Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Sinds 1999 dť specialist       5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_wearables

Bel ons: 088-0226900

5_s300Review Garmin Forerunner 35

In september 2016 heeft Garmin de Forerunner 35 aangekondigd. Weer een uitbreiding in het al ruime assortiment hardloophorloges van Garmin. Zagen we in het begin vooral in het duurdere segment Forerunners een hartslagmeter om de pols, nu is deze techniek ook toegepast in een horloge onder de € 200,- in de vorm van de Garmin Forerunner 35.

De Garmin Forerunner  35 is een uitbreiding in de serie die destijds begon met de Forerunner 10. Hierna volgden de Forerunner 15 en Forerunner 25. Die laatste is nu nog leverbaar en biedt ook prima functionaliteit wanneer je hartslag minder belangrijk vindt of je het geen probleem vindt om een hartslagband om je lichaam te dragen.

Heb je geen zin om het hele verhaal te lezen? Bekijk dan onderstaand filmpje:

Review Garmin Forerunner 35video html by VideoLightBox.com v3.1
 

De Garmin Forerunner 35 is leverbaar in 4 kleurtjes: zwart, wit, ijsblauw en limegroen. Waar we bij de Forerunner 230 en 235 ook kleurnuances zien in de behuizing van het horloge zelf is bij de Garmin Forerunner 35 alleen het bandje gekleurd. Zodra je het toestel inschakelt, wordt eerst gevraagd in welke taal je het apparaat in wilt stellen. Vervolgens de vraag of je je smartphone wilt koppelen. Dit is wel aan te raden (indien je over een smartphone beschikt), maar kan ook overgeslagen worden. Daarna kies je welke eenheden, 12/24 uurs instellingen en worden je persoonlijke gegevens gevraagd wat betreft geslacht, lengte, gewicht en geboortejaar. Nu ben je eigenlijk klaar om het toestel te gaan gebruiken. Het kan zijn dat de tijd nog niet goed staat, maar zodra het toestel de eerste keer satellietsignaal heeft Garmin Forerunner 35ontvangen zal de tijd (en datum) ook goed gezet worden.

Horloge

Gebruik je het toestel als normaal horloge, dan kun je kiezen voor een digitale klok of een analoge klok. Nu vind ik zelf de analoge klok er wel heel simpel uitzien, dus mijn voorkeur gaat uit naar de digitale versie. Je kunt vervolgens door verschillende schermen heen lopen waarbij je informatie krijgt over je hartslag (actueel, rust en grafiek met je hartslag over tijd).  Je stappen, stappendoel en bewegingsbalk, je calorieverbruik en je intensiteitminuten per week.  Vervolgens nog een scherm met je laatste prestaties waarbij je dan de informatie over afstand, gemiddeldes e.d. kunt bekijken. Behoorlijk wat informatie direct dus direct binnen handbereik.

De hardware

Op onderstaande foto's zie je uiteraard de 3 groene ledjes die zorgen voor het registreren van je hartslag. De Garmin Forerunner 35 moet comfortabel strak zitten, er mag geen licht van buitenaf bij de ledjes komen. Gebeurt dit wel dan zullen je hartslagwaardes niet kloppen. Wanneer we de sensor vergelijken met die van de Garmin Forerunner 235, dan zien we dat de sensor van de Garmin Forerunner 35 iets minder rond is en iets vlakker afloopt. Het zijn minimale verschillen, maar ik denk dat ik de Forerunner 35 net wat comfortabeler om mijn pols vind.

Garmin Forerunner 35  Garmin Forerunner 35  Garmin Forerunner 35

Garmin Forerunner 35Sporten

Maar dit toestel heb je natuurlijk niet alleen gekocht om als dagelijks horloge te gebruiken.  Wanneer je op de knop rechtsboven drukt, kun je de workout gaan kiezen. Je hebt de keuze uit 'Buiten hardlopen', 'Hardl. Binnen', 'Fietsen', 'Cardio' en 'Wandelen'. Wanneer je graag al je verschillende activiteiten wilt bijhouden in Garmin Connect is het dus handig dat de Garmin Forerunner 35 onderscheid kunt maken. Daarnaast kun je per activiteit gegevensvelden op het horloge kiezen.

Garmin Forerunner 35Gegevensvelden

Wat de gegevensvelden betreft heb je 2 pagina's waar je per pagina 3 datavelden kunt kiezen. Je kunt geen extra pagina's kiezen of meer of minder velden per scherm. De datavelden waar je uit kunt kiezen zijn; tijd, afstand, tempo, calorieŽn, hartslag, hartslagzone, rondetijd, rondeafstand, rondetempo, gemiddeld tempo en cadans. Je kunt er ook voor kiezen om de snelheid in km/u weer te laten geven, de datavelden voor tempo worden dan vervangen voor snelheid. Ter info, kies je voor tempo, dan krijg je dus je snelheid weergegeven in het aantal minuten die je over een kilometer doet.

Hardlopen

Wijzig je niks aan je datavelden dan zie je in scherm 1, afstand, tijd en tempo (of snelheid) en in scherm 2 HS-zone, hartslag en calorieŽn. Maar zie je liever op scherm 1 afstand, hartslag en tijd dan kun je dit dus aanpassen. Zodra je begint met lopen, druk op de knop rechtsboven en de Garmin Forerunner 35 begint met het bijhouden van je run. De datavelden verschijnen in beeld en met het pijltje omlaag kun je eventueel naar het volgende scherm. Doordat er gekozen is voor een monochroom scherm in de Garmin Forerunner 35, is het scherm eigenlijk onder alle omstandigheden uitstekend af te lezen. Het middelste dataveld is net iets groter dan het veld er boven en er onder, maar ze zijn alle 3 van voldoende formaat om goed af te kunnen lezen. Wanneer je hebt ingesteld dat je rondetijden doorkrijgt, dan kun je een afstand instellen waarbij een melding krijgt. Standaard gebeurt dit bij een 1 km. Door middel van een piepje en een trilsignaal krijg je bij iedere kilometer je tijd te zien en de snelheid van die ronde. Wanneer je klaar bent met lopen, druk je weer op het knopje rechtsboven, vervolgens krijg je de mogelijkheid om je run te hervatten, op te slaan of weg te gooien. Daarnaast krijg je wat informatie in beeld over je run. Wanneer je de run opslaat kan deze gesynchroniseerd worden. Is de Garmin Forerunner 35 gekoppeld aan je smartphone dan kan dit gelijk gebeuren. Het is ook mogelijk om het horloge met een kabeltje op je computer aan te sluiten en met tussenkomst van Garmin Express op de computer te synchroniseren naar Garmin Connect.

Hardloopmodus

Je kunt een aantal keuzes maken voor verschillende modi. Standaard is er geen modus actief en worden je gegevens gewoon bijgehouden zonder dat het horloge je probeert te ondersteunen. Je hebt namelijk een aantal andere opties. Wanneer je graag rennen en lopen wilt afwisselen dan kun je voor de modus ren/loop kiezen. Je stelt het aantal minuten:seconden in die je wilt hardlopen en het aantal minuten:seconden die je wilt wandelen. Het horloge geeft dan aan wanneer het tijd is om te wisselen van activiteit. 4 seconden voor het wisselpunt begint het toestel te piepen en trillen zodat je weet dat er wat moet gebeuren.

Een andere modus is de Virtual Pacer. Hier stel een tempo of snelheid in waar je niet onder wilt komen. Wanneer dit wel het geval is, word je door middel van een trilsignaal en piepje duidelijk gemaakt dat je harder moet.

De laatste modus is de interval optie. Je kunt verschillende intervallen kiezen. Je kunt lopen op aan afstandsinterval, een tijdsinterval of het interval open laten. Vervolgens kun je voor het rustinterval ook een afstand of tijd in stellen of dit open laten. Daarnaast kun je het aantal herhalingen opgeven en je kunt aangeven of je een warming-up en/of coolingdown wilt doen.

Al met al redelijk wat opties om je nog verder te kunnen begeleiden tijdens het hardlopen. Een aantal andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het instellen van alarmen voor tijd, afstand, calorieŽn of HS-waarschuwing. Daarnaast kun je auto pauze aan of uit zetten.

Garmin Connect

Al je runs kun je synchroniseren met Garmin Connect, een online omgeving waar je uitgebreide informatie te zien krijgt van je run. Je ziet waar je hebt gelopen, maar ook grafieken met snelheid, hartslag, cadans en hoogte. Uiteraard informatie over je rondetijden en eigenlijk van alles wat je uit de gegevens is af te lijden. Hieronder zie wat informatie zoals Garmin Connect het kan weergeven.

 

Uiteraard is er ook een Garmin Connect App (voor Apple, Android en Windows Phone) zodat je altijd je data kunt bekijken. Wanneer je het horloge ook buiten het sporten om draagt, houdt deze ook je activiteit (stappen) bij en je slaapritme. Hebben meer mensen in je omgeving een Garmin om hun pols met deze mogelijkheden? Dan kun je elkaar een beetje scherp houden. Je kunt elkaar ook in de gaten houden wat betreft hardloopkilometers en andere activiteiten. Wil je al deze informatie voor je zelf houden, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Je kunt al je gegevens op privť zetten.

Garmin Forerunner 35  Garmin Forerunner 35  Garmin Forerunner 35

En verder

De Garmin Forerunner 35 is een prima horloge om je activiteiten bij te houden. Zoals we in het begin aangaven zijn er toestellen met meer mogelijkheden. Wat bieden die toestellen dan meer? Kijk je bijvoorbeeld naar de Forerunner 235 dan heeft deze een iets groter scherm en is het scherm in kleur en een veel hogere resolutie. Je kunt kiezen voor 1, 2, 3 of 4 datavelden per scherm waarvan je ook uit 2 schermen kunt kiezen. Daarnaast heb je bij de Forerunner 235 ook nog schermen met meer informatie over de hartslag. De Forerunner 235 heeft iets uitgebreidere workout instellingen en je kunt nog horlogebandjes wisselen. De vraag is alleen of al deze extra's nodig zijn en het prijsverschil van zo'n € 100,- rechtvaardigt. Dit zal uiteraard per hardloper verschillen.

Wat betreft de nauwkeurigheid van de Garmin Forerunner 35 ziet dit er wel goed uit. Uiteraard hebben we de Forerunner 35 tegelijk gebruikt met een ander horloge waar een hartslagband aan gekoppeld is en wanneer je de grafieken naast elkaar zet dan zie je uiteraard wel wat verschillen. Met de band merk je dat een verandering in hartslag net iets eerder wordt opgepikt. Loop je bijvoorbeeld een berg op dan zal de band net iets eerder een hogere hartslag aangeven dan de sensor om je pols. Maar of het totaal genomen doet de Garmin Forerunner 35 het prima. Op de bij mij bekende hardlooprondjes zie ik geen vreemde uitschieters of andere dingen.

Met name het compacte formaat en prettige draagcomfort zijn de pluspunten van dit horloge. Voor de recreatieve loper voor wie met name snelheid, afstand, tijd en hartslag interessant zijn is het zeker niet nodig om meer geld uit te geven.
Meer informatie over de Garmin Forerunner 35, klik dan hier, Wil je meer van het toestel zien en vergelijken met een van de andere modellen, bezoek dan een van onze winkels.

Laatste wijziging: 09 Apr, 2024
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden