieuwe Wave Intercom functie. Die functie houdt in dat de Sena 60S/R zelf kijkt wat de beste verbindingsmethode is en schakelt hier automatisch tussen. Wave intercom maakt gebruik van Bluetooth, MESH of de Wave App. Die laatste maakt dus gebruik van je mobiele telefoon en dataverbinding en zorgt ervoor dat je, ongeacht afstand, altijd verbinding kunt blijven houden. In de praktijk kan iedereen met wie je gaat rijden al thuis bij het wegrijden het groepsintercomgesprek starten. In eerste instantie gaat dit dan via de Wave App omdat je nog niet binnen elkaars MESH bereik bent. Zodra dat wel het geval is, schakelt het systeem hier automatisch op over. Sena is aan het bekijken of deze functie middels een software update ook beschikbaar komt op de Sena 50S en 50R en eventueel de 30K.

Dynamic Motion LED

Bij de Sena 60S zien we een opvallende LED strip aan de zijkant, volgens de informatie zou deze LED dynamisch zijn wat inhoudt dat deze dus ergens op reageert. We hebben andere merken gezien die een remlicht verwerkt hebben in de headsets, maar het zou dan niet logisch zijn om dit aan de zijkant te hebben. Zodra we meer weten lees je het hier.

OTA

Niet uniek en ook niet de eerste in de markt, maar het is nu (eindelijk) mogelijk om je Sena 60 te updaten via de Bluetooth verbinding van je telefoon. Voorheen kon dit via de computer of via een laadkabel met WiFi dongle maar nu gaat het nog makkelijker.

Magnetische mount

Nu zaten de Sena modules altijd wel erg stevig op de mount gemonteerd, maar ook Sena heeft nu gekozen voor een magnetische uitvoering. Het plaatsen en verwijderen van de module gaat zo nog een stuk eenvoudiger.

Sena 60RSena Phantom helm

Sena levert al langer helmen met geïntegreerde communicatie techniek, van hele betaalbare varianten tot ook de high-end uitvoering met MESH en Harman Kardon ingebouwd. Ze komen nu ook met een nieuwe high-end uitvoering, de Sena Phantom. Deze helm is voorzien van de techniek uit de Sena 60 serie en tevens is een ANC module ingebouwd, dus een motorhelm met Active Noise Cancellation. Interessante techniek voor in je motorhelm! Dat gecombineerd met Bluetooth, MESH en Wave Intercom maakt dit de meest geavanceerde helmen op de markt!

Wanneer?

Ja, nu zul je willen weten wanneer je naar de winkel kunt komen om deze mooie nieuwe producten te komen bewonderen en / of aan te schaffen. Wij zouden je graag een exacte datum willen geven, maar voor nu moeten we het doen met maart / april voor de Sena 60 serie en de Phantom helm. We moeten er wel eerlijk bij vertellen dat de ervaring is dat Sena vaak wel wat optimistisch is met het roepen van de beschikbare levertijd. Zodra we meer weten zullen we dit artikel updaten!

Laatste wijziging: 10 Nov, 2023
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden