Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Sinds 1999 dé specialist       5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_sport

Bel ons: 088-0226900


Sport > Wahoo > Wahoo Kickr thuistrainers > Trainingsprogramma's

Zwift

Om het fietsen op een thuistrainer wat leuker te maken is het programma Zwift ontwikkeld. Zwift is een soort virtuele wereld die communiceert met je thuistrainer. Je fietst altijd online met anderen van over de hele wereld. Het leuke is dat het niet uitmaakt op welk tijdstip je gaat fietsen, er zijn altijd wel tientallen andere "zwifters" die met je mee fietsen.

Zwift is een bijna onmisbare toevoeging aan je Wahoo Kickr of Wahoo Kickr Snap. Het programma communiceert met je trainer waardoor je in Zwift kunt zien wat je actuele vermogen, hartslag en cadans zijn en uiteraard ook je snelheid. Daarnaast wordt de weerstand van je trainer ook aangepast aan de hand van wat je in Zwift ziet. Fiets je een berg op, dan voel je dat direct in de weerstand van de trainer.
Bij WayPoint Notter en WayPoint Vessem is een Zwift testcenter ingericht. Je kunt hier je eigen fiets plaatsen op een Wahoo Kickr Power Trainer of Wahoo Kickr Snap en zo Zwift uitproberen. Uiteraard kun je ook gewoon de Isaac Graviton fiets gebruiken die we op de demo opstelling hebben staan.

Hoe werkt het en wat heb je nodig?

Zwift is een programma dat je installeert op je computer. Op dit moment is Zwift beschikbaar voor Windows en Mac besturingssystemen. De eerste 7 dagen kun je het gratis uitproberen en daarna kost het €10,- per maand (maandelijks opzegbaar).
Uiteraard heb je een fiets nodig en daarnaast een slimme trainer die kan communiceren met Zwift, zoals de Wahoo Kickr Power Trainer of de Wahoo Kickr Snap. De Wahoo Kickr trainers hebben een ingebouwde vermogens- en snelheidssensor en kunnen communiceren met je PC via Bluetooth (minimaal Bluetooth 4.0, oftwel Bluetooth smart) of ANT+. Je computer zal dus wel voorzien moeten zijn van de juiste Bluetooh versie of ANT+. De Wahoo Kickr trainers worden bij WayPoint standaard geleverd inclusief een ANT+ USB stick om je computer compatibel te maken. Eventueel is het ook mogelijk om een moderne smartphone met Bluetooth Smart en de Zwift mobile link app te gebruiken als schakel tussen je trainer en je computer.
Naast vermogen en snelheid is het natuurlijk ook leuk om je cadans en hartslag te zien. De Wahoo Kickr wordt geleverd inclusief een Wahoo cadanssensor die je ook weer via Bluetooh Smart of ANT+ verbindt met Zwift. Bij de Wahoo Kickr Snap zal je zelf een Bluetooth of ANT+ cadanssensor aan moeten schaffen of wellicht heb je er al wel een op je fiets zitten. Hetzelfde geldt voor de hartslagsensor. Verder zijn een ventilator, handdoekje en eventueel een trainermat ook geen overbodige luxe.

zwift01

Fietsen maar!

Heb je je opstelling klaar staan en alle sensoren gekoppeld dan ben je klaar om te fietsen. Zodra je begint met fietsen, dan zal je ook zien dat de virtuele versie van jezelf begint te fietsen. Hoe harder je trapt, hoe sneller je jezelf over het parcours ziet gaan. De verschillende parcours in Zwift bevatten ook bijna allemaal wel heuvels of bergen en dat merk je ook direct. Verandert het stijgingspercentage in Zwift, dan wordt het direct een stuk zwaarder trappen. Verder zie je de nodige gegevens in je scherm staan . Links bovenin staat je vermogen en daaronder ook je cadans en hartslag (mits je deze sensoren gekoppeld hebt). In de balk bovenaan zie je onder andere je snelheid, afgelegde afstand en de tijd die je gefietst hebt.
Rechts bovenin zie je op een klein kaartje waar op het parcour je fietst met daarbij in de hoek ook het actuele stijginspercentage. Ook zie je daar met stipjes waar andere zwifters fietsen. Sommige hebben een ander symbooltje of een andere kleur om ze te herkennen. Je vrienden worden bijvoorbeeld met een oranje ster weergegeven.
Onder dat kaartje zie je vervolgens de namen en het thuisland van alle andere zwifters die bij je in de buurt fietsen. Daarnaast zie je daarbij ook het wattage per kilo dat ze leveren.

Om het nog wat leuker en realistischer te maken kan je in Zwift ook je fiets en kleding aanpassen. Je krijgt die spullen echter niet zomaar, je moet een bepaalde afstand fietsen of een bepaald vermogen leveren en daarmee kan je bijvoorbeeld andere shirtjes of fietsonderdelen verzamelen. Heb je je fiets een flinke upgrade gegeven met extra aerodynamische onderdelen dan zal je ook ietsje harder kunnen fietsen.

Zwift Mobile Link

Naast het programma op je computer heeft Zwift ook een app ontwikkeld. Deze kan je (op dit moment, najaar 2017) nog niet als vervanging voor je computer gebruiken, maar het is wel een leuke toevoeging.
In de app kan je bijvoorbeeld een kaartje zien met daarbij ook je gegevens over wattage, snelheid, cadans etc. Ook kan je via de app wat acties uitvoeren zoals zwaaien naar anderen of een chatbericht versturen. Heb je je telefoon op je stuur gemonteerd, dan kan het ook leuk zijn om je telefoon als fietscomputer te gebruiken. Je ziet daarop dan alle gegevens over wattage en afstand etc.
De app is ook te gebruiken om de gereden ritten terug te kijken of om andere gebruikers op te zoeken.

zwift02  zwift03

Laatste wijziging: 08 Dec, 2023
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden