Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Sinds 1999 dé specialist       5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_sport

Bel ons: 088-0226900


Sport > vivo serie > Garmin Vivoactive 4 en Garmin VENU

Garmin Vivo en Venu serie

Garmin Vivoactive 4 / 4S video

Garmin Vivoactive 4 en Vivoactive 4Svideo player html5 by VideoLightBox.com v3.1
 

Garmin Vivoactive 4 en Garmin VENU

Tijdens de IFA in Berlijn heeft Garmin een aantal nieuwe wearables aangekondigd. Met name de Garmin Vivoactive 4 en Garmin VENU worden waarschijnlijk erg populair. De Garmin Vivoactive 3 was een van de meest verkochte horloges van Garmin het afgelopen jaar en kwam ook als beste uit de test bij de Consumentbond. Met name op batterijduur scoorde dit horloge erg goed.
De Garmin Vivoactive 4 gaat weer een stapje verder en de Garmin VENU is vergelijkbaar met de Garmin Vivoactive 4 maar beschikt over een AMOLED scherm. Het AMOLED scherm zorgt voor een kleurrijk en helder scherm. Ondanks het AMOLED scherm is de accuduur van de Garmin Venue erg goed. 4-5 dagen in smartwatchmodus en tot 6 uur in GPS+Music modus. Verder zijn de Garmin Vivoactive 4 en Garmin VENU wat mogelijkheden betreft vergelijkbaar. Er zit wat verschil in afmetingen, gewicht en accuduur, hieronder de verschillen:

Productoverzicht

 

 

Vivoactive 4S

Vivoactive 4

VENU

 

Garmin Vivoactive 4S

Garmin Vivoactive 4

Garmin VENU

 

Diameter horloge

40 mm

45 mm

43 mm

Diameter display

1,1 inch

1,3 inch

1,2 inch

Gewicht

40 gram

50 gram

46 gram

Accuduur (gps, gps+muziek / smartwatch)

tot 15 uur / 5 uur / 7 dagen

tot 18 uur / 6 uur / 8 dagen

tot 20 uur / 6 uur / 5 dagen

Garmin Pay

V

V

V

Display Type

memory in pixel

memory in pixel

AMOLED

Scherm Garmin Vivoactive 4 en Garmin VENU

Om nog even iets verder door te gaan op de verschillende schermen, het AMOLED scherm van de Garmin VENU is natuurlijk geweldig om te zien super helder en scherp, wanneer je de toestellen naast elkaar ziet dan komt de Garmin Vivoactive 4 misschien wat flets over. Maar er is wel een klein verschil, het scherm van de Garmin Vivoactive 4 is standaard 'always-on' dit in tegenstelling tot de Garmin VENU die gaat normaal gesproken pas aan bij een polsbeweging, of een tik op het scherm.
Maar Garmin heeft het gelukkig ook mogelijk gemaakt (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Apple en Samsung) om het scherm van de Garmin VENU op 'always-on' te zetten, wel zo handig! Dit gaat uiteraard wel ten koste van de accuduur; in plaats van na 5-6 dagen, zul je dan na 2-3 dagen je Garmin VENU op moeten laden.
Het scherm van de Garmin Vivoactive 4 is daarnaast uitstekend afleesbaar in buitenlicht. Maar uiteraard zal iedereen hier zijn persoonlijke voorkeur in hebben. Er is in ieder geval voldoende keus, niet alleen in type scherm maar ook in formaten en kleurstellingen.
 

Garmin Vivoactive 4 en Garmin VENU

Garmin Vivoactive 4 en Garmin VENUWat functionaliteit betreft hebben de horloges natuurlijk alles wat de Vivoactive 3 ook heeft maar Garmin heeft uiteraard weer dingen verbeterd en toegevoegd. In tegenstelling dat de Vivoactive 3 maken ze geen onderscheid in wel en niet muziek varianten. Alle genoemde modellen hebben nu de mogelijkheid muziek af te spelen. Je kunt MP3 bestanden op het horloge zetten of je Spotify lijsten synchroniseren zodat je deze zonder telefoon kunt afspelen. Uiteraard dien je wel te beschikken over een bluetooth headset. Alle modellen zijn uiteraard ook geschikt voor Garmin Pay, bankier je bij de Rabobank of ABN Amro dan gebruik je de Garmin Vivoactive 4 of Garmin Venue als contactloos betaalmiddel en kun je je pasjes thuislaten!

De Garmin Vivoactive 4 en Garmin VENU beschikken over een GNSS ontvanger wat inhoudt dat ze GPS, Glonass en Galileo satellieten kunnen ontvangen. Wanneer je een activiteit start waarbij locatiebepaling gebruikt moet worden zal je snel een fix hebben en kun je met je activiteit beginnen. De modellen beschikken over veel voorgeladen activiteiten profielen, o.a. : hardlopen, treadmill, indoor track, fietsen, indoor fietsen, wandelen, indoor wandelen, Floor climb, pool swim, golf, ski, snowboard, langlaufen, SUP, cardio, yoga, Pilatus, crosstrainer, stair-stepper en meer.
Daarnaast is de Yoga en Pilatus activiteit verbeterd en wordt nu ook het aantal ademhalingen per minuut geregistreerd.
Zoals we gewend zijn is het mogelijk om zelf je workouts samen te stellen en in je horloge te laden, daarnaast heeft Garmin al meer dan 40 gratis workouts beschikbaar die je eenvoudig kunt laden. Ze hebben workouts voor kracht, yoga, en pilatus en op het scherm van je horloge krijg je een animatie te zien hoe je op de juiste manier de oefening uit moet voeren.

Garmin Vivoactive 4 en Garmin VENUSmart health tracking

Een aantal andere nieuwe of verbeterde functies t.o.v. de Vivoactive 3. De polshartslagsensor is nu van de nieuwe generatie, zoals Garmin hem benoemd de Elevate versie. Nieuw aan deze sensor is dat deze ook geschikt is voor Pulse Ox wat inhoudt dat de zuurstofsaturatie in je bloed bepaald kan worden. Bij de nieuwe Garmin Vivoactive 4 en Garmin VENU is het nu ook mogelijk om je ademhaling te monitoren en daarnaast is het mogelijk om ademhalingsoefeningen te doen. Garmin ziet ook het belang in van hydratatie en het is nu mogelijk om je water consumptie vast te leggen via het horloge of in de Garmin Connect Mobile app. Je kunt een doel stellen en zo kun je zien of je die dag al genoeg water hebt gedronken.

Bediening

Zoals we gewend zijn van de Garmin Vivoactive 3 beschikt het toestel over een touchscreen. Naast het touchscreen heb je aan de rechterkant van het horloge 2 echte knoppen waarmee je bijvoorbeeld het menu kunt oproepen of een activiteit kunt starten. Dat is dus 1 knop meer dan bij de Garmin Vivoactive 3 en dit komt het bedieningsgemak ten goede. Het is niet meer mogelijk om aan de linkerkant van het horloge te swipen door de schermen heen. Dit was overigens al niet meer mogelijk op Vivoactive 3 muziekvarianten.

Livetrack en SOS incident detectie

Livetrack was natuurlijk al beschikbaar op de eerder modellen. Wanneer je telefoon verbonden is en je start een activiteit dan wordt er een link gestuurd naar een of meerdere e-mailadressen. Deze adressen heb je van tevoren ingesteld. Met de link kan iemand anders zien waar je bezig bent. Nieuw voor de Vivoactive serie is de SOS functie. Deze functie was al beschikbaar op een aantal andere nieuwe horloges zoals de Forerunner 245. Met de SOS functie is het mogelijk om een oproep te doen naar een van te voren ingesteld contactpersoon. Deze persoon krijgt dan een SMS met de mededeling dat er hulp nodig is + je locatie. Tevens wordt de livetrack link gestuurd. Deze actie kun je altijd handmatig starten ongeacht of je wel of niet met een activiteit bezig bent. Daarnaast beschikt de Garmin Vivoactive 4 en de Garmin VENU over incident detectie. Deze functie werkt bij de activiteit lopen, rennen en fietsen. Wanneer het horloge een incident detecteert (je komt bijvoorbeeld te vallen) dan wordt automatisch een bericht gestuurd naar de vooraf ingestelde contactpersoon. Je krijgt daar overigens wel eerst een melding van en je hebt dan nog de mogelijkheid om dit te annuleren in het geval het onjuist gedetecteerd is. De livetrack en incident detectie functie werken uiteraard alleen wanneer je horloge gekoppeld is aan een compatibele smartphone.

Body Battery

Met de lancering van de Vivosmart 4 was de Body Battery toegevoegd en in de nieuwste horloges, zoals de Forerunner 245, zagen we dit ook terug. De Body Battery functie zit ook in de Garmin Vivoactive 4 en Garmin VENU. Op basis van stress-, hartslag- (hartslagvariabiliteit), slaap- en activiteitsgegevens worden de energiereserves in je lichaam bepaald. Heel simpel uitgelegd, na een goede nachtrust is je body battery opgeladen naar 100% gedurende de dag loopt de batterij leeg. Op basis van de waarde van je body battery kun je dus zien of je nog energie hebt om bezig te gaan met een activiteit of dat het juist beter is om eerst te rusten voor je weer actief bezig gaat.

De Garmin Vivoactive 4 en Garmin VENU zijn horloges voor de gebruiker die graag actief bezig is. De horloges beschikken over een prima accuduur en kunnen een hoop gegevens voor je registreren. Daarnaast is het horloge bruikbaar voor tal van (sportieve)activiteiten. Het toestel wil je natuurlijk de hele dag door dragen zodat al je stappen worden geregistreerd, door het toepassen van de Quick Release horlogebandjes kun je makkelijk het bandje wisselen zodat het horloge beter past bij je outfit. Berichten ontvangen je op je horloge en betalen kan d.m.v. Garmin Pay. Al met al een prima horloge die ook bij al je dagelijkse bezigheden gebruikt kan worden.

Laatste wijziging: 16 Apr, 2024
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden