Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Sinds 1999 dé specialist      5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Bel!088-0226900 Webshop

gps.nl

banner_sport

Bel ons: 088-0226900


Sport > Edge serie > Garmin Edge 1030

Garmin Edge 1030

Garmin Edge 1030

Niet meer leverbaar:

Alternatief Edge 1030 Plus
 

Nu bij aanschaf van de Garmin Edge 1030 het opbergtasje voor maar  € 10,- extra!
Opberghoes Edge 1030

Garmin Edge 1030html embed video by VideoLightBox.com v3.1
 
Garmin Edge 1030 in 1 minuut 30how to embed video in html by VideoLightBox.com v3.1
 
Routes plannen met Garmin Connectjquery player by VideoLightBox.com v3.1
 

Omschrijving

Garmin Edge 1030:  De GPS-fietscomputer vol met mogelijkheden; navigatie, training, connected!

  • Op het 3,5 inch scherm heb je ruimte genoeg voor al je prestatiefuncties, navigatie gegevens en veiligheidsfuncties
  • Garmin heeft miljarden afgelegde kilometers aan ritgegevens verzameld via Garmin Connect. Deze informatie is gebruikt voor de nieuwe Trendline popularity routing functie. Op basis van deze gegevens wordt de beste route bepaald.
  • Koppel de Garmin Edge 1030 met je smartphone met daaraan een headset en maak gebruik van gesproken aanwijzingen tijdens het navigeren
  • Ben je met een groep op pad dan kun je elkaar op de hoogte houden met de nieuwe rider-to-rider messaging optie
  • Strava Live Segmenten ontbreken uiteraard ook niet, daag jezelf uit tijdens je rit!
  • Ook voor de fietser met meer uithoudingsvermogen, tot 20 uur op een volle accu. Dit kun je eventueel verdubbelen met het optionele Garmin Charge Power Pack
  • Sinds de firmware update van september 2019 zijn er een hoop nieuwe functies toegevoegd, waaronder Climb Pro en Mountainbike metrics, lees meer over deze nieuwe functies op ons blog

Garmin Edge 1030

Wat betreft de navigatie gaat de Garmin Edge 1030 net weer een stapje verder. De Trendline Popularity Routing zorgt voor een optimale route, zowel op de weg als offroad (zie ook onze review). De Garmin Edge 1030 is voor iedere fietser geschikt, of je nu wielrenner bent, de fiets gebruikt voor van A naar B, of het avontuur op zoekt. Met de Garmin Edge 1030 kom je altijd op de bestemming.

Garmin Edge 1030Garmin Edge 1030 fietsecosysteem

De Garmin Edge 1030 is uiteraard te verbinden met een cadans- en snelheidsensor en hartslagband. Maar daar houdt het niet bij op. Garmin heeft een uitgebreid assortiment fietsaccessoires die te koppelen zijn met de Garmin Edge 1030. Voor extra veiligheid kun kiezen voor de Varia producten zoals de Varia Radar of Varia koplamp. Wil je maximaal presenteren, koppel dan een powermeter zoals de Garmin Vector 3. Overigens ben je niet verplicht om te kiezen voor de Garmin sensoren. De Garmin Edge 1030 is ook geschikt voor Bluetooth smartsensoren. Is je telefoon verbonden, dan kun je 'incident detectie' inschakelen en live track.

Garmin Edge 1030De Garmin Edge 1030 kiest de populaire routes

Al jaren synchroniseren fietsers hun ritgegevens met de Garmin Connect online community. Inmiddels zijn er miljarden aan kilometers aan ritgegevens vastgelegd. Garmin heeft al deze informatie verwerkt in de Trendline Popularity routing functie. Op de Garmin Edge 1030 kun je aangeven dat je gebruik wilt maken van deze data en de Garmin Edge 1030 rekent een route uit over de wegen en paden die populair zijn bij de (race)fietsers. Daarnaast is de Garmin Connect App ook uitgebreid zodat je de mogelijkheid krijgt om op te telefoon vast routes te gaan plannen. Ook in de app kun je gebruik maken van deze data. Heb je de route gemaakt dan synchroniseer je deze eenvoudig met je Garmin Edge 1030.

Garmin Edge 1030Garmin fietsnavigatiekaart met geavanceerde functies

De Garmin Cycle map is te gebruiken voor iedere fietstocht, of je nu op de weg blijft, of het avontuur offroad opzoekt. Je krijgt afslag -voor-afslag waarschuwingen en er wordt gewaarschuwd voor scherpe bochten in de route. Uiteraard kun je tijdens je rit gebruik maken van de hoogtegegevens in de kaart zo zie je wat er nog komen gaat op je route. Daarnaast kun je natuurlijk zoeken op nuttige punten (POI) en adressen. De Garmin Edge 1030 beschikt ook over de mogelijkheid om rondritten te plannen. Geef een startlocatie op, kies een richting en afstand en de Garmin Edge 1030 rekent tot wel 3 routes voor je uit. Wijk je af van je route dan zorgt het toestel ervoor dat je zo snel mogelijk weer terug komt op je route. Ook bij lange fietstochten kun je volledig vertrouwen op de Garmin Edge 1030, het toestel werkt tot 20 uur en met het nieuwe  optionele Garmin Charge Power pack kun je dit nog een keer verdubbelen. Het Garmin Charge Pack klik je onder op de fietssteun en door de contactpunten achterop de Garmin Edge 1030 wordt deze geladen. Het is dus niet nodig om een (kwetsbare) USB kabel in te prikken.

Garmin Edge 1030Rider-to-rider berichten sturen

Ben je wel eens je fietsmaatjes kwijt, omdat je veel te hard gaat (of kun je ze niet bijhouden)? Het is nu niet meer te stoppen om ze te bellen. Met de Garmin Edge 1030 kun je vooraf gemaakt berichten versturen van het toestel. Je kunt zo laten weten dat je er weer aan komt, of dat je afhaakt en naar huis fietst. Heb je een lekke band en heb je hulp nodig dan kun je ze dat ook laten weten en zij kunnen dan ook nog zien waar ze naartoe moeten om je te vinden. Voor deze functies is het uiteraard wel noodzakelijk om een mobiele telefoon met internetverbinding te koppelen.

Garmin Edge 1030Slimme connectiviteit met de Garmin Edge 1030

De Garmin Edge 1030 is niet zelf online, maar in combinatie met je compatibele smartphone is de Garmin Edge 1030 wel connected! Word je gebeld of krijg je een bericht dan zie je dit in beeld. Je kunt makkelijk reageren door de vooraf ingestelde berichten zoals 'ik ben zo thuis' of 'ik zit op de fiets'. Daarnaast kun je het thuisfront ook live mee laten kijken waar je fietst met de LiveTrack functie en via de GroupTrack functie zien je fietsmaten op hun eigen toestel waar jij bent. Je ritten worden automatisch geuploadet naar Garmin Connect en eventueel Strava. Daarnaast kun je gratis Apps en Widgets downloaden uit de Garmin Connect IQ store. Uiteraard heb je voor software updates ook geen kabeltje meer nodig naar je computer.

Garmin Edge 1030Vertrouwd en eenvoudig

Uiteraard past de Garmin Edge 1030 in de bestaande Edge fietsteun, maar standaard wordt nu de in-line flush mount meegeleverd. Deze steun zorgt ervoor dat je toestel in één lijn ligt met je stuur en er niet meer bovenuit steekt. Daarnaast is deze steun voorzien van de mogelijkheid om optionele accessoires toe te voegen zoals het Garmin Charge power pack. Uiteraard kun je ook gebruik maken van de Varia verlichting. Wil je graag weten wat er achter je gebeurt dan kun je kiezen voor de Varia radar. Zoek je een goede koplamp dan kun je kijken naar de Garmin Varia UT800 deze lamp past zijn lichtssterkte aan, aan de hand van je snelheid. Tevens heb je de mogelijkheid om een contactpersoon in te stellen die een melding moet krijgen bij een ongeval. Deze persoon krijgt dan automatisch een bericht en je locatie doorgestuurd.

Garmin Edge 1030Strave Live Segmenten

Veel racefietsers houden graag hun prestaties bij op Strava. Uiteraard kun je je Garmin Connect Account koppelen aan je Strava account zodat al je ritgegevens automatisch worden gesynchroniseerd.  Je favoriete segmenten komen vanzelf op je toestel terecht en bij het naderen van het segment krijg je een waarschuwing dat je moet beginnen. Uiteraard zie je ook wanneer het eindigt en in de tussentijd zie je hoe je het doet ten opzichte van je PR en/of de KOM. Met de nieuwe functie kun je dan ook nog eens zien hoe je het doet ten opzichte van je vrienden. Ben je in een onbekende omgeving dan kun je met de segmentverkenner zien welke segmenten populair zijn en eenvoudig naar je Garmin Edge 1030 downloaden.

Garmin Edge 1030Plan je training en check je prestaties met TrainingPeaks

Plan je workout via TrainingPeaks en dankzij de TrainingPeaks Connect IQ app heb je jouw workouts altijd bij de hand op je Garmin Edge 1030 . Je kunt je workout realtime volgen waarbij je ziet wat de intervallen en intensiteitsdoelen zijn. Na afloop synchoniseer je de workout met TrainingPeaks en kun je zien of je vooruitgang boekt met betrekking tot je doelen. Je kunt een gratis account aan maken op TrainingPeaks

Garmin Edge 1030Maak gepersonaliseerde vermogensschema's met Best Bike Split

Wil je maximaal presteren tijdens wedstrijden en zien hoe veranderingen in gewicht, vermogen en weerstand je doeltijd kunnen beïnvloeden? Gebruik dan de trainingsschema's en Best Bike Split in combinatie met de App op je Garmin Edge 1030. Met het perfecte vemogensschema behaal je de beste tussentijden. Maak een gratis account aan op Best Bike Split en creëer je eigen perfecte wedstrijdstrategie.

Garmin Edge 1030Pas de Garmin Edge 1030 aan naar jouw wensen!

De Garmin Edge 1030 is uiteraard naar wens aan te passen door gratis apps, widgets en gegevensvelden te downloaden uit de Garmin Connect IQ store. Met de AccuWeather app weet je wanneer de regen ophoudt en je dus een droge tocht kunt fietsen. Gebruik je vermogensmeters dan kun je dankzij de Power App van Xert  feedback krijgen over je MPA. Je weet dan of je tegen je maximale vermogen aan zit of er al overheen gaat. Daarnaast kun je uit tal van gegevensvelden kiezen die je op meerdere schermen kunt tonen. Per scherm kun je kiezen hoeveel velden je wilt zien om het een en ander overzichtelijk te houden.

In de doos

Garmin Edge 1030

  • Garmin Edge 1030
  • In-Line flush voorsteun
  • Standaard fietssteun
  • Borgingskabeltje
  • USB kabel
  • Documentatie

Garmin Edge 1030 Bundel

  • Garmin Edge 1030
  • Premium hartslagband
  • Cadanssensor
  • Snelheidssensor
  • In-Line flush voorsteun
  • Standaard fietssteun
  • Borgingskabeltje
  • USB kabel
  • Documentatie

Accessoires

Garmin Charge PowerPack

Garmin Charge PowerPack
 

winkelwagenBij ons: € 149,-

Tas

Draagtas hardcase
 

winkelwagenBij ons: € 20,-

WayPoint Siliconenhoes Edge 1030

WayPoint siliconenhoes
Edge 1030, diverse kleuren

winkelwagenBij ons €  10,-

Siliconenhoes Edge 1030

Siliconenhoes Edge 1030
diverse kleuren

winkelwagenBij ons: € 15,-

In-Line flush mount

In-Line flush mount
 

winkelwagenBij ons: € 40,-

Mountainbikebevestiging Garmin Edge 1030

Mountainbike bevestiging
 

winkelwagenBij ons: € 40,-

borgingskoordje

Borgingskoordje
 

winkelwagenBij ons: € 5,-

Afstandsbediening edge

Afstandsbediening Edge
 

winkelwagenBij ons: € 60,-

Garmin HRM Dual

Garmin HRM-Dual
 

winkelwagenBij ons €  69,95

Cadans- en snelheidssensor

Cadans- en snelheidssensor V2

winkelwagenBij ons €  69,95

Snelheidssensor

Snelheidssensor V2
 

winkelwagenBij ons €  39,95

Cadanssensor

Cadanssensor V2
 

winkelwagenBij ons €  39,95

Specificaties

Algemeen

  • Fysieke afmetingen: 58 x 114 x 19 mm
  • Gewicht: 123 g
  • Classificatie waterbestendigheid: IPX7
  • Batterij: oplaadbare lithium-ionbatterij
  • Aanraakscherm: ja
  • Schermdiagonaal: 3,5"; 88,9 mm
  • Schermresolutie, BxH: 282 x 470 pixels
  • Kleurenscherm: ja
  • Levensduur van batterij: tot 20 uur

Kaarten en geheugen

  • Mogelijkheid om kaarten toe te voegen: ja
  • Basiskaart: ja
  • Geschikt voor gegevenskaarten: 16 GB plus microSD™
  • Waypoints/favorieten/locaties: 200
  • Routes: 100 koersen
  • Rondegeschiedenis: tot maximaal 200 uur

Klokfuncties

  • Tijd/datum: ja

Sensors

  • GPS en GLONASS: ja
  • Barometrische hoogtemeter: ja
  • Versnellingsmeter: ja

Dagelijkse smart functies

  • Smart notifications: ja
  • VIRB® afstandsbediening: ja

Activiteiten-trackingfuncties

  • Verbrande calorieën: ja

Trainings-, plannings- en analysefuncties

  • Aanpasbare gegevenspagina's: ja
  • Auto Pause®: ja
  • Geavanceerde workouts: ja
  • Auto Lap®: ja
  • Virtual Partner: ja
  • VO2 max.: ja
  • Trainingseffect (aeroob): ja
  • Virtual Racer™: ja
  • Auto Scroll: ja

Fietsfuncties

  • Koersen (resultaten vergelijken met eerdere activiteiten): ja
  • Tijd-/afstandwaarschuwing (er klinkt een alarm als je een doel hebt bereikt): ja
  • Intervaltraining: ja
  • Compatibel met Vector™: ja
  • Compatibel met vermogenmeters (geeft de vermogensgegevens weer van compatibele ANT+™-vermogensmeters van andere leveranciers): ja

Garmin Connect™

  • Compatibel met Garmin Connect™ (online community waar u gegevens kunt analyseren, categoriseren en delen): ja
  • Automatische synchronisatie (automatische gegevensoverdracht naar Garmin Connect)

Aanvullend

  • Connectiviteit: Wi-Fi®, ANT+™ en Bluetooth®
  • Omgevingslichtsensor
  • Geïntegreerde stroomvoorziening tijdens de rit
  • Eenvoudig instellen via app
  • Fysiologische metingen
  • Geavanceerd vermogen
  • Segmenten: Strava
  • Verbonden: uploaden, LiveTrack, weerbericht, meldingen, ongevallendetectie, GroupTrack, gesproken aanwijzingen, rider-to-rider messaging
  • Toegang tot apps van derden: Via Connect IQ, inclusief vooraf geladen Strava en Training Peaks
  • Vooraf geladen Garmin fietskaart
  • Tracking van FTP/watt/kg
  • Trainingsstatus/trainingsbelasting
  • Navigatie via het toestel, apps, routebepaling op basis van populariteit en routes herberekenen
  • Open API beschikbaar voor geselecteerde partners

Laatste wijziging: 16 Apr, 2024
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden