Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Al 18 jaar dé specialist       5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_camper_truck

Bel ons: 088-0226900

AllardGarmin Camper 770LMT-D in de praktijk

Onze collega Allard Kremer heeft de Garmin Camper 770LMT-D meegenomen tijdens zijn vakantie in zijn net aangeschafte camper. Hij heeft zijn ervaringen met dit toestel voor ons opgeschreven. Lees mee en begrijp waarom Allard zo enthousiast is over dit toestel.

Op vakantie met Eliot, onze buscamper, en de Garmin Camper 770LMT-D

camper01Donderdag

We hebben de camper net 'nieuw' en er moeten nog wat dingen aangeschaft worden. Dus na het inpakken rijden we naar de grote camping- en camperwinkel in Schijndel. Hierna moeten we nog wat ophalen in Nijmegen. Ondertussen is het tijd geworden om een slaapplekje te vinden. Dus we zoeken in de Garmin Camper 770LMT-D naar een gratis plekje. We komen uit bij een erg mooi plekje bij het gemaal van Sasse in Grave. We staan naast een Kazemat en hebben prachtig uitzicht over maas. Een super plekje om de eerste nacht in onze nieuwe camper te beginnen.
camper02
De volgende dag gaan we door naar 's Gravenvoeren in België. Mijn vrouw Sandy heeft daar de Beartrailrun die ze gaat lopen. De Garmin Camper 770LMT-D brengt ons naar de wederom gratis camperplek op nog geen kilometer van de start. We zitten in een mooi gebied en gaan nog even een stukje wandelen. We lopen het laatste stukje van de Bear trail. De bordjes hangen er al, maar na een tijdje hebben we het gevoel dat de route toch niet helemaal klopt. Ik kijk op de Garmin Fenix 5X op de kaart. Ik zie geen zijpad dat we gemist kunnen hebben. Sandy heeft de track van de Bear trail al in haar horloge geladen. Hieruit blijkt dat we toch ergens rechtsaf hadden gemoeten. En daar is inderdaad geen pad. We struinen door het hoge gras. Morgen als Sandy hier weer langs komt zal dit een duidelijk belopen paadje zijn. Een jongen van de organisatie komt ons tegemoet met een stapel wegwijzer bordjes. Hij was nog niet klaar met uitzetten.
camper03
Zaterdag

Sandy gaat vandaag de Beartrail rennen. Ik blijf lekker  toeschouwer en dus ook pakezel. Ik kan volgen waar ze loopt. omdat ze livetrack heeft aangezet. Het is jammer dat ik niet goed kan zien hoe ver ze al is en wat haar nog te wachten staat in de route en hoogtemeters.

Na de trail gaan we verder. De plek waar we vannacht hebben gestaan, was een grote parkeerplaats dus we zoeken iets leukers. Ook hebben we nog water nodig. Dus we zoeken weer in de Garmin Camper 770LMT-D en stellen een filter in (gratis en water). Er komen een aantal camperplekjes naar voren, maar die bij de steenkoolmijn van Blegny lijkt wel erg leuk. Dus op naar Blegny. We staan hier aan de rand van de parkeerplaats van de mijn. Er zijn nog meer campers en in de loop van de avond komen er nog meer aan. Het zal te maken hebben met de gratis mooie plek en de goede voorzieningen. We gooien 2 euro in de automaat en hebben de hele avond stroom. Kunnen we ook de koelkast eens uitproberen. En de laptop om een serie op te kijken.

camper04Zondag

Na een leuke wandeling over de steenberg en een rondleiding door de steenkoolmijn besluiten we dat we toch zachtere matrassen willen. De Ikea is hier een aangewezen plek voor. Dus de Garmin Camper 770LMT-D een Ikea in de buurt laten zoeken. De dichtsbijzijnde Ikea in Duitsland ligt in een milieuzone en daar mogen we met onze oude camper uit 1995 niet in, weet de navigatie ons te vertellen. Dus op naar de Ikea nabij Luik.

Natuurlijk hebben we meer dan alleen matrassen gekocht. Je weet hoe het gaat en ondertussen is het ook al wat later geworden. Vandaag meteen doorrijden naar Echternach, Luxemburg wordt het dus niet. We trekken een streep op de kaart richting Echternach en laten de Camper navigatie alle gratis plekjes tonen. Een plekje met gras langs de Ourthe. Dat wordt hem. In het donker komen we aan en zetten de camper in het gras neer in de hoop dat we er wel weer uit komen.

Maandag

We worden wakker, kijken naar buiten en Sandy roept: dat is de muur van Maboge!  Daar heeft ze gemengde herinneringen aan. De trail des Fantomes komt hier langs. Maar gewoon wandelend omhoog is dit al stijl en lang. We gaan wel omhoog om in La Roche en Ardenne boodschappen doen, dat is 6 km wandelen. De track van de Trail des Fantomes staat nog in de Garmin Fenix 5S van Sandy, dus we kunnen gewoon de route volgen. Ook wandelend is "De Muur" erg pittig. Maar het stuk erna is erg mooi. Bekijk de wandeling op Garmin Connect

Nadat we in La Roche hebben geluncht in de Creperie en boodschappen hebben gedaan is het tijd om terug te wandelen. Ik laat mijn Garmin Fenix 5X een route terug naar de camper berekenen. We lopen het eerste stuk over een GR route, maar na een tijdje komen we op de kleine paadjes die ik leuk vind. De enige manier om weer laag bij de Ourthe te komen is af te dalen via "De Muur". De Fenix heeft er een mooie route van gemaakt. Bij terugkomst besluiten we ook gewoon nog een nachtje te blijven staan op deze mooie plek.

camper05Dinsdag

Op weg naar Luxemburg. De Garmin Camper 770LMT-D is echt een handig navigatiesysteem. Extra dingen die we onderweg nodig hebben, zijn makkelijk te vinden; even een supermarkt of de brievenbus om een kaart te versturen. We besluiten morgen een deel van de Mullerthal trail te lopen, maar vandaag willen we ook nog een kleine wandeling maken. Dus bij het Fort van Beaufort lopen we een stukje van de Trail. Mooi door een beekdal en hoog boven het beekdal weer terug. Op het halverwege punt zien we een erg mooi plekje waar we hopelijk met de camper kunnen komen. Ik maak een waypoint aan in mijn Garmin Fenix 5X en neem die bij terugkomst in de camper over in de campernavigatie. Het is op het einde van een doodlopend wegje en er ligt een geocache. De Garmin camper 770LMT-D staat vol met geocaches in dit gebied, omdat een collega die er in heeft gezet voor zijn vakantie.

Op de bestemming aangekomen is het een andere plek, we kunnen er met de camper niet komen, maar het is midden tussen de weilanden, met uitzicht op een mooie boom. We besluiten hier te blijven. Als we 's avonds nog even in het donker buiten staan te kijken, komt een vosje ons gedag zeggen en aan onze schoenen snuffelen.

camper06Woendag

Vandaag gaan we de Mullerthaltrail route 2 lopen. Dus de juiste dingen uit de camper in de rugzak stoppen. De Camper laten we op de parkeerplaats bij het station en daar mag Elliot zoals hij inmiddels heet een nachtje blijven staan. Wij gaan lekker lopen. Op het horloge de route met een hoogteprofiel. Dit werkt erg fijn en geeft je een goed overzicht hoe ver je nog moet. Door de hoge rotsen om ons heen heeft de GPS van het horloge wel een erg grote miswijzing. Met name als we stil staan lopen de meters op, zodat we uiteindelijk op de dag zo een 2-3 km extra hebben "gelopen". GLONASS aan of uit maakt niet zoveel uit. de instelling autopauze wel. We overnachten boven op een rots. Een geweldige plek.

Donderdag

Deel 2 van de trail en terug naar Elliot. Een mooie tocht met mooie rotsen, diepe kloven en zelfs een paar grotten/ tunnels waar de rugzak af moet omdat je er anders niet doorheen past. Niet vreemd dat de GPS hier een miswijzing heeft. Terug op de eindplek hebben we behoefte aan een douche en het is wel tijd om de kleren te wassen. Dus de Garmin Camper 770LMT-D mag een camping uitzoeken die nog open is en aan deze eisen voldoet. We komen weer op een plekje te staan aan een riviertje. Dit is wel een beetje het thema van de vakantie. Mooie slaapplekjes en aan het water.

Vrijdag

Eerst uitslapen, de was doen en de spullen van het hiken laten drogen. Daarna bedenken waar we heen gaan. Richting de Franse Ardennen. De campernavigatie laat ons een plekje zien aan de Maas (check langs het water) In het donker is de plek wat lastig te vinden. De Garmin Camper 770LMT-D wil dat we dwars door de Maas en weilanden rijden. Het weggetje wat langs de campingplaats gaat, staat niet op de kaart. Gelukkig wel in mijn Fenix dus ook in het donker vinden we deze achteraf plek. Op 1 van de stroompalen is nog tegoed voor ongeveer anderhalf uur stroom. En dat is ook wel lekker, want met het kacheltje kunnen we de boel een beetje opwarmen. Het lijkt wel of het winter wordt.

Zaterdag

Tijdens het ontbijt besluiten we hier niet te blijven en op de volgende plek een wandeling te maken. Wederom zoeken we met behulp van de campernavigatie onze nieuwe overnachtingsplek uit. Wederom een plekje aan de Maas. Dit keer een camperplek die eigenlijk gesloten is. Dit betekent dat de voorzieningen zijn afgesloten. Het is een erg grote asfaltplek waarvoor we een jaar geleden met de rugzak om nog onze neus hadden opgehaald. Maar nu we hier gratis met de camper mogen staan met het geweldige uitzicht op de rotsen van de 4 Heemskinderen aan de overkant van de Maas, vinden we het een prachtige plek. Er blijkt nog wel (gratis) stroom te zijn, maar alleen niet op alle palen. We gaan de camper er niet voor verzetten. We gaan een wandeling maken over de geweldige rotsen aan de overkant. Het lijkt wel een drakenrug. De wandeling is redelijk pittig te noemen, lekker klauteren op de rotsen waarbij je regelmatig je handen nodig hebt. Dat het ondertussen is gaan regenen, maakt de grip niet beter, maar het is zo'n mooie tocht dat de regen verder nauwelijks opvalt.

camper07

Zondag

Tijdens het ontbijt besluiten we weer hoe onze vakantie er verder uit gaat zien. We gaan verder richting de kust. We komen uit bij het vestingstadje Jalhay waar we een geweldig mooie wandeling om de stad op de verdedigingswallen kunnen maken. In het dorpje zelf zit een leuk klein bakkertje die ook erg lekkere Eclairs heeft én op zondag open is. Morgen gaan we hier vers brood halen.

Maandag

Natuurlijk haal je geen brood als je bij zo'n goed bakkertje in Frankrijk staat. Dus de croissantjes en gekruid stokbrood waren erg lekker bij het ontbijt. En voor de lunch hebben we ook alvast iets lekkers. Op het nieuws lezen we van alles over de eerste sneeuw en hagel aan de Belgische kust. Voor vanavond zoeken we dus een plekje met stroom. Dus een filter aangezet in de zoekfunctie van de Garmin Camper 770LMT-D en we vinden een gratis plek met gratis stroom bij de Dam. De stroom wordt camper08opgewekt door de waterkrachtcentrale.

Ook hier gaan we natuurlijk weer een stukje wandelen. We lopen het natuur educatiepad. Een mooie route met erg leuke uitlegdingetjes over de omgeving en de natuur waar je doorheen loopt. 's avonds gaat de kachel lekker aan en houden we een avondje series kijken op de laptop.

Dinsdag

's Morgens zien we hoe blij we zijn met het kacheltje en de gratis stroom. Overal ligt een dun laagje ijs op. En alles buiten heeft een witte / bevroren waas. Zo aan het einde van de vakantie weten we wat we willen met de camper. Hiervoor hebben we nog wat spullen nodig, dus we gaan  terug richting Schijndel en Cuijk  in plaats van richting de kust, op bezoek bij het sloopbedrijf die reserve onderdelen heeft voor onze camper. Onze Garmin Camper 770LMT-D brengt ons op een geweldig mooi camperplekje in Cuijk. (ons Plekske) Met een super lekkere douche en in de gemeenschappelijke ruimte wordt de open haard voor ons aangestoken. Dus nog even lekker wat gelezen bij het vuur.

Woensdag

We sluiten de Wandelvakanties altijd af met een dagje sauna. Dat hebben we dit keer niet kunnen doen. Vandaag dus naar de sauna. De Garmin Camper 770LMT-D laat ons weten dat de sauna in Veenendaal ook een camperovernachtingsplek is. Dus aangekomen maken we eerst ons bed op, zodat we na de sauna meteen ons bed in kunnen rollen.

Donderdag

Na het ontbijt is de vakantie bijna voorbij vandaag gaan we weer naar huis. Bij het opruimen blijft de welkom-terug-bon van de sauna wat langer op tafel liggen.
Thuis kan nog wel even wachten. We kunnen ook gewoon lekker de ochtend beginnen met een sauna. Dus komen we om 18:00 uur de sauna uit en rijden we op ons gemakje naar huis. We hebben geen haast. En dat is ook maar goed ook want Elliot kan niet zo hard.

camper09

Laatste wijziging: 15 Aug, 2023
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenpaypal-40px