Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Al 18 jaar dť specialist       5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

WayPointBlog

Bel ons: 088-0226900


Blog> Oktober2019> GPX van mobiel naar handheld

Garin Edge 1080 firmware update19 oktober 2019
door Ruud Schut

Wat heb je nodig om GPX bestanden over te zetten van je mobiel naar een handheld GPS toestel?

In dit artikel leggen we uit hoe je vanaf je smartphone een GPX bestand naar je handheld toestel kunt versturen. Dit lukt overigens alleen met behulp van een ConnectIQ app. Dit artikel heeft dus betrekking op de Oregon 7xx modellen en de GPSMAP66S, GPSMAP 66ST en GPSMAP 66i. Wanneer je beschikt over een Android telefoon, gebruik dan de ConnectIQ app 'Gimporter' in combinatie met de Android App 'Gexporter'

LET OP, deze functie werkt alleen wanneer er routes en tracks in het GPX bestand zitten. Een gpx bestand met waypoints gaat niet werken.

Wat moet je doen:

  • Download in de ConnectIQ store Gimporter
  • Synchroniseer je handheld
  • Installeer Gexporter uit de Play Store
  • Zorg dat Gexporter geopend is. Je ziet een lijst met GPX bestanden die in de map downloads op je toestel staan
  • Start op je handheld Gimporter, je ziet dezelfde bestanden. Kies het bestand die je wilt downloaden. Na het downloaden kan je de route of track gelijk starten of je doet dit op een later moment.

In dit filmpje laten we de stappen ook nog even zien:

GPX bestanden verzenden van je smartphone naar je Garmin handheldhtml5 video player by VideoLightBox.com v3.1
 

Alternatief Route Course in combinatie met Dynamic.watch

Een ander optie (en ook bruikbaar met een iPhone) is de ConnectIQ App Route Course dit in combinatie met de website Dynamic.watch. Je moet eerst een account aanmaken op deze website en je toestel linken aan dit account. Wanneer je de Route Course ConnectIQ app hebt gesynchroniseerd met je toestel en je start de app dan wordt er een code getoond en een verwijzing naar https://dynamic.watch/link Wanneer je ingelogd bent kun je de vermelde code op je toestel invoeren en het toestel is gekoppeld aan je account.

Je komt vervolgens in het 'Home' scherm. Hier krijg je een overzicht van jouw geÔmporteerde of gecreŽerde routes (nu zal dit nog leeg zijn). Klik op de link 'import' en je krijgt de mogelijkheid om een gpx of fit bestand te uploaden. Je kunt ook de URL van een dergelijk bestand plakken bij de eerste optie.

routecourse01

routecourse02

Connect IQ Route CourseWanneer je de tracks hebt toegevoegd dan krijg je daar informatie over te zien. Wanneer je nu de Route Course app op je toestel start zie je dezelfde verzameling bestanden met de optie om ze te downloaden. Je wisselt dus geen GPX bestanden uit direct tussen je telefoon en je handheld, maar je werkt met een cloudopslag. Je telefoon moet dus over een internetverbinding beschikken om deze functie te gebruiken.

De tot nu toe beschreven functionaliteit is allemaal mogelijk met de gratis versie van Route Course. Het is ook mogelijk om een premium membership af te sluiten ($ 9,99 per jaar). Je krijgt dan wat extra mogelijkheden waaronder de mogelijkheid om ook wayoints over te zetten.

Je hebt ook een mogelijkheid om een track te maken 'create' je kunt kiezen voor een wandel- of fietsroute. De planner werkt prima in je browser, zowel op een computer als op je smartphone.

Met RouteCourse heb je uiteindelijk meer mogelijkheden maar je moet wat meer handelingen verrichten en je gegevens staan 'ergens' in de cloud. Daarnaast moet je altijd over een internetverbinding beschikken om gegevens uit te kunnen wisselen.

Geschikte toestellen

Garmin GPSMAP 66S

bij ons € 399,- 

Garmin GPSMPAP 66S

Garmin GPSMAP 66ST

bij ons € 449,- 

Garmin GPSMAP 66ST

Garmin GPSMAP 66i

adviesprijs € 599,95 bij ons € 449,- 

Garmin GPSMAP 66i

Garmin Oregon 700

adviesprijs € 399,95 bij ons € 309,- 

Garmin Oregon 700

Garmin Oregon 700 topo

adviesprijs € 469,- bij ons € 359,- 

Garmin Oregon 700 topo

Laatste wijziging: 10 Nov, 2023
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden