Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*      Gratis verzenden vanaf € 50,-      Sinds 1999 dé specialist       5 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_wearables

Bel ons: 088-0226900


Wearables > Sporthorloges - wearables > Garmin Forerunner 645 > Review Garmin Forerunner 645 Music

JeroenReview Garmin Forerunner 645 Music

Onze collega Jeroen Donders heeft de Garmin Forerunner 645 Music meegenomen naar de sportschool om hem tijdens een HIIT training te testen. Verder heeft hij dit horloge vergeleken met zijn Garmin Fenix 5.

Eerste korte impressie van de Garmin Forerunner 645 Music

Wat direct opvalt bij het uitpakken van het toestel is het slanke design van de Garmin Forerunner 645 Music . Dit is voor mij wel even wennen, want normaal gesproken gebruik ik de Garmin Fenix 5 Sapphire, en deze is qua uiterlijk toch echt wel een stukje "robuuster".
Wat niet wegneemt dat de Garmin Forerunner 645 er chique en degelijk uitziet. In het siliconen bandje zit iets of wat rek en dat is prettig als je het horloge iets strakker om doet tijdens het sporten in verband met de hartslagmeting (verderop vertel ik meer hierover).
forerunner 645 muziek
Qua uiterlijk lijkt het toestel sprekend op de Garmin Vivoactive 3, maar dan met knopjes en dus zonder touchscreen. Persoonlijk vind ik de knopjes wat prettiger werken dan het touchscreen, maar dat kan ook te maken hebben omdat ik dat gewend ben van mijn Fenix.

Allereerst ga ik het toestel even aansluiten op de computer om er muziek op te zetten. Muziek kun je via verschillende manieren afspelen , bijvoorbeeld via  I Heart Radio en Deezer. Ik heb van geen van beide een account en daarom plaats ik even snel een aantal MP3'tjes op het toestel.

Letterlijk 'even snel', want als de Garmin Forerunner 645 Music eenmaal aangesloten is op de computer met het bijgeleverde kabeltje zie je 2 'schijven'; eentje van 20Mb waar het toestel zijn software neerzet, en één schijf met nog 3,5 Gb aan vrije ruimte voor je muziek, podcasts of audioboeken.
Heel simpel het mapje met je MP3's kopiëren naar de Garmin Forerunner 645 Music is voldoende.

Na het opstarten van het horloge is ook het koppelen van een headset een fluitje van een cent. Voor deze gelegenheid heb ik de Avanca D1 oordopjes gepaird, Een prettige headset, die comfortabel is en goed blijft zittten. Ook een test met andere oordopjes en zelfs een bluetooth communicatie set voor de motorrijder (Sena SMH5) blijken prima te werken. Op de fiets zou je dus prima de Bluetooth fietshelm van Sena kunnen koppelen, de Sena Smart Cycling helmet.

forerunner 645-fenix 5Het afspelen van muziek gaat zonder haperen, stotteren of andere problemen en ook het skippen naar een volgend/vorig nummer, of ze random af laten spelen werkt zoals je zou mogen verwachten.

Het koppelen met een Android telefoon en toevoegen van het toestel aan Garmin Connect is in 2 minuten gedaan. Het toestel wordt direct herkend en na het koppelen met de telefoon gaat de Garmin Forerunner 645 Music synchroniseren.

En hoe werkt de interne hartslagmeter?

Om dit te testen heb ik de Garmin Forerunner 645 Music meegenomen naar de sportschool om hem tijdens een HIIT training te testen . Bewust gekozen voor deze training omdat het een intervaltraining is die op hoge intensiteit, maximale hartslag, gedaan wordt.

In het begin van de training, de eerste 8 minuten had ik de Forerunner om mijn rechter pols en de Fenix om mijn linker pols. Om goed te kunnen testen wat de Garmin  Forerunner 645 Music doet met de hartslagmeter, heb ik de Fenix gekoppeld aan een losse hartslag borstband.
Na 8 minuten heb ik de Foreunner gewisseld naar mijn linker pols, omdat de hartslagwaardes erg achter bleven bij die van de borstband. That's the trick! Vanaf dat moment waren de waardes van de hartslag die de Garmin Forerunner 645 weergaf op de pols nagenoeg gelijk aan die van de borstband (toch eens een keer langs de dokter wat er met mijn rechter pols aan de hand is ;) )

F5 vs. 645 knip

Garmin Forerunner 645Conclusie

Wil je een alles-in-1 horloge met ingebouwde muziek mogelijkheid (en in de toekomst Garmin Pay), dat daarnaast ook prima als dagelijks horloge te gebruiken is, dan is de Garmin Forerunner 645 Music misschien wel hét perfecte horloge voor je!

De Garmin Forerunner 645 Music is leverbaar in zwart en cerise en kost € 269,- Je kunt het horloge ook zonder Music functie kopen, dan is het leverbaar in zwart of zand-kleur en kost € 329,- . Wil je meer weten, of het horloge bestellen, klik dan hier.

Laatste wijziging: 15 Apr, 2023
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkheden