Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Al 18 jaar dé specialist       5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

WayPointBlog

Bel ons: 088-0226900


Blog> Juli2021> Review Garmin Venu 2s

Live Geocaching1 juli 2021
door Daniëlla Mulder

Gebruikersreview Garmin VENU 2S
 

Sinds dat de eerste Venu uitkwam heb ik deze dagelijks gedragen. Dat is de reden waarom ik het erg leuk vond om de nieuwkomer een paar dagen uit te mogen proberen.

Ik heb destijds gekozen voor de Venu door het mooie AMOLED scherm en dat het horloge ondanks de uitgebreide sportmogelijkheden er als een chique smartwatch uitziet. Deze sportmogelijkheden zorgen ervoor dat het horloge zich onderscheid van de simpele stappentellers. Mede door de ingebouwde GPS, hartslagmeter, zuurstofmeter en de mogelijkheid om (eigen) workouts in te laden of een van de workouts te starten die al in het horloge staat. Achteraf krijg je van je activiteit uitgebreide informatie te zien in de Garmin Connect App en op je horloge een compacte samenvatting.

Wat mij als eerste opviel ten opzichte van de eerste Venu is de vernieuwde interface. Deze is sterk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. De nieuwe interface is zeer chique en modern. Erg mooi in combinatie met het AMOLED scherm die de kleuren er levendig uit laten zien.

Live GeocachingOok wordt er veel gebruik gemaakt van animaties en plaatjes. Die animaties maakt het halen van bijvoorbeeld je stappendoel of het beginnen van een activiteit een stuk leuker. Bij het halen van je stappendoel krijg je bijvoorbeeld een confettikanon te zien. En bij het halen van je trappendoel een animatie van een poppetje die een trap oploopt.

De Garmin Venu 2S is wat kleiner dan de oorspronkelijke Venu maar ik moet toegeven dat ik ondanks de kleinere schermgrootte alles prima kon lezen en het horloge ook nog wel wat subtieler vond. Wat ik ook erg positief vond is de batterijduur! Deze gaat lang mee ondanks een activiteit met GPS. Ik merk duidelijk dat ik de Garmin Venu 2S minder vaak hoef op te laden dan de voorganger. Ten opzichte van de Venu zijn er wat meer sportactiviteiten waar je uit kunt kiezen, een voorbeeld daarvan is hiken.

 

Live GeocachingBij het uitproberen van een sportactiviteit heb ik gekozen om een stukje te gaan hardlopen door middel van een zelfgemaakte workout die nog in mijn Garmin Connect App stond. Wat me direct opviel was dat je voordat je de workout start in een oogopslag een mooie overview krijgt van de complete workout terwijl je bij de Venu nog door een menu moet tikken.

Naast de smartwatch functie is de Garmin Venu 2S echt een toevoeging als je geďnteresseerd bent in het volgen van je gezondheid. Mede door de nieuwe toevoeging van de gezondheidscheck. Dit heb ik zelf niet uitgeprobeerd omdat ik het horloge maar een korte tijd kon testen. In externe reviews is hier meer over te vinden. Je gezondheid volgen kan ook door het meten van je slaap, hartslag, zuurstofsaturatie en ademhaling. Voor vrouwen hebben ze de functie ingebouwd waarmee je je menstruatiecyclus kunt volgen en dus precies weet ik welke fase je je bevindt.

Al met al is de Venu een complete smartwatch die echt een aanvulling op je smartphone is. Ik kan het horloge inmiddels niet meer missen.

Wil je meer lezen over de mogelijkheden, kijk dan ook naar dit artikel.

 

Live GeocachingLive Geocaching

Garmin Venu  2s

Garmin Venu 2S lichtgoud - zand
Garmin Venu 2S
lichtgoud - zand

adviesprijs € 399,95 bij ons € 339,- 

Garmin Venu 2S slate - graphite
Garmin Venu 2S
slate - graphite

adviesprijs € 399,95 bij ons € 339,- 

Garmin Venu 2S zilver - grijs
Garmin Venu 2S
zilver - grijs

adviesprijs € 399,95 bij ons € 339,- 

Garmin Venu 2S roségoud - wit
Garmin Venu 2S
roségoud - wit

adviesprijs € 399,95 bij ons € 339,- 

Garmin Venu  2 (groter formaat)

Garmin Venu 2 slate - zwart
Garmin Venu 2
slate - zwart

adviesprijs € 399,95 bij ons € 339,- 

Garmin Venu 2 zilver - granite
Garmin Venu 2
zilver - granite

adviesprijs € 399,95 bij ons € 339,- 

Laatste wijziging: 10 Nov, 2023
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden