Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis* bolletje Gratis verzenden vanaf € 100,- bolletje Al 18 jaar dé specialist bolletje 5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

bannergeocaching

Bel ons: 088-0226900


Geocaching

Geocaching

geocaching01Geocaching is het schatzoeken van de 21e eeuw! Ga op pad met een gps ontvanger, voer de coördinaten in en je zult zien dat je een schat vindt binnen enkele kilometers van je huis. De cache kan verborgen zijn in een holle boom, onder struikgewas of op een andere onopvallende plaats. Het is niet nodig om letterlijk te gaan schatgraven, want geocachers hebben onderling afgesproken dat caches direct onder het oppervlak of bovengronds moeten worden verstopt. Hier vind je geen kist met goud, de schat kan uit allerlei dingen bestaan. Vaak zijn het hebbedingetjes en wordt er verwacht dat je zelf ook iets in de schatkist terugstopt. Naast de hebbedingetjes vind je een logboek en schrijfgerei om de cache zoektocht te loggen. Soms is het de bedoeling dat je alleen de cache logt en ligt er geen schat verborgen.

geocaching_scr03Er zijn verschillende soorten caches, de populairste zijn de traditional cache, de multi-cache en caches waarbij Chirp is toegepast. Chirp is een baken dat geprogrammeerd kan worden om aanwijzingen naar een gps te sturen zodra een gps in de buurt is. Lees hier meer over Chirp.

Vaak wordt er bij een cache een hint gegeven om de schat te kunnen vinden en de multi-caches bestaan vaak uit vragen en opdrachten, het is mogelijk om deze uit te printen. Verschillende gps toestellen bezitten de mogelijkheid om de cachevragen papierloos te laden het zogenaamde paperless geocaching. Hierdoor is het uitprinten van de vragen en hints overbodig en dit voorkomt ook problemen bijvoorbeeld bij regenachtig weer.

geocaching_scr02Wat heb je nodig?

Om te beginnen: een GPS ontvanger. Beginnende geocachers kiezen er vaak voor om een smartphone of draagbare autonavigatie te gebruiken. Wanneer het 'geocache virus' heeft toegeslagen en men de smaak te pakken krijgt, wordt er een speciale outdoor gps ontvanger aangeschaft. Klik hier voor meer informatie over de GPS ontvangers. Naast de GPS ontvanger heb je ook wat kleine accessoires nodig om goed te kunnen cachen. Zoals potlood en papier, eventueel een GPS etc. Hiervoor is een speciale starterskit samengesteld.

Waar vind ik een cache?

www.geocaching.com  de eerste geocache community. Het aanbod van caches is enorm groot, echter wil je geocaches paperless laden dan moet je premium member zijn. De kosten hiervoor bedragen $30USD per jaar (dd februari 2012).

geocaching02De volgende stap

De volgende stap voor geocachers is het neerleggen van een eigen cache. Afhankelijk van het type cache dat je wilt neerleggen, heb je een waterdichte kist of box nodig. Wil je een cache met Chirp maken, dan heb je een Chirp nodig. WayPoint heef een uitgebreid assortiment artikelen om een cache te kunnen plaatsen, klik hier voor een overzicht.

Uitproberen?

Lijkt het je leuk om het geocachen een keertje uit te proberen? We hebben toestellen in de verhuur die prima geschikt zijn voor het geocachen. Klik hier voor meer informatie en prijzen.

Laatste wijziging: 23 Nov, 2021
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden