Voor 12.00 uur besteld, vandaag in huis*      Gratis verzenden vanaf € 100,-      Al 18 jaar dť specialist       7 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_wearables

Bel ons: 088-0226900


Wearables > Activity trackers

Activity trackers

Wellnes horloges/ activiteitenmeter

Wanneer je op zoek bent naar een horloge dat je dagelijkse beweging bijhoudt, dan kom je al snel bij de vivo-serie van Garmin uit. De toestellen uit de vivo-serie zijn horloges die je 24/7 draagt en die de hele dag bijhouden wat je activiteit is. Dat is ook de reden waarom deze vivo-horloges 'activiteitenmeters' genoemd worden.
De voordelen van de vivo-serie zijn de wat lagere prijs, goede draagbaarheid door klein formaat en weinig gewicht en toch vol met handige functies. Er zijn al wat Garmin horloges die over dezelfde functies beschikken als veel vivo-horloges, maar deze zijn vaak een stuk duurder en groter. De reden hiervan is dat deze uitgebreider zijn en standaard een GPS-ontvanger hebben. Een voorbeeld van zo'n horloge is de Garmin Forerunner 235.
Een horloge uit de vivo-serie is ideaal als je geen groot horloge wilt met alle functies voor hardlopen, fietsen en zwemmen, maar juist een draagbaar horloge dat je dagelijkse activiteiten bijhoudt.

Wat wordt er verstaan onder dagelijkse activiteiten?

Dit zijn activiteiten zoals: wandelen, traplopen, activiteiten zoals kleine stukken hardlopen en ook je slaapritme. Verder wordt bij een aantal toestellen ook het aantal normale calorieŽn (die je sowieso verbrandt) en je actieve calorieŽn (wandelen en hardlopen) bijgehouden. Deze worden berekend door middel van je activiteiten in combinatie met je hartslag.

Verschillen tussen vivo-serie en hardloophorloges

De uitgebreidere hardloophorloges zoals de Forerunner 230, 235 en 635 hebben veel dezelfde functies als de vivo-serie. Echter zijn deze horloges meer gericht op de fanatieke sporters en hebben GPS, een groter scherm en uitgebreidere functies zoals VO2 Max en herstelwaardes. Dit zorgt er wel voor dat de horloges duurder zijn dan de vivo-serie.

Wat moet ik kiezen, een vivo-toestel of een hardloophorloge?

Dat is afhankelijk van wat je er mee wilt gaan doen. Ben je op zoek naar een activiteitenmeter om een gezonder te willen leven? Dan is de vivo-serie wat voor jou. Ben je een fanatieke hardloper en wil je meer en exactere gegevens zien over jouw hardloopgegevens? Dan zal een hardloophorloge meer voor jou zijn. Meer informatie over hardloophorloges vind je hier.

De vivo-serie

En dan komen we uit op de kern: welke vivo-toestellen zijn er en wat zijn de verschillen? Om eerst inzichtelijk te maken welke toestellen er zijn, staan de verschillende toestellen hieronder omschreven:

Garmin Vivofit

De Garmin Vivofit is het instapmodel van de vivo-serie. Het toestel heeft een klein beeldscherm en wordt bediend door middel van een fysieke knop. Qua activiteitenvolger heeft de Vivofit dezelfde functies als zijn twee grotere broers, maar het toestel heeft wat minder functies. Zo is er geen ingebouwde hartslagmeter te vinden en kunnen er geen berichten op gelezen worden. Ook heeft het toestel geen touchscreen. Een absoluut voordeel is de accuduur van een jaar(!) en ook de prijs is een sterk punt.

De Garmin Vivofit 3 heeft een aantal voordelen ten opzichte van de Vivofit 2.

 1. Garmin heeft in de Vivofit 3 een Move IQ-sensor ingebouwd. Het voordeel van deze sensor is dat je niet meer hoeft aan te geven of je wandelt, hardloopt of zwemt. De sensor detecteert het soort beweging en selecteert op basis hiervan het juiste bewegingsprofiel.
 2. De Vivofit 3 houdt in tegenstelling tot de Vivofit 2 naast je standaard bewegingstijd ook jouw actieve bewegingstijd bij. Zo kun je een beter onderscheid maken tussen de minuten die je standaard per dag beweegt en je sportieve activiteiten.
 3. Het display van de Vivofit 2 is langwerpig en ligt verticaal in het bandje. Dit kan soms vervelend zijn, omdat teksten wat lastig te lezen zijn. Hiervoor moet je dan je pols in een houding draaien die niet erg comfortabel is. Het display van de Vivofit 3 is daarom ook vierkant geworden, zodat het scherm makkelijker afleesbaar is. Het display is wel wat kleiner geworden, maar Garmin geeft aan dat het display ondanks deze verkleining nog steeds goed afleesbaar is door het scherm effectiever te vullen.
 4. Waar er bij de Vivofit 2 al relatief veel verschillende kleuren bandjes beschikbaar waren, gaat Garmin met de Vivofit 3 nog een stap verder. Er zijn nu nog meer opties voor kleuren, patronen en zelfs vormen van de bandjes. Dit is niet voor iedereen even interessant, maar je kunt je er flink op uitleven.

Garmin Vivosmart HR

De Garmin Vivosmart HR lijkt qua uiterlijk veel op de Vivofit, maar heeft wel wat extra opties. Zo beschikt dit toestel over een touchscreen, kunnen er berichten worden gelezen, kan de muziek op een telefoon bediend worden en is er een ingebouwde hartslagmeter. Voor veel mensen zal voornamelijk het touchscreen en de ingebouwde hartslagmeter interessant zijn.

Garmin Vivoactive HR

De Garmin Vivoactive HR is de meest uitgebreide versie in de vivo-serie. Dit horloge bevat een groter, rechthoekig touchscreen en heeft een GPS-ontvanger. Daarnaast is het mogelijk om per categorie aan te geven welke activiteit je uitvoert. Qua functies komt de Vivoactive dus al vrij dicht bij de Forerunners, maar tegen een wat lagere prijs. De Garmin Vivoactive HR meet ook de hele dag door jouw hartslag en uploadt deze data automatisch in de Garmin Connect app.

De eigenschappen van de Vivoactive HR:

 1. De Vivoactive HR beschikt over een ingebouwde hartslagmeter, de Vivoactive niet.
 2. De Vivoactive HR heeft de nieuwe functie Connect IQ, zodat verschillende soorten activiteiten geregistreerd kunnen worden zonder dat je dit zelf handmatig moet instellen.
 3. De Vivoactive HR heeft nu ook ondersteuning voor een snowboard- en skiprofiel.
 4. Er wordt in de Vivoactive HR onderscheid gemaakt tussen je normale beweging in minuten en je actieve beweging in minuten, dit heeft de Vivoactive niet.

Conclusie

Garmin heeft met de verbeterde vivo-serie voor iedereen wel een toestel. De keuze voor de Vivofit, Vivosmart of de Vivoactive hangt voornamelijk van je activiteiten en wensen af. Wil je een basistoestel dat alleen je activiteit registreert, kies dan voor de Vivofit. Wil je graag je hartslag bijhouden, je berichten op je horloge kunnen lezen en vind je de extra mogelijkheden van een touchscreen handig? Dan is de Vivosmart wat voor jou. Ben je wat actiever en ga je wel eens hardlopen, sportief fietsen of zwemmen en wil je dit aan de hand van GPS bijhouden? Dan moet je zeker voor de Vivoactive HR kiezen.

Is dit allemaal niet voldoende? Dan zal je een stapje verder moeten gaan en naar de Forerunner-serie of de Fenix-serie van Garmin moeten kijken.

Vergelijking

 

Vivofit 3

Vivosmart 3

Vivosmart HR (+)

Vivoactive HR

Levensduur van batterij

Langer dan 1 jaar

Maximaal 5 dagen

Maximaal 5 dagen

Maximaal 7 dagen in horlogemodus voor activiteiten volgen. Maximaal 13 uur bij gebruik van GPS.

Waterdichtheid

zwemmen

zwemmen

zwemmen

zwemmen

Touchscreen

X

V

V

V

GPS-functie

X

X

V
(alleen de Vivosmart HR+)

V

Kleurenscherm

X

X

X

V

Scherm 's nachts afleesbaar

V

V

V

V

landscape/portrait schermoriŽntatie

X

V

V

X

Activity tracking

V

V

V

V

Stappen

V

V

V

V

Afstand

V

V

V

V

CalorieŽn

V

V

V

V

Persoonlijk dagelijks doel

V

V

V

V

Tijd

V

V

V

V

Bewegingbalk

Geluidssignaal

V

V

V

Houdt slaapstatistieken bij

V

V

V

V

Trapstatistieken

X

V

V

V

Hartslagmeting om de pols

X

V

V

V

Draadloze/ automatische synchronisatie

V

V

V

V

Activiteiten-timer

V

V

V

V

Schermverlichting

V

V

V

V

Smartphone meldingen

X

V

V

V

Trilsignalen

X

V

V

V

Touchscreen

X

V

V

Kleur

Vind mijn telefoon

X

V

V

V

VIRB afstandsbediening

X

V

V

V

Bediening muziekspeler

X

V

V

V

Ingebouwde app voor hardlopen

X

V

X

V

Ingebouwde app voor golfen

X

X

X

V

Ingebouwde app voor fietsen

X

X

X

V

Ingebouwde app voor zwemmen

X

X

X

V

Ingebouwde app voor snowboarden/skiŽn

X

X

X

V

Ingebouwde app voor peddelsurfen

X

X

X

V

Connect IQ

X

X

X

V

Move IQ

V

V

X

V

Minuten intensieve training

V

V

V

V

Garmin Vivoactive 3

Garmin Vivoactive 3

GPS-smartwatch met ingebouwde sportapps, polshartslagmeter en Garmin Pay™ contactloos betalen

 • De eerste Garmin wearable die geschikt is voor Garmin Pay™, zodat klanten nu hun aankopen met hun horloge1 kunnen betalen
 • Personaliseer het horloge met duizenden gratis wijzerplaten, apps en widgets uit onze Connect IQ™ store
 • Meer dan 15 vooraf geÔnstalleerde GPS- en binnensportapps, zoals yoga, hardlopen, zwemmen en nog veel meer
 • Houd het fitnessniveau bij aan de hand van schattingen van de VO2 max en fitnessleeftijd en houd in de gaten hoe je omgaat met stress
 • Gebruikt connected functies, zoals smartphone meldingen, automatische uploads naar Garmin Connect™, LiveTrack en meer
 • Levensduur batterij: Maximaal 7 dagen in smartwatch-modus; 13 uur in GPS-modus

Garmin Vivomove HR

Garmin Vivomove HR Sport

Stijlvol, hybride smarthorloge met verborgen scherm en nauwkeurige wijzers

 • Volg 24/7 je hartslag1 met de Elevate™ polshartslagtechnologie
 • U beheert uw stressniveau met wellnessfuncties zoals stresstracking gedurende de hele dag en een relaxtimer
 • Bevat functies voor fitness-monitoring, zoals VO2 max. en fitnessleeftijd
 • Toont het stappen, calorieŽn, afstand, hartslag en minuten intensieve training1
 • Blijf verbonden met slimme functies2, zoals automatisch uploaden, smartphone meldingen, muziekbediening en meer
 • Batterijlevensduur3: Maximaal 5 dagen in de smartmodus, maximaal 2 weken in de horlogemodus

Garmin Vivosport

Garmin Vivosport

Slimme activity tracker met polshartslagmeting en GPS

 • Met dit toestel kun je niet alleen binnen maar ook buiten trainen, dankzij de ingebouwde GPS die de buitenactiviteiten nauwkeurig bijhoudt
 • Bevat functies voor fitness-monitoring, zoals schattingen van VO2 max. en fitnessleeftijd
 • Dankzij de doorlopende stressmeting weet je hoe je lichaam reageert op mogelijk stressfactoren
 • Beschikt over een slank profiel en een Garmin Chroma Display™ kleurenscherm dat altijd aan staat
 • Gebruik connected functies2 zoals smartphone meldingen, LiveTrack en meer
 • Levensduur batterij3: Maximaal 7 dagen in smartwatch-modus; 8 uur in GPS-modus

Garmin Vivoactive HR

Garmin Vivoactive HR

GPS-smartwatch met hartslagmeter op de pols

 • GPS-smartwatch met een in zonlicht afleesbaar kleuren-touchscreen met hoge resolutie
 • GeÔntegreerde sport-apps met GPS-functies voor hardlopen, fietsen, zwemmen en meer — geen telefoonverbinding vereist
 • Aanpasbaar met gratis wijzerplaat-ontwerpen, widgets en apps uit onze Connect IQ™ store
 • Gekoppeld met een telefoon smartphone meldingenĻ en Smart Coaching ontvangen via Garmin Connect™
 • Batterijduur tot 7 dagen≤ in horlogemodus/modus voor activiteiten volgen≥ of tot 13 uur bij gebruik van GPS

Garmin Vivosmart 3

Garmin Vivosmart 3

 • Bevat fitnessfuncties zoals VO2 max, fitnessleeftijd en krachttraining
 • Volg je gezondheid door voortdurend je stressniveau in de gaten te houden
 • Volg 24/7 je hartslag met de Elevate™ polshartslagtechnologie
 • Houd ke aantal stappen, opgelopen trappen, verbrande calorieŽn, minuten intensieve training, slaapgewoonten en meer bij
 • Kan tijdens het zwemmen of onder de douche worden gedragen
 • Batterijlevensduur: Maximaal 5 dagen

Garmin Vivosmart HR+

Garmin Vivosmart HR+

Slimme activity tracker met polshartslagmeter en GPS

 • GPS meet afstand en tempo op de hardloop- of wandelroute die je hebt uitgestippeld
 • De waterbestendige, elegante polsband zit de hele dag comfortabel en op het altijd actieve touchscreen kun je je statistieken ook in zonlicht bekijken
 • Meet stappen, afstand, calorieŽn, aantal opgelopen trappen, intensiteit van de activiteit en je hartslag op de polsĻ
 • Ontvang meldingen van e-mailberichten, oproepen, sms-berichten, sociale media en andere slimme meldingen - allemaal op de vŪvosmart HR+ om de polsĻ
 • Automatische synchronisatie met Garmin Connect™ Mobile, terwijl je deelneemt aan fitnesscompetities, gegevens bekijkt of Smart Coaching gebruikt

Garmin Vivosmart HR

Garmin Vivosmart HR

Slimme activity tracker met hartslagmeting op de pols

 • Soepel bandje zit comfortabel en op het altijd verlichte scherm kunt u uw statistieken bekijken, ook in het zonlicht
 • Geeft stappen, afstand, calorieŽn, hartslag, opgelopen trappen en trainingsintensiteit weer
 • Meldingen ontvangen van sms-berichten, oproepen, e-mails, agenda-items en sociale media≤
 • De muziekspeler en VIRB® action camera (apart verkrijgbaar) bedienen
 • Bewegingsbalk en trilalarm herinneren je eraan actief te blijven

Garmin Vivofit 3

Garmin Vivofit 3

Activity tracker met Garmin Move IQ™ automatische bewegingsdetector

 • Gebruiksduur van batterij: 1 jaar
 • Geeft stappen, calorieŽn, afstand, aantal minuten intensieve trainingĻ en tijd weer op verlicht scherm; houdt slaapstatistieken bij
 • Houdt automatisch je dagelijkse activiteiten bij en stelt het activiteitstype vast op Garmin Connect™
 • Bewegingsbalk met geluidssignalen om je eraan te herinneren actief te blijven
 • Synchroniseert≤ gegevens automatisch naar Garmin Connect om de vorderingen op te slaan, te plannen en te delen

Garmin Vivofit 2

Garmin Vivofit 2

Activity tracker met bewegingsbalk en waarschuwingen

 • Gebruiksduur van batterij: 1 jaar
 • Herinnert je eraan om actief te blijven met bewegingsbalk en geluidssignalen
 • Verzamelt informatie over uw activiteitenniveau en stelt een persoonlijk dagdoel voor
 • Geeft stappen, calorieŽn, afstand en tijd weer op een verlicht scherm; houdt slaapstatistieken bij
 • Synchroniseert gegevens automatisch met Garmin Connect™ via een compatibele smartphone om je activiteiten op te slaan en te plannen en je vorderingen te delen

Laatste wijziging: 05 Dec, 2017
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenpaypal-40px