Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Al 18 jaar dé specialist       5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

WayPointBlog

Bel ons: 088-0226900


Blog> April2020> Live geocaching

Live Geocaching6 april 2020
door Ronald Cremers

Geocaching Live op de GPSMap 66 serie
 

Wist je dat je met de Garmin GPSMap 66 serie, maar ook met de Garmin Oregon 700 serie, ook geocaches kunt laden op je GPS zonder met je computer te verbinden, nee? Hier is hoe het werkt.

Geocachen is het inmiddels erg populaire spel waarbij je, overwegend, in de natuur, schatkistjes kunt zoeken en op die manier een heel ander soort buitenervaring op te doen dan wandelen of fietsen.

Met de komst van de nieuwere generatie outdoor GPS apparaten is ook WiFi en Bluetooth toegevoegd aan de apparatuur. Met die toevoeging is het nu zelfs mogelijk om geocaches te laden in je GPS zonder dat deze aan de computer is verbonden. Je hebt wel een werkende WiFi verbinding nodig of je GPS moet via Bluetooth verbonden zijn aan de Garmin Connect mobile app. In het laatste geval moet het apparaat waarop de app staat verbinding hebben met het internet. Daarnaast moet je wel een geocaching account hebben.

Hoe werkt het dan? Hierbij de uitleg hoe het werkt op de Garmin GPSMap 66 serie:

Live GeocachingJe moet om te beginnen je Garmin GPSMap 66 toestel koppelen aan je geocaching account.

 • Ga naar het Hoofdmenu. Normaal doe je dit met de knop Page.
 • Kies hier voor Geocaching
 • Live GeocachingDruk nu op de Menu knop
 • Kies hier voor Geocaching instellen
 • Kies voor Registreer toestel
 • Kies in het volgende scherm nogmaals voor Registreer toestel
 • Er verschijnt een code en de opmerking dat je naar de website www.geo.co/garmin moet gaanLive Geocaching
 • Hier log je in op je geocaching account.
 • Op de volgende pagina vul je de code in die je op het scherm van je GPSMap 66 hebt staan.
  Live Geocaching
 • Live GeocachingJe klikt vervolgens op Apparaat koppelen.
 • Als je dit hebt gedaan staat er vervolgens op je GPS de melding Ga Geocachen.

Je Garmin GPSMap 66 is nu gekoppeld aan je geocaching account.

Om nu de geocaches te downloaden; stel je staat in de natuur en hebt geen computer bij de hand maar je telefoon is verbonden met Bluetooth en heeft een werkende internet verbinding, en je hebt ook de Garmin Connect mobile app gekoppeld met je GPSMap 66, doen we het volgende:

 • Ga naar het Hoofdmenu. Wederom met de knop Page
 • Kies hier voor Geocaching
 • Druk nu op de Menu knop
 • Op de pagina waar je nu bent zijn bovenin drie symbolen te zien, de linker die eruit ziet als de startknop op een videorecorder, deze wordt niet gebruikt voor het downloaden van geocaches.
 • Het middelste symbool, een schtakistje kan er wel voor worden gebruikt. Ga naar Menu en klik op GC Live download. Dan kun je kiezen voor GC Code als je deze weet of je kunt kiezen voor Download in de buurt, dan zal hij de 25 dichtstbijzijnde geocaches downloaden t.o.v. je huidige GPS locatie.

Live Geocaching

Live GeocachingHet rechter symbool, een kaartsymbool, kan er ook voor worden gebruikt. Ga naar Menu en dan naar Geocaches downloaden. Er zijn nu twee mogelijkheden, a. je hebt de kaart niet verschoven met de grote knop met de vier pijlen en dus toont de kaart waar je nu bent. De 25 dichtstbijzijnde geocaches worden gedownload. b. je hebt de kaart verschoven met de grote knop met de 4 pijltjes en dus wordt er een andere plek op de kaart weergegeven dan waar je werkelijk bent. Nu worden de 25 dichtstbijzijnde geocaches gedownload t.o.v. van het centrum van het scherm.

Naast de mogelijkheid om Geocaches in je buurt te downloaden kun je ook lijsten synchroniseren. Dit kan ook erg handig zijn wanneer je op je telefoon in de Geocache app een lijst samenstelt. Via je GPS toestel kan je dan die lijst synchroniseren. In het geocache scherm kies je voor Menu -> Geocache Live -> Geocache Lists. Vervolgens zijn je de door jou aangemaakt lijsten. Kies de lijst die nodig hebt, druk op enter en je kies voor Synchroniseren. Vervolgens krijg je en melding dat de caches uit de lijst worden gesynchroniseerd.

Live Geocaching

Wel even rekening houden dat aanvullende Waypoints, parkeerplaatsen en volgende Waypoint in een multicache bij de Live Geocache functie niet worden gedownlaod. Hiervoor zal het gpx. bestand moeten worden gedownload van www.geocaching.com

Op de Oregon 700 serie werkt het identiek alleen heeft deze serie een touchscreen.

Deze functie is voor een geocacher dus best een waardevolle aanvulling op je geocache ervaring, probeer het maar eens uit.

In onderstaand filmpje demonstreren we het live geocachen met de Oregon 700

Live geocachingembed video html by VideoLightBox.com v3.1
 

Toestellen geschikt voor Live Geocaching

Laatste wijziging: 10 Nov, 2023
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden