Informatiebalk
Garmin Zumo serie

Laatste wijziging: 06 Jun, 2017

Schuberth C4


Leuke optie voor bij de Garmin Zumo en de TomTom Rider:
OnRoute Select 1001 motorroutes!
Klik hier voor meer informatie

OnRoute Select 1001 motorroutes

Garmin Zumo serie

Met de Garmin Zumo is er een prima toestel neergezet die voor een belangrijk deel van de motorrijders aan de verwachtingen zal voldoen. Het is een allround toestel die elementen in zich heeft voor vrijwel elk type rijder. Daarbij is het toestel eenvoudig in zijn bediening gelaten en zijn alleen de meest noodzakelijke instellingen naar eigen smaak in te stellen.

Garmin Zumo 595 Travel Edition

Zumo 395LM Travel Edition

Garmin Zumo 345LM

Zumo 340lm

 

 

Zumo 595LM Travel Edition

Zumo 395LM Travel Edition

Zumo 345LM

Zumo 340LM
Centraal-Europa

 

 

Garmin Zumo 595LM Garmin Zumo 395LMvideo embed code by VideoLightBox.com v3.1
Garmin Zumo

De Garmin Zumo is niet alleen geschikt voor de motor, maar met de autokit (standaard bij de Zumo 395 en 595) is hij ook in de auto een volwaardig navigatiesysteem. Kortom een allround toestel dat momenteel in verschillende varianten te leveren is.

3 verschillende Zumo's te weten de Zumo 345LM, 395LM en 595LM. Alle Zumo's worden tegenwoordig geleverd met een lifetime kaartupdate. Een Lifetime update houdt in dat maximaal 4 keer per jaar er een update van de wegenkaart in het toestel geladen kan worden. De eerste verschillen staan in onderstaande tabel weergegeven.

 

Garmin Zumo 595LM
Zumo 595LM

Garmin Zumo 395LM
Zumo 395LM

Garmin Zumo 345LM
Zumo 345LM

Prijs vanaf:

€ 649,-

€ 459,-

€ 349,95

Kaartmateriaal

Europa

Europa

West-Europa

Schermformaat

5 inch

4,3 inch

4,3 inch

Muziek

V

V

V

Telefoneren

V

V

V

Verkeersinfo

V

 

 

Smart notifications

V

 

 

LiveTrack

V

 

 

Spotify speler

V

 

 

Adventurous routing/ spannende route

V

V

V

Rondritplanner

V

V

V

ANT+ (VIRB/ TMPS)

V

V

V

Veiligheids- waarschuwingen

V

V

V

Portrait / Landscape

V

 

 

Inclusief autospullen

V

V

 

De bovenstaande modellen zijn de opvolgers van de Zumo 340LM, Zumo 390LM en Zumo 590LM, de modellen zijn momenteel (najaar 2016) nog leverbaar en dit zijn uiteraard nog prima apparaten. Op de nieuwe modellen zitten natuurlijk een aantal leuke extra's maar die zijn niet voor iedereen noodzakelijk. Een aantal leuke nieuwe dingen in de 3x5 serie ten opzichte van de 3x0 serie zijn de avontuurlijke route functie, de rondritplanner, veiligheidswaarschuwingen en de mogelijkheid om muziek af te spelen. Daarnaast is het ook mogelijk om met snelkoppelingen te werken zodat je meer informatie aan je actieve kaartscherm kunt toevoegen. Een deel van deze fucntie heeft de Zumo 590LM ook al. De Zumo 595LM voegt daar dan nog eens een spotify speler aan toe en de mogelijkheid om notificaties voor te lezen, hierbij kun je denken aan whatsapp- en sms-berichten. In onderstaande tabel nog even de verschillen tussen de 340/390/590 en daaronder een tabel met alle 6 de toestellen.

 

Garmin Zumo 340LM
Zumo 340LM

Schermformaat

4,3 inch

Kaart

Centraal-Europa Of West-Europa

Audio

Bluetooth of bedraad

MP3

Nee

Telefoonkoppeling

Nee

Actieve houder

Alleen motor

Accuduur

Tot 7 uur

Verwisselbare accu

Nee

Knooppunten beeld

Ja

 

Garmin Zumo 595LM
Zumo 595LM

Garmin Zumo 395LM
Zumo 395LM

Garmin Zumo 345LM
Zumo 345LM

Garmin Zumo 340LM
Zumo 340LM

Prijs vanaf:

€ 649,-

€ 459,-

€ 349,95

€ 289,-

Kaartmateriaal

Europa

Europa

West-Europa

West-Europa en Centraal-Europa

Schermformaat

5 inch

4,3 inch

4,3 inch

4,3 inch

Muziek

V

V

V

X

Telefoneren

V

V

V

X

Verkeersinfo

V

 

 

 

Smart notifications

V

 

 

 

LiveTrack

V

 

 

 

Spotify speler

V

 

 

 

Adventurous routing/ spannende route

V

V

V

 

Rondritplanner

V

V

V

 

ANT+ (VIRB/ TMPS)

V

V

V

 

Veiligheids- waarschuwingen

V

V

V

 

De Garmin Zumo wordt geleverd met een motorfietsmontagesteun. Deze is universeel en past op veel motoren. Toch zijn er genoeg motoren waar deze steun niet op gemonteerd kan worden, of waar we een veel mooiere oplossing voor hebben. Kijk snel naar de mogelijkheden voor jouw motor: klik hier.

Standaard worden alle Zumo's geleverd zonder headset. Er zijn legio mogelijkheden om het geluid van de Zumo te horen, een overzicht van de headsets vind je hier.

De Zumo's worden standaard niet geleverd met een draagtas. Een draagtasje voor de Garmin Zumo 590LM / 595LM kost € 27,- en voor de Garmin Zumo 340/390 345/395 € 20,-

Premium en Elite pakketten

Voor alle hierboven genoemde Zumo's kun je bij ons kiezen voor een Premium of Elite pakket. Het premium pakket bestaat uit het toestel inclusief Zumolock, draagtas, tools DVD en bij de 345/395/595 zit daar dan ook nog eens de OnRoute Select 1001 motorroutes bij. Kies je voor het Elite pakket dan heb je ook de beschikken over de OnRoute Motorkaart van West-Europa!

Welke Zumo moet je nu kiezen?

Alle Zumo's zijn waterdicht en schokbestendig, ze worden allemaal geleverd met montage materiaal voor op de motor. Behalve bij de Garmin Zumo 340/345 worden alle modellen ook nog eens geleverd met een zuignapsteun en voedingskabel zodat het toestel ook in de auto te gebruiken is.

De Garmin Zumo 345 en de Garmin Zumo 395 worden met een actieve motorsteun geleverd, de voedingskabel zit vast geklikt in de houder. Hierdoor is het eenvoudig om het toestel zelf in en uit de houder te klikken. Het is dus niet nodig om een kabel los te koppelen bij het verwijderen van het toestel. In de motorkabel zit nog wel een omvormer verwerkt er moet hier dus wel rekening mee gehouden worden.

De Garmin Zumo 595LM beschikt ook over een actieve houder, hier kan de GPS dus eenvoudig in en uit gehaald worden. De motorkabel die aan de steun zit heeft geen omvormer en kan rechtstreeks op 12 volt aangesloten worden. Het nadeel is alleen wel dat de kabel niet eenvoudig in te korten is of van een connector worden voorzien. In de kabel zitten namelijk een aantal extra aansluitingen voor bijvoorbeeld een headset.

Bluetooth

Voor de motorrijder die houdt van muziek onderweg kiest voor de Garmin Zumo 345/395/595LM. Ook telefoneren is uiteraard mogelijk met al deze toestellen. Het is uiteraard wel nodig om een geschikte Bluetootheadset te koppelen. Wil je muziek luisteren dan is het wel noodzakelijk om een headset te gebruiken die over het A2DP protocol beschikt, maar dat zijn tegenwoordig bijna alle headsets die wij in ons assortiment hebben. Liever een draadje? Dat is ook mogelijk bij deze toestellen, maar wil je dan ook nog kunnen telefoneren dan is het gebruik van een bedraad intercomsysteem noodzakelijk, dit kan dan alleen in combinatie met de Zumo 590LM/595LM

De Garmin Zumo 345LM en de Garmin Zumo 395LM

Bij deze toestellen zitten de verschillen niet in de functies, maar in de kaartdekking en wat er wordt meegeleverd. De Zumo 345LM wordt geleverd met de kaart van West-Europa, de Zumo 395LM heeft heel Europa. Daarnaast wordt de Zumo 395LM geleverd inclusief de accessoires om het toestel ook in de auto te gebruiken. Deze accessoires zijn uiteraard ook los te koop bij de Zumo 345LM het betreft een zuignapsteun (€ 20,-) en een voedingskabel (€ 20,-).

Tot slot

Om tot een juiste keuze te komen is het belangrijk om een keer langs te komen in een van onze winkels. De toestellen kunnen daar in het 'echt' bekeken worden en ook niet onbelangrijk, we kunnen kijken wat de beste manier is om het toestel op de motor te monteren. Er zit natuurlijk een standaard bevestigingsbeugel bij de Zumo, maar deze is niet voor alle motoren geschikt, daarnaast zijn er voor veel motoren speciale bevestigingsbeugels waarmee het toestel op een betere plek, of op een mooiere manier gemonteerd kan worden.

Een ander punt is natuurlijk het geluid in de helm, hier zijn allerlei mogelijkheden voor en ook hiervoor geldt dat een goed advies belangrijk is.

Geen "echte Zumo's" maar wel geschikt voor op de motor:

montana600-150

Garmin Montana serie

Garmin_Monterra_150

Garmin Monterra


Vergelijk de motornavigatie systemen


Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW