Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Sinds 1999 dé specialist      5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_wandelnavigatie

Bel ons: 088-0226900


Wandelnavigatie> Satelliet communicatie

Veel mensen zijn bekend met GPS ontvangers. En zoals het woord het al zegt is het een ontvanger. Met behulp van een GPS toestel weet je waar je bent dit werkt wereldwijd zonder abonnementskosten. Op deze pagina vertellen we wat meer over satellietcommunicatie apparaten. Met deze apparaten is het mogelijk om berichten te verzenden met behulp van satellieten. Dit zijn ander satellieten dan de satellieten die je voor GPS ontvangst gebruikt.

Een van de belangrijkste functies van een communicatieapparaat is dat je in het geval van nood een bericht kunt versturen. Juist in gebieden waar geen dekking is voor je mobiele telefoon. Bij de hier vermelde systemen sluit je een abonnement af zodat je contact kunt leggen met een wereldwijd opererende reddingsorganisatie. Is je bericht iets minder noodzakelijk maar vind je het wel leuk om het thuisfront op de hoogte te houden, kies dan voor een van de apparaten die geschikt zijn voor het verzenden en ontvangen van berichten. Natuurlijk zijn deze apparaten ook geschikt voor het verzenden van een noodsignaal. Het voordeel van 2 richtingsverkeer is dat je duidelijk kunt maken hoe urgent de melding is. Er is natuurlijk een verschil tussen een probleem met menselijk letsel of alleen pech met de auto, maar nog wel voldoende proviand om het een aantal dagen vol te houden.

Er zijn 2 systemen actief, het Iridium netwerk waar de Garmin inReach apparaten mee werken en het netwerk van Globalstar waar de SPOT systemen gebruik van maken. Een van de belangrijke verschillen is dat het Iridium netwerk echte wereldwijde dekking heeft. Ook op de noord- of zuidpool kun je er gebruik van maken en in het gebied in Afrika rond de evenaar. Voor deze gebieden heeft het Globalstar netwerk geen dekking. In ieder geval iets om rekening mee te houden bij je aanschaf.

 Net als bij het gebruik van je telefoon betaal je voor de diensten. In beide gevallen heb je de keus voor maand- of jaarabonnementen. Er zijn apparaten die alleen geschikt zijn om een bericht of SOS signaal te verzenden, maar de systemen die zowel kunnen verzenden als ontvangen zijn het populairst. Deze zijn wel iets prijziger in aanschaf, maar je kunt er dus meer mee.

Naast de Garmin inReach sattellietcommuncators heeft Garmin ook steeds meer volwaardige GPS ontvangers waarbij de inReach techniek is ingebouwd. Op deze pagina lees je daar meer over. Daarnaast kunnen de losse inReach ontvangers ook (draadloos) gekoppeld worden met veel Garmin GPS toestellen en horloges. Berichten krijg je dan op die apparaten te lezen en werkt de inReach ontvanger als een soort hotspot.

Hieronder de verschillen per model en aabieder.

 

Spot GEN4

inReach Messenger

SPOT X Bluetooth

inReach Mini 2

 

Globalstar Spot GEN4

bij ons € 179,-

Garmin inReach Mini 2

adviesprijs € 300,- bij ons € 279,-

Globalstar SPOT X Bluetooth

bij ons € 365,-

Garmin inReach Mini 2

adviesprijs € 399,95 bij ons € 289,-

 

Berichten

verzenden

verzenden & ontvangen

verzenden & ontvangen

verzenden & ontvangen

Afmeting

8,72 x 6,5 x 2,54 cm

7,8 x 6,4 x 2,3 cm

16,61 x 7,37 x 2,39 cm

5,17 x 9,90 x 2,61 cm

Gewicht

114 gram

114 gram

198,4 gram

100 gram

Display

 

V

V

V

Qwerty toetsenbord

 

 

V

 

Batterij

4 x AAA (verwisselbaar)

Lithium (ingebouwd)

Lithium (ingebouwd)

Lithium (ingebouwd)

Kompas

 

alleen bij beweging

V

V

TrackBack

 

V

 

V

Dekking

groot deel van de wereld

volledig wereldwijd

groot deel van de wereld

volledig wereldwijd

Te koppelen met smartphone

 

V

V

V

Batterijtijd

 

Tot 28 dagen met een trackinginterval van 10 minuten

Tot 10 dagen met een trackinginterval van 10 minuten

Tot 14 dagen met een trackinginterval van 10 minuten

Dekking Globalstar netwerk

Dekking Globalstar netwerk

Onderstaande kaart geeft het gebied aan waar je dekking hebt van het Globalstar satellietnetwerk. Er zijn dus een aantal gebieden op de wereld waar geen dekking is. In het oranje gebied kun je berichten versturen, in het blauwe gebied kun je berichten zowel verzenden als ontvangen (in het geval van de SPOT X). Met de inReach systemen heb je geen beperkingen in de dekking. Overigens geldt voor beide systemen dat een goed zicht op de hemel wel het beste resultaat geeft.

.Dekking Globalstar netwerk

Laatste wijziging: 19 Dec, 2023
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden