Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Sinds 1999 dé specialist      5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_communicatie

Bel ons: 088-0226900


Communicatie > Sena Outdoor > Sena en DSM

sena-dsm

Voor het wielerseizoen van 2022 is SENA partner geworden van Team DSM.

Door deze samenwerking plaats SENA zich naast de belangrijkst merken op het gebied van (race)fietsers. SENA toont hiermee aan een betrouwbare partner te zijn voor de miljoenen fietsfanaten.

MOTOR

SENA is in 2010 begonnen met het ontwikkelen van Bluetooth communicatiesystemen voor motorrijders. Sinds die periode heeft SENA tal van innovatieve technische oplossingen bedacht voor de motor enthousiastelingen. Inmiddels is SENA een van de grootste aanbieders in dit segment.

FIETS

De stap van motorcommunicatie naar slimme fietshelmen was snel gemaakt. Met de innovatieve helmen zoals de Sena M1 en Sena R2 heeft SENA een oplossing voor al die fietsers die graag met elkaar in contact blijven. De techniek is gebaseerd op ervaring opgedaan in de motorwereld.

SENA en Team DSM

Om nog meer aandacht te krijgen voor de slimme fietsproducten is SENA de samenwerking gaan zoeken met Team DSM. Dit Nederlandse team van professionele fietsatleten heeft al meerdere successen achter zijn naam staan. Team DSM is altijd opzoek naar innovatie en verbetering. Door de samenwerking aan te gaan met SENA beschikken ze over het meest innovatieve communicatiesysteem voor fietsers. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor deze professionele fietsteams. Het systeem is gebaseerd op de SENA Pi maar is dan voorzien van MESH techniek. Het grote voordeel ten opzichten van de conventionele systemen is dat je over een full duplex systeem beschikt, de afstand een stuk groter is, de batterij veel langer mee gaat en het gewicht veel lager is. Door de MESH techniek kan de groep onderling in contact blijven, de microfoon openzetten kan via het Di2 schakelsysteem op het stuur. Bij de teamleider in de auto zit een systeem waarop de teamleider kan zien wie er praat en de teamleider kan bepalen met wie hij contact op wil leggen. De meeste teams gebruiken nog portofoons, het nadeel daarvan is dat je niet tegelijk kunt zenden en ontvangen. Je kunt dus niet door elkaar heen praten zoals bij een telefoongesprek. Een spraaksleutel dient ingedrukt te worden en voor de teamleider is het niet altijd duidelijk wie er spreekt.

Het systeem wordt nu ontwikkeld voor gebruik in de SCOTT fietshelmen waar Team DSM gebruik van maakt. Door deze samenwerking heeft Team DSM op technologisch vlak een flinke voorsprong ten opzichte van de concurrentie. Overigens zal Team DSM niet het enige team zijn die gebruik maakt van deze nieuwe techniek. SENA gaat met meer teams de samenwerking aan.

In de loop van 2023 zullen de gebruikte technieken in aangepaste vormen beschikbaar komen voor de consumentenmarkt.

Laatste wijziging: 08 May, 2024
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden