Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis* bolletje Gratis verzenden vanaf € 50,- bolletje Al 18 jaar dé specialist bolletje 5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

bannerkaartmateriaal

Bel ons: 088-0226900


Kaartmateriaal> Topo kaarten> Topo Benelux Pro

Topo Benelux Pro

Garmin Topo Benelux Pro micro(SD)

Bij ons: € 139,-

Niet meer leverbaar

Omschrijving

Garmin brengt twee nieuwe Topo Kaarten uit, de Garmin Topo Nederland Pro en de Garmin Topo Benelux Pro.
Beide kaartproducten beschikken over premium routeerbare topografische kaarten met een detailniveau van 1:50.000 tot 1:10.000. Daarnaast komen de kaarten inclusief Garmin's unieke ActiveRouting technologie, veelzijdige routeplanning voor wandelen en fietsen. Gebruikers kunnen voetganger- of fietsactiviteiten selecteren en hun trip aanpassen waarbij het niet nodig is om de kaart aan te passen. De kaartinhoud bevat ook hoogtecontouren met intervallen van 2-10 meter, routenamen, digitaal hoogteprofiel voor routeprofielen, adres informatie, 2D gebouwen, zoeken naar POIs, zoeken naar geografische plaatsnamen en nog veel meer. 

Active Routing
Nieuw aan deze kaart is de Active Routing functionaliteit. Met deze functie heb je de mogelijkheid om de kaart voor verschillende toepassingen te gebruiken. De kaarten maken gebruik van landelijke netwerken voor fietsen, wandelen en mountainbiken. Door te kiezen voor de juiste activiteit gaat het toestel dus een daarbij behorende route berekenen. In de Topo Benelux Pro en Topo Nederland Pro is gekozen voor de volgende drie activiteiten, hiken, tourfietsen en mountainbiken. Het is uiteraard mogelijk om te kiezen voor andere activiteiten maar bij deze drie wordt er echt een andere route gekozen. Op de kaart wordt het desbetreffende pad dan ook met een rode lijn weergegeven. Hier onder een aantal afbeeldingen, wel goed kijken want het zijn dunne lijntjes :-) (o ja klik om te vergroten)

Keuze voor Hiken Keuze voor Toerfietsen Keuze voor Mountainbiking image gallery templatesby VisualLightBox.com v5.7

 

Paden met naam
Een andere leuke functie is de mogelijkheid om te zoeken op bestaande routes/ paden. De active routing functionaliteit is grotendeels gebasseerd op bestaande, wandel- fiets- en mountainbikeroutes. Je hebt ook de mogelijkheid om te zoeken op deze routes in BaseCamp. Zoek je op LF dan krijg je een hele lijst met LF routes, LAW geeft LAW routes, enz. Er kan ook op namen gezocht worden. Zoek je op het Pieterpad dan krijg je twee routes die het gehele Pieterpad bestrijken. Wil je bijvoorbeeld het Brabantse Vennenpad lopen dan kun je zoeken op die naam en krijg je ook de route voorgeschoteld. Klik hieronder op een van de afbeeldingen voor een uitvergroting

Routes nabij je positie Zoeken op 'LAW' Zoeken op 'LF' Zoeken op 'Vennen' image gallery templatesby VisualLightBox.com v5.7
 

En in het toestel
De paden zoals ze in BaseCamp zijn te vinden zijn ook terug te vinden op het toestel, je kunt daar geen selectie maken op type (hiking, toerfietsen, mountainbiking) maar aan de hand van de naam van het pad kan je meestal wel zien waar het voor bedoeld is. Op het moment dat je een route kiest krijd je de melding 'Selecteer een bestemming en druk op Ga. Dit spoor krijgt een sterke voorkeur in de berekende route.' Je moet even geduld hebben en de complete route verschijnt op de kaart, je kunt nu een punt op de route kiezen je het apparaat bepaald vervolgens de route naar dit punt en probeert zoveel mogelijk het origineel te volgen. Hier onder een aantal screenshots om dit weer te geven.

Onder Waarheen kies je sporen Een overzicht van de routes / paden grote rivierenpad compleet Kies het punt om naar toe te lopen Er wordt een route bepaald over het gekozen pad image gallery templatesby VisualLightBox.com v5.7
 

Dekking/ routering
Uiteraard is de kaart niet alleen bedoeld om er achter de computer naar te kijken, uiteindelijk wordt deze gebruikt in een outdoor toestel. De huidige serie toestellen die momenteel de Active Routing functionaliteit ondersteunen zijn de Montana, Oregon (450/550/600/650), GPSMAP62 en de Edge 810. De kaart is wel bruikbaar in de andere toestellen, zoals de eTrex en de Dakota serie, je krijgt wel alle details te zien maar de routering is niet gebasseerd op het idee van de Active Routing.
Zoals met elke Topo kaart die verkocht wordt moet er een bepaalde basis gekozen worden waarmee gewerkt gaat worden. Deze kaart is uiteraard een stuk actueler dan de bestaande Topo Benelux en Onroute Wandelkaart, maar wat betreft wegen en fietspaden is de kaart niet zo actueel als bijvoorbeeld de Open Fietsmap, dit was natuurlijk ook wel te verwachten aangezien de Open Fiets Map wekelijks wordt bijgewerkt door iedereen die er aan bij wil dragen. 

Specificaties:

  • Topografische kaart van de nationale geografische instituten, verrijkt met 28600 km wandelroutes, 21300 km. fietsroutes, 21900 km. mountainbiketracks en een fiets knooppuntnetwerk van 43000 km.
    De knoopputen zelf staan niet op de kaart,
  • Automatische berekening en weergave van het hoogteprofiel met 3D-visualisatie
  • Inclusief interessante gegevens voor outdooractiviteiten (verzorgingsplaats, sportterrein, jeugdherberg, camping, enz)

In de doos:

  • microSD-kaart met voorgeladen cartografie en SD-adapter; geen ontgrendeling vereist

De software BaseCamp is zowel Windows als MAC compatibel.

Laatste wijziging: 20 Apr, 2024
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenpaypal-40px