Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Al 18 jaar dé specialist       5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

WayPointBlog

Bel ons: 088-0226900


Blog> November2018> Garmin Varia

Garmin Varia RTL510 radarachterlicht14 november 2018
door Ruud Schut

Garmin Varia RTL510 radar en Garmin Varia UT800 koplamp

Garmin Varia UT800

Je kunt natuurlijk binnen gaan trainen op een thuistrainer, maar die luxe is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast is het ook heel lastig als je op de fiets ergens naar toe wilt :-). Wat maakt de Garmin Varia producten nu zo uniek? De Varia producten zijn onderdeel van het volledige Garmin eco-systeem wat fiets toebehoren betreft. Het is mogelijk om de Garmin Varia lampen te bedienen vanaf je compatibele Garmin Edge. Daarnaast kan de Garmin Varia UT800  gebruik maken van de snelheidsinformatie van je Garmin Edge. Bij hogere snelheid zal de lamp feller gaan branden en wanneer je langzamer gaat zal de koplamp minder fel gaan branden. Op die manier zal je batterij het dan ook een stuk langer volhouden. De Garmin Varia UT800 is in 2 varianten leverbaar. In beide gevallen is de lamp gelijk, maar bij de Varia UT800 Urban editie wordt de outfrontsteun meeleverd. Dit is de fietssteun zoals je die ook bij een Garmin Edge gebruikt, maar bij deze steun kan je lamp onderaan de steun bevestigd worden. Je Garmin Edge kan dan bovenop komen. Hiermee is het dus niet nodig om een extra steun op je stuur te monteren. De Garmin Varia UT800 Trail editie wordt geleverd met een helmbevestiging. Hiermee monteer je de lamp dus bovenop je fietshelm. Met name mountainbikers kunnen dit handig vinden omdat je wat beter de bocht door kunt kijken.

Garmin Varia RTL510 radar achterlicht

De Garmin Varia RTL510 is niet alleen een achterlicht, maar beschikt tevens over een radar systeem. Een radar kan dingen zien die jij niet kunt zien,  in dit geval achteropkomend verkeer. De lamp zelf kan het achteropkomend verkeer waarschuwen en wanneer een compatibele Edge gekoppeld is kun je ook op het scherm van de Edge het naderend verkeer zien. De Garmin Varia RTL510 radar detecteert achteropkomend verkeer tot een afstand van 140 meter. Op je scherm zie je ook hoeveel auto's je naderen. Beschik je niet over een compatibele Garmin dan kun je ook kiezen voor de bundel versie. Hierbij wordt een soort display geleverd voor montage op je stuur. Hierop zie je door middel van ledjes hoeveel auto's er aan komen en hoe dicht ze genaderd zijn. Rij je nu in een groep dan hoef je niet bang te zijn voor onnodige meldingen. Het snelheidsverschil moet minimaal 10 km/u zijn. In het onderstaande filmpje van Garmin wordt het duidelijk weergegeven.
 

Garmin Varia Producten

Garmin Varia UT800 Urban en Trail

adviesprijs € 169,95 bij ons € 139,- 

Garmin Varia UT800 Urban
Garmin Varia UT800 Trail

Garmin Varia RTL510 radar

adviesprijs € 199,95 bij ons € 169,- 

Garmin Varia RTL510 radar

Garmin Varia RTL510 radar bundel

adviesprijs € 299,95 bij ons € 259,- 

Garmin Varia RTL510 radar bundel

Laatste wijziging: 10 Nov, 2023
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden