Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Sinds 1999 d specialist       5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_wearables

Bel ons: 088-0226900

Garmin Fenix 6S, 6 en 6X (Solar)

De Fenix 6 serie is niet meer leverbaar, kijk hier voor de Fenix 7 serie

 

Zoals we bij de eerdere Fenix modellen zagen heeft Garmin ook voor de 6-serie een 6S en 6 en een 6X uitgebracht, daarnaast zijn er nu standaard versies en Pro versies en van de 6X is daarnaast nog een Solar variant. Om het geheel helemaal compleet te maken zijn er dan ook weer glas versies en Sapphire versies. Hieronder proberen we de verschillen duidelijk te maken waarbij we beginnen met de afmetingen e.d. Daarna maken we duidelijk wat de Pro variant als extra's heeft. Voor de uitgebreide productomschrijving klik je op een van de bovenstaande links bij de horloges.

Garmin Fenix 6 video

Garmin Fenix 6 introductiejquery video player by VideoLightBox.com v3.1
 

De volgende eigenschappen zitten in de Pro en Sapphire varianten en zijn dus NIET aanwezig in de standaard uitvoering.

  • Music, de Pro en Sapphire zijn al voorzien van een aantal apps zoals Spotify en Deezer zodat je eenvoudig je muziek kunt afspelen (in combinatie met een Bluetooth headset, die niet wordt meegeleverd)
  • Mapping, bij de basic versie zijn er geen kaarten geladen de Pro en Sapphire versie beschikken over de TopoActive kaart van Europa en nieuw is ook de SkiMaps. Deze SkiMap beschikt over informatie van meer 2000 ski resorts wereldwijd.
  • Popularity Routing, al jaren lang worden Garmin GPS apparaten gebruikt met wandelen, fietsen, mountainbiken, hardlopen enz.  Veel van deze gebruikers synchroniseren hun route data met Garmin Connect en zodoende kan Garmin een heatmap creren met de populaire wegen / paden die bij die activiteit horen.
  • PacePro, deze functie is met name interessant voor de trailrunners, survival en hardloopsessies op een parcours met veel hoogteverschillen. Wanneer je van te voren je verwachte eindtijd opgeeft kan de Fenix 6 je adviseren welk tempo je moet aanhouden. Er wordt dan rekening gehouden met de hoogteverschillen tijdens je tocht. Tijdens het klimmen zal je snelheid lager liggen dan tijdens de afdaling. De Fenix 6 adviseert dan welke snelheid je aan moet houden om je eindtijd te halen.
  • ClimbPro is dan meer geschikt voor de fietsers, deze functie zien we ook bij de nieuwste fiets-systemen van Garmin. Tijdens een klim krijg je gedetailleerde informatie over de klim waar je op dat moment mee bezig bent.

Sapphire en Solar

Van de Garmin Fenix 6S en Garmin Fenix 6 is een basic uitvoering. De Garmin Fenix 6X is alleen in een Pro of Sapphire model leverbaar en dan is er tevens een Fenix 6X Pro Solar. De Solar variant kan de accu opladen door middel van het glas wat gebruikt wordt. Hiermee kun je niet je accu volledig opladen het betreft een aantal extra uren standbytijd en gebruikstijd. De Sapphire modellen beschikken over Sapphire Crystal waarmee de kans op krassen tot een minimum worden beperkt. Daarnaast beschikken alle Sapphire modellen over de functies van de Pro.

Wat is er verder nieuw

De Garmin Fenix 5 plus serie was natuurlijk al een van de meest geavanceerde  (sport) horloges op de markt. Maar er is altijd ruimte voor verbetering. Het ontwerp is uiteraard gewijzigd, maar het horloge blijft nog herkenbaar als Garmin Fenix. Daarnaast zijn er nu gewijzigde schermformaten en ook gaat het horloges weer zuiniger om met de energie wat resulteert in een langere accuduur. In de Pro en Sapphire modellen zitten uitgebreidere kaarten en tevens is een SkiMap toegevoegd voor nog meer functionaliteit op de piste. Uiteraard is de gebruikersinterface weer gemoderniseerd en tevens is er nog meer keus in quickfitbandjes. Er zijn nu ook nylon bandjes toegevoegd aan het assortiment

De Garmin Fenix 6 voldoet nu aan de MIL-STD-810G standaard. Dit is een (Amerikaanse) standaardisering waarbij de hardware wordt blootgesteld aan allerlei testen wat robuustheid, waterdichtheid en schokbestendigheid betreft.

Voor sporters is je VO2 Max waarde een belangrijk gegeven om te weten hoe het is gesteld met je conditie. VO2 Max is niet nieuwr voor Garmin horloges, maar wat wel nieuw is bij de Garmin Fenix 6, is dat er rekening wordt gehouden met weersomstandigheden en hoogte. Het maakt tenslotte wel uit of je met 30 graden een 10K rent of met 20 graden en doe je dit op zeeniveau of in de bergen?

Alle Garmin Fenix 6 modellen beschikken nu over de Elevate Wrist sensor met PulsOx. De PulsOx sensor kan de zuurstofsaturatie van je bloed bepalen. Met name voor sporters die in de bergen actief zijn kan dit een interessant gegeven zijn. Daarnaast is deze sensor ook geschikt om je hartslag te meten tijdens een zwemactiviteit.

De nieuwe Power Manager functie op de Garmin Fenix 6 zorgt ervoor dat je beter inzicht krijgt in het gebruik van de accu. De accuduur wordt niet meer in een percentage weergegeven, maar in gebruiksduur. In horlogemodus zie je bijvoorbeeld '7 dagen' staan, maar start je een hardloopsessie dan zie je 18 uur staan. Daarnaast kun je een batterijspaarstand inschakelen waarbij de verschillende sensoren en draadloze verbindingen worden uitgeschakeld.
 

Laatste wijziging: 11 Jan, 2024
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden