Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Al 18 jaar dé specialist       5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

WayPointBlog

Bel ons: 088-0226900


Blog> Januari2019> WayPoint Actieweek 2019

WayPoint actieweek en APK voor je toestel12 januari 2019
door Ruud Schut

WayPoint actieweek en APK voor je toestel

Dit jaar is het voor de 10 keer dat we de APK actieweek organiseren voor veel klanten inmiddels vast prik begin januari . 1 keer per jaar ga je naar WayPoint voor je toestel APK. Het hele jaar door krijgen we natuurlijk klanten in de winkel die vragen hebben over hun toestel vaak blijkt dan dat de firmware niet up-to-date is of er staan bestanden op het toestel die er niet op thuis horen. Grote kans dat er dus meer mensen rondrijden, lopen, fietsen enz met een toestel die misschien net niet helemaal optimaal functioneert.
Zodoende hebben we 10 jaar geleden de APK voor je GPS toestel bedacht, je toestel wordt nagekeken, oude gegevens ruimen we op, indien gewenst voeren we een harde reset uit en stellen het toestel weer opnieuw voor je in. Tijdens de actieweek is deze service gratis. Normaal reken we hier € 15,- voor. De actieweek is voor ons in een periode dat we het normaalgesproken wat minder druk hebben dus dan is het altijd leuk om de winkels toch weer vol te hebben staan. De ervaring is dat het vaak behoorlijk druk kan zijn dus dit jaar hebben we ervoor gekozen om onze vestigingen in Hilversum en Venray te sluiten en die collega's uit die vestigingen bij te laten springen in Moordrecht en Vessem.
 

actieweek01Gezellig druk

Dinsdag 8 januari 09.30 uur begon de actieweek en veel klanten hadden bedacht om de eerste te zijn, het was dus gelijk gezellig druk in de winkels. Maar de meeste mensen weten de koffieautomaat wel te vinden en tijdens de actieweek hebben we daar uiteraard ook wat lekkers bij. Een deel van de klanten had netjes zijn huiswerk gedaan en zijn of haar APK formulier reeds ingevuld voor de rest lagen de formulieren klaar of we vulden ze samen met de klant in. Altijd leuk om te zien dat we ook een hoop verzamelaars als klant hebben die met meerdere (generaties) toestellen langskomen.
Net als bij een APK voor je auto zien we natuurlijk van alles, uiteraard ook netjes onderhouden exemplaren waar we misschien weinig eer aan kunnen behalen. Maar vaak voor de gebruiker wel een bevestiging dat hij op de goede manier met zijn toestel omgaat. Maar we zien ook toestellen waarvan het lijkt of ze als verwisselbare schijf gebruikt worden en vol staan met documenten of backups van bestanden van de computer.

actieweek04_s300Veel gebruikers weten natuurlijk niet welke bestanden wel en niet op het toestel horen dus zelf zal je niet snel wat weggooien. Gelukkig weten wij wel wat er wel en niet thuishoort op een apparaat en kunnen deze dus weer netjes opruimen. Daarnaast zien we ook toestellen waar nog routes en tracks inzitten van jaren terug, vaak klaagt de gebruiker dat het altijd zo lastig zoeken is wanneer er een nieuwe route geladen is. Dit ruimte dus lekker op en wordt het toestel een stuk bruikbaarder. We zien steeds minder dubbele kaarten of oude en nieuwe kaarten op hetzelfde toestel . Met name bij de Garmin toestellen zorgt Garmin Express ervoor dat veel dingen steeds vaker vanzelf goed gaan. Maar uiteraard hebben we nog wel de nodig kaarten gevonden op toestellen die netjes verwijderd hebben. Daarnaast zijn we de nodige toestellen tegengekomen waarbij de basiskaart ontbrak, veel gebruikers hebben niet echt het idee dat ze die missen maar voor veel dingen is die kaart wel essentieel.

actieweek02_s300Storing TomTom

Bij de TomTom's gaat het updaten van toestellen in de meest gevallen ook vrij goed, via TomTom MyDrive Connect kun je het toestel updaten en oude kaarten worden daar ook automatisch verwijderd. Daarnaast zijn TomTom toestellen over het algemeen minder goed toegankelijk als verwisselbare schijf dus het komt ook niet snel voor dat we op die toestellen vreemde bestanden tegenkomen. We boden ook de mogelijkheid om door ons je toestel van een nieuwe kaart te laten voorzien tegen een vergoeding van € 10,- hier hebben ook aardig wat klanten gebruik van gemaakt. Nu weten we alleen niet of het door onze actieweek kwam dat veel mensen zelf ook bedachten dat ze hun toestel wel konden updaten, maar tijdens de actieweek waren de servers van TomTom 3 dagen niet bereikbaar, hier werd zelfs melding van gemaakt op NU.nl
In de meeste gevallen was het een klaar-terwijl-je-wacht service. Voor een kaartupdate moest het toestel natuurlijk wel achterblijven.  Bij de meeste vestigingen werden de toestellen aan het eind van de dag aan een computer gehangen zodat deze de volgende ochtend klaar en up-to-date was. Wat ook opviel, is dat ondanks dat de meeste toestellen voorzien van een LifeTime update, er toch nog aardig wat van deze toestellen met oude kaarten  rondrijden. Een mooi moment om de klanten even de uitleg te sturen hoe je eenvoudig zelf je toestel  kunt bijwerken voor Garmin of TomTom. Daarnaast konden we ook veel eer behalen aan het fysiek schoonmaken van de toestellen. Veel klanten kijken een beetje vreemd op wanneer het toestel verdwijnt onder een laag schuim maar wanneer ze dan zien hoe mooi glimmend en als nieuw het toestel er onder vandaan komt zijn ze toch wel weer blij.  In sommige gevallen was het voor en na beeld een beetje zoals met deze BMW. Overigens niks ten nadele van de 'voor' foto net als met de GPS toestellen doen ook de oudere modellen vaak prima wat ze moeten doen, af en toen een beetje onderhoud en een beetje poetsen zorgt ervoor dat je er jaren plezier aan kunt beleven. :-)
actieweek03

Al met al kijken we weer terug op een gezellig week waarbij we weer een hoop klanten hebben gezien en te woord gestaan. We hebben ruim 1300 toestellen onder handen genomen! De komende 2 weken bieden we de gratis APK nog aan in onze vestiging in Hilversum en Venray dus het totaal komt waarschijnlijk in de buurt van de 1500 toestellen!

Laatste wijziging: 01 Oct, 2022
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden