Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Al 18 jaar dé specialist       5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

WayPointBlog

Bel ons: 088-0226900


Blog> Oktober2022> Goedkoper tanken met je Garmin apparaat

Wandelen met de Garmin Edge Explore 14 oktober
door Allard Kremer

Goedkoper tanken met je Garmin apparaat

In je eigen omgeving weet je vaak wel welke pomp voordeliger is dan de andere. Maar ben je wat verder weg dan heb je natuurlijk niet die kennis. Wist je dat de meeste Garmin navigatieapparaten (auto / motor / camper) de actuele brandstofprijzen kunnen tonen? Deze functie werkt overigens ook in het buitenland. Dat is natuurllijk wel handig, want waarschijnlijk ben je daar wat minder goed op de hoogte van gangbare prijzen.
Om deze informatie te kunnen raadplegen is het wel noodzakelijk dat het toestel gekoppeld is met de Garmin Drive App zodat de informatie via je mobiele internetverbinding bijgewerkt kan worden. Het verschilt een beetje per toestel hoe je de informatie terug kunt vinden. Voor een aantal toestellen laten we het hier zien.:

Als eerste de Zumo XT, DriveSmart en Camper 780 (en vergelijkbare modellen):

Eigenlijk heel makkelijk, klik op 'Waarheen' scroll een stukje omlaag en kies voor brandstofprijzen. Je ziet nu de tankstations op volorgde van afstand. Met rode of groene cijfers zie je welke goedkoop het minst duur is. Door rechtsboven op de menuknop (3 streepjes) te klikken kun je nog het type brandstof kiezen. Het kan dan ook zijn dat sommige tankstations niet getoond worden omdat ze dat type brandstof niet verkopen. 

brandstofprijzen1_s300brandstofprijzen2_s300brandstofprijzen3_s300brandstofprijzen4_s300brandstofprijzen5_s300

Bij de Camper(Cam) 795, Camper 890 en 1090 werkt het eigenlijk nog handiger. Daar zie je de prijs staan wanneer je 'gewoon' op een tankstation zoekt, kies dus de categorie tankstation en zoek niet naar de categorie brandstofprijzen. Het handige daarvan is dat je die categorie ook gelijk kan toevoegen onder 'Verderop' je kunt zo makkelijk vooruit kijken op je route en zien waar je het voordeligst kan tanken. Daarnaast kan je bij deze toestellen ook nog met verschillende symbolen zien welke extra services beschikbaar zijn.

brandstofprijzen6_s300brandstofprijzen7_s300brandstofprijzen8_s300brandstofprijzen9_s300brandstofprijzen10_s300brandstofprijzen11_s300

Laatste wijziging: 10 Nov, 2023
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden