Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Sinds 1999 dé specialist       5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_sport

Bel ons: 088-0226900


Sport > Garmin Fenix serie > Garmin Fenix 7 serie

Garmin Fenix 7, Garmin Fenix 7S, Garmin Fenix 7X en Garmin Epix Gen 2

Garmin Fenix 7X Solar carbon gray - zwart

Garmin Fenix 7X Solar

 Vanaf adviesprijs € 900,- bij ons € 569,-

meer informatie 

Garmin Enduro 2

Garmin Enduro 2

adviesprijs € 1050,- bij ons € 879,- 

Meer informatie

Garmin Fenix 7 serie

Garmin Fenix 7 serie

 Vanaf adviesprijs € 700,- bij ons € 599,-

 

meer informatie 

Garmin Fenix 7S serie

Garmin Fenix 7S serie

 Vanaf adviesprijs € 700,- bij ons € 599,-

 

meer informatie 

Garmin Epix Gen 2

Garmin Epix Gen 2 serie

 Vanaf adviesprijs € 900,- bij ons € 599,-

 

meer informatie 

De Garmin Fenix 7 serie, Epix Gen 2 en Enduro 2

Garmin_Fenix_7_SerieDe Garmin Fenix serie is al jaren de serie met de meest geavanceerde horloges van Garmin. Alle denkbare functies vind je in deze horloges terug. Maar Garmin zit nooit stil en blijft doorontwikkelen. We zijn inmiddels aangekomen bij de Fenix 7 serie die weer leverbaar is in 3 maten en binnen de maatserie nog weer keuze in verschillende uitvoeringen. Gelijktijdig is de Garmin Epix Gen 2 geïntroduceerd. Dit horloge is te vergelijken met de Garmin Fenix 7 (afmetingen) maar is dan voorzien van een AMOLED scherm wat we ook terugzien in de Venu serie. Je krijgt een superhelder beeld maar levert wel in op de accutijd. Daarnaast is er van de Epix geen Solar versie. Bij de Fenix 6 solar modellen kon je met behulp van de zon tot 10% extra batterijtijd realiseren. Bij de 7 serie is dit verbeterd tot 30% in GPS-modus! Ook interessant om te vermelden alle modellen (Fenix en Epix) bedien je met het touchscreen en  de vertrouwde knoppen. Het horloge kun je zo instellen dat tijdens een activiteit het touchscreen is uitgeschakeld, maar in smartwatch modus wel werkt. Dat kan handig zijn wanneer je door berichten heen swiped of de pincode voor Garmin Pay in moet voeren. Andere nieuwe functies : 4e generatie Elevate polshartslagmeter, audio tonen en waarschuwingen d.m.v. trillen, bij de solar modellen groter solar oppervlak, kaarten (wereldwijd) downloaden via WiFi, real-time stamina, virtual race predictor, nog meer standaard sportactiviteiten, sleep score phase 2, health snapshot, Fitness Age 2.0, sync settings en meer, lees hier meer over de nieuwe functies. Hieronder kort de verschillen per uitvoering en waarom je voor de Sapphire versie moet kiezen:

Standaard

  • 16GB, kaarten moeten nog gedownload worden
  • roestvrijstalen rand beezel

Solar

  • Extra accutijd dankzij PowerGlass.
  • 16GB, kaarten moeten nog gedownload worden
  • roestvrijstalen rand met PVD coating

Sapphire Solar

  • Extra accutijd dankzij Sapphire Solar
  • 32GB kaarten zijn pre-installed
  • Multiband-GNSS ontvanger hiermee krijg je een veel betere satellietontvangst en hierdoor worden je activiteiten veel nauwkeuriger vastgelegd
  • Titanium DLC rand

Garmin Fenix 7 - Epix nauwkeurigheid Mutiband-GNSSDe Sapphire modellen zijn logischerwijs het duurste, bij de voorgaande generatie (Fenix 6) was het Sapphire het enige verschil. Daarnaast had de vorige generatie Solar versies geen Sapphire glas. Nu zijn alle Fenix 7 Sapphire modellen van Sapphire Solar voorzien. Dus de voordelen van Sapphire EN Solar. Maar misschien wel de interessantste extra in de Sapphire uitvoeringen is de Multiband-GNSS ontvanger . Dit zorgt voor een veel hogere nauwkeurigheid en dit is ook duidelijk terug te zien in de verschillende testrondjes. Juist voor de fanatieke sporter is een hoge nauwkeurigheid natuurlijk erg belangrijk. Op ons blog lees je meer over de nauwkeurigheid. De sierrand op het toestel is bij de Sapphire modellen van titanium met een DLC coating . Deze coating zorgt ervoor dat je veel minder snel beschadigingen op de rand ziet.

De conclusie is eigenlijk simpel, kies voor een Sapphire uitvoering . Naast het meest krasvaste display heb je ook de hoogste nauwkeurigheid en dankzij de DLC coating blijft je rand het mooist. Extra geheugen en kaarten pre-installed is natuurlijk handig.

Vervolgens heb je nog de keus uit 3 maten de Garmin Fenix 7S, Garmin Fenix 7 en Garmin Fenix 7X. Een groter horloge betekent ook een groter display en accutijd. Daarnaast heeft de Fenix 7X nog een andere leuke extra en dat is een zaklamp functie die verwerkt zit in de rand (bovenaan) het horloge.

Garmin Fenix 7 - Epix Amoled vs MIPAMOLED vs MIP (Memory In Pixel)

Wanneer je genoegen neem met een accuduur van 5-6 dagen en je de voorkeur geeft aan een super helder AMOLED scherm dan kies je voor de Garmin Epix. Het toestel is wat afmetingen en mogelijkheden betreft vergelijkbaar met de de Fenix 7. Dus ook een 1,3 inch scherm en een behuizing van 47mm. Er zijn 2 Sapphire uitvoeringen en een versie met Gorilla glas. Ook voor de Epix geldt dat alleen de Sapphire uitvoeringen beschikken over de Multiband-GNSS ontvanger , 32GB met voorgeladen kaarten en Titanium DLC rand. Het scherm is gewoon ontzettend mooi. De hoge resolutie zorgt ook nog eens voor een superscherpe weergave. Garmin heeft er wel voor gezorgd dat er slimme dingen in het Epix zitten om de accu te sparen. De standaard watch faces hebben weinig lichte kleuren. Wanneer een pixel een andere kleur moet tonen dan zwart kost dat minder energie. Daarnaast geef je in Garmin Connect aan welke tijden je normaal gesproken gaat slapen, het scherm gaat tijdens die periode in een nog meer basic weergave. Je kunt de Epix zo instellen dat deze reageert op je polsbeweging.

Op ons blog lees je meer over de mogelijkheden , ook de nauwkeurigheid van de Multiband-GNSS komt aan bod.

Productoverzicht

 

 

Fenix 7S

Fenix 7

Fenix 7X

Enduro 2

Epix Gen 2

 

 

 

 

 

 

 

Diameter horloge

42 mm

47 mm

51 mm

51 mm

47 mm

Diameter display

1,2 inch

1,3 inch

1,4 inch

1,4 inch

1,3 inch

Gewicht incl. band

63 gram / 58 gram (Tit)

79 gram / 73 gram (Tit)

96 gram / 89 gram (Tit)

70 gram

76 gram / 70 gram (Tit)

Display type

MIP Color

MIP Color

MIP Color

MIP Color

AMOLED

Display resolutie

240 x 240

260 x 260

280 x 280

280 x 280

416 x 416

Accu duur:
smartwatch
smartwatch + solar
GPS
GPS + solar
Expedition modus GPS
Exped. mod. GPS + solar


tot 11 dagen
tot 14 dagen*
tot 37 uur
tot 46 uur**
tot 26 dagen
tot 43 dagen*


tot 18 dagen
tot 22 dagen*
tot 57 uur
tot 73 uur**
tot 40 dagen
tot 74 dagen*


tot 28 dagen
tot 37 dagen*
tot 89 uur
tot 122 uur**
tot 62 dagen
tot 139 dagen*


tot 34 dagen
tot 46 dagen*
tot 110 uur
tot 150 uur**
tot 77 dagen
tot 172 dagen*


6 dagen / 16 dagen***
geen solar versie
30 uur / 42 uur***
geen solar versie
14 dagen***
geen solar versie

Zaklamp

 

 

V

V (2x zo helder)

 

*Opladen op zonne-energie, uitgaande van een hele dag dragen met 3 uur per dag buiten in 50.000 lux-omstandigheden
**Opladen op zonne-energie, uitgaande van gebruik in omstandigheden van 50.000 lux
*** De tweede waarde is 'in gesture modus' de gesture modus is een superefficiënte energiemodus. Hierdoor wordt het horloge gewekt op basis van een vloeiende polsbeweging (gesture modus) en wordt de levensduur van de batterij verlengd tot 16 dagen in smartwatch modus. Geldt alleen voor de Garmin Epix


Weet je welke maat je wilt hebben? Klik hieronder op de desbetreffende button om direct de beschikbare modellen te zien:

 

Garmin Fenix 7

Garmin Fenix 7 silver - graphite

Garmin Fenix 7 silver - graphite

 adviesprijs € 700,- bij ons € 599,-

Garmin Fenix 7X

Garmin Fenix 7X slate - zwart

Garmin Fenix 7X Solar slate gray - zwart

 adviesprijs € 900,- bij ons € 569,-

Garmin Fenix 7S

Garmin Fenix 7S silver - graphite

Garmin Fenix 7S silver - graphite

 adviesprijs € 700,- bij ons € 599,-

Garmin Fenix 7S silver - whitestone

Garmin Fenix 7S silver - whitestone

 adviesprijs € 700,- bij ons € 599,-

Garmin Epix Gen 2

Garmin Epix Gen 2 Sapphire carbon gray DLC titanium - zwart

Garmin Epix Gen 2 Sapphire carbon gray DLC titanium - zwart

 adviesprijs € 1000,- bij ons € 699,-

Garmin Epix Gen 2 Sapphire DLC titanium - carare white

Garmin Epix Gen 2 Sapphire DLC titanium - carare white

 adviesprijs € 1000,- bij ons € 679,-

Garmin Epix Gen 2 silver - slate

Garmin Epix Gen 2 silver - slate

 adviesprijs € 900,- bij ons € 599,-

Welke nieuwe functies vind je terug in de Garmin Fenix 7 serie en Epix Gen 2

Misschein eerst nog even verduidelijken wat we met Gen 2 bedoelen bij de Epix. Garmin heeft in 2015 al een horloge op de markt gebracht met de naam Epix. Dit was toen eigenlijk een heel vernieuwend horloge. Kaarten waren pre-installed, het scherm was rechthoekig en bezat ook en touchscreen. Alleen was de performance van het toestel niet wat met er van verwachte. Dat is nu gelukkig wel anders!

Gebouwd voor prestaties

Vernieuwd, ultralicht atletisch ontwerp heeft een helder 1,2″, 1,3"of 1,4" display en 42mm, 47mm of 51mm behuizing. Deze Garmin Fenix 7 serie voldoet aan Amerikaanse militaire normen voor temperatuur-, schok- en waterbestendigheid.

Verbeterde batterijduur

Om je gebruikstijd met de Garmin Fenix 7 serie te maximaliseren zonder dat je je hoeft in te houden, is de levensduur van de batterij van alle fenix 7-horloges aanzienlijk verlengd. Met optionele Solar kunt je de levensduur van de batterij in GPS-modus zelfs verder uitbreiden met gemiddelde 30% bij regelmatig gebruik.

Alleen Epix Gesture modus

Voor een uitstekende smartwatch-ervaring met het nieuwe AMOLED-schermis er een superefficiënte energiemodus. Hierdoor wordt het horloge gewekt op basis van een vloeiende polsbeweging (gesture modus) en wordt de levensduur van de batterij verlengd tot 16 dagen in smartwatch modus. Alleen Epix.

Hoogwaardige materialen

Nieuw is het POWER SAPPHIRE glas voor extra duurzaamheid op de Sapphire modellen. Pas de look van het horloge aan jouw lifestyle aan met keuze voor roestvrijstalen, titanium of DLC-gecoate bezels.

Touchscreen en knoppen

Vertrouwde knopbediening die in elke omgeving werkt wordt gecombineerd met een snel reagerend touchscreen voor snelle toegang tot selecties en functies.

Ingebouwde zaklamp

Om je te helpen bij weinig licht, biedt een ingebouwde multi-LED-zaklamp snelle toegang tot een heldere, constante lichtstraal. Voegt ook een lichtmodus toe voor verbeterde veiligheid bij hardlopen in het donker. (Alleen beschikbare fēnix 7X-horloges)

Mulit-band GNSS ondersteuning

Toegang tot meerdere wereldwijde navigatiesatellietsystemen (GPS, GLONASS, GALILEO). Met de Sapphire Solar edities krijg je superieure nauwkeurigheid met behulp van technologie die voorheen alleen beschikbaar was voor het leger. Krijg toegang tot meerdere frequenties die door navigatiesatellieten worden verzonden voor verbeterde positienauwkeurigheid in gebieden waar GNSS-signalen worden gereflecteerd, zwak of normaal gesproken niet doordringen. Lees op ons blog meer over Multiband-GNSS.

Sync settings

Gebruikers kunnen nu instellingen zoals velden en schermen real time aanpassen vanaf de telefoon (Garmin.Connect) en uiteraard nog steeds via het horloge. Instellingen worden realtime gesynchroniseerd tussen smartphone en watch om de configuratie te vereenvoudigen.

Real-time stamina

Gebruik deze gegevens om jouw inspanning bij te houden en te beheren, om beter te begrijpen hoe je uithoudingsvermogen verandert tijdens activiteiten en om overbelasting aan het begin van je hardloopsessie of tijdens een activiteit te voorkomen.

HIIT workouts

Dit activiteitenprofiel houdt je intervaltrainingen met hoge intensiteit bij, waaronder AMRAP, EMOM en Tabata . Stel het aantal ronden,werk-/rustintervallen en meer in.

Up ahead

Krijg in één oogopslag informatie over geselecteerde POI-controlepunten verderop de route. Bekijk prestatiegegevens, tussentijden en afstand/hoogte, plus een overzicht van belangrijke gecreëerde routepunten die eraan komen.

Multicontinent Topokaarten

Download TopoActive-kaarten van over de hele wereld. Selecteer desgewenst dekking en update gemakkelijk rechtstreeks naar het horloge via Wi-Fi® en de handige Map Manager. De Sapphire Solar Edition (32 GB) is voorgeladen met Topo Europa kaarten. Op de non-sapphire modellen (16 GB) kun je de gewenste kaarten eenvoudig downloaden. Bekijk terreincontouren, hoogtes, toppen, parken, kustlijnen, rivieren, meren en andere geografische kenmerken.

Gen4 hartlagmeting op de pols

Optische hartslag-technologie meet de activiteitsintensiteit en hartslagvariabiliteit om je stressniveau te berekenen. Deze metingen worden ook gedaan onder water zonder een hartslagband.

Laatste wijziging: 12 Jul, 2024
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden