Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Sinds 1999 dÚ specialist       5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_wearables

Bel ons: 088-0226900


Wearables > Outdoor/ multi-functioneel > Garmin Fenix serie > Review Garmin Fenix 5 Plus

Review Garmin Fenix 5 Plus

De Garmin Fenix 5 Plus modellen zijn ge´ntroduceerd in juni 2018 en zijn daarmee de nieuwste horloges van de in de zomer van 2012 ge´ntroduceerde Fenix serie. De horloges worden steeds geavanceerder en uitgebreider. Net zoals bij de Garmin Fenix 5 serie, bestaat de Garmin Fenix 5 Plus serie uit 3 modellen: De Garmin Fenix 5S Plus, de Garmin Fenix 5 Plus en de Garmin Fenix 5X Plus, oplopend in grootte van de behuizing. Nieuw is dat ze alledrie hetzelfde formaat scherm hebben, maar de grotere behuizing herbergt een grotere accu. De accuduur van de horloges neemt daarmee toe per groter horloge. De drie modellen zijn met of zonder het extra krasbestendige saffierglas verkrijgbaar. De Garmin Fenix 5X Plus heeft als extra toevoeging de Pulse OX sensor.

7

Garmin Fenix 5 Plus video's

Garmin Fenix 5 Plus serie introductiehow to embed video in wordpress by VideoLightBox.com v3.1
 

Wat is er nieuw?

De nieuwe Garmin Fenix 5 Plus heeft een aantal nieuwe functies gekregen, waardoor ze echt een meerwaarde hebben ten opzichte van de Garmin Fenix 5 serie. We zetten hier wat belangrijke punten op een rijtje:

  • TopoActive Europa Kaartmateriaal: alle modellen zijn standaard voorzien van het full-color TopoActive Europa kaartmateriaal. Met deze kaart is het mogelijk om te navigeren en je locatie te zien. De Garmin Fenix 5 Plus kan ook rondritten berekenen op basis van een gewenste afstand en richting. Dit kan ook op basis van Trendline Popularity Routing, de mogelijkheid die Garmin biedt om op basis van miljarden kilometers aan Garmin Connect data de beste routes, paden en trails te vinden voor on- en offroad fietsen, wandelen en hardlopen.
  • Muziek op de Garmin Fenix 5 Plus: alle modellen hebben een intern geheugen voor ongeveer 500 muzieknummers. Koppel een Bluetooth headset en ga op pad zonder telefoon.
  • Gallileo: naast de reeds bekende GPS en GLONASS satelieten, kan de Garmin Fenix 5 Plus ook overweg met de Gallileo satelieten. Dit maakt het horloge nog nauwkeuriger in ontvangst ten opzichte van zijn voorgangers.
  • Pulse OX Sensor: de Garmin Fenix 5X Plus is voorzien van een Pulse OX Sensor. Deze sensor meet op de pols de zuurstofsaturatie in je bloed. Dit is vooral nuttig als je de bergen in gaat.
  • Garmin Pay: het horloge is voorbereid voor Garmin Pay. Momenteel is Garmin Pay nog niet beschikbaar in Nederland. Zodra het beschikbaar is, kun je contactloos betalen met je horloge. Contant geld en pasjes kun je thuis laten.
  • Wi-Fi: alle modellen zijn voorzien van Wi-Fi om automatisch te synchroniseren en updaten van software en kaartmateriaal.

De Garmin Fenix 5 Plus in gebruik

Wat kun je doen met de Garmin Fenix 5 Plus? Veel dingen wijzen zich vanzelf, maar hieronder wat meer informatie over onze bevindingen.
Om het maximale uit je Garmin Fenix 5 Plus
te halen moet je deze koppelen aan je smartphone (iPhone of Android). Installeer de Garmin Connect App en registreer je. Heb je al een Garmin Connect App? Dan log je gewoon in met je gegevens. Zodra je de nieuwe Garmin Fenix 5 Plus uit de doos haalt en aan zet, kun je de taal instellen en vervolgens wordt er gevraagd om je telefoon te koppelen. Dit kun je eventueel overslaan, maar het is handiger om dit gelijk te doen. Het koppelen gaat eenvoudig, kies in Garmin Connect voor het toevoegen van een toestel en je volgt de stappen. Gegevens over je lengte, gewicht, geslacht, enz. worden uit je Garmin Connect gegevens gehaald en die hoef je dan niet meer handmatig in te voeren op je Garmin Fenix 5 Plus.

Vervolgens wil je natuurlijk je favoriete sporten instellen. Druk op de knop rechtsboven, de eerste keer krijg je de mogelijkheid om je favoriete sporten te kiezen. Je vinkt de door de jouw gebruikte sporten aan en de volgende keer staan deze bovenaan bij activiteiten. De andere sporten blijven wel beschikbaar, maar je lijst is een stuk ingekort en daarmee overzichtelijker. Start je een van de sporten, dan wordt er afhankelijk van de gekozen sport naar satellieten gezocht. Je kunt op de 'up' knop drukken voor extra opties zoals het instellen van je gegevensvelden. Wanneer je de 'up' knop langer indrukt dan kun je voor de gewone instellingen kiezen waar je eventueel extra sensoren kunt toevoegen en dat kunnen er een heleboel zijn. Hier staan de volgende dingen bij:

Sensoren kunnen via ANT+ of Bluetooth gekoppeld worden. Afhankelijk van de sensor kun je dus extra informatievelden toevoegen aan je gegevensschermen. Of andere functionaliteit zoals de Garmin Varia Radar waarmee je achteropkomend verkeer kunt waarnemen op het scherm van je Garmin Fenix 5 Plus.

Voor de fanatieke sporter

Tijdens je hardlooprondjes worden natuurlijk al je gegevens geregistreerd en onderweg kun je op de hoogte gehouden worden van je vorderingen. Wanneer je de Garmin Fenix 5 Plus aan je telefoon hebt gekoppeld en je hebt ook een Bluetoothheadset gekoppeld dan kun je door middel van gesproken meldingen op de hoogte gehouden worden van je rondetijden, hartslag en tempo- / snelheidswaarschuwingen.

Garmin Fenix 5 PlusBen je bezig met een uitgebreid traingingsprogramma dan kun je deze vooraf in Garmin Connect helemaal samenstellen.

Tijdens je activiteit wordt je tijdig gewaarschuwd wanneer je bijna toe bent aan de volgende stap. Uiteraard kun je waarschuwingen voor verschillende dingen instellen.

Ben je competitief aangelegd dan kun je natuurlijk je favoriete Strava segmenten synchroniseren met je Garmin Fenix 5 Plus . Bij het naderen van een segment meldt je horloge zich en tijdens het volgens van het segment wordt je op de hoogte gehouden van je vorderingen. Lig je voor op je eigen PR of kom je in de buurt van de KOM? Na het beŰindigen van je sessie worden al je gegevens uiteraard direct gesynchroniseerd met Garmin Connect en Strava.

Sta je ook nog wel eens op de golfbaan? Dan neem je de Garmin Fenix 5 Plus uiteraard ook mee, meer dan 40.000 banen wereldwijd zijn voorgeladen. Tijdens het golfen weet je waar jij staat ten opzichte van de Hole en je weet waar de bunkers en obstakels zijn.

Garmin Fenix 5 PlusNavigeren met de Fenix 5 Plus

Ok en dan heb je een mooie kaart in je Garmin Fenix 5 Plus maar hoe kun je daar nu op navigeren? Je kunt het toestel op nuttige punten om je heen laten zoeken of met een beetje geduld naar een locatie op de kaart schuiven, maar er is een veel makkelijkere manier. Download de Connect IQ app Sendpoint in de Garmin Connect IQ store en zet deze op je horloge . Vervolgens ga je naar de website van Sendpoints (ik zou deze als favoriet in de browser van je mobiel zetten) en je kunt op deze website zoeken naar een interessante locatie, adres enz. Vervolgens kies je voor 'Send' en er verschijnt een 4-cijgerige code in beeld. Start nu de Sendpoint App op je Garmin Fenix 5 Plus en vul die code in. Vervolgens wordt de locatie opgeslagen bij 'Opgeslagen locaties'. Je kunt deze via de navigatie opties weer terugvinden. De Garmin Fenix 5 Plus is niet heel snel in zijn rekenwerk en ook niet bedoeld om lange afstanden uit te rekenen, maar voor gebruik in de stad om je hotel, metro, restaurant enz. te vinden is het natuurlijk erg handig.

Fenix 5 Plus navigatievideo overlay by VideoLightBox.com v3.1
 
Sendpointsvideo html by VideoLightBox.com v3.1
 

Je hebt inmiddels je favoriete sporten ingesteld en na je eerste rondje hardlopen heb je natuurlijk gelijk een hoop nieuwe records, deze registreert je horloge namelijk zelf en worden niet gesynchroniseerd met je voorgaande horloge, altijd leuk. Je looprondje wordt na het stoppen gelijk gesynchroniseerd en je kunt op Garmin Connect alle informatie terugzien. Binnen Garmin Connect kun je koppelingen maken met populaire platformen zodat je daar ook direct mee kunt synchroniseren.

Garmin Fenix 5 PlusSmartwatch

Naast de eerder genoemde sportieve en activiteitenmeter functies is de Garmin Fenix 5 Plus ook een smartwatch. Je kunt whatsapp- en sms -berichten lezen op je horloge. Het horloge trilt als je wordt gebeld en je ziet op het scherm wie je belt. Je kunt dan opnemen of weigeren. Als je gebeld wordt door een mobiel nummer, dan kun je na weigering een standaard sms bericht sturen. Dit werkt overigens momenteel alleen op een Android telefoon. Je kunt ook e-mail en notificaties van allerlei apps (zoals Facebook, nieuwsupdates, weerswaarschuwingen, flitsmeister meldingen etc) ontvangen, Op je telefoon stel je in welke apps wel of niet berichten door mogen sturen en het is ook mogelijk om de meldingen niet door te laten sturen tijdens je sportieve activiteiten.

In de doos

Garmin Fenix 5 PlusDe Garmin Fenix 5 Plus toestellen worden enkel geleverd met een oplaad-/gegevenskabel en wat documentatie. Ze worden niet met meerdere bandjes geleverd. De oplaad-/gegevenskabel is dezelfde als de we al kennen van de Fenix 5 en wordt achterin het horloge aangesloten. Om deze stekker aansluiting netjes af te dekken, is er optioneel een afdekdopje voor verkrijgbaar.

Garmin Fenix 5 Plus

QuickFit bandjes Garmin Fenix 5 PlusAccessoires

Met de komst van de nieuwe Garmin Fenix 5 Plus serie zijn er ook nieuwe QuickFit horlogebanden uitgebracht. Je kunt het horloge eenvoudig aanpassen aan jouw wensen, doordat de bandjes snel te wisselen zijn. Er is veel keuze en we hebben ze per model voor je gerangschikt: QuickFit 20 voor de Fenix 5S Plus, QuickFit 22 voor de Fenix 5 Plus en de QuickFit 26 voor de Fenix 5X Plus.

Andere accessoires zijn bijvoorbeeld het losse oplaad-/gegevenskabeltje. Het is altijd handig om een extra kabeltje bij de hand te hebben. Deze kost € 15,- . Daarnaast kun je allerlei losse sensoren koppelen zoals een cadans-, snelheids- of vermogenssensor en een losse hartslagband.

 

Productvergelijking

 

 

Fenix 5S Plus

Fenix 5 Plus

Fenix 5X Plus

 

Afmeting behuizing:

42 mm

47 mm

51 mm

Afmeting scherm:

1,2 inch

1,2 inch

1,2 inch

Resolutie scherm:

240 x 240 p

240 x 240 p

240 x 240 p

Dikte

15 mm

16 mm

17 mm

Batterijduur smartwatch

Max. 7 dagen

Max. 12 dagen

Max. 20 dagen

Batterijduur GPS

Max. 11 uur

Max. 19 uur

Max. 33 uur

Batterijduur GPS + Muziek

Max. 4,5 uur

Max. 8 uur

Max. 13 uur

Batterijduur Ultratracmodus

Max. 25 uur

Max. 42 uur

Max. 70 uur

QuickFit polsbanden

20 mm

22 mm

26 mm

Gewicht

69 gram

87 gram

96 gram

GPS, GLONASS, Gallileo

V

V

V

Drie-assig kompas, gyroscoop, en barometrische hoogtemeter

V

V

V

Voorgeladen activiteitenprofielen

V

V

V

Performance metrics

V

V

V

Voorgeladen kaartmateriaal

V

V

V

Smartphone meldingen

V

V

V

Automatische uploads naar Garmin Connect

V

V

V

Garmin Connect IQ

V

V

V

Bluetooth, ANT+

V

V

V

Wi-Fi

V

V

V

Voorbereid voor Garmin Pay

V

V

V

Muziek

V

V

V

Trendline Popularity Routing

V

V

V

Pulse Ox sensor

 

 

V

Compatibel met QuickFit 20 polsbanden

V

 

 

Compatibel met QuickFit 22 polsbanden

 

V

 

Compatibel met QuickFit 26 polsbanden

 

 

V

 

Laatste wijziging: 11 Jan, 2024
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden