Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Al 18 jaar dé specialist       5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

WayPointBlog

Bel ons: 088-0226900


Blog> November2018> Garmin Pay

Garmin Pay7 november 2018
door Ruud Schut

Garmin Pay

Beschik je over een Garmin Fenix 6s/6/6x/5s/5/5x PLUS, Garmin Forerunner 645 of een Garmin Vivoactive 4/4s3 (Music), Forerunner 945 of VENU en je hebt een rekening bij de Rabobank of ABN Amro dan kun je nu gebruik maken van Garmin Pay.

Om gebruik te maken van Garmin Pay is het uiteraard noodzakelijk om een  aantal stappen te doorlopen. Als eerste moet je in Garmin Connect een portemonnee aanmaken. Deze beveilig je met een zelf te kiezen 4-cijferige code. Vervolgens kun je 1 of meer betaalpassen toevoegen. Hiervoor heb je het kaartnummer nodig, dit nummer is anders dan je rekeningnummer en pasnummer en is bij de Rabobank terug te vinden in de Rabobank bankieren app bij je pasgegevens. Ook voor de ABN Amro klanten vind je dit nummer terug in je app. Dit nummer kun je uit de app kopiėren en plakken in Garmin Connect. Je vult de vervaldatum in (ook te vinden bij de pasgegevens) en de CCV code laat je achterwege. Bij de volgende stap is het noodzakelijk om te verifiėren dat je inderdaad de eigenaar van de pas bent. Er wordt een SMS met een code gestuurd naar het telefoonnummer die bekend is bij de bank. De code voer je in, in Garmin Connect en de pas is gekoppeld. Heb je meer passen dan kun je die op een zelfde manier toevoegen.

Beveiliging

Voor het aanmaken van je digitale portemonnee heb je een pincode bedacht. Deze pincode heb je ook nodig om bij je digitale pasjes te kunnen op je horloge. 1 maal per 24 uur is het nodig om deze code in te voeren op je horloge. Nu is een logisch vraag natuurlijk, wat nu als ik mijn horloge kwijt raak of af doe? De horloges van Garmin die geschikt zijn voor Garmin Pay beschikken allemaal over een hartslagsensor, op het moment dat je het horloge af doet wordt de hartslag niet meer gedetecteerd en moet je, bij het openen van je digitale wallet op je horloge, weer de 4-cijferige code invoeren. Zo wordt het dus heel lastig om misbruik te maken van je horloge. Uiteraard is het mogelijk om je pasjes te blokkeren via de Garmin Connect app.

Betalen

Wanneer je wilt betalen is het enige wat je doet de snelkoppeling oproepen op je horloge, je kiest de juiste pas (in het geval van meerdere passen) en je houdt je horloge bij de betaalautomaat. Er is echter wel 1 verschil in vergelijking met een normale pinpas. Bij een bedrag boven de € 25,- is het bij een pinpas nog steeds nodig om een pincode in te voeren, bij een betaling met je horloge is dit niet het geval. De betaling wordt ook meegenomen bij je daglimiet van de normale pintransacties en niet bij de limiet van € 25,- voor contactloze betalingen

Zodra er meer bekend is over de werkwijze en/ of beschikbaarheid bij andere banken zullen we dit artikel aanvullen.

Geschikte toestellen

Laatste wijziging: 14 Oct, 2022
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden