Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Al 18 jaar dé specialist       5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

WayPointBlog

Bel ons: 088-0226900


Blog> Juli2021> Garmin Venu 2s en Venu 2

Garmin Venu 2S en Venu214 juli 2021
door Ruud Schut

Garmin Venu 2S en Venu 2
 

De Garmin Venu 2S en Venu 2 zijn nu een maand of 2 op de markt. In dit artikel vertellen we wat meer over de mogelijkheden van dit nieuwe Garmin horloge. Wil je een gebruikersreview lezen klik dan hier. In die review gaat Daniëlla verder in op de verschillen met de originele Garmin Venu die ze al in gebruik heeft sinds de introductie.

Garmin heeft ervoor gekozen om de nieuwe Venu 2 in 2 maten uit te brengen. Waarbij de Venu 2S staat voor de 'small' variant. Met name bij dames valt dit toestel in de smaak. De Garmin Venu 2S heeft een diameter van 40,40 mm en een display van 1,1 inch. De Garmin Venu 2 meet 45,40 mm met een display van 1,3 inch.

De Garmin Venu 2S is leverbaar in 4 kleurstellingen, de Venu 2 is leverbaar in 2 varianten. Uiteraard zijn de bandjes eenvoudig te wisselen d.m.v. de snelwisselsluiting. Voor de Garmin Venu 2S moet je kijken naar de 18mm varianten en de Garmin Venu 2 is geschikt voor de 22mm bandjes. Zo kun je de Garmin Venu 2(S) dus prima matchen met je outfit.

Garmin_Venu_2S_02_s300Display

Wat natuurlijk opvalt is het heldere en duidelijke AMOLED scherm, de kleuren spatten echt van het scherm af. Dit herkennen we natuurlijk van de originele Venu. Wat wel volledig nieuw is, is dat Garmin nu ook grafisch meer doet met het mooie scherm. Dit kan vanwege de verbeterde grafische processor in het nieuwe model. Er zitten een hoop leuke (subtiele) animaties verwerkt in de verschillende schermen die je kunt tonen. Het toestel krijgt zo nog meer de looks van een moderne smartwatch. Bij de originele Garmin Venu zie je dat de userinterface eigenlijk identiek is aan dat van de Vivoactive 4, maar dan voorzien van een AMOLED scherm. De Garmin Venu 2(S) zorgt voor een mooiere, beter te gebruiken interface wat de bediening betreft.

Batterijtijd

Voor een toestel met een AMOLED scherm heeft Garmin wel gezorgd voor een indrukwekkende batterijtijd. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de nodige instellingen en mate van gebruik. Een AMOLED scherm heeft licht nodig om afgelezen te kunnen worden. Dit in tegenstelling tot de transflectieve memory in pixel schermen van bijvoorbeeld de Vivoactive 4. Het voordeel van AMOLED is dat het een ontzettende heldere en mooie kleurintensiteit heeft. Het nadeel is wel dat je bij gebruik in de zon de verlichting wel maximaal aan moet hebben om het scherm te kunnen zien. Het scherm van de Vivoactive 4 is juist in vol zonlicht (zonder achtergrondverlichting) uitstekend zichtbaar, maar ziet er binnen juist weer wat fletser uit. Garmin heeft veel instelmogelijkheden om de batterijtijd zo maximaal mogelijk te krijgen. Je kunt er voor kiezen om het scherm volledig uit te schakelen en deze gaat aan bij een polsbeweging. De intensiteit van de verlichting kun je instellen op 3 niveaus. Je kunt daarbij ook nog onderscheid maken voor 'tijdens een activiteit' en 'niet tijdens een activiteit. De Garmin Venu 2(S) heeft ook een mogelijkheid voor een batterijspaarstand het horloge schakelt dan een hoop dingen uit om je batterijtijd zo maximaal mogelijk te maken. Een andere leuke functie is de mogelijkheid om de batterijtijd te tonen in tijd in plaats van het percentage. Naar mijn idee heb je meer aan informatie als dat je nog 3 dagen met de batterij kan doen in plaats van 67%. Wanneer je bepaalde functies in of uitschakelt zie je ook gelijk het effect op de batterijtijd. Een andere handige vernieuwing is de mogelijkheid óm het toestel redelijk snel bij te laden. Garmin geeft aan dat bij een lege batterij je na 10 minuten laden genoeg batterij hebt voor 1 uur GPS gebruik of 1 dag in horloge modus.

Garmin_Venu_2_03_s300Garmin_Venu_2_04_s300Garmin_Venu_2_06_s300

Sporten

De belangrijkste reden voor veel gebruikers van Garmin horloges zijn de sportmogelijkheden. Daar zit uiteindelijk wel de oorsprong van de Garmin horloges. De sporters die echt het maximale uit hun horloge willen halen kiezen wellicht eerder voor een model uit de Forerunner of Fenix serie. Deze bedien je met knoppen en geven een meer uitgebreide analyse van je training. De Venu en Vivo serie van Garmin is meer gericht op het actief bezig zijn maar voor veel sporters bieden deze modellen ook voldoende mogelijkheden. Er zitten in ieder geval standaard al een heleboel activiteiten in het toestel voorgeladen.  Dat zijn: Hardlopen, indoortrack, hardlopen op een loopband, krachttraining, cardio-, HIIT- en crosstraining, step-aerobics, traplopen, indoorroeien, yoga, pilates, ademhalingsoefeningen, hiken, indoorklimmen, skiën, snowboarden, crosscountry skiën, peddelsurfen, roeien, buiten of binnen fietsen en zwemmen in een zwembad.
Je zult waarschijnlijk niet alle sporten beoefenen en je hebt dan ook de mogelijkheid om je favorieten te kiezen. Wanneer je een activiteit start kun je vervolgens kiezen uit je favorieten. Per activiteit bepaal je zelf welke (en hoeveel) dataschermen je aan wilt hebben en per scherm kun je kiezen welke gegevensvelden je wilt zien. Al je sportactiviteiten worden na afloop gesynchroniseerd met Garmin Connect op je telefoon zodat je daar een uitgebreid overzicht hebt.
De Garmin Venu 2 en Venu 2 zijn geschikt voor geavanceerde workouts wat inhoudt dat je een uitgebreid trainingsschema samen kunt stellen en deze vervolgens naar je horloge kunt sturen. De Garmin Venu 2 begeleidt je dan tijdens de training door de verschillende stappen heen.
Daarnaast zijn er meerdere activiteiten waarbij het horloge beschikt over geanimeerde workouts op het display van de Garmin Venu 2S en Venu 2 . Je krijgt dan een bewegend beeld te zien met hoe de oefening eruit ziet.

Garmin_Venu_2S_07_s300Garmin_Venu_2S_08_s300Garmin_Venu_2S_09_s300

Smartwatch

De allereerste horloges van Garmin ware vooral functioneel, maar de laatste jaren zijn de looks ook steeds belangrijker geworden . Door de verschillende maten en kleurstellingen valt er genoeg te kiezen en dankzij het AMOLED scherm doen de horloges niet onder ten opzichte van de populaire merken. Wat smartwatch functionaliteit betreft heb je ook met een Garmin horloge genoeg mogelijkheden. Je kunt per App op te telefoon aangeven of je wel of geen meldingen wilt ontvangen op het scherm van de Garmin Venu 2S of Venu 2. Whatsapp berichten, nieuwsupdates app meldingen lees je dus gewoon op het scherm van je horloge. Je kunt niet telefoneren met het horloge, maar wanneer je gebeld wordt zie je wel op het display van het horloge door wie je gebeld wordt. Je kunt een gesprek eventueel wegdrukken of aannemen, maar je moet dan wel je telefoon (of headset) gebruiken om het gesprek te voeren. Daarnaast heeft Garmin ook een Connect IQ app store waar allerlei third party developers apps kunnen ontwikkelen om extra functionaliteit toe te voegen aan een Garmin horloge. Je ziet hier veel sport gerelateerde apps, maar ook dingen als een barcode app waarmee je bijvoorbeeld de barcode van je AH bonuskaart op het scherm van je horloge kunt tonen zodat je die altijd bij  je hebt. Wanneer je dan ook nog eens bankiert bij de Rabobank of ABN Amro dan kun je ook gelijk afrekenen in de winkel. Wil je graag een andere look wat wijzerplaat betreft dan kun je op het horloge uit een aantal varianten kiezen, maar in de Connect IQ app store zijn nog vele duizenden te downloaden.

Muziek

De Garmin Venu 2S en Venu 2 hebben de mogelijkheid om muziek af te spelen. Je dient dan wel te beschikken over een Bluetoothheadset. Je kunt ervoor kiezen om MP3 bestanden naar het horloge te kopiëren, maar nog makkelijk gaat het wanneer je een abonnement hebt op een streamingsdienst als Spotify. Je kunt dan je lijsten offline synchroniseren via de Spotify App op je horloge. Ben je nu lid van een streamingdienst waar geen app voor is zoals YouTube Music dan zou je kunnen kijken naar de Connect IQ app Songlate hiermee heb je meer opties om muziekbestanden uit te wisselen.

Tot slot

Met de Garmin Venu 2 en Venu 2S heeft Garmin laten zien dat ze nooit stil blijven staan. De batterijtijd die gehaald wordt in combinatie met een AMOLED scherm is indrukwekkend vergeleken met de concurrentie. De hartslagsensor en GPS chip zijn van hoge kwaliteit wat je terug ziet in de nauwkeurigheid. Met de keus uit 2 maten en meerdere kleuren is er voor ieder wat wils en door de makkelijk wisselbare bandjes kun je het horloge eenvoudig aanpassen. Met de uitgebreide gezondheidsstatistieken blijf je op de hoogte van je gezondheid. Dankzij de Bodybattery informatie weet je hoe het zit met je energie en door de geavanceerde slaapregistratie krijg je ook een goed beeld van je nachtrust.  Al met al een compleet horloge met een erg mooi display.

Garmin_Venu_2_10

Garmin Venu  2s

Garmin Venu 2S lichtgoud - zand
Garmin Venu 2S
lichtgoud - zand

adviesprijs € 399,95 bij ons € 339,- 

Garmin Venu 2S slate - graphite
Garmin Venu 2S
slate - graphite

adviesprijs € 399,95 bij ons € 339,- 

Garmin Venu 2S zilver - grijs
Garmin Venu 2S
zilver - grijs

adviesprijs € 399,95 bij ons € 339,- 

Garmin Venu 2S roségoud - wit
Garmin Venu 2S
roségoud - wit

adviesprijs € 399,95 bij ons € 339,- 

Garmin Venu  2 (groter formaat)

Garmin Venu 2 slate - zwart
Garmin Venu 2
slate - zwart

adviesprijs € 399,95 bij ons € 339,- 

Garmin Venu 2 zilver - granite
Garmin Venu 2
zilver - granite

adviesprijs € 399,95 bij ons € 339,- 

Laatste wijziging: 10 Nov, 2023
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden