Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Sinds 1999 dé specialist       5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_sport

Bel ons: 088-0226900


Sport > Edge serie > Garmin Edge 1030 Plus

Garmin Edge 1030 Plus

Garmin Edge 1030 Plus

Niet meer leverbaar, klik hier voor de opvolger

5 winkels voor uitleg en advies!
Voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd (indien voorradig)
verzending met PostNL naar je huisadres
of afhalen bij meer dan 2800 afhaalpunten in Nederland
eigen helpdesk en technische dienst
gratis verzending vanaf € 50,-
 

Lees ook het artikel op ons blog over de Garmin Edge 1030 Plus

Garmin Edge 1030 Plus blog artikel

Omschrijving

Garmin Edge 1030 Plus:  Verken de wereld en verleg jouw grenzen

Never stop cycling; met de ultieme GPS-fietscomputer. De Garmin Edge 1030 Plus is klaar voor elke rit, van afgelegen gravelpaden tot onvergetelijke klimtochten.

 • Synchroniseer workouts voor binnen of buiten direct met je Edge. Super eenvoudig!
 • Coach mij. Edge biedt suggesties voor ritten en workouts op basis van jouw huidige trainingsbelasting.
 • Hoe ver je ook rijdt, de Edge wijst je de weg terug naar de start.
 • Er zijn meer manieren om verbonden te blijven, waaronder de inReach® compatibiliteit.
 • Ontvang sms-berichten en gebruik je favoriete fiets-apps op deze connected fietscomputer¹.
 • Rijd meer, laad minder op. Krijg 24 uur batterijduur².

Garmin Edge 1030 Plus

Eerst maar even de verschillen met de Garmin Edge 1030, zoals je kunt zien is de behuizing en scherm wat afmetingen betreft gelijk Wat heeft de Garmin Edge 1030 Plus als extra's, lees voor een uitgebreidere vergelijking dit artikel op ons blog:

 • De behuizing is nu zwart in plaats van wit
 • Je kunt nu je fietsprofielen en sensoren importeren van je oude Edge dus wanneer je overstapt van een eerdere Edge is de eerste set-up erg eenvoudig.
 • Kaarten van de wereld, dus ga je verder dan Europa dan zijn je kaarten geladen.
 • Dagelijkse workout suggesties op basis van je trainingsbelasting
 • Pause-route optie, wanneer je tijdelijk van je route afwijkt
 • Wanneer je nu van je koers afwijkt krijg je 3 opties, terug naar waar je van je koers af bent geweken, het eerste logische punt op de route of gelijk naar de eindbestemming. 
 • De live-track functie geeft nu ook de koers weer die je aan het fietsen bent, de mensen die jou volgen zien dus wat je nog te wachten staat.
 • Intern geheugen is vergroot naar 32GB (was 16GB), daarmee is de mogelijkheid voor een geheugenkaartje komen te vervallen.
 • Tot 42 uur batterijtijd in een energiebespaarstand, tot 24 uur met navigatie en sensoren actief.
 • Vernieuwde GPS chip
 • Snellere processor, dit is met name merkbaar in reactietijd van het scherm en wisselen van pagina's

Garmin Edge 1030 Plus

Dynamische prestatiemeting

Krijg meer inzicht in hoe jouw lichaam reageert op training. Krijg inzicht in VO2 max, hersteltijd, trainingsbelasting, training load focus en meer³.

Garmin Edge 1030 Plus

Trainingsstatus

Hoe effectief is jouw training? Evalueer automatisch je recente trainingsgeschiedenis en prestatie-indicatoren. Zo weet jij of je met de training je conditie verbetert, je piek hebt bereikt of overtraind³ bent.

Garmin Edge 1030 Plus

Dagelijkse workout-suggesties

Voor trainingsbegeleiding waarbij rekening wordt gehouden met jou en je fitnessniveau, krijg je dagelijkse ritaanbevelingen op basis van jouw huidige trainingsbelasting en VO2 max ³.

Garmin Edge 1030 Plus

Synchroniseer trainingsplannen

Download je workouts voor binnen en buiten met de intelligente trainingplanbuilder in de Garmin Connect™ app of synchroniseer naar je Edge vanuit andere apps, waaronder TrainingPeaks® en TrainerRoad.

Garmin Edge 1030 Plus

Warmte- en hoogteacclimatisatie

Bereid je voor op elke omgeving. Zie hoe jouw lichaam presteert in verschillende omgevingen met warmte- en hoogteacclimatisatie³.

Garmin Edge 1030 Plus

Climbpro

Met de Garmin Edge 1030 Plus bekijk je automatisch de resterende stijging en helling wanneer je klimt terwijl je een route volgt. Zo kun jij je inspanning meten en zien wat je nog te wachten staat.

Garmin Edge 1030 Plus

Voedings- en hydratatiewaarschuwingen

Krijg het inzicht dat je nodig hebt om kilometer na kilometer vol energie te zitten. De Garmin Edge 1030 Plus waarschuwt je wanneer het tijd is om te drinken of te eten.

Garmin Edge 1030 Plus

Fietsdynamica

Profiteer van geavanceerde fietssgegevens³ die je laten zien hoe jouw prestaties veranderen op basis van variabele omstandigheden, zoals positie, fietsinstelling, ritduur en meer.

Garmin Edge 1030 Plus

MTB Dynamica

Volg de geweldige details van elke rit met nieuwe mountainbikegegevens zoals aantal sprongen, sprongafstand en hangtime.

Garmin Edge 1030 Plus

Grit en flow

Grit beoordeelt de moeilijkheidsgraad van een rit met behulp van GPS, hoogte en andere gegevens. Flow meet hoe soepel je een trail rijdt, zodat je een score hebt die je de volgende keer kunt verbeteren.

Garmin Edge 1030 Plus

Extra lange levensduur van de batterij

De Garmin Edge 1030 Plus heeft 24 uur batterijduur², zelfs bij veeleisend gebruik. Verdubbel dat met het optionele Garmin Charge™ battery pack.

Garmin Edge 1030 Plus

Garmin Edge 1030 Plus

Off-course herberekening

Je kunt de routebegeleiding en koersfout-meldingen pauzeren terwijl je van de route afwijkt om te verkennen. Wanneer je weer verder wilt met de rit, wijst de Garmin Edge 1030 Plus je de weg.

Garmin Edge 1030 Plus

Garmin fietskaart

Rijd met vooraf geladen kaarten met een grotere dekking dan ooit tevoren, inclusief wereldwijde MTB-routegegevens van Trailforks. Je kunt ook hoogtegegevens, nuttige punten en zoekbare adressen ophalen.

Garmin Edge 1030 Plus

Trailforks App

Importeer geplande routes rechtstreeks naar de vooraf geladen Trailforks-app op de Garmin Edge 1030 Plus . Deze routes houden rekening met de routegegevens en jouw ervaring om je te helpen alles uit jouw rit te halen.

Garmin Edge 1030 Plus

Forksight modus

Wanneer je de Trailforks app gebruikt, geeft deze modus automatisch de naderende splitsingen in de trail weer en kun je zien waar jij je bevindt in het netwerk van paden.

Garmin Edge 1030 Plus

Afslag-voor-afslag aanwijzingen

Nooit meer verdwalen met afslag-voor-afslag aanwijzingen en waarschuwingen die je informeren over komende afslagen.

Garmin Edge 1030 Plus

Terug naar de start

De Garmin Edge 1030 Plus is slim genoeg om je erug te leiden naar de plek waar de route begon, zelfs als je van de route afwijkt of besluit om vroeg naar huis te gaan.

Garmin Edge 1030 Plus

Routeberekening

Rijd meer en wacht minder dankzij twee keer zo snelle routeberekeningen als bij vorige modellen.

Garmin Edge 1030 Plus

Trendline Popularity Routing

Met behulp van de miljarden kilometers aan ritgegevens die fietsers hebben geüpload, vindt de Garmin Edge 1030 Plus de beste route en kun je kiezen uit de meeste populaire wegen (en paden).

Garmin Edge 1030 Plus

Maak meer routes

Maak routes in onze gratis Garmin Connect app, zodat je altijd nieuwe plekken ontdekt. Of plan ze op andere platforms zoals Strava en Komoot en synchroniseer ze vervolgens automatisch met je Edge.

Garmin Edge 1030 Plus

Garmin Edge 1030 Plus

InReach compatibiliteit

Blijf waar je ook rijdt verbonden door de Garmin Edge 1030 Plus te koppelen met een inReach® toestel. Lees en beantwoord berichten, deel reisgegevens en activeer interactieve SOS-alarmen⁴ met een inReach abonnement.

Garmin Edge 1030 Plus

Varia compatibiliteit

Koppel de Garmin Edge 1030 Plus met de Varia achteruitkijkradar en fietslampen zodat je gemakkelijk kunt zien en gezien kunt worden.

Garmin Edge 1030 Plus

Ongevaldetectie

Deze Garmin Edge 1030 Plus verzendt jouw locatie automatisch naar vooraf ingestelde contactpersonen voor noodgevallen als er een incident wordt gedetecteerd⁵.

Garmin Edge 1030 Plus

Fietsalarm

Het met een pincode beveiligde fietsalarm waarschuwt je op je smartphone¹ als jouw fiets wordt verplaatst wanneer je wat bent gaan drinken of een pitstop maakt.

Garmin Edge 1030 Plus

Groepsberichten

Blijf connected¹ met jouw fietsmaten als je van het peloton gescheiden raakt.

Garmin Edge 1030 Plus

Grouptrack

Houd je reisgenoten in de gaten, zelfs als je ze uit het zicht verliest- en laat ze jou in de gaten houden¹. Met GroupTrack kun je maximaal 50 vrienden tegelijk in de gaten houden. Kijk op het scherm om updates te zien.

Garmin Edge 1030 Plus

Livetrack

Gebruik LiveTrack om vrienden en familie jouw real-time locatie te laten volgen¹ en zelfs jouw hele vooraf geplande route te laten bekijken. Wees er zeker van dat jouw dierbaren precies weten waar je rijdt.

Garmin Edge 1030 Plus

Garmin Edge 1030 Plus

Smartphone meldingen

Ontvang sms-berichten en meldingen rechtstreeks op je Garmin Edge 1030 Plus wanneer deze is gekoppeld met een compatibele smartphone.

Garmin Edge 1030 Plus

Synchroniseer met Garmin Connect

Via de Garmin Connect app ontdek je een bloeiende online community waar mensen onderweg contact kunnen maken en wedstrijdjes kunnen houden, en zelfs hun triomfen kunnen delen via sociale media.

Garmin Edge 1030 Plus

Connect IQ

Download aangepaste gegevensvelden van de Connect IQ Store om meer van je statistieken in één oogopslag te zien.

Garmin Edge 1030 Plus

Compatibiliteit met smart trainers

Koppel de Garmin Edge 1030 Plus met een Tacx® of Wahoo Indoor-trainer zodat je kunt rijden wanneer en waar je maar wilt.

Garmin Edge 1030 Plus

Compatibel met Shimano Steps eBike systeem

Bekijk een speciaal eBike statusscherm, gegevensvelden en ondersteuning voor systeemstatus- en waarschuwingsberichten. Bekijk zelfs de ondersteuning, de versnelling, de batterijduur en meer tijdens het fietsen.

Garmin Edge 1030 Plus

Automatische configuratie

Je kunt in een handomdraai gaan rijden, in plaats van tijd te verspillen aan het configureren van instellingen. Ontvang vooraf ingevulde aangepaste rijprofielen op basis van jouw vorige Edge, rittypen of sensoren.

Garmin Edge 1030 Plus

Werk met meer apps

Meer en meer van je favoriete trainings- en kaartenplatforms werken met Edge. Rijd dus zoals jij wilt met Strava, Komoot, TrainingPeaks en nog veel meer.

¹ Bij koppeling met een geschikte smartphone.
² De levensduur van batterij is afhankelijk van het gebruik.
³ Indien gekoppeld met compatibele sensoren.
⁴ Je hebt een inReach® abonnement nodig om toegang te krijgen tot het 100% wereldwijde Iridium® satellietnetwerk en functies in te kunnen schakelen, waaronder live tracking, berichten en SOS.
⁵ Bij koppeling met een geschikte smartphone. Voor de vereisten en beperkingen met betrekking tot veiligheid en tracking, zie Garmin.com/safety

In de doos

Garmin Edge 1030 Plus

 • Garmin Edge 1030 Plus
 • In-Line flush voorsteun
 • Standaard fietssteun
 • Borgingskabeltje
 • USB kabel
 • Documentatie

Garmin Edge 1030 Bundel

 • Garmin Edge 1030 Plus
 • Premium hartslagband
 • Cadanssensor
 • Snelheidssensor
 • In-Line flush voorsteun
 • Standaard fietssteun
 • Borgingskabeltje
 • USB kabel
 • Documentatie

Vermogensmeters

4iiii Precision Powermeter

4iiii Precision Powermeter
Factory Install

bij ons € 279,95 

Meer informatie

Garmin Rally XC200 / XC100 voor Shimano SPD

Garmin Rally XC 200 dual
 adviesprijs € 1100,- bij ons € 949,-

Garmin Rally XC 100 single
adviesprijs € 650,- bij ons € 549,- 

voor Shimano SPD
meer informatie

Garmin Rally RK200 / RK100 voor LOOK KEO

Garmin Rally RK 200 dual
 adviesprijs € 1000,- bij ons € 849,-

Garmin Rally RK 100 single
adviesprijs € 600,- bij ons € 519,- 

voor LOOK KEO
meer informatie

Garmin Rally RS200 / RS100 voor Shimano SPD-SL

Garmin Rally RS 200 dual
 adviesprijs € 1000,- bij ons € 849,-

Garmin Rally RS 100 single
adviesprijs € 600,- bij ons € 519,- 

voor Shimao SPD-SL
meer informatie

Accessoires

Sena Smart Cycling Helm R2

Sena Smart Cycling Helm R2
 

winkelwagenBij ons €  169,-

Garmin Index S2

Garmin Index S2
 

winkelwagenBij ons: € 119,-

Donrox Ride F511

Donrox Ride F511
 

winkelwagen79,-

WayPoint Siliconenhoes Edge 1030

WayPoint siliconenhoes
Edge 1030, diverse kleuren

winkelwagenBij ons €  10,-

Siliconenhoes Edge 1030

Siliconenhoes Edge 1030
diverse kleuren

winkelwagenBij ons: € 15,-

In-Line flush mount

In-Line flush mount
 

winkelwagenBij ons: € 40,-

Mountainbikebevestiging Garmin Edge 1030

Mountainbike bevestiging
 

winkelwagenBij ons: € 40,-

borgingskoordje

Borgingskoordje
 

winkelwagenBij ons: € 5,-

Afstandsbediening edge

Afstandsbediening Edge
 

winkelwagenBij ons: € 60,-

Afstandsbediening edge

Varia RTL 515
 

winkelwagen 189,-

Afstandsbediening edge

Varia UT800
 

winkelwagen 155,-

Garmin HRM Dual

Garmin HRM-Dual
 

winkelwagenBij ons €  69,95

Cadans- en snelheidssensor

Cadans- en snelheidssensor V2

winkelwagenBij ons €  69,95

Snelheidssensor

Snelheidssensor V2
 

winkelwagenBij ons €  39,95

Cadanssensor

Cadanssensor V2
 

winkelwagenBij ons €  39,95

USB voeding

Celly netadapter USB-A en C

winkelwagenbij ons € 24,95

Handleiding Garmin Edge 1030 Plus

 

Specificaties

Algemeen

 • Fysieke afmetingen: 58 x 114 x 19 mm
 • Gewicht: 124 g
 • Classificatie waterbestendigheid: IPX7
 • Batterij: oplaadbare lithium-ionbatterij
 • Aanraakscherm: ja
 • Schermdiagonaal: 3,5"; 88,9 mm
 • Schermresolutie, BxH: 282 x 470 pixels
 • Kleurenscherm: ja
 • Levensduur van batterij: tot 20 uur

Kaarten en geheugen

 • Mogelijkheid om kaarten toe te voegen: ja
 • Basiskaart: ja
 • Geschikt voor gegevenskaarten: 32 GB
 • Waypoints/favorieten/locaties: 200
 • Routes: 100 koersen
 • Rondegeschiedenis: tot maximaal 200 uur

Sensors

 • GPS: Ja
 • GLONASS: ja
 • Galileo: Ja
 • Barometrische hoogtemeter: ja
 • Versnellingsmeter: ja
 • Omgevingslichtsensor: Ja

Dagelijkse smart functies

 • Connectiviteit: Bluetooth, ANT+
 • Connect IQ downloadbare gegevensvelden, widgets en apps: Ja
 • Smart notifications: ja
 • VIRB® afstandsbediening: ja
 • SMS-antwoorden / telefoongesprek weigeren met SMS (alleen Android): Ja

Activiteiten-trackingfuncties

 • Verbrande calorieën: ja

Trainings-, plannings- en analysefuncties

 • Aanpasbare gegevenspagina's: ja
 • Auto Pause®: ja
 • Intervaltraining: Ja
 • Geavanceerde workouts: ja
 • Downloadbare trainingsplannen: Ja
 • Dagelijkse trainingssuggesties: Ja
 • Auto Lap®: ja
 • Virtual Partner: ja
 • VO2 max.: ja
 • Trainingseffect (aeroob): ja
 • Hersteladvies
 • Virtual Racer™: ja
 • Segmenten: Ja
 • Auto Scroll: ja
 • Physio TrueUp: Ja
 • Fysiologische metingen: Ja

Fietsfuncties

 • ClimbPro klimrouteplanner: Ja
 • Koersen (resultaten vergelijken met eerdere activiteiten): ja
 • Tijd-/afstandwaarschuwing (er klinkt een alarm als je een doel hebt bereikt): ja
 • Route / koers maken op het apparaat: Ja
 • Garmin fietskaart: ja
 • Compaibel met fietsdynamica: Ja
 • MTB-Dynamiek: Ja
 • Geïntegreerde TrailForks-trailgegevens: Ja
 • Compatibel met Vector™: ja
 • Compatibel met vermogenmeters (geeft de vermogensgegevens weer van compatibele ANT+™-vermogensmeters van andere leveranciers): ja
 • Compatible met Varia lampen en radar: Ja

Garmin Connect™

 • Compatibel met Garmin Connect™ (online community waar u gegevens kunt analyseren, categoriseren en delen): ja
 • Automatische synchronisatie (automatische gegevensoverdracht naar Garmin Connect)

Connectiviteit

 • Edge afstandsbediening: Ja
 • Varia afstandsbediening: Ja
 • ANT+ elektronisch schakelen: Ja
 • Shimano DI2 synchro schakelintegratie: Ja
 • Smart trainer-bediening: Ja

Laatste wijziging: 20 Jun, 2024
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden