Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Sinds 1999 dé specialist       5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_sport

Bel ons: 088-0226900


Sport > Garmin Fenix serie

Garmin Fenix 7, Garmin Fenix 7S, Garmin Fenix 7X, Garmin Enduro 2 en Garmin Epix Gen 2

Garmin Fenix 7X Solar zwart - zwart

Garmin Fenix 7X serie

 Vanaf € 900,- € 799,-

 

meer informatie 

Garmin Enduro 2

Garmin Enduro 2

€ 1099,95 € 999,- 

Meer informatie

Garmin Fenix 7 serie

Garmin Fenix 7 serie

 Vanaf € 700,- € 669,-

 

meer informatie 

Garmin Fenix 7S serie

Garmin Fenix 7S serie

 Vanaf € 700,- € 669,-

 

meer informatie 

Garmin Epix Gen 2

Garmin Epix Gen 2 serie

 Vanaf € 900,- € 799,-

 

meer informatie 

De Garmin Fenix 7 serie, Epix Gen 2 en Enduro 2

Garmin_Fenix_7_SerieDe Garmin Fenix serie is al jaren de serie met de meest geavanceerde horloges van Garmin. Alle denkbare functies vind je in deze horloges terug. Maar Garmin zit nooit stil en blijft doorontwikkelen. We zijn inmiddels aangekomen bij de Fenix 7 serie die weer leverbaar is in 3 maten en binnen de maatserie nog weer keuze in verschillende uitvoeringen. Gelijktijdig is de Garmin Epix Gen 2 geïntroduceerd. Dit horloge is te vergelijken met de Garmin Fenix 7 (afmetingen) maar is dan voorzien van een AMOLED scherm wat we ook terugzien in de Venu serie. Je krijgt een superhelder beeld maar levert wel in op de accutijd. Daarnaast is er van de Epix geen Solar versie. Bij de Fenix 6 solar modellen kon je met behulp van de zon tot 10% extra batterijtijd realiseren. Bij de 7 serie is dit verbeterd tot 30% in GPS-modus! Ook interessant om te vermelden alle modellen (Fenix en Epix) bedien je met het touchscreen en  de vertrouwde knoppen. Het horloge kun je zo instellen dat tijdens een activiteit het touchscreen is uitgeschakeld, maar in smartwatch modus wel werkt. Dat kan handig zijn wanneer je door berichten heen swiped of de pincode voor Garmin Pay in moet voeren. Andere nieuwe functies : 4e generatie Elevate polshartslagmeter, audio tonen en waarschuwingen d.m.v. trillen, bij de solar modellen groter solar oppervlak, kaarten (wereldwijd) downloaden via WiFi, real-time stamina, virtual race predictor, nog meer standaard sportactiviteiten, sleep score phase 2, health snapshot, Fitness Age 2.0, sync settings en meer, lees hier meer over de nieuwe functies. Hieronder kort de verschillen per uitvoering en waarom je voor de Sapphire versie moet kiezen:

Standaard

 • 16GB, kaarten moeten nog gedownload worden
 • roestvrijstalen rand beezel

Solar

 • Extra accutijd dankzij PowerGlass.
 • 16GB, kaarten moeten nog gedownload worden
 • roestvrijstalen rand met PVD coating

Sapphire Solar

 • Extra accutijd dankzij Sapphire Solar
 • 32GB kaarten zijn pre-installed
 • Multiband-GNSS ontvanger hiermee krijg je een veel betere satellietontvangst en hierdoor worden je activiteiten veel nauwkeuriger vastgelegd
 • Titanium DLC rand

Garmin Fenix 7 - Epix nauwkeurigheid Mutiband-GNSSDe Sapphire modellen zijn logischerwijs het duurste, bij de voorgaande generatie (Fenix 6) was het Sapphire het enige verschil. Daarnaast had de vorige generatie Solar versies geen Sapphire glas. Nu zijn alle Fenix 7 Sapphire modellen van Sapphire Solar voorzien. Dus de voordelen van Sapphire EN Solar. Maar misschien wel de interessantste extra in de Sapphire uitvoeringen is de Multiband-GNSS ontvanger . Dit zorgt voor een veel hogere nauwkeurigheid en dit is ook duidelijk terug te zien in de verschillende testrondjes. Juist voor de fanatieke sporter is een hoge nauwkeurigheid natuurlijk erg belangrijk. Op ons blog lees je meer over de nauwkeurigheid. De sierrand op het toestel is bij de Sapphire modellen van titanium met een DLC coating . Deze coating zorgt ervoor dat je veel minder snel beschadigingen op de rand ziet.

De conclusie is eigenlijk simpel, kies voor een Sapphire uitvoering . Naast het meest krasvaste display heb je ook de hoogste nauwkeurigheid en dankzij de DLC coating blijft je rand het mooist. Extra geheugen en kaarten pre-installed is natuurlijk handig.

Vervolgens heb je nog de keus uit 3 maten de Garmin Fenix 7S, Garmin Fenix 7 en Garmin Fenix 7X. Een groter horloge betekent ook een groter display en accutijd. Daarnaast heeft de Fenix 7X nog een andere leuke extra en dat is een zaklamp functie die verwerkt zit in de rand (bovenaan) het horloge.

Garmin Fenix 7 - Epix Amoled vs MIPAMOLED vs MIP (Memory In Pixel)

Wanneer je genoegen neem met een accuduur van 5-6 dagen en je de voorkeur geeft aan een super helder AMOLED scherm dan kies je voor de Garmin Epix. Het toestel is wat afmetingen en mogelijkheden betreft vergelijkbaar met de de Fenix 7. Dus ook een 1,3 inch scherm en een behuizing van 47mm. Er zijn 2 Sapphire uitvoeringen en een versie met Gorilla glas. Ook voor de Epix geldt dat alleen de Sapphire uitvoeringen beschikken over de Multiband-GNSS ontvanger , 32GB met voorgeladen kaarten en Titanium DLC rand. Het scherm is gewoon ontzettend mooi. De hoge resolutie zorgt ook nog eens voor een superscherpe weergave. Garmin heeft er wel voor gezorgd dat er slimme dingen in het Epix zitten om de accu te sparen. De standaard watch faces hebben weinig lichte kleuren. Wanneer een pixel een andere kleur moet tonen dan zwart kost dat minder energie. Daarnaast geef je in Garmin Connect aan welke tijden je normaal gesproken gaat slapen, het scherm gaat tijdens die periode in een nog meer basic weergave. Je kunt de Epix zo instellen dat deze reageert op je polsbeweging.

Op ons blog lees je meer over de mogelijkheden , ook de nauwkeurigheid van de Multiband-GNSS komt aan bod.

Productoverzicht

 

 

Fenix 7S

Fenix 7

Fenix 7X

Enduro 2

Epix Gen 2

 

 

 

 

 

 

 

Diameter horloge

42 mm

47 mm

51 mm

51 mm

47 mm

Diameter display

1,2 inch

1,3 inch

1,4 inch

1,4 inch

1,3 inch

Gewicht incl. band

63 gram / 58 gram (Tit)

79 gram / 73 gram (Tit)

96 gram / 89 gram (Tit)

70 gram

76 gram / 70 gram (Tit)

Display type

MIP Color

MIP Color

MIP Color

MIP Color

AMOLED

Display resolutie

240 x 240

260 x 260

280 x 280

280 x 280

416 x 416

Accu duur:
smartwatch
smartwatch + solar
GPS
GPS + solar
Expedition modus GPS
Exped. mod. GPS + solar


tot 11 dagen
tot 14 dagen*
tot 37 uur
tot 46 uur**
tot 26 dagen
tot 43 dagen*


tot 18 dagen
tot 22 dagen*
tot 57 uur
tot 73 uur**
tot 40 dagen
tot 74 dagen*


tot 28 dagen
tot 37 dagen*
tot 89 uur
tot 122 uur**
tot 62 dagen
tot 139 dagen*


tot 34 dagen
tot 46 dagen*
tot 110 uur
tot 150 uur**
tot 77 dagen
tot 172 dagen*


6 dagen / 16 dagen***
geen solar versie
30 uur / 42 uur***
geen solar versie
14 dagen***
geen solar versie

Zaklamp

 

 

V

V (2x zo helder)

 

*Opladen op zonne-energie, uitgaande van een hele dag dragen met 3 uur per dag buiten in 50.000 lux-omstandigheden
**Opladen op zonne-energie, uitgaande van gebruik in omstandigheden van 50.000 lux
*** De tweede waarde is 'in gesture modus' de gesture modus is een superefficiënte energiemodus. Hierdoor wordt het horloge gewekt op basis van een vloeiende polsbeweging (gesture modus) en wordt de levensduur van de batterij verlengd tot 16 dagen in smartwatch modus. Geldt alleen voor de Garmin Epix


Weet je welke maat je wilt hebben? Klik hieronder op de desbetreffende button om direct de beschikbare modellen te zien:

 

Garmin Fenix 6S, Garmin Fenix 6,  Garmin Fenix 6X, Garmin Tactix Delta, Garmin Enduro

Garmin Fenix 6S

Garmin Fenix 6S
vanaf

 

  € 549,-

Garmin Fenix 6

Garmin Fenix 6
vanaf

 

 € 550,- € 449,-

Garmin Fenix 6X

Garmin Fenix 6X
vanaf

 

 € 650,- € 549,-

Garmin Tactix Delta

Garmin Tactix Delta
vanaf

 

 € 899,95 € 699,-

Garmin Endruo

Garmin Enduro
vanaf

 

 € 600,- € 449,-

Zoals we bij de eerdere Fenix modellen zagen heeft Garmin ook voor de 6-serie een 6S en 6 en een 6X uitgebracht, daarnaast zijn er nu standaard versies en Pro versies en van de 6X is daarnaast nog een Solar variant. Om het geheel helemaal compleet te maken zijn er dan ook weer glas versies en Sapphire versies. Hieronder proberen we de verschillen duidelijk te maken waarbij we beginnen met de afmetingen e.d. Daarna maken we duidelijk wat de Pro variant als extra's heeft. Voor de uitgebreide productomschrijving klik je op een van de bovenstaande links bij de horloges.

Productoverzicht

 

 

Fenix 6S

Fenix 6

Fenix 6X

 

Garmin Fenix 6S serie

Garmin Fenix 6 serie

Garmin Fenix 6X serie

 

Diameter horloge

42 mm

47 mm

51 mm

Diameter display

1,2 inch

1,3 inch

1,4 inch

Gewicht

67 gram

86 gram (76 gram Ti)

96 gram

Accu duur (gps, gps+muziek, smart)

25-50h/6h/34d

36h-72h/10h/48d

60-120h/15h/80d

Garmin Pay

V

V

V

De volgende eigenschappen zitten in de Pro en Sapphire varianten en zijn dus NIET aanwezig in de standaard uitvoering.

 • Music, de Pro en Sapphire zijn al voorzien van een aantal apps zoals Spotify en Deezer zodat je eenvoudig je muziek kunt afspelen (in combinatie met een Bluetooth headset, die niet wordt meegeleverd)
 • Mapping, bij de basic versie zijn er geen kaarten geladen de Pro en Sapphire versie beschikken over de TopoActive kaart van Europa en nieuw is ook de SkiMaps. Deze SkiMap beschikt over informatie van meer 2000 ski resorts wereldwijd.
 • Popularity Routing, al jaren lang worden Garmin GPS apparaten gebruikt met wandelen, fietsen, mountainbiken, hardlopen enz.  Veel van deze gebruikers synchroniseren hun route data met Garmin Connect en zodoende kan Garmin een heatmap creëren met de populaire wegen / paden die bij die activiteit horen.
 • PacePro, deze functie is met name interessant voor de trailrunners, survival en hardloopsessies op een parcours met veel hoogteverschillen. Wanneer je van te voren je verwachte eindtijd opgeeft kan de Fenix 6 je adviseren welk tempo je moet aanhouden. Er wordt dan rekening gehouden met de hoogteverschillen tijdens je tocht. Tijdens het klimmen zal je snelheid lager liggen dan tijdens de afdaling. De Fenix 6 adviseert dan welke snelheid je aan moet houden om je eindtijd te halen.
 • ClimbPro is dan meer geschikt voor de fietsers, deze functie zien we ook bij de nieuwste fiets-systemen van Garmin. Tijdens een klim krijg je gedetailleerde informatie over de klim waar je op dat moment mee bezig bent.

Sapphire en Solar

Van de Garmin Fenix 6S en Garmin Fenix 6 is een basic uitvoering. De Garmin Fenix 6X is alleen in een Pro of Sapphire model leverbaar en dan is er tevens een Fenix 6X Pro Solar. De Solar variant kan de accu opladen door middel van het glas wat gebruikt wordt. Hiermee kun je niet je accu volledig opladen het betreft een aantal extra uren standbytijd en gebruikstijd. De Sapphire modellen beschikken over Sapphire Crystal waarmee de kans op krassen tot een minimum worden beperkt. Daarnaast beschikken alle Sapphire modellen over de functies van de Pro.

Wat is er verder nieuw

De Garmin Fenix 5 plus serie was natuurlijk al een van de meest geavanceerde  (sport) horloges op de markt. Maar er is altijd ruimte voor verbetering. Het ontwerp is uiteraard gewijzigd, maar het horloge blijft nog herkenbaar als Garmin Fenix. Daarnaast zijn er nu gewijzigde schermformaten en ook gaat het horloges weer zuiniger om met de energie wat resulteert in een langere accuduur. In de Pro en Sapphire modellen zitten uitgebreidere kaarten en tevens is een SkiMap toegevoegd voor nog meer functionaliteit op de piste. Uiteraard is de gebruikersinterface weer gemoderniseerd en tevens is er nog meer keus in quickfitbandjes. Er zijn nu ook nylon bandjes toegevoegd aan het assortiment

De Garmin Fenix 6 voldoet nu aan de MIL-STD-810G standaard. Dit is een (Amerikaanse) standaardisering waarbij de hardware wordt blootgesteld aan allerlei testen wat robuustheid, waterdichtheid en schokbestendigheid betreft.

Voor sporters is je VO2 Max waarde een belangrijk gegeven om te weten hoe het is gesteld met je conditie. VO2 Max is niet nieuwr voor Garmin horloges, maar wat wel nieuw is bij de Garmin Fenix 6, is dat er rekening wordt gehouden met weersomstandigheden en hoogte. Het maakt tenslotte wel uit of je met 30 graden een 10K rent of met 20 graden en doe je dit op zeeniveau of in de bergen?

Alle Garmin Fenix 6 modellen beschikken nu over de Elevate Wrist sensor met PulsOx. De PulsOx sensor kan de zuurstofsaturatie van je bloed bepalen. Met name voor sporters die in de bergen actief zijn kan dit een interessant gegeven zijn. Daarnaast is deze sensor ook geschikt om je hartslag te meten tijdens een zwemactiviteit.

De nieuwe Power Manager functie op de Garmin Fenix 6 zorgt ervoor dat je beter inzicht krijgt in het gebruik van de accu. De accuduur wordt niet meer in een percentage weergegeven, maar in gebruiksduur. In horlogemodus zie je bijvoorbeeld '7 dagen' staan, maar start je een hardloopsessie dan zie je 18 uur staan. Daarnaast kun je een batterijspaarstand inschakelen waarbij de verschillende sensoren en draadloze verbindingen worden uitgeschakeld.

Alternatief voor de Garmin Fenix 6

Laatste wijziging: 14 Sep, 2022
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden