Voor 12.00 uur besteld, vandaag in huis*      Gratis verzenden vanaf € 100,-      Al 18 jaar dé specialist       7 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_fietsnavigatie

Bel ons: 088-0226900


Fietsnavigatie

Fietsnavigatie, een GPS voor bij het fietsen. Klik hier voor een overzicht van de fietstoestellen

GPS op de fiets of fietsnavigatie

fietsnavigatie"Ik ben op zoek naar navigatie voor de fiets (en het moet wel een beetje makkelijk zijn)!", is een openingszin waarmee geregeld klanten, één van onze 7 WayPoint vestigingen binnen komen zetten. Hiermee wordt meestal bedoeld dat het toestel, dat voor navigatie op fiets gebruikt gaat worden, een beetje makkelijk in gebruik is. De vraag welke toestel dit dan precies is, is vaak echter niet zo makkelijk te beantwoorden. Je kunt niet alleen uit verschillende merken kiezen, maar per merk, en dan vooral bij Garmin, heb je nog de keus uit veel verschillende modellen.
Om uiteindelijk de beste keus te maken zullen wij dan ook altijd aanraden om een keer in een van onze winkels langs te komen. Door het toestel in het echt te zien, het scherm in verschillende omstandigheden te beoordelen en zelf de gebruiksvriendelijkheid van de bediening te ervaren, kan uiteindelijk het juiste toestel worden gekozen.
Voor mensen die toch de definitieve keuze via internet willen maken, of zich juist goed willen voorbereiden voordat ze één van onze winkels binnenstappen, is het van belang om zichzelf een aantal vragen te stellen.

"Wat voor fietser ben ik?"

Hoewel er vele redenen kunnen zijn om voor een bepaald model te kiezen, denk aan: touchscreen of knopbediening, grootte en afleesbaarheid (van het scherm), vervangbare batterijen, prijs en zelfs of het toestel wel of niet mooi wordt gevonden.
Belangrijk is dat het toestel bij het gebruik past. iemand die bijvoorbeeld vanuit Nederland naar Santiago de Compostela in Spanje wil fietsen, en als een echte pelgrim een beetje primitief zal overnachten, zal eerder voor een toestel kiezen waarbij zelf de batterijen kunnen worden vervangen. Bij primitief overnachten, zal je soms geen stroom hebben om een interne accu op te laden. Iemand die meer op luxe is gesteld, en elke nacht toegang heeft tot stroom, zal minder genoodzaakt zijn persé een toestel te kiezen waarbij zelf de batterijen kunnen worden vervangen.
Natuurlijk moet je ook dan, wel rekening houden met de accu duur. Fabrikanten hebben de neiging de accu duur vaak wat positiever voor te schotelen, dan de ervaring in praktijk uitwijst. Wel komen er, vooral voor de recreatieve fietser, steeds meer mogelijkheden om eventueel een toestel tijdens het fietsen te voeden. Natuurlijk zijn er de elektrische fietsen, die soms de mogelijkheid hebben om een accessoire, als een GPS, elektrisch te voeden, maar ook voor niet-elektrische fietsen bestaat soms de mogelijkheid om een GPS te voeden via bijvoorbeeld de naafdynamo.

"Waar wil ik het toestel (nog meer) voor gaan gebruiken?"

In eerste instantie wordt het toestel natuurlijk gekozen om te navigeren op de fiets. Maar ook met andere activiteiten kan veel plezier worden beleefd aan het toestel. Een sportieve fietser wil het toestel misschien niet alleen gebruiken voor navigeren, maar ook om zijn of haar trainingsactiviteiten in beeld te brengen. De Garmin Edge 1000, Garmin Edge 820, Mio Cyclo 405 en Mio Cyclo 605 zijn toestellen waarmee je prima kan navigeren, maar in combinatie met een hartslagband en/of cadanssensor ook prima kan inzetten als trainingstool. Voor de fanatiekelingen onder de fietsers is er ook een vergaande integratie met Strava mogelijk.

Ben je met name op zoek naar een toestel voor een gecombineerd gebruik van wandelen en fietsen dan wordt er vaak gekeken naar de verschillende modellen van Garmin . De eTrex-, GPSMAP64 en Oregon serie liggen dan voor de hand. Deze toestellen beschikken ook over verwisselbare batterijen.

Garmin Edge 1030Ligt de nadruk vooral op het gebruik op de fiets dan is er meer keuze wat merken betreft. Bij Garmin kom je dan snel op de Edge serie uit, met keus uit verschillende modellen binnen deze serie. Binnen de Edge serie heb je een ruime keuze, zowel voor de recreatieve fietser als de fanatieke racefietser. Zoek je een eenvoudig te gebruiken toestel om je weg te vinden en bestaande routes te rijden? Kijk dan naar de Garmin Edge Touring, wil je ook trainen, verbeteren, prestaties bijhouden dan zijn de Garmin Edge 1030, Garmin Edge 1000 en de Garmin Edge 820 waarschijnlijk interessanter. Meer over deze serie toestellen vind je hier.

Ben je een recreatieve fietser die zich graag wil laten verrassen door een leuke fietstocht? Of ben je een sportieve fietser die zijn Mio Cyclo 200prestaties wil meten? Voor iedere fietser is er een Mio Cyclo beschikbaar. De voordeligste keuze zijn de Mio Cyclo 210 en de Mio Cyclo 200. Veel gebruikers spreekt het grote scherm aan. Het toestel is meer geschikt voor de recreatieve fietser. Uitgebreide trainingsmogelijkheden of sensorkoppelingen zijn niet mogelijk. Uiteraard beschik je wel over de Surprise Me functie en is het met de nieuwste software mogelijk om gebruik te maken van de fietsknooppunten in Nederland en België. Kijk je naar de Mio Cyclo 400 dan krijg je een toestel met een nog wat groter scherm, kaarten van heel Europa en meer functies voor de sportieve fietser. Zo zit er een aparte ronde-knop op het toestel en kan deze werken met Strava Segmenten. De Mio Cyclo 405 voegt daar nog weer de mogelijkheid aan toe om ANT+ sensoren te koppelen om nog meer uit je training te halen. Ook is het mogelijk om dit toestel te koppelen aan je Shimano Di2 elektronische schakelsysteem. Daarnaast kan je via bluetooth je smartphone koppelen aan het toestel en zo je meldingen (WhatsApp, Twitter, Facebook Messenger) op het scherm te zien krijgen.Het echte topmodel is de Mio Cyclo 605HC. Dit toestel wordt geleverd met magneetloze sensoren die erg gemakkelijk op de fiets te installeren zijn. Daarnaast beschikt dit toestel ook over WiFi om je ritten zonder koppeling met de PC te kunnen synchroniseren.

Teasi One 3 ExtendOok de nieuwe Teasi One 3 Extend doet een gooi naar de titel van meest eenvoudige fietsnavigatie (toestel). Ook dit toestel is vooraf geladen met kaarten en kan dus direct uit de doos gebruikt worden.
Vooral de prijs van dit toestel is een goed verkoopargument. In vergelijking met de toestellen van Garmin en Mio is de Teasi One 3 Extend een stuk voordeliger. Op waterdichtheid wordt wel iets toegegeven op de concurrenten.  Zijn de concurrenten IPX7 waterdicht, (1 meter diep een half uur lang) is de Teasi One 3 Extend spatwaterdicht. Daarnaast is de accu van de Teasi One 3 Extend niet te verwisselen en voor optimale afleesbaarheid heb je de achtergrondverlichting wel nodig, hierdoor werkt het toestel wat minder lang op zijn accu

Garmin Explore 1000Ook Garmin biedt toestellen in het kant-en-klaar recreatieve gebruik. De inmiddels erg populaire Edge Touring heeft een aantal interessante functies zoals het plannen van een rondrit en het naviageren van tracks. Met de kaart van Europa voorgeïnstalleerd, is het een toestel die direct uit de doos te gebruiken. Heb je liever een iets groter scherm met een hogere resolutie en snellere processor, dan is de Edge Explore 1000 beschikbaar. Dit toestel is gebasseerd op de Edge 1000 maar de nadruk ligt bij de Edge Explore 1000 meer op het recreatieve gebruik en minder op de trainings- en prestatiefuncties.

De Outdoor toestellen van Garmin

Vind je het belangrijk dat de batterijen vervangen kunnen worden. Ben je geen sporter en wil je ook met het toestel kunnen wandelen of mountainbiken? Dan kom je meestal terecht bij de outdoor toestellen van Garmin.

Garmin Oregon 700De outdoor serie van Garmin bestaat uit een aantal verschillende modellen, en van die modellen bestaan ook weer verschillende uitvoeringen. Welk model en welke uitvoering dan de beste keuze is voor navigeren op de fiets, is vaak erg persoonlijk.
De outdoor serie van Garmin bestaat uit 6 verschillende modellen: de Garmin eTrex, de Garmin eTrex Touch, de Garmin Oregon, de Garmin GPSMAP 64, de Garmin Montana en de Garmin Monterra. Om het juiste model te kiezen, en vervolgens de juiste uitvoering, is het verstandig om de verschillen tussen de toestellen zo duidelijk mogelijk te maken. Grofweg is er een tweedeling te maken tussen de verschillende toestellen. Toestellen die met knoppen worden bediend en toestellen die met een touchscreen werken.
Garmin GPSmap 64SDe modellen met knoppen zijn de Garmin eTrex en de Garmin GPSMAP 64. De Garmin eTrex Touch, de Garmin Oregon, de Garmin Montana en de Garmin Monterra worden bediend met een touchscreen.

Andere grote verschillen tussen de toestellen zijn te vinden in afmetingen en resolutie van de schermen. Dit resulteert ook in variatie van de batterijduur, omdat een toestel met een groter scherm meer energie verbruikt dan een toestel met een klein scherm. Ook de snelheid van de processor is een verschil tussen de toestellen en dit heeft natuurlijk ook effect op de batterijduur.

Garmin eTrex Touch 25Binnen de series zijn er meestal meerdere modellen. Verschillen binnen deze modellen kun je dan zoeken in functies als elektronisch kompas, barometrische hoogtemeter. Het koppelen van sensoren zoals een hartslagband of temperatuursensor is ook een optie. Daarnaast kun je aan enkele toestellen een smartphone koppelen om berichtjes op het toestel te kunnen lezen of om gegevens van internet via je smartphone op je toestel te laden.
Verder zijn een aantal toestellen reeds voorzien van een TopoActive kaart van (West-)Europa, zodat het toestel direct gebruiksklaar is. Andere toestellen worden (bijna) kaal geleverd en hier kun je dan zelf kaartmateriaal voor aanschaffen of dowloaden om je toestel compleet te maken.
Garmin heeft voor de outdoortoestellen een groot assortiment aan topografische kaarten beschikbaar, waar je heel goed mee kunt wandelen of mountainbiken. Tevens is er ook een aparte fietskaart verkrijgbaar. Meer informatie over kaartmateriaal kun je hier lezen.

Uitproberen?

uitproberen-1Duizelt het nog steeds een beetje? Je hebt bij WayPoint ook de mogelijkheid om de toestellen een dag of een weekend te huren. Dan heb je rustig de tijd om een toestel een beetje te leren kennen. Klik hier voor meer informatie.

Fietsnavigatie overzicht

Laatste wijziging: 17 May, 2018
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenpaypal-40px