Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Sinds 1999 dé specialist      5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_wandelnavigatie

Bel ons: 088-0226900

OnRoute TopoActive uitbreiding

OnRoute TopoActive uitbreiding

bij ons € 29,-   
bestelbalk

OnRoute TopoActive uitbreiding

De Garmin TopoActive Map is een prima kaart om mee aan de slag te gaan. Deze kaart is voorgeladen op een aantal Garmin GPS-toestellen, maar ook in combinatie met de OnRoute TopoActive uitbreiding verkrijgbaar (klik hier) Naast deze kaart heeft Garmin onder andere de Topo Pro kaarten beschikbaar. Deze kaarten hebben nog meer detail dan de op de OSM data gebaseerde TopoActive Map. Voor meer informatie over de verschillen in deze kaarten kun je hier terecht.

220Een van de dingen die niet goed werkt op de Garmin TopoActive is het zoeken op adressen. Tijdens de introductie van het toestel was het helemaal niet mogelijk om op adressen te zoeken. Sinds februari 2016 kun je de Garmin Topo Active gratis updaten naar de V3 (met behulp van Garmin Express) daarbij is de adreszoekfunctie wel iets verbeterd. In Nederland en Duitsland is het mogelijk om op adressen te zoeken. Je kunt alleen de mist in gaan bij plaatsen die onderdeel zijn van een samengestelde gemeent. De plaasten Moordrecht en Vessem bijvoorbeeld zijn niet te vinden. Sinds een paar jaar vallen die onder de Gemeente Zuidplas en Gemeente Eersel. Nu zijn er alleen weinig mensen (buiten de gemeente die dit weten). Daarnaast kan dit voor lastige situaties zorgen. De gemeente Zuidplas bestaat uit Moordrecht, Nieuwerkerk ad IJssel en Zevenhuizen. In al deze plaatsen is bijvoorbeeld een dorpsstraat te vinden. Je kunt dus wel zoeken op 'Zuidplas' -> Dorpsstraat maar je krijgt dan meerdere resultaten. Ben je bekend dan zie je op het kaartje welke de juiste is, maar ben je niet bekend dan kan dit voor verrassingen zorgen. Daarnaast is het niet mogelijk om op huisnummer te zoeken. Je kunt wel een huisnummer ingeven, maar je krijg dan bij de zoekresultaten meerdere opties voor de straat. Zoek je bijvoorbeeld de Neuweg 207 in Hilversum en je kiest het eerste resultaat dan ben je nog bijna 2 KM van je bestemming verwijderd.

De OnRoute Topo Active uitbreiding is dus nog steeds een nuttige toevoeging, het adreszoeken werkt ook buiten Nederland en Dutisland, samengestelde gemeenten zijn geen probleem en het zoeken op huisnummer geeft een veel nauwkeuriger resultaat.

topoactive_uitbreiding_knooppuntenDe OnRoute TopoActive uitbreiding is een geheugenkaart welke je in je toestel stopt. Je kunt nu op een normale manier op adressen blijven zoeken. Je hoeft de kaart verder niet te activeren.

Naast de adreszoek functie staan er nog een paar andere handige toevoegen op het geheugenkaartje. De fietsknooppunten van Nederland zijn voorgeladen en het fietsnetwerk Nederland. Dit netwerk is te herkennen aan de groene lijnen en bestaat dus uit het knooppunten netwerk . Dit is vooral interessant voor de mensen die graag van dit netwerk gebruik willen maken. Door de groene lijnen te volgen weet je dus zeker dat je op het netwerk zit. Let op, het betreft dus alleen een visuele manier van navigeren, het netwerk zelf is niet routerend. Heb je geen belang bij dit netwerk, dan is deze eenvoudig uit te schakelen.

Een andere interessante toevoeging zijn de hoogtelijnen. Dit betreft ook een transparante kaart maar je kunt nu wel hoogtelijnen zien. Uiteraard met name in gebieden waar meer hoogteverschillen zijn. Zie hieronder de afbeelding van de standaard TopoActive en hetzelfde gebied, maar dan met de uitbreiding:

screenshot_topoactive

TopoActive kaart
 
 

screenshot_topoactive_met_uitbreiding

TopoActive kaart +
OnRoute TopoActive
uitbreiding

Functie

Garmin Topo Pro

Garmin TopoActive Map

Garmin TopoActive Map + OnRoute Active Map uitbreiding

Verharde wegen (geometry)

V

V

V

Onverharde wegen (geometry)

V

V

V

Wandelpaden  (geometry)

V

V

V

Fietsknooppunten

X

X

V

Knooppunten netwerk

X

X

V

Routering o.b.v. activiteitenprofiel

V

V

V

Gemarkeerde fiets- en wandelpaden

V
(waar beschikbaar)

X

X

Adres/straat zoekfunctie (NL/DUI)

V
(waar beschikbaar)

V

V

Adreszoeken inclusief huisnummers

X

X

V

Adreszoeken in Europa

X

X

V

Digitaal hoogtemodel (DEM)

V

V

V

Hoogtelijnen

V

X

V

Weergave gebouwen

V

X

X

Paden met naam

V

X

X

Laatste wijziging: 19 Dec, 2023
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden