Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Sinds 1999 dé specialist      5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_wandelnavigatie

Bel ons: 088-0226900


Wandelnavigatie> Garmin Fenix serie

Garmin Fenix 5 / 5S / 5X Plus: multi-sport GPS horloge voor atleten en avonturiers

De Garmin Fenix 5 Plus serie (geïntroduceerd in juni 2018) is een uitbreiding van de Garmin Fenix 5 serie. Wat is er allemaal nieuw en veranderd? Je leest het hier:
Een aantal functies waar alle Garmin Fenix 5S Plus, Garmin Fenix 5 Plus en Garmin Fenix 5X Plus modellen nu over beschikken:

  • Alle modellen voorzien van TopoActive Europa kleurenkaart met Trendline Popularity Routing.
  • Opslag voor maximaal 500 muzieknummers, af te spelen in combinatie met een (optionele) Bluetooth headset.
  • Voorbereid voor Garmin Pay
  • GPS, GLONASS en Galileo
  • Alle varianten beschikken over Wi-Fi

Garmin Fenix 5 Plus video's

Garmin Fenix 5 Plus serie introductiehow to embed video in wordpress by VideoLightBox.com v3.1
 
Fenix 5 Plus navigatievideo overlay by VideoLightBox.com v3.1
 
Sendpointsvideo html by VideoLightBox.com v3.1
 

Bij de Fenix 5 modellen die in 2017 zijn geïntroduceerd, had alleen de Fenix 5X een kaart. Nu hebben alle Fenix 5 Plus modellen een kaart. De Garmin Fenix 5X Plus voegt als extra de Pulse Ox sensor toe. Deze sensor zorgt voor het meten van zuurstofsaturatie in het bloed bij grote hoogte. De Garmin Fenix 5X was altijd erg populair vanwege de kaart, aangezien alle modellen nu over de kaart beschikken heb je nu veel meer keuze. Loop en of sport je veel in de bergen dan is de Fenix 5X Plus natuurlijk het interessants in verband met de Pulse Ox sensor.

Uiteraard zitten er ook verschillen in de afmetingen, net als bij de voorgaande modellen. Wat nu wel aangepast is, is dat alle schermen even groot zijn. Bij de 2017 versie had de 5S een kleiner scherm. De afmetingen van de behuizingen verschillen wel, het verschil komt dan met name tot uiting in de accuduur, in een grotere behuizing past een grotere accu. In de volgende tabel hebben we wat verschillen naast elkaar gezet van de nieuwe modellen:

Productoverzicht

 

 

Fenix 5S Plus

Fenix 5 Plus

Fenix 5X Plus

 

Afmeting wijzerplaat:

42 mm

47 mm

51 mm

Afmeting scherm:

1,2 inch

1,2 inch

1,2 inch

Resolutie:

240 x 240 p

240 x 240 p

240 x 240 p

Dikte

15 mm

16 mm

17 mm

Batterijduur smartwatch

Max. 7 dagen

Max. 12 dagen

Max. 20 dagen

Batterijduur GPS

Max. 11 uur

Max. 19 uur

Max. 33 uur

Batterijduur GPS + Muziek

Max. 4,5 uur

Max. 8 uur

Max. 13 uur

Batterijduur Ultratracmodus

Max. 25 uur

Max. 42 uur

Max. 70 uur

QuickFit polsbanden

20 mm

22 mm

26 mm

Gewicht

69 gram

87 gram

96 gram

 

De Garmin Fenix 5S Plus is dus het horloge met de kleinste behuizing, maar je levert niet in op schermformaat. De accu gaat het minst lang mee, maar voor veel gebruikers waarschijnlijk nog een acceptabele duur. Uiteraard zijn er 'standaard' versies en Sapphire versies, waarbij het verschil duidelijk zal zijn. De Sapphire versies beschikken over safierglas. Van de Garmin Fenix 5S Plus en Garmin Fenix 5 Plus zijn verschillende varianten leverbaar. Van de Garmin Fenix 5X Plus is één versie leverbaar, standaard is dit een Sapphire uitvoering.

3_s300Garmin TopoActive Europa kaart met Popularity Routing

Deze kaart zit natuurlijk ook al in de huidige Garmin Fenix 5X, maar ook in een aantal handhelds van Garmin. De kaart is gebaseerd op de Openstreetmap data. Deze data is door Garmin op een dusdanig manier bewerkt zodat deze prima bruikbaar is op een relatief klein scherm. Het is mogelijk om te zoeken op nuttige punten in de buurt en daar naartoe te navigeren. Daarnaast kun je uiteraard routes inladen en volgen en je kunt terug naar je startpunt. De Garmin Fenix 5S/5/5X Plus kunnen rondritten uitrekenen en ze kunnen gebruik maken van Popularity Routing. Dit houdt in dat er een soort van heatmap in het toestel zit. Garmin heeft door de jaren heen al heel veel data verzameld van fietsers, ze weten dus over welke wegen veel (race)fietsers fietsen en op basis daarvan is er een voorkeursnetwerk gemaakt. Door op basis van deze Popularity Routing je route te laten bepalen krijg je dus interessante routes voorgeschoteld. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om via de Garmin Connect website of App je routes (koersen) voor te bereiden en deze te synchroniseren via Bluetooth.

Muziek

Alle versies van de Garmin Fenix 5S/5/5X Plus hebben een ingebouwd geheugen van 16GB waar maximaal 500 nummers opgezet kunnen worden. Met behulp van een optionele Bluetooth headset kun je dan muziek luisteren zonder tussenkomst van een telefoon. Het luisteren naar muziek gaat wel ten koste van de accuduur van het toestel. Zie hiervoor de bovenstaande tabel.

Voorbereid voor Garmin Pay

Via Garmin Connect kun je je pinpas koppelen aan de Garmin Fenix 5 Plus , waardoor het horloge gebruikt kan worden als contactloos betaalmiddel. Momenteel is deze optie in Nederland nog niet beschikbaar.

Galileo

De Garmin Fenix 5S/5/5X Plus modellen zijn een van de eerste horloges van Garmin die ook geschikt zijn voor het ontvangen van het Europese satellietnetwerk (Galileo). Dit komt uiteraard de nauwkeurigheid en snelheid van een fix ten goede.

Wi-Fi

Het was natuurlijk bij eerdere modellen ook al mogelijk om via Wi-Fi je activiteiten te synchroniseren, maar in de praktijk gebruikten de meeste mensen hier hun telefoon voor (via Bluetooth). De Wi-Fi is nu wel wat nuttiger want die verbinding kan ook gebruikt worden om de muziek op je horloge te zetten. In dat geval is het wel makkelijk om Wi-Fi te gebruiken omdat deze verbinding veel sneller is (handig voor meer data) dan de Bluetooth verbinding.

Pulse OX sensor (alleen Garmin Fenix 5X Plus)

Deze sensor weet wat de zuurstofsaturatie in je bloed is. Er is op het internet genoeg te vinden wat dit inhoudt.
bron Wikipedia:
De zuurstofsaturatie, ofwel zuurstofverzadiging is de waarde die aangeeft hoeveel procent van het hemoglobine in de rode bloedcellen in het slagaderlijke bloed zuurstof heeft gebonden. In de slagaders hoort 95-100% van het hemoglobine zuurstof gebonden te hebben.

Op grotere hoogte kan je bloed minder zuurstof opnemen. Dit heeft twee oorzaken, de luchtdruk is lager en er zit minder zuurstof in de lucht. Een lagere zuurstofopname heeft invloed op je prestaties. Met de Garmin Fenix 5X Plus kun je deze waarde dus in de gaten houden.

Laatste wijziging: 17 Nov, 2023
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden