Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*    Gratis verzenden vanaf € 50,-    Sinds 1999 dé specialist     5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

bannermotornavigatie

Bel ons: 088-0226900


Motornavigatie > Garmin Zumo GPS > Garmin Zumo 396LMT-S

Garmin Zumo 396LMT-S

Garmin Zumo 396LMT-S Europa

adviesprijs € 349,95 bij ons € 239,- 


direct bestellen

De standaard uitvoering van de Zumo 396 wordt geleverd met:

 • Motorbevestiging, houder, kabel, zuignapsteun en voedingskabel voor in de auto, usb-kabel

5 winkels voor uitleg en advies!
Voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd (indien voorradig)
verzending met PostNL naar je huisadres
of afhalen bij meer dan 2800 afhaalpunten in Nederland
eigen helpdesk en technische dienst
gratis verzending vanaf € 50,-
 

Video's

Garmin Zumo 396LMT-Slightbox video by VideoLightBox.com v3.1
 

Omschrijving

Garmin Zumo 396LMT-SGarmin Zumo 396LMT-S: navigatie voor avontuurlijk ingestelde motorrijders

 • Handschoenvriendelijk, in zonlicht leesbaar, 4.3-inch aanraakscherm, bestand tegen brandstofdamp, UV-straling en slechte weersomstandigheden
 • Blijf verbonden dankzij handsfree bellen1, smart notifications2 en het eenvoudig delen van GPX-bestanden voor groepstochten; bedien de muziek en afspeellijsten op een smartphone via het zūmo scherm3
 • Toegang tot gratis Live Services voor verkeersinformatie en weersverwachting via de Smartphone Link app4
 • Garmin Adventurous Routing™ zoekt routes langs kronkelige wegen of door heuvelachtig landschap met weinig autowegen
 • Ingebouwde Wi-Fi® voor eenvoudige kaart- en software-updates zonder hulp van een computer
 • Nuttige waarschuwingen voor naderende scherpe bochten, snelheidscamera's en meer - plus automatische ongevalmeldingen
 • Gedetailleerde kaarten van Europa met gratis levenslange kaartupdates

Garmin Zumo 396LMT-S

Garmin zit uiteraard niet stil, april 2018 zijn de Garmin Zumo 396LMT-S en Garmin Zumo 346LMT-S aangekondigd. Gelijk maar even snel de verschillen, de Garmin Zumo 396LMT-S beschikt over de dekking van Europa, en de Garmin Zumo 346LMT-S heeft de kaart van West-Europa. Beide toestellen beschikken uiteraard over een Lifetime kaartupdate. De Garmin Zumo 396LMT-S wordt dan ook nog eens geleverd inclusief de autospullen, bestaande uit een zuignapsteun en een voedingskabel. Dit setje is los te koop voor € 40,-

Garmin Zumo 396LMT-SDe Zumo 3xx serie bestaat al sinds de zomer van 2014 en is ontzettend populair. Door de jaren heen is het uiterlijk van dit toestel niet gewijzigd. De belangrijkste veranderingen zaten in de software. Bij de Garmin Zumo 396LMT-S is de behuizing in ieder geval anders. De hoeken zijn minder afgerond en ook de achterkant is gewijzigd. Bij alle voorgaande modellen zaten aan de onderkant van het toestel twee rubber flapjes waar de 3,5mm jackplugaansluiting zat en waar je een geheugenkaartje kon plaatsen. De 3,5 mm jackplugaansluiting is helemaal komen te vervallen en het geheugenslot is naar de achterkant verplaatst. Garmin heeft er wel voor gekozen om de motorsteun ongewijzigd te laten alleen wordt de steun 90 graden gedraaid. Bij de voorgaande modellen zat de ontgrendelknop aan de bovenkant, nu zit deze eigenlijk aan de onderkant. Het voordeel is wel dat de 4 gaten waarmee de houder gemonteerd kan worden overeenkomt met alle voorgaande Garmin motortoestellen. Dit is met name handig voor de motorrijders die al een speciale steun op hun motor hebben. Gebruik je de Ram-Mount bevestiging dan maakt dit uiteraard niet zo heel veel uit.

Wat is er nog meer nieuw?

 • Snelheid
 • Group Riding
 • Garmin Zumo 396LMT-SLive verkeer, fliters en weer
 • WiFi
 • Ongevallen detectie
 • TripAdvisor

En een aantal items die we ook nog behandelen:

 • Adventurous routing
 • Rider alerts
 • Muziek en media
 • Brandstofmeter

Snelheid

Niet dat het echt een klacht was van de bestaande gebruikers van de Zumo 3xx, maar een stukje sneller mag altijd. Op verschillende vlakken merk je dat de Garmin Zumo 396LMT-S gewoon sneller is. Het uitrekenen van een route gaat sneller en dat ga je dan ook onderweg merken bij het afwijken van je route. Daarnaast merk je het bij het scrollen over scherm en de kaartopbouw.

Garmin Zumo 396LMT-SGroup Riding

Wellicht een van de interessantste nieuwe functies. Met Group Riding heb je de mogelijkheid om eenvoudig je routes te maken en aan te passen en vervolgens te delen met anderen. Je kunt een route via je Smartphone (Android of iPhone) verzenden en ontvangen op de Garmin Zumo 396LMT-S . Het is niet meer noodzakelijk om hier een computer voor te gebruiken. Aangezien er steeds meer apps beschikbaar zijn waarmee je ook op je telefoon routes kunt maken, kan dit interessant zijn. Wanneer je bijvoorbeeld per e-mail een gpx bestand ontvangt op je telefoon kun je deze 'openen' met de Garmin Smartphone link app en deze wordt dan gesynchroniseerd met de Garmin Zumo 396LMT-S . Andersom kan het dus ook, je kunt een item (route / track / waypoint) vanaf de Zumo delen met je Smartphone zodat je deze weer eenvoudig door kunt sturen. De vraag is natuurlijk of Garmin zelf ook nog met een uitgebreider platform / app komt. Hier is momenteel nog niets over bekend.

Door de koppeling met je telefoon kun je ook een livetrack sessie starten. Met livetrack kun je andere mensen realtime laten zien waar je rijdt. Je hebt uiteraard wel een Garmin Zumo 396LMT-Sdatabundel op je telefoon nodig om te kunnen gebruiken.

Live verkeer, flitsers en weer

Heb je de Garmin Zumo 396LMT-S gekoppeld aan je telefoon, dan kun je ook verkeers-, flits- en weersinformatie ontvangen. Hiervoor heb je ook de Smartphone Link App op je telefoon nodig. Deze mogelijkheden zijn in zoverre niet nieuw. Voorheen zagen we dat dit mogelijk was bij de Zumo 590LM en Zumo 595LM. Dit is nu dus ook beschikbaar op de Garmin Zumo 396LMT-S en Garmin Zumo 346LMT-S.

Garmin Zumo 396LMT-SWiFi

Vooral een praktische toevoeging. Iets wat we ook al zien bij veel van de autonavigatiesystemen van Garmin en nu dus ook op de nieuwste Zumo. Koppel het systeem aan je WiFi-netwerk en de Garmin Zumo 396LMT-S kan zelf controleren of er updates zijn voor de firmware of kaartmateriaal. Voor dit soort update is het dus niet meer noodzakelijk om het toestel op de computer aan te sluiten en met Garmin Express bij te werken. Je toestel moet alleen wel op de netvoeding aangesloten worden ,zodat je niet het probleem hebt dat tijdens een update de accu van het toestel leeg is.

Ongevallen detectie

Ook deze functie komt uit de recente autosystemen van Garmin. Hopelijk heb je dit nooit nodig, maar krijg een ongeluk dan kan er automatisch een bericht verstuurd worden naar een vooraf ingestelde contactpersoon. Deze krijgt een sms en of e-mail met de locatiegegevens en de melding dat er wat gebeurt is. Onze ervaring is wel dat deze melding ook kan optreden bij een keer een iets te hard genomen drempel of iets dergelijks. Je krijgt dan eerst een bericht in beeld dat binnen een bepaalde tijd het bericht verstuurd gaat worden en je hebt dan de mogelijkheid om dit te annuleren. Uiteraard is deze functie ook in zijn geheel uit te schakelen.

TripAdvisor

Op zich een leuk extraatje, maar niet is waarvoor je gelijk naar de winkel rent. Door het toevoegen van nuttige punten van TripAdvisor krijg je gelijk te zien of een hotel, restaurant etc. goed wordt beoordeeld en je ziet gelijk een prijsindicatie. Hier kun je vervolgens eenvoudig naartoe navigeren.

Garmin Zumo 396LMT-SAdventurous routing

Deze functie is niet nieuw en zat ook al op de Zumo 345/395/595, maar heel enthousiast waren we er niet over, zeker niet in Nederland. Op deze pagina zie je het verschil in routes tussen de Adventurous Routing, de OnRoute Motorkaart en de kronkelroutes van TomTom. Deze pagina zal binnenkort aangepast worden met de resultaten van de Garmin Zumo 396LMT-S , maar bij de eerste testjes zien we niet veel verschillen met de werking van deze functie ten opzichte van de Zumo 345/395/595. Zoals je wel ziet is de werking in het buitenland een stuk beter.

Rider alerts

Garmin Zumo 396LMT-SGarmin vindt veiligheid belangrijk. Een van de dingen die ze toe hebben gevoegd zijn 'Rider alerts'. Vrij vertaald: waarschuwing voor de rijder. De Garmin Zumo 396LMT-S kan meldingen maken voor scherpe bochten, maximumsnelheid verlaagd, maximumsnelheid overschreden, dierenoverstaakplaats, spoorwegovergang en scholen. Per onderdeel kun je aangeven of je wel of niet een audio waarschuwing wilt horen.

Garmin Zumo 396LMT-SMuziek en media

Ook niet nieuw, maar wel handig. Je kunt muziek afspelen met de Garmin Zumo 396LMT-S, dit kunnen MP3's zijn die op je toestel staan, maar ook muziek streamen vanaf je telefoon. In tegenstelling tot de Zumo 595LM is het niet mogelijk om door je Spotify lijsten te lopen en te kiezen op je toestel. Daarnaast kun je berichten en notificaties ontvangen op de Garmin Zumo 396LMT-S.

Garmin Zumo 396LMT-SNooit meer een lege tank

De Garmin zūmo® 396LMT-S is standaard voorzien van een ingebouwde tripcomputer met digitale brandstofmeter. Op die manier kun je gemakkelijk schatten hoeveel kilometer je nog kunt rijden voordat de tank leeg is. Dynamische tankstopwaarschuwingen geven aan wanneer het tijd is om te tanken en zelfs waar je kunt tanken. Een handige maximumsnelheidsindicator geeft aan wanneer je gas moet terugnemen. En met behulp van het digitale kompas en een database met nuttige punten speciaal voor motorrijders kun je gemakkelijk reparatiediensten, dealers en meer vinden. De Garmin zūmo 396LMT-S is bovendien voorzien van een servicelogboek waarin de datums van service- en onderhoudsbeurten aan de motor en het aantal gereden kilometers worden geregistreerd.

Het is natuurlijk altijd goed dat Garmin blijft door ontwikkelen.  Het is heel handig om zonder tussenkomst van een computer routes te kunnen verzenden naar de Garmin Zumo 396LMT-S. Het zou natuurlijk helemaal interessant zijn wanneer Garmin zelf ook met een makkelijk bruikbare app komt om eventueel je route te maken. Nu zit op de Garmin Zumo 396LMT-S natuurlijk al een rondritplanner, maar tegenwoordig zijn mensen erg gewend om je telefoon voor zoveel mogelijk dingen te gebruiken.

Garmin Zumo 396LMT-SUpdates via WiFi is natuurlijk handig en meer van deze tijd. Het gewijzigde design is natuurlijk persoonlijk. Veel gebruikers van de voorgaande serie vonden de rubberen zijkant er wel stoer uit zien. Dat stoere heeft de Garmin Zumo 396LMT-S wat minder. Uiteraard is het toestel wel net zo schok- en weersbestendig als zijn voorganger. Iets wat we nog wel even willen vermelden is dat het toestel geen Travel Edtion is, zoals de Garmin Zumo 395LM en de Garmin Zumo 595LM. Travel Edition houdt in dat je kaarten van een groot deel van de wereld kunt downloaden op je toestel. De Garmin Zumo 396LMT-S heeft dekking voor Europa, wil je verder dan moet je kaarten bijkopen of gebruik maken van OpenSource kaarten.

In de doos

 • Garmin Zumo 396LMT-S Europa
 • Motorbevestiging en voedingskabel
 • Autosteun + voedingskabel
 • USB kabel
 • Snelstartgids (ENG)

Bundelprijzen

Bundelprijzen

Bij de Garmin Zumo 396 worden alle materialen meegeleverd om hem op een motor te kunnen monteren. Er wordt een standaard RAM-mount met korte knijper meegeleverd en een zo universeel mogelijke bevestiging. De universele bevestiging is bruikbaar voor normale (buis) sturen of (in combinatie met een opvulblokje) smalle stangetjes. Daarnaast kan deze in veel gevallen links of rechts op het stuur gemonteerd worden met de meegeleverde langere bouten. Is deze universele montage niet mogelijk dan hebben we in veel gevallen een alternatief van Ram-mount die we in de meeste gevallen zonder meerkosten om kunnen ruilen voor de universele bevestiging. Is het alternatieve onderdeel van Ram-mount duurder dan zullen we het alleen het verschil in rekening  brengen en houden wij de universele bevestiging.Daarnaast hebben we diverse motorspecifieke oplossingen die we voor een bundelprijs kunnen leveren. Hierna volgen enkele voorbeelden. Voor een compleet overzicht klik hier.

BMW R1200GS LC BP steun

R1200GS LC BP steun

Bundelprijs: € 116,-

Risersteun S-R1

Risersteun S-R1

Bundelprijs: € 132,-

Stuursteun 28ST1

Stuursteun 28ST1

Bundelprijs vanaf: € 109,-

Suzuki V-Strom DL1000 2012

V-Strom 1000 2012

Bundelprijs: € 80,-

HD-2

Stuursteun HD-2

Bundelprijs: € 178,-

LET OP! Standaard wordt er bij de Zumo niets meegeleverd om het geluid van de aanwijzingen in de helm te krijgen. Garmin gaat ervan uit dat er een Bluetooth helm wordt gebruikt. Wij hebben diverse andere mogelijkheden. Nu volgen een paar voorbeelden, voor een compleet overzicht met bundelprijzen, klik hier.

Scala Rider Freecom 1 Plus

Scala Rider Freecom 1 Plus

Bundelprijs: € 65,-

Ook als dualset verkrijgbaar
 

Scala Rider Freecom 4 Plus

Scala Rider Freecom 4 Plus

Bundelprijs: € 189,-

Ook als dualset verkrijgbaar
 

Sena SF2

Sena SF2 HD

Bundelprijs: € 119,-

Ook als dualset verkrijgbaar

Sena 10S

Sena 10S solo

Bundelprijs: € 185,-

Ook als dualset en ultra platte
set (10R) verkrijgbaar

Sena 10U

Sena 10U

Bundelprijs vanaf: € 259,-

Accessoires

ZumoLock

ZumoLock
 
 
 

winkelwagen bij ons € 79,-

draagtas zumo 395LM

Draagtas Zumo 3xx
 
 
 

winkelwagen bij ons € 20,-

010-11843-00

Motorhouder
 
 
 

winkelwagenBij ons € 20,-

010-11843-01

Motorfietsvoedingskabel
 
 
 

winkelwagenBij ons € 40,-

Zuignapsteun + voertuigkabel

Zuignapmontagesteun
en voertuigkabel
 
 

winkelwagenBij ons € 40,-

Zonnekap

Zonnekap 4,3 en 5 inch toestellen
 
 

winkelwagenBij ons € 15,-

OnRoute Motorkaart

OnRoute motorkaart
 
 
 
bij ons € 99,- 

Specificaties

Algemeen

 • Fysieke afmetingen: 12,5 x 8,6 x 2,5 cm
 • Gewicht: 241,1 g
 • Waterbestendigheid: IPX7
 • Batterij: oplaadbare lithium-ionbatterij
 • Type scherm: WQVGA TFT-kleurenscherm met witte schermverlichting
 • Schermgrootte, BxH: 9,4 x 5,6 cm; 10,9 cm (4,3 inch) diagonaal
 • Schermresolutie, BxH: 480 x 272 pixels
 • Levensduur van batterij: tot 4 uur

Kaarten en geheugen

 • Vooraf geďnstalleerde wegenkaarten: ja
 • Inclusief levenslang gratis kaartupdates: ja
 • Gegevenskaarten: microSD™ kaart (niet meegeleverd)
 • Geschikt voor gegevenskaarten

Navigatiefuncties

 • Garmin Real Directions™ opvallende punten: ja
 • Met miljoenen Foursquare® nuttige punten: ja
 • TripAdvisor® ratings for travel POIs: ja
 • Route maken via gewenste plaatsen/straten: ja
 • Junction view (toont borden bij afslagen): ja
 • Draadloze Bluetooth® technologie: Ja (alleen bij gebruik van een helm of headset)
 • Maximumsnelheidweergave (geeft de maximumsnelheid weer voor de meeste snelwegen in de VS en Europa): ja
 • MP3-speler: ja

Geavanceerde functies

 • Smart notifications via Smartphone Link app: ja
 • Ingebouwde Wi-Fi® voor updates: ja
 • Toegang tot live services met Smartphone Link app: ja
 • LiveTrack: ja (met compatibele smartphone)

Motorfiets functies

 • Geschikt voor gebruik met handschoenen: ja
 • Bedien muziek en media vanaf een smartphone of MP3-speler: ja
 • Geschikt voor TPMS: nee
 • Garmin Adventurous Routing™: ja
 • Automatic Incident Detection: ja
 • Group Route Sharing (GPX files): ja
 • Waarschuwingen voor de berijder, wetgeving omtrent helmen, snelheidscamera's en meer: ja
 • Geplande en dynamische tankstations: ja
 • Nuttige punten specifiek voor motorfietsen, voor fietsreparatieservices, dealers en meer: ja
 • Meldingen over wetgeving omtrent helmen: ja
 • Hoogteprofiel: ja
 • Functie Rondritten: ja
 • Servicelogboek: ja
 • Tracondersteuning: ja
 • Aangepaste kaartondersteuning: ja
 • TOPO-kaartondersteuning
 • Toestel vereist 12 V (standaard) en maximaal 1 A voeding via voedingskabel. Stroomverbruik van zūmo toestel is 5 V; 2 A

Laatste wijziging: 26 Jun, 2024
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden