Fietsnavigatie
Oregon serie Dakota serie GPSMAP64 serie eTrex serie Montana serie Edge serie Mio Cyclo serie Teasi One 2 Kaartmateriaal Montage

 

garmin dealer

Laatste wijziging: 27 Aug, 2015

Fietsnavigatie, een GPS voor bij het fietsen. Klik hier voor een overzicht van de fietstoestellen

Garmin_oregon_600_100

dakota-20-cf-md_100

1_s100

Garmin eTrex 30x

garmin_montana_650t_100

garmin_edge_810_100

Mio_cyclo_505_100

1_s100

Garmin Oregon

Garmin Dakota

Garmin GPSmap 64

Garmin eTrex

Garmin Montana

Garmin Edge

Mio Cyclo

Teasi One 2

GPS op de fiets of fietsnavigatie

"Ik ben op zoek naar navigatie voor de fiets (en het moet wel een beetje makkelijk zijn)!", is een openingszin waarmee geregeld klanten, ÚÚn van onze 6 WayPoint vestigingen binnen komen zetten. Hiermee wordt meestal bedoeld dat het toestel, dat voor navigatie op fiets gebruikt gaat worden, een beetje makkelijk in gebruik is. De vraag welke toestel dit dan precies is, is vaak echter niet zo makkelijk te beantwoorden. Je kunt niet alleen uit verschillende merken kiezen, maar per merk, en dan vooral bij Garmin, heb je nog de keus uit veel verschillende modellen.
Om uiteindelijk de beste keus te maken zullen wij dan ook altijd aanraden om een keer in een van onze winkels langs te komen. Door het toestel in het echt te zien, het scherm in verschillende omstandigheden te beoordelen en zelf de gebruiksvriendelijkheid van de bediening te ervaren, kan uiteindelijk het juiste toestel worden gekozen.
Voor mensen die toch de definitieve keuze via internet willen maken, of zich juist goed willen voorbereiden voordat ze ÚÚn van onze winkels binnenstappen, is het van belang om zichzelf een aantal vragen te stellen.

"Wat voor fietser ben ik?"

Hoewel er vele redenen kunnen zijn om voor een bepaald model te kiezen, denk aan: touchscreen of knopbediening, grootte en afleesbaarheid (van het scherm), vervangbare batterijen, prijs en zelfs of het toestel wel of niet mooi wordt gevonden.
Belangrijk is dat het toestel bij het gebruik past. iemand die bijvoorbeeld vanuit Nederland naar Santiago de Compostela in Spanje wil fietsen, en als een echte pelgrim een beetje primitief zal overnachten, zal eerder voor een toestel kiezen waarbij zelf de batterijen kunnen worden vervangen. Bij primitief overnachten, zal je soms geen stroom hebben om een interne accu op te laden. Iemand die meer op luxe is gesteld, en elke nacht toegang heeft tot stroom, zal minder genoodzaakt zijn persÚ een toestel te kiezen waarbij zelf de batterijen kunnen worden vervangen.

Filmpjes

 

Natuurlijk moet je ook dan, wel rekening houden met de accu duur. Fabrikanten hebben de neiging de accu duur vaak wat positiever voor te schotelen, dan de ervaring in praktijk uitwijst. Wel komen er, vooral voor de recreatieve fietser, steeds meer mogelijkheden om eventueel een toestel tijdens het fietsen te voeden. Natuurlijk zijn er de elektrische fietsen, die soms de mogelijkheid hebben om een accessoire, als een GPS, elektrisch te voeden, maar ook voor niet-elektrische fietsen bestaat soms de mogelijkheid om een GPS te voeden via bijvoorbeeld de naafdynamo.

"Waar wil ik het toestel (nog meer) voor gaan gebruiken?"

In eerste instantie wordt het toestel natuurlijk gekozen om te navigeren op de fiets. Maar ook met andere activiteiten kan veel plezier worden beleefd aan het toestel. Een sportieve fietser wil het toestel misschien niet alleen gebruiken voor navigeren, maar ook om zijn of haar trainingsactiviteiten in beeld te brengen. De Garmin Edge 1000 en Garmin Edge 810 zijn toestellen waarmee je prima kan navigeren, maar in combinatie met een hartslagband en/of cadanssensor ook prima kan inzetten als trainingstool. De virtuele partner in deze toestellen helpt je om je vooraf gestelde (sport)doelen te realiseren.
Voor sportieve fietsers die navigatie minder belangrijk vinden, maar wel de trainingsmogelijkheden van de Edge serie willen benutten, zijn ook de minder uitgebreide Garmin Edge 510 en Garmin Edge 500, en in mindere mate de Garmin Edge 200 bruikbaar.

Veruit de meeste mensen zullen het toestel naast het gebruik op de fiets, ook gaan inzetten voor het navigeren tijdens wandelen. Het is dan ook niet vreemd dat voor fietsnavigatie meestal  een toestel uit de outdoor serie (van Garmin) wordt gekozen. Dit zijn de toestellen die ook bijna altijd voor wandelnavigatie worden gekozen.

Hoewel veruit de meeste fietsers (en wandelaars) voor een model van Garmin kiezen, zijn er ook andere merken die met toestellen komen die zeker interessant kunnen zijn, zoals de Mio Cyclo en de Teasi One 2.
De Mio Cyclol neemt ten opzichte van Garmin een beetje vreemde plaats in. De Mio Cyclo zit als het ware een beetje tussen de Garmin Edge (1000/810) en outdoor modellen van Garmin in.
Het toestel heeft net als de Garmin Edge 1000/810 bepaalde trainingsmogelijkheden, maar is wel een stukje "lomper". De super fanatieke racefietser, die zijn fiets op de weegschaal zet ;-), zal dit een nadeel vinden, een toerfietser waarschijnlijk niet.
Omdat de Mio Cyclo niet met topografische kan werken, zal het toestel niet snel door mountainbikers, of mensen die (ook) willen wandelen, worden gekozen. Voor mensen die het toestel alleen op de fiets gaan gebruiken, minder geneigd zijn om routes vooraf op te computer voor te bereiden, en een eenvoudig kant-en-klaar toestel zoeken, is de Mio Cyclo een alternatief voor Garmin. Een extra leuke feature van de Mio Cyclo is de "Suprise me" functie. Je geeft het startpunt aan, je geeft aan hoeveel kilometer je wilt fietsen, en de Mio komt met 3 verschillende routes. Eenvoudiger kan bijna niet!

Hoewel!? Ook de relatief nieuwe Teasi One 2, doet een gooi naar de titel van meest eenvoudige fietsnavigatie (toestel). Ook dit toestel is vooraf geladen met kaarten en kan dus direct uit de doos gebruikt worden.
Vooral de prijs van dit toestel is een goed verkoopargument. In vergelijking met de toestellen van Garmin en Mio is de Teasi One 2 een stuk voordeliger. Op waterdichtheid wordt wel iets toegegeven op de concurrenten,  maar een flinke bui kan dit toestel gelukkig ook gewoon weerstaan. De Teasi One 2 is een toestel geschikt voor de toerfietser die vooral prijs en eenvoud belangrijk vinden.

Door de toegenomen concurrentie op de markt van fietsnavigatie wordt Garmin "gedwongen" om ook naar de eigen toestellen te kijken, en te bepalen of deze aansluiten op de vraag van de fietsers. Voor veel fietsers was er al een "passend" toestel te vinden, maar juist voor recreatieve fietsers, die een kant-en-klaar oplossing wilde, had Garmin nog niet echt een passend model.
Daarom, en ook als reactie op het succes van de Mio Cyclo, is Garmin met de Edge Touring (plus) gekomen. Qua uiterlijk lijkt het model erg op de veel sportievere Edge 810, alleen hebben ze het model helemaal gericht op de recreatie fietser. Net als bij de Mio Cyclo zijn er fietskaarten voor ge´nstalleerd en heeft het toestel de mogelijk om je te verrassen; je geeft aan hoeveel kilometers je wilt fietsen en het toestel komt met 3 rondritvoorstellen.
De prijs van de Edge Touring ligt beduidend hoger dan van de Teasi One 2, maar in vergelijking de Mio Cyclo, de sportievere Edges of de outdoor toestellen van Garmin, is de Edge Touring weer relatief goedkoop. Ook is de Edge Touring, in vergelijking met de Teasi One 2 en de Mio Cyclo, geschikt(er) voor wandelen.

De Outdoor toestellen van Garmin

Als de Edge serie van Garmin is afgevallen omdat de trainingsmogelijkheden geen meerwaarde bieden, de Mio Cyclo en de Teasi One 2 afvallen, omdat het toestel mogelijk (in de toekomst) ook voor mountainbiken en/of wandelen gaat worden gebruikt, kom je meestal terecht bij de outdoor toestellen van Garmin.

De outdoor serie van Garmin bestaat uit een aantal verschillende modellen, en van die modellen bestaan ook weer verschillende uitvoeringen. Welk model en welke uitvoering dan de beste keuze is voor navigeren op de fiets, is vaak erg persoonlijk.
De outdoor serie van Garmin bestaat uit 6 verschillende modellen: de Garmin eTrex, de Garmin Dakota, de Garmin Oregon, de Garmin GPSMAP 64, de Garmin Montana en de Garmin Monterra. Om het juiste model te kiezen, en vervolgens de juiste uitvoering, is het verstandig om de verschillen tussen de toestellen zo duidelijk mogelijk te maken. Grofweg is er een tweedeling te maken tussen de verschillende toestellen. Toestellen die met knoppen worden bediend en toestellen die met een touchscreen werken.
De modellen met knoppen zijn de Garmin eTrex en de Garmin GPSMAP 64. De Garmin Dakota, de Garmin Oregon, de Garmin Montana en de Garmin Monterra worden bediend met een touchscreen.

Toestellen met knopbediening

Hoewel de meeste mensen een touchscreen vaak makkelijker vinden te bedienen dan een toestel met knoppen, heeft knopbediening ook zeker zijn voordelen. Vooral als het toestel in vuile omstandigheden, zoals bij mountainbiken, gebruikt wordt, zijn rubber knoppen minder kwetsbaar dan het touchscreen, bij bediening. Ook in koude omstandigheden, als het toestel veel met handschoenen bediend wordt, kan knopbediening uitkomst bieden.

De Garmin eTrex serie

etrexoverzicht_150etrexoverzicht_150

Meer informatie over de Garmin eTrex serie is hier te vinden, maar we zullen hier ook even kort ingaan op de drie modellen.

De Garmin eTrex is een compact toestel dat wordt bediend met een joystick aan de voorkant en aantal knoppen die aan de zijkant zijn geplaatst. De eenvoudigste uitvoering is de Garmin eTrex 10. Dit model wordt echter bijna nooit aangeschaft voor gebruik op de fiets omdat er geen detailkaarten in kunnen worden gebruikt. Helemaal nutteloos is het toestel zeker niet, maar de kans dat je achteraf spijt krijgt, doordat je toch met detailkaarten wilt gaan werken is erg groot.
De Garmin eTrex 20 en de Garmin eTrex 30 hebben wel de mogelijkheid voor het laden van kaarten en hebben in tegenstelling tot de Garmin eTrex 10, een kleurenscherm.
De Garmin eTrex 20 is prima te gebruiken voor navigeren op de fiets, de Garmin eTrex 30 is het luxere "broertje". Ten opzichte van de Garmin eTrex 20 heeft de Garmin eTrex 30 als extra o.a. een barometrische hoogtemeter, een digitaal kompas en de mogelijkheid om draadloos extra sensoren te koppelen of gegevens uit te wisselen met een ander toestel.

De Garmin GPSMAP 64 serie

GPSMAP 64   gpsmap 64s   gpsmap 64st

Meer informatie over de verschillende modellen is hier te vinden

De Garmin GPSmap 64 is de "grotere broer" van de Garmin eTrex. Grootste verschil is dat de knoppen allemaal aan de voorkant zitten en het scherm groter is. Hoewel het toestel duurder is dan de Garmin eTrex, vinden veel mensen de voordelen bij gebruik op de fiets, de hogere aanschafprijs waard. Doordat de knoppen aan de voorkant zitten, i.p.v. aan de zijkant is het toestel vooral, als het is gemonteerd op het stuur, makkelijker te bedienen. Ook het grotere (hogere) scherm wordt als voordeel ervaren. Tijdens het fietsen zullen veruit de meeste mensen de kaart in beeld willen hebben. In het kaartscherm kunnen echter ook een aantal data velden worden weergegeven waar is af te lezen hoe hard je fietst, hoe ver je fietst, de hoogte, etc. Het spreekt voor zich, dat de kaart in combinatie met deze datavelden, in een groter scherm beter is af te lezen.
De GPS Map 64 is er in 3 uitvoeringen; de GPSmap 64, de GPSmap 64S en de GPSmap 64ST. Alle uitvoeringen kunnen, voor een nog betere ontvangst, gebruik maken van de GLONASS. De GPSmap 64S en de GPSmap 64ST hebben, net als de eTrex 30, een barometrische hoogtemeter en een digitaal kompas, en kunnen daarnaast gekoppeld worden aan een smartphone via Bluetooth, zodat notificaties van de telefoon in het scherm worden weergeven. Een andere mogelijkheid is een tracking functie, daarmee kunnen mensen thuis zien waar jij op dat moment fietst. Dit gaat uiteraard wel ten koste van de databundel van je telefoon. De T extra bij de GPSmap 64ST betekent dat er vooraf een 1:100.000 topografische kaart is ingeladen. Deze kaart is een stuk grover dan de 1:25.000 topografische kaarten die je per land kan kopen, maar is wel prima te gebruiken om je op de omgeving te kunnen oriŰnteren.

Toestellen met een touchscreen

De Garmin Dakota, de Garmin Oregon en Garmin Montana en Garmin Monterra, zijn de modellen die worden bediend met een touchscreen. Naast het formaat en de mogelijkheden, is de prijs het grootste verschil tussen deze modellen.

De Garmin Dakota serie

dakota-10_75   dakota-20_75

Meer informatie over de Garmin Dakota modellen is hier te vinden

De Garmin Dakota komt in prijs en formaat erg in de buurt van de Garmin eTrex. Doordat de Garmin Dakota aan de voorzijde geen joystick heeft, is er meer ruimte voor het scherm, waardoor dit dan ook iets groter is dan bij een eTrex. Veel mensen zullen het touchscreen makkelijker in bediening vinden, alleen is het scherm wel minder duidelijk afleesbaar.
De Garmin Dakota 10 is de basisuitvoering, maar door ontbreken van een uitbereidbaar geheugen en audiosignalen, wordt deze niet vaak gekozen. Zijn luxere "broertje", de Garmin Dakota 20, die qua prijs en mogelijkheden erg op de Garmin eTrex 30 lijkt, is dan ook vaak de betere keuze.

De Garmin Oregon serie

Garmin_oregon_600_75   Garmin_Oregon_600t_75   Garmin_Oregon_650_75   Garmin_Oregon_650t_75     

Meer informatie over de Garmin Oregon modellen is hier te vinden

Per april 2013 is de Garmin Oregon serie helemaal vernieuwd. Grootste voordeel ten opzichte van de "oudere" Oregons, is de afleesbaarheid van het scherm. Werd voor april 2013 nog wel eens een Garmin Montana gekozen, in plaats van een Garmin Oregon, voor een duidelijker scherm, vanaf nu is de Garmin Oregon het toestel met het beste scherm. Daarnaast beschikt de Garmin Oregon serie over een snelle processor en bluetooth.
Welke uitvoering dan het best kan worden gekozen, is net als bij de Garmin Montana afhankelijk, van de toegevoegde waarde van de 1:100 .000 topografische kaart van Europa en/of een 8 megapixel camera (met flitser), in verhouding tot de hogere prijs.

De Garmin Montana serie

garmin_montana_600_klein   Garmin_montana_650_klein   garmin_montana_650t_klein

Meer informatie over de verschillende modellen is hier te vinden

De Garmin Montana wordt vaak gezien als de overtreffende trap van de Garmin Oregon. Het toestel is een stuk groter en heeft dan ook (samen met de Monterra) het grootste scherm van alle outdoor toestellen. Vooral voor mensen die, vanwege de ogen, graag een groot scherm willen, is de Garmin Montana een interessante optie. De Garmin Montana en Garmin Monterra hebben een audio uitgang, zodat in bepaalde omstandigheden, tijdens het fietsen, met gesproken aanwijzingen zou kunnen worden gewerkt. Het aansluiten van een koptelefoon of externe speaker is hiervoor wel noodzakelijk. Ook de Garmin Montana is tegen meerprijs te verkrijgen met de 1:100.000 topografische kaart van Europa en een 5 megapixel camera.

De Garmin Monterra

Garmin_Monterra_80

Meer informatie over de Monterra is hier te vinden

De Garmin Monterra lijkt in eerste instantie erg veel op de Garmin Montana (650T). Door een stel extra mogelijkheden is het echter wel een totaal ander toestel. De Garmin Monterra werkt met het besturingssysteem Android, heeft Wi-Fi, Bluetooth en een 8 megapixel camera waar ook mee gefilmd kan worden. Door al deze (extra) mogelijkheden is het toestel wel redelijk complex in gebruik en daardoor vooral een toestel voor mensen die dit juist extra interessant vinden.

Kaartmateriaal

Bij het aanschaffen van fietsnavigatie speelt het toestel natuurlijk de grootste rol. Naast accessoires als een fietssteun, een eventueel tasje, etc. speelt het kaartmateriaal echter ook een prominente rol.
Een aantal jaren geleden werden de toestellen bijna altijd geleverd zonder detailkaarten. Inmiddels is er een trend aan het ontstaan dat steeds meer modellen kant-en-klaar worden geleverd met voor ge´nstalleerde fietskaarten. De Mio Cyclo was het eerste toestel dat werd geleverd met fietskaart, daarna volgde Garmin met de Edge Touring (en later de Edge 1000)  en ook de Teasi One 2 is voorgeladen met een fietskaart.
Alle drie de fabrikanten maken hierbij gebruik van de OpenStreetMap kaarten. OpenSteetMap, of kortweg OSM, is een project waarbij vrijwilligers kaarten maken die vrij beschikbaar en vrij bewerkbaar zijn. Omdat hier heel veel mensen aan meewerken en deze kaart steeds wordt bewerkt, is deze kaart steeds meer up to date en daardoor voor de fabrikanten interessant om als basis te gebruiken voor de fietskaart in de verschillende toestellen.
Het grote voordeel van een voorge´nstallerde kaart is dat het toestel direct uit de doos te gebruiken. Dit kan de keuze voor een bepaald toestel zeker be´nvloeden, maar laat het niet totaal doorslaggevend zijn. Toestellen waar nog geen kaart is voorge´nstallerd, zijn ook relatief makkelijk van fietskaarten te voorzien.

Naast de OSM fietskaarten zijn er, vooral voor de Garmin toestellen, nog een aantal andere kaarten die interessant kunnen zijn fietsen en natuurlijk ook voor andere activiteiten die met de GPS kunnen worden ondernomen. Inmiddels heeft Garmin voor verschillende landen ook zeer gedetailleerde topografische kaarten beschikbaar die voor verschillend gebruik routes kunnen berekenen. Daardoor zijn de kaarten, naast het gebruik voor wandelen, ook steeds beter bruikbaar voor fietsen. Afhankelijk van het gekozen profiel kunnen deze kaarten routes berekenen voor recreatief fietsen, racefietsen, mountainbiken, etc.

Racefietsers kiezen er ook vaak voor om gebruik te maken van de gewone wegenkaart, de City Navigator NT Europa. De kaart kan wel fietsroutes berekenen, maar kent niet de losse fietspaden, waardoor je hier dus ook niet overheen gestuurd kan worden. Ook voor recreatief fietsen in het buitenland wordt vaak gebruik gemaakt van deze kaart. Hoe verder je uit Nederland weg bent, des te minder fietspaden je tegenkomt, en heeft de wegenkaart dus al een voldoende dekking.
Voordeel van de City Navigator NT is ook dat heel Europa is gedekt. Of je nu gaat fietsen in Nederland, Noorwegen, England of bijvoorbeeld Spanje, overal kan je hem gebruiken. Tevens heb je direct alle stadsplattegronden en kan je interessante locaties vinden. Of het nu een benzinepomp is om de bidon te vullen, of een hotel om te overnachten.

Als alternatief voor de City Navigator is eventueel ook nog de Onroute Motorkaart aan te schaffen. Zoals de naam al doet vermoeden ;-) is deze kaart niet gemaakt voor fietsers, maar omdat deze kaart mooie motorroutes berekent, kunnen fietsers hier ook veel plezier aan beleven. Het voordeel t.o.v. de City Navigator is dat je minder langs provinciale wegen zal worden gestuurd en veel meer over de leuke weggetjes binnendoor . Het aantal landen dat met de motorkaart gedekt wordt is echter wel minder dan bij de City Navigator. De OnRoute Motorkaart is verkrijgbaar in een versie voor de Benelux of voor Midden Europa.

Mountainbikers willen meestal nog meer details op de kaart zien, zoals bijvoorbeeld wandelpaden en hoogte lijnen. Hiervoor zijn verschillende topografische kaarten beschikbaar. Omdat het aanschaffen van veel topografische kaarten een kostbare aangelegenheid is, kiezen veel mountainbikers, net als wandelaars, vaak voor een Garmin GPSmap 64, Garmin Oregon of Garmin Montana met een "T" toevoeging. Zoals eerder beschreven is het toestel dan voorzien van een 1:100.000 topografische kaart van heel Europa, die zeker bij het mountainbiken een toegevoegde waarde heeft om bijvoorbeeld kant-en-klare routes (tracks) op te projecteren of om jezelf op te kunnen oriŰnteren. In tegenstelling tot de kaarten die eerder zijn beschreven, kan deze kaart geen route berekenen.

Tracks

Bijna alle fietsroutes die je bijvoorbeeld van Internet kan downloaden, zijn tracks. Een track is een broodkruimelspoor dat op het scherm van je GPS kan worden weergegeven. Omdat je ook je eigen positie in het scherm ziet, ten opzichte van de track, kan je op die manier dus het broodkruimelspoor (of met andere woorden, de route) volgen.
Voor het volgen van de track heb je niet per se een (detail)kaart nodig, maar de toegevoegde waarde van een detailkaart is wel groot.

Uitproberen?

uitproberen-1Duizelt het nog steeds een beetje? Je hebt bij WayPoint ook de mogelijkheid om de toestellen een dag of een weekend te huren. Dan heb je rustig de tijd om een toestel een beetje te leren kennen. Klik hier voor meer informatie.

Fietsnavigatie overzicht

De Garmin Oregon serie bestaat uit:

Garmin_oregon_600_100

Garmin_Oregon_600t_100

Garmin_Oregon_650_100

Garmin_Oregon_650t_100

 

 

Oregon 600

Oregon 600t

Oregon 650

Oregon 650t

 

 

De Garmin Dakota serie bestaat uit:

dakota-20-cf-md_100

 

 

 

 

 

Dakota 20

 

 

 

 

 

De Garmin GPSmap 64 serie bestaat uit:

1_s100

1_s100

1_s100

 

 

 

GPSMAP 64

GPSMAP 64s

GPSMAP 64st

 

 

 

De Garmin eTrex serie bestaat uit:

Garmin eTrex Touch 25

Garmin eTrex Touch 35

Garmin eTrex 20x

Garmin eTrex 30x

Garminetrex10_100

Garminetrex30_100

eTrex Touch 25

eTrex Touch 35

eTrex 20x

eTrex 30x

eTrex 10

eTrex 30

De Garmin Montana serie bestaat uit:

Garmin Montana 610

Garmin Montana 680

Garmin Montana 680t

garmin_montana_600_100

Garmin_montana_650_100

garmin_montana_650t_100

Montana 610

Montana 680

Montana 680t

Montana 600

Montana 650

Montana 650t

De Garmin Monterra:

Garmin_Monterra_100

 

 

 

 

 

Monterra

 

 

 

 

 

De Garmin Edge serie bestaat uit:

Edge Explore 1000

garmin_edge_touring_100

garmin_edge_touring_plus_100

 

 

 

Edge Explore 1000

Edge Touring

Edge Touring Plus

 

 

 

1_s100

garmin_edge_810_100

Garmin Edge 520

Garmin Edge 20/25

 

 

Edge 1000

Edge 810

Edge 520

Edge 20/25

 

 

garmin_edge_510_100

edge500blauw_100

garmin_edge_200_100

 

 

 

Edge 510

Edge 500

Edge 200

 

 

 

De Mio Cyclo serie bestaat uit:

Mio_cyclo_315_100

Mio_cyclo_505_100

 

 

 

 

Mio Cyclo 315

Mio Cyclo 505

 

 

 

 

Teasi One 2:

1_s100

 

 

 

 

 

Teasi One 2

 

 

 

 

 

Garmin Varia:

Garmin Varia fietsverlichting

Garmin Varia fietsradar

 

 

 

 

Varia fietsverlichting

Varia fietsradar

 

 

 

 


Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW