Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Al 18 jaar dé specialist       5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

WayPointBlog

Bel ons: 088-0226900


Blog> November2018> Garmin Pay

Garmin Pay7 november 2018
door Ruud Schut

Update januari 2024, het is nu ook mogelijk om met een ING rekening gebruik te maken van Garmin Pay

Garmin Pay

Beschik je over een Garmin horloge die geschikt is voor Garmin Pay en je hebt een rekening bij de Rabobank, ABN Amro of ING dan kun je nu gebruik maken van Garmin Pay.

Om gebruik te maken van Garmin Pay is het uiteraard noodzakelijk om een  aantal stappen te doorlopen. Voor de ABN Amro en Rabobank moet je eerst in Garmin Connect een portemonnee aanmaken. Deze beveilig je met een zelf te kiezen 4-cijferige code. Vervolgens kun je 1 of meer betaalpassen toevoegen. Hiervoor heb je het kaartnummer nodig, dit nummer is anders dan je rekeningnummer en pasnummer en is bij de Rabobank terug te vinden in de Rabobank bankieren app bij je pasgegevens. Ook voor de ABN Amro klanten vind je dit nummer terug in je app. Dit nummer kun je uit de app kopiėren en plakken in Garmin Connect. Je vult de vervaldatum in (ook te vinden bij de pasgegevens) en de CCV code laat je achterwege. Bij de volgende stap is het noodzakelijk om te verifiėren dat je inderdaad de eigenaar van de pas bent. Er wordt een SMS met een code gestuurd naar het telefoonnummer die bekend is bij de bank. De code voer je in, in Garmin Connect en de pas is gekoppeld. Heb je meer passen dan kun je die op een zelfde manier toevoegen. Met de ING is het toevoegen van je pas aan je Garmin Pay wallet eigenlijk nog simpeler. In de ING App ga je naar Service -> Je app-instellingen -> Garmin Pay -> Rekening selecteren -> Zet in Wallet -> Voorwaarden accepteren -> klaar voor gebruik. Het is dan niet meer nodig om zelf je nummer in te vullen in Garmin Connect.

Beveiliging

Voor het aanmaken van je digitale portemonnee heb je een pincode bedacht. Deze pincode heb je ook nodig om bij je digitale pasjes te kunnen op je horloge. 1 maal per 24 uur is het nodig om deze code in te voeren op je horloge. Nu is een logisch vraag natuurlijk, wat nu als ik mijn horloge kwijt raak of af doe? De horloges van Garmin die geschikt zijn voor Garmin Pay beschikken allemaal over een hartslagsensor, op het moment dat je het horloge af doet wordt de hartslag niet meer gedetecteerd en moet je, bij het openen van je digitale wallet op je horloge, weer de 4-cijferige code invoeren. Zo wordt het dus heel lastig om misbruik te maken van je horloge. Uiteraard is het mogelijk om je pasjes te blokkeren via de Garmin Connect app.

Betalen

Wanneer je wilt betalen is het enige wat je doet de snelkoppeling oproepen op je horloge, je kiest de juiste pas (in het geval van meerdere passen) en je houdt je horloge bij de betaalautomaat. Er is echter wel 1 verschil in vergelijking met een normale pinpas. Bij een bedrag boven de € 50,- is het bij een pinpas nog steeds nodig om een pincode in te voeren, bij een betaling met je horloge is dit niet het geval. De betaling wordt ook meegenomen bij je daglimiet van de normale pintransacties en niet bij de limiet van € 50,- voor contactloze betalingen

OV-Pay

Ook makkelijk, in- en uitchecken bij het openbaar vervoer. Inmiddels is het ook mogelijk om met je pinpas in- en uit te checken bij het openbaar vervoer. Je Garmin horloge met Garmin Pay wordt ook gewoon gezien als pinpas dus ook daarmee check je in, in trein, tram, bus en metro!

Instructie

Klik op hieronder op de link van jouw bank voor een uitgebreidere instructie. Het is ook mogelijk om meerdere passen van verschillende banken toe te voegen. Op je horloge kun je kiezen welke pas je wilt gebruiken.

Laatste wijziging: 06 Feb, 2024
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden