Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Sinds 1999 dé specialist      5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_fietsnavigatie

Bel ons: 088-0226900


Fietsnavigatie

Fietsnavigatie

Garmin Edge Serie
Garmin Edge serie

 

Garmin Edge Explore 2
Garmin Edge Explore 2

€ 300,- € 269,- 

Garmin Edge Explore 2 Power
Garmin Edge Explore 2 Power

€ 400,- € 299,- 

Mio Cyclo serie
Mio Cyclo serie

 

Garmin Edge 1040 Garmin Edge 1040 serie

 

All-round fietsen / wandelen

Garmin eTrex
Garmin eTrex serie

 

Garmin Oregon Serie
Garmin Oregon 700 serie

 

Garmin GPSMAP 65 Serie
Garmin GPSMAP 65 serie

 

Garmin GPSMAP 67
Garmin GPSMAP 67 serie

 

Garmin Montana serie
Garmin Montana serie

 

Ook handig op de fiets

Smartphone op de fiets
Garmin Varia

 

Smartphone op de fiets
Smartphone op
de fiets

 

Sena R1Sena Smart Cycling Helm

 

GPS op de fiets of fietsnavigatie

fietsnavigatie"Ik ben op zoek naar navigatie voor de fiets, deze vraag krijgen we heel geregeld in een van onze winkels. De reden om naar de winkel te komen is dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Dit is eigenlijk ook wel begrijpelijk. Er zijn verschillende merken te koop en per merk weer meerdere modellen.

De eerste vraag is meestal of het gaat om de sportieve fietser die naast navigeren ook wil trainen met gegevens als hartslag, cadans etc. van belang is. Of dat het meer om navigeren gaat. In beide gevallen valt er veel te kiezen.

Voor de recreatieve fietsers zijn de volgende toestellen interessant:

Wil je naast fietsen ook andere activiteiten met het toestel doen, zoals bijvoorbeeld wandelen, dan kun kijken naar de Garmin Montana serie Garmin Oregon serie, Garmin eTrex serie Garmin GPSMAP 65 serie of Garmin GPSMAP 66 serie . Deze toestellen zijn meer bruikbaar voor verschillende toepassingen en hebben vaak meer instelmogelijkheden. Ze werken ook op 2x AA (oplaadbare) batterijen in plaats van de gebruikelijke interne accu bij de toestellen die puur voor fietsen geschikt zijn. Lees hier meer over deze toestellen.

Wanneer de nadruk specifiek op het fietsen ligt, dan zijn de eerder genoemde toestellen interessanter. Een aantal van die modellen beschikken bijvoorbeeld over een rondritplanner, daarnaast kunnen ze routes die als track geladen worden voorzien van aanwijzingen. Een punt wat voor sommige fietsers nog wel van belang is, is de accu . De Garmin Edge, Mio Cyclo en Teasi One series beschikken over een ingebouwde accu, is deze leeg dan kan die weer geladen worden via een USB voeding.

Mio Cyclo 405Wat moet je nu kiezen?

Garmin is natuurlijk een van de oudste en bekendste merken. Met name de schermen die Garmin in de huidige generatie toestellen gebruikt zijn, van erg goede kwaliteit. Het allernieuwste toestel, de Garmin Edge Explore is uitstekend leesbaar in buitenlicht. en dat is natuurlijk wel belangrijk voor fietsnavigatie. Daarnaast hebben we de verschillende modellen van Mio in ons assortiment, per model verschillen de mogelijkheden, maar voor de Mio modellen geldt dat ze zich met name focussen op de recreatieve fietsers.

Knooppunten

We merken dat knooppunten voor veel fietsers belangrijk zijn in Nederland. Hier gaan de toestellen op verschillende manieren mee om. Bij de Garmin toestellen is het mogelijk om de POI's als apart bestand te laden. Je kunt in het toestel dan zoeken op de knooppunten. Daarnaast is het mogelijk om de knooppuntenkaart als extra kaartlaag in te laden zodat je het netwerk altijd ziet. Bij de MIO's werkt het net wat anders. Daar kun je zelf geen punten toevoegen maar kun je in het toestel bij de route opties aangeven dat je de voorkeur geeft aan het knooppuntennetwerk. Je kunt dus niet een knooppuntennummer opzoeken, maar wanneer je een bestemming opgeeft (adres, POI, plaats enz) kan het toestel wel de route zo uitrekenen dat er zoveel mogelijk gekozen wordt voor het knooppuntennetwerk.

Daarnaast is het mogelijk om je route te plannen via de verschillende websites, o.a. ook via https://planner.gps.nl wanneer je daar je route plant, kun je deze laden in deze toestellen en wordt de route zo exact mogelijk gevolgd.

Al met al een hoop keuzes en verschillen in hardware, daarom is het verstandig om een dergelijk apparaat eens in de winkel te bekijken. Van de meeste modellen hebben we ook demonstratie exemplaren waarom we met alle plezier mee naar buiten lopen zodat je ook de afleesbaarheid kunt beoordelen.

Wahoo Elemnt BoltVoor de sportieve fietser

Ben je ook meer op prestaties gericht dan kun je kijken naar de volgende modellen:

Voor de fanatieke racefietser die zichzelf graag wil verbeteren en trainen zijn deze toestellen interessant. Vaak heb je vergaande integratie met Strave zodat je tijdens het fietsen kunt zien hoe je het doet ten opzichte van je PR of de KOM. Bij de verschillende modellen zijn bundels leverbaar zodat het toestel gelijk geleverd wordt inclusief hartslagband, cadans- en snelheidssensor. De meeste modellen kunnen daarnaast ook eventueel vermogen meten indien de sensoren aanwezig zijn op je fiets. Wat uitgebreidere informatie over deze toestellen is hier te vinden.

De Outdoor toestellen van Garmin

Vind je het belangrijk dat de batterijen vervangen kunnen worden. Ben je geen sporter en wil je ook met het toestel kunnen wandelen of mountainbiken? Dan kom je meestal terecht bij de outdoor toestellen van Garmin.

Garmin Oregon 700De outdoor serie van Garmin bestaat uit een aantal verschillende modellen, en van die modellen bestaan ook weer verschillende uitvoeringen. Welk model en welke uitvoering dan de beste keuze is voor navigeren op de fiets, is vaak erg persoonlijk.
De outdoor serie van Garmin bestaat uit 5 verschillende modellen: de Garmin eTrex, de Garmin eTrex Touch, de Garmin Oregon, de Garmin GPSMAP 65/66 en de Garmin Montana. Om het juiste model te kiezen, en vervolgens de juiste uitvoering, is het verstandig om de verschillen tussen de toestellen zo duidelijk mogelijk te maken. Grofweg is er een tweedeling te maken tussen de verschillende toestellen. Toestellen die met knoppen worden bediend en toestellen die met een touchscreen werken.

De modellen met knoppen zijn de Garmin eTrex en de Garmin GPSMAP 65/66. De Garmin eTrex Touch, de Garmin Oregon en de Garmin Montana worden bediend met een touchscreen.

Andere grote verschillen tussen de toestellen zijn te vinden in afmetingen en resolutie van de schermen. Dit resulteert ook in variatie van de batterijduur, omdat een toestel met een groter scherm meer energie verbruikt dan een toestel met een klein scherm. Ook de snelheid van de processor is een verschil tussen de toestellen en dit heeft natuurlijk ook effect op de batterijduur.

Garmin eTrex Touch 25Binnen de series zijn er meestal meerdere modellen. Verschillen binnen deze modellen kun je dan zoeken in functies als elektronisch kompas, barometrische hoogtemeter. Het koppelen van sensoren zoals een hartslagband of temperatuursensor is ook een optie. Daarnaast kun je aan enkele toestellen een smartphone koppelen om berichtjes op het toestel te kunnen lezen of om gegevens van internet via je smartphone op je toestel te laden.

Verder zijn een aantal toestellen reeds voorzien van een TopoActive kaart van (West-)Europa, zodat het toestel direct gebruiksklaar is. Andere toestellen worden (bijna) kaal geleverd en hier kun je dan zelf kaartmateriaal voor aanschaffen of dowloaden om je toestel compleet te maken.

Garmin heeft voor de outdoortoestellen een groot assortiment aan topografische kaarten beschikbaar, waar je heel goed mee kunt wandelen of mountainbiken. Tevens is er ook een aparte fietskaart verkrijgbaar. Meer informatie over kaartmateriaal kun je hier lezen.

Uitproberen?

uitproberen-1Duizelt het nog steeds een beetje? Je hebt bij WayPoint ook de mogelijkheid om de toestellen een dag of een weekend te huren. Dan heb je rustig de tijd om een toestel een beetje te leren kennen. Klik hier voor meer informatie

Fietsnavigatie overzicht

Laatste wijziging: 31 Aug, 2023
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden