Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Sinds 1999 dé specialist      5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_fietsnavigatie

Bel ons: 088-0226900


Fietsnavigatie

Fietsnavigatie

Garmin Edge Serie
Garmin Edge serie

 

Garmin Edge Explore 2
Garmin Edge Explore 2

adviesprijs € 300,- bij ons € 259,- 

Beeline Velo 2
Beeline Velo 2

adviesprijs € 109,95 bij ons € 99,- 

Garmin Edge 1040 Garmin Edge 1040 serie

 

All-round fietsen / wandelen

Garmin eTrex
Garmin eTrex serie

 

Garmin Oregon Serie
Garmin Oregon 700 serie

 

Garmin GPSMAP 65 Serie
Garmin GPSMAP 65 serie

 

Garmin GPSMAP 67
Garmin GPSMAP 67 serie

 

Garmin Montana serie
Garmin Montana serie

 

Ook handig op de fiets

Smartphone op de fiets
Garmin Varia

 

Smartphone op de fiets
Smartphone op
de fiets

 

Sena R1Sena Smart Cycling Helm

 

GPS op de fiets of fietsnavigatie

fietsnavigatieGarmin

Wie zoekt naar een navigatiesysteem voor het fietsen heeft meerdere keuzes. Het is handig om eerst te bedenken of je vooral een recreatieve fietser bent en een apparaat zoekt om vooral de weg te vinden. Of ben je meer sportief en vind je het leuk om met trainingsschema's te werken en uitgebreide analyses te krijgen van je fietstocht? Heb je interesse in de uitgebreide sport toestellen, kijk dan bij de Edge 540/840/1040 modellen. Wil je graag routes fietsen en de weg vinden, dan is de Garmin Edge Explore 2 veruit het populairste toestel. Overigens zijn er ook genoeg sportieve fietsers voor wie dit toestel voldoende mogelijkheden heeft.
De Garmin Edge toestellen zijn nog uit te breiden met extra veiligheidsmiddelen zoals de Varia achteruitkijkradar systemen. Hiermee kun je op het display van je Edge achteropkomend verkeer zien naderen. Daarnaast zijn er Powerd Mounts waarmee het mogelijk is om je Edge (afhankelijk van het model) op te laden via het systeem van je elektrische fiets.

Wil je naast fietsen ook andere activiteiten met het toestel doen, zoals bijvoorbeeld wandelen, dan kun kijken naar de Garmin Montana serie Garmin Oregon 700, Garmin eTrex serieGarmin GPSMAP 65 serie of Garmin GPSMAP 67 serie. Deze toestellen zijn meer bruikbaar voor verschillende toepassingen en hebben vaak meer instelmogelijkheden. Sommige modellen werken ook op 2x AA (oplaadbare) batterijen andere modellen hebben een  interne accu Lees hier meer over deze toestellen.

fietsnavigatieTelefoon

Het is natuurlijk ook mogelijk om je smartphone te gebruiken, we hebben een ruim assortiment bevestigingsopties. Maar houd je jouw telefoon liever in je jaszak, kijk dan eens naar de Beeline Velo 2. Met een app op je telefoon plan je de route en de Beeline Velo 2 fungeert als een soort display. Het is een mooi compact apparaatje waar toch duidelijk de volgende afslag op wordt aangegeven. De batterij houdt het ook lekker lang vol.

Knooppunten

We merken dat knooppunten voor veel fietsers belangrijk zijn in Nederland. Hier gaan de toestellen op verschillende manieren mee om. Bij de Garmin toestellen is het mogelijk om de POI's als apart bestand te laden. Je kunt in het toestel dan zoeken op de knooppunten. Daarnaast is het mogelijk om de knooppuntenkaart als extra kaartlaag in te laden zodat je het netwerk altijd ziet. Bij de MIO's werkt het net wat anders. Daar kun je zelf geen punten toevoegen maar kun je in het toestel bij de route opties aangeven dat je de voorkeur geeft aan het knooppuntennetwerk. Je kunt dus niet een knooppuntennummer opzoeken, maar wanneer je een bestemming opgeeft (adres, POI, plaats enz) kan het toestel wel de route zo uitrekenen dat er zoveel mogelijk gekozen wordt voor het knooppuntennetwerk.

Daarnaast is het mogelijk om je route te plannen via de verschillende websites, o.a. ook via https://planner.gps.nl wanneer je daar je route plant, kun je deze laden in deze toestellen en wordt de route zo exact mogelijk gevolgd. Gebruikje een Garmin Edge dan kan je heel eenvoudig je route direct via Garmin Connect oversturen. In dit artikel op ons blog lees je meer over het maken van routes met de knooppuntenplanner en het verzenden naar Garmin Connect.

Al met al een hoop keuzes en verschillen in hardware, daarom is het verstandig om een dergelijk apparaat eens in de winkel te bekijken. Van de meeste modellen hebben we ook demonstratie exemplaren waarom we met alle plezier mee naar buiten lopen zodat je ook de afleesbaarheid kunt beoordelen.

Wahoo Elemnt BoltVoor de sportieve fietser

We hadden het al eerder over de sportieve fietsers, aan welke functies moet je dan denken? Onderstaande modellen hebben de mogelijkheid om met verschillende profielen te werken, heb je meerdere fietsen die je voor verschillende dingen gebruikt (racefiets, MTB , woon-werk, indoor-training, enz) dan kun je die allemaal een eigen profiel geven. Wil je graag trainingsschema's gebruiken dan zijn deze toestellen daar ook goed voor geschikt. Voor de fanatieke strava gebruikers is het zelf mogelijk om onderweg tegen jezelf of tegen de KOM/QOM te fietsen. Er is wat keus in formaten en wel of geen touchscreen (of beide).

Bovenstaande toestellen worden standaard geleverd met een inline flush mount zodat deze wat meer voor je stuur komt te zitten. Dat is zeker op een racefiets wel handig omdat je vaak ook verder naar voren zit. Daarnaast zijn er bundels leverbaar met een hartslagband, cadans- en snelheidssensoren zodat je heel veel data kunt verzamelen over je fietsrit. Er zijn zelf nog Solar uitvoeringen leverbaar die zorgen voor een nog langere batterijtijd wanneer je in de zon fietst.

De Outdoor toestellen van Garmin

Vind je het belangrijk dat de batterijen vervangen kunnen worden. Ben je geen sporter en wil je ook met het toestel kunnen wandelen? Dan kom je meestal terecht bij de outdoor toestellen van Garmin.

Garmin GPSMAP 67De outdoor serie van Garmin bestaat uit een aantal verschillende modellen, en van die modellen bestaan ook weer verschillende uitvoeringen. Welk model en welke uitvoering dan de beste keuze is voor navigeren op de fiets, is vaak erg persoonlijk.
De outdoor serie van Garmin bestaat uit 5 verschillende modellen: de Garmin eTrex, de Garmin eTrex Touch 35, de Garmin Oregon 700 de Garmin GPSMAP 65/67 en de Garmin Montana. Om het juiste model te kiezen, en vervolgens de juiste uitvoering, is het verstandig om de verschillen tussen de toestellen zo duidelijk mogelijk te maken. Grofweg is er een tweedeling te maken tussen de verschillende toestellen. Toestellen die met knoppen worden bediend en toestellen die met een touchscreen werken.

De modellen met knoppen zijn de Garmin eTrex en de Garmin GPSMAP 65/67. De Garmin eTrex Touch 35, de Garmin Oregon 700 en de Garmin Montana worden bediend met een touchscreen.

Andere grote verschillen tussen de toestellen zijn te vinden in afmetingen en resolutie van de schermen. Dit resulteert ook in variatie van de batterijduur, omdat een toestel met een groter scherm meer energie verbruikt dan een toestel met een klein scherm. Ook de snelheid van de processor is een verschil tussen de toestellen en dit heeft natuurlijk ook effect op de batterijduur.

Binnen de series zijn er meestal meerdere modellen. Verschillen binnen deze modellen kun je dan zoeken in functies als elektronisch kompas, barometrische hoogtemeter. Het koppelen van sensoren zoals een hartslagband of temperatuursensor is ook een optie. Daarnaast kun je aan enkele toestellen een smartphone koppelen om berichtjes op het toestel te kunnen lezen of om gegevens van internet via je smartphone op je toestel te laden.

Verder zijn een aantal toestellen reeds voorzien van een TopoActive kaart van (West-)Europa, zodat het toestel direct gebruiksklaar is. Andere toestellen worden (bijna) kaal geleverd en hier kun je dan zelf kaartmateriaal voor aanschaffen of dowloaden om je toestel compleet te maken.

Laatste wijziging: 09 Apr, 2024
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden