Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Al 18 jaar dé specialist       5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

WayPointBlog

Bel ons: 088-0226900


Blog> November2021> Verschillende Garmin horloges

Verschillende Garmin Horloges - door Jop Tel4 november 2021
door Jop Tel

Verschillende Garmin horloges en series

"De keuze is reuze" of "Ik zie door de bomen het bos niet meer" zijn een stel oneliners die we vaak horen als mensen op zoek zijn naar een Garmin horloge . Op zich is dat ook niet zo verrassend omdat je bij Garmin inmiddels uit 287, eh….herstel; 288,…. eh, oh nee, toch 289 verschillende horloges kan kiezen.  Ten eerste heeft Garmin een heel stel verschillende modellen horloges, van deze  modellen zijn weer verschillende uitvoeringen en van deze uitvoeringen bestaan ook weer verschillende variaties. Om het verhaal compleet te maken zijn van deze verschillende variaties natuurlijk ook weer verschillende kleuren beschikbaar. Volgt u het nog?

Kort samengevat; als u op zoek bent naar een Garmin horloge, maar er zelf niet helemaal uitkomt, bent u bij WayPoint van harte welkom voor advies. Bij twijfel tussen bijvoorbeeld 2 modellen willen we met alle plezier telefonisch of per mail u helpen met de keuze, maar voor het beste advies raden we altijd aan om één van onze winkels te bezoeken. Groot voordeel hiervan is  dat u een toestel niet alleen van een plaatje hoeft te beoordelen, maar het ook in het echt kan zien, het scherm werkend kan beoordelen en het toestel ook eens om de pols kan doen om de vorm en looks te ervaren. Het zou zonde zijn om een toestel aan te schaffen en er achteraf achter te komen dat een ander model, uitvoering of kleur toch de betere keus was geweest.

Om u toch vast op afstand een beetje te helpen bij de keuze, volgt hieronder een korte beschrijving van de meest populaire modellen en de redenen dat vaak voor dat specifieke model wordt gekozen.

  1. Garmin Fenix, het vlaggenschip en alleskunner
  2. Garmin Venu en Vivoactive, voor de looks en actief bezig zijn
  3. Garmin Forerunner, voor de fanatieke sporter

26_s3001. De Garmin Fenix, het vlaggenschip

In principe is de Garmin Fenix de veiligste keuze bij het kiezen van een Garmin horloge . Omdat de Fenix het vlaggenschip is onder alle modellen die Garmin heeft, heeft dit model zo goed alle functies die alle andere modellen bij elkaar hebben.  De kans dat je dan een functie mist is op deze manier minimaal. Het toestel is vanwege zijn robuuste outdoor looks wel iets grover dan veel andere toestellen en staat qua prijs ook helemaal bovenaan.  U heeft dan wel direct een smartwatch , een sporthorloge en navigatietoestel in één om de pols. 

Bij het kiezen van de juiste Fenix zal ik adviseren eerst de maat te kiezen en daarna pas te kijken naar de verschillende uitvoeringen. De Fenix 6S is het kleinste model, meestal door dames gekozen, de Fenix 6 de middelste variant en de Fenix 6X is het grootst. In de winkel merken we vaak dat de maat en pasvorm nog prettiger is dan mensen vooraf hadden verwacht  en daardoor soms een maat groter wordt gekozen dan vooraf door de klant vanuit was gegaan. 

Als het formaat is gekozen, kan daarna nog bepaald worden welke kleur het mooist is en of sapphire glas of een solar uitvoering de meerprijs waard is. Als alternatief kan er ook nog gekeken worden naar de Garmin Tactix Delta serie en de Garmin Enduro.

Garmin Fenix 6S

Garmin Fenix 6S
vanaf

 

 bij ons € 549,-

Garmin Fenix 6

Garmin Fenix 6
vanaf

 

 adviesprijs € 550,- bij ons € 449,-

Garmin Fenix 6X

Garmin Fenix 6X
vanaf

 

 adviesprijs € 650,- bij ons € 549,-

Garmin Tactix Delta

Garmin Tactix Delta
vanaf

 

 bij ons € 899,95

Garmin Endruo

Garmin Enduro
vanaf

 

 adviesprijs € 600,- bij ons € 449,-

32_s3002. Garmin Venu en Vivoactive, voor de looks en actief bezig zijn

Tot de komst van de Garmin Venu was de Garmin Vivoactive altijd het model dat dat door de meeste mensen als mooiste werd genoemd. Ook de Vivomove en de Vivostyle werden geroemd door het strakke uiterlijk, vooral door de klassieke look met fysieke wijzers ,maar door het ontbreken van GPS is deze toestellen, zijn de sportfuncties helaas een heel stuk beperkter . Daarom zal ik in dit stukje deze 2 laatste modellen niet verder uit de doeken doen. 

De Venu en de Vivoactive combineren echter wel een strak uiterlijk met uitgebreide sportfuncties en zijn daardoor ook een stuk populairder. Vooral de combinatie van touchscreen bediening met ook twee knoppen spreekt veel mensen aan. Het touchscreen maakt het toestel erg gebruiksvriendelijk, we zijn immers een touchscreen gewend van onze telefoon, maar de knoppen voegen vooral tijdens het sporten zeker iets toe.

Dat de Garmin Venu de Garmin Vivoactive heeft overtroffen qua looks heeft vooral met het scherm te maken. Tot de komst van de Venu hadden alle modellen van Garmin een transflectief scherm. Dat scherm is vooral heel erg duidelijk in zonlicht af te lezen,  is energiezuinig, staat altijd aan, maar moet qua looks toch een amoled scherm voor zich dulden. Daardoor is de Venu nu het model dat het best strakke looks met sportieve functies combineert. 

Zo goed als alle horloges van Garmin hebben een rond design, maar door het succes van de Venu heeft Garmin deze ook in een rechthoekige variant uitgebracht, de Garmin Venu SQ. De Vivoactive serie lijkt erg op de Venu, heeft bijna dezelfde functies, maar zoals eerder gezegd een transflectief scherm in plaats van amoled en is ook iets aantrekkelijker geprijsd. Met de komst van de Garmin Venu 2S en Garmin Venu 2 heef Garmin nu ook toestellen met een Amoled scherm in 2 maten en met een batterijtijd tot 10 dagen laten ze de concurrentie ver achter zich.

Garmin Venu 2S

Garmin Venu 2S
leverbaar in 4 kleuren

 adviesprijs € 399,95 bij ons € 339,-

Garmin Venu 2

Garmin Venu 2
leverbaar in 2 kleuren

 adviesprijs € 399,95 bij ons € 319,-

Garmin VENU Sq

Garmin VENU Sq

 adviesprijs € 200,- bij ons € 159,-

Garmin Vivoactive 4S grijs zilver

Garmin Vivoactive 4S

vanaf
 adviesprijs € 279,95 bij ons € 219,-

Garmin Vivoactive 4 grijs zilver

Garmin Vivoactive 4

 vanaf
adviesprijs € 299,95 bij ons € 219,-  

Garmin_Forerunner_745_serie_s3003. De Garmin Forreunner, de sporter

De Garmin Forerunner, de 101 en de 201, is waar het bij Garmin vele jaren geleden allemaal mee begon op het gebied van sporthorloges. Hoewel, ze waren wel gemaakt voor om de pols, maar qua formaat zou je dat bijna niet denken. Het woord "koelkast" zou naar huidige maatstaf eerder in je opkomen. Gelukkig zijn door de technologische vooruitgang de toestellen veel kleiner geworden en zijn de Garmin Forerunners tegenwoordig ook gewoon mooie horloges.

In vergelijking met de Venu en Vivoactive ogen ze misschien iets minder gelikt, er zitten onder andere meer knoppen op en geen sierlijke metalen rand, maar ook dit design valt bij de meeste mensen in de smaak. Vooral de bediening volledig via knopjes wordt bij sportief gebruik zelfs wel eens als voordeel gezien ten opzichte van  een touch screen. 

De Forerunner serie begint met de Garmin Forerunner 55 , een prima toestel met voor de meeste hardlopers meer dan genoeg functies. De populairste Forerunner bij ons in de winkels is echter de Garmin Forerunner 245 . Deze is iets duurder, maar het grotere display, makkelijker verwisselbare bandjes en de extra navigatie functies, vinden veel klanten de meerprijs waard.

Voor triathleten, open water zwemmers, of mensen die een barometer en/of de Garmin Pay functie ook belangrijk vinden zijn er de Garmin Forerunner 745 en de Garmin Forerunner 945. De Forerunner 945  is ten opzichte van de Forerunner 745 iets groter qua formaat en heeft net als de Fenix (Pro) een kaart in het toestel aanwezig. Van de Forerunner 945 is ook een LTE versie beschikbaar.

Garmin Forerunner 45(S)

Garmin Forerunner 45(S)
adviesprijs € 150,- bij ons € 119,- 

 

Garmin Forerunner 55

Garmin Forerunner 55
adviesprijs € 200,- bij ons € 169,- 

 

Garmin Forerunner 45(S)

Garmin Forerunner 245 (Music)
adviesprijs € 250,- bij ons € 219,- 

 

Garmin Forerunner 45(S)

Garmin Forerunner 745
adviesprijs € 420,- bij ons € 389,- 

 

Garmin Forerunner 45(S)

Garmin Forerunner 945
adviesprijs € 549,95 bij ons € 449,- 

 

Laatste wijziging: 10 Nov, 2023
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden