Informatiebalk
Fietsnavigatie
Oregon serie eTrex serie eTrex Touch GPSMAP64 serie Montana serie Edge serie Mio Cyclo serie Teasi One 3 Kaartmateriaal Montage
garmin dealer

Laatste wijziging: 25 Jul, 2017

Fietsnavigatie, een GPS voor bij het fietsen. Klik hier voor een overzicht van de fietstoestellen

Garmin Oregon 700

Garmin eTrex Touch

GPSmap 64s

Garmin eTrex 30x

garmin_montana_680t

Garmin Edge 1000

Mio_cyclo_505_100

Teasi One 3 Extend

Garmin Oregon

Garmin eTrex Touch

Garmin GPSmap 64

Garmin eTrex

Garmin Montana

Garmin Edge

Mio Cyclo

Teasi One 3 Extend

GPS op de fiets of fietsnavigatie

"Ik ben op zoek naar navigatie voor de fiets (en het moet wel een beetje makkelijk zijn)!", is een openingszin waarmee geregeld klanten, één van onze 6 WayPoint vestigingen binnen komen zetten. Hiermee wordt meestal bedoeld dat het toestel, dat voor navigatie op fiets gebruikt gaat worden, een beetje makkelijk in gebruik is. De vraag welke toestel dit dan precies is, is vaak echter niet zo makkelijk te beantwoorden. Je kunt niet alleen uit verschillende merken kiezen, maar per merk, en dan vooral bij Garmin, heb je nog de keus uit veel verschillende modellen.
Om uiteindelijk de beste keus te maken zullen wij dan ook altijd aanraden om een keer in een van onze winkels langs te komen. Door het toestel in het echt te zien, het scherm in verschillende omstandigheden te beoordelen en zelf de gebruiksvriendelijkheid van de bediening te ervaren, kan uiteindelijk het juiste toestel worden gekozen.
Voor mensen die toch de definitieve keuze via internet willen maken, of zich juist goed willen voorbereiden voordat ze één van onze winkels binnenstappen, is het van belang om zichzelf een aantal vragen te stellen.

"Wat voor fietser ben ik?"

Hoewel er vele redenen kunnen zijn om voor een bepaald model te kiezen, denk aan: touchscreen of knopbediening, grootte en afleesbaarheid (van het scherm), vervangbare batterijen, prijs en zelfs of het toestel wel of niet mooi wordt gevonden.
Belangrijk is dat het toestel bij het gebruik past. iemand die bijvoorbeeld vanuit Nederland naar Santiago de Compostela in Spanje wil fietsen, en als een echte pelgrim een beetje primitief zal overnachten, zal eerder voor een toestel kiezen waarbij zelf de batterijen kunnen worden vervangen. Bij primitief overnachten, zal je soms geen stroom hebben om een interne accu op te laden. Iemand die meer op luxe is gesteld, en elke nacht toegang heeft tot stroom, zal minder genoodzaakt zijn persé een toestel te kiezen waarbij zelf de batterijen kunnen worden vervangen.

Filmpjes

Natuurlijk moet je ook dan, wel rekening houden met de accu duur. Fabrikanten hebben de neiging de accu duur vaak wat positiever voor te schotelen, dan de ervaring in praktijk uitwijst. Wel komen er, vooral voor de recreatieve fietser, steeds meer mogelijkheden om eventueel een toestel tijdens het fietsen te voeden. Natuurlijk zijn er de elektrische fietsen, die soms de mogelijkheid hebben om een accessoire, als een GPS, elektrisch te voeden, maar ook voor niet-elektrische fietsen bestaat soms de mogelijkheid om een GPS te voeden via bijvoorbeeld de naafdynamo.

"Waar wil ik het toestel (nog meer) voor gaan gebruiken?"

In eerste instantie wordt het toestel natuurlijk gekozen om te navigeren op de fiets. Maar ook met andere activiteiten kan veel plezier worden beleefd aan het toestel. Een sportieve fietser wil het toestel misschien niet alleen gebruiken voor navigeren, maar ook om zijn of haar trainingsactiviteiten in beeld te brengen. De Garmin Edge 1000, Garmin Edge 820, Mio Cyclo 405 en Mio Cyclo 605HC zijn toestellen waarmee je prima kan navigeren, maar in combinatie met een hartslagband en/of cadanssensor ook prima kan inzetten als trainingstool. Voor de fanatiekelingen onder de fietsers is er ook een vergaande integratie met Strava mogelijk.

Ben je met name op zoek naar een toestel voor een gecombineerd gebruik van wandelen en fietsen dan wordt er vaak gekeken naar de verschillende modellen van Garmin. De eTrex-, GPSMAP64 en Oregon serie liggen dan voor de hand. Deze toestellen beschikken ook over verwisselbare batterijen.

Garmin Edge 1000Ligt de nadruk vooral op het gebruik op de fiets dan is er meer keuze wat merken betreft. Bij Garmin kom je dan snel op de Edge serie uit, met keus uit verschillende modellen binnen deze serie. Binnen de Edge serie heb je een ruime keuze, zowel voor de recreatieve fietser als de fanatieke racefietser. Zoek je een eenvoudig te gebruiken toestel om je weg te vinden en bestaande routes te rijden? Kijk dan naar de Garmin Edge Touring, wil je ook trainen, verbeteren, prestaties bijhouden dan zijn de Garmin Edge 1000 en de Garmin Edge 820 waarschijnlijk interessanter. Meer over deze serie toestellen vind je hier.

NMio Cyclo 200aast Garmin hebben we ook de toestellen van Mio. De MioCyclo serie was het eerste merk die de SurPrise Me functie heeft geïntroduceerd, geef een afstand op en het toestel bedenkt 3 rondritten. Inmiddels zien we deze functie ook bij de andere merken terug.
Mio biedt ook verschillende modellen. Met de MioCyclo 200 heb je een prima toestel voor de recreatieve gebruiker (en een mooi groot scherm!). Wil je net iets meer mogelijkheden op trainingsgebied, kijk dan naar de Mio Cyclo 405 en Mio Cyclo 605HC. Bij de 605HC serie beschik je dan ook nog eens over maximale connectiviteit. Door de Bluetoothkoppeling met je mobiele telefoon krijg je melding over berichten of telefoonoproepen en met de ingebouwde WIFI is het mogelijk om draadloos te synchroniseren. Voor meer informatie en een uitgebreide vergelijkingstabel kijk je hier.

Teasi One 3 ExtendOok de nieuwe Teasi One 3 Extend doet een gooi naar de titel van meest eenvoudige fietsnavigatie (toestel). Ook dit toestel is vooraf geladen met kaarten en kan dus direct uit de doos gebruikt worden.
Vooral de prijs van dit toestel is een goed verkoopargument. In vergelijking met de toestellen van Garmin en Mio is de Teasi One 3 Extend een stuk voordeliger. Op waterdichtheid wordt wel iets toegegeven op de concurrenten.  Zijn de concurrenten IPX7 waterdicht, (1 meter diep een half uur lang) is de Teasi One 3 Extend spatwaterdicht. Daarnaast is de accu van de Teasi One 3 Extend niet te verwisselen en voor optimale afleesbaarheid heb je de achtergrondverlichting wel nodig, hierdoor werkt het toestel wat minder lang op zijn accu

Garmin Explore 1000Ook Garmin biedt toestellen in het kant-en-klaar recreatieve gebruik. De inmiddels erg populaire Edge Touring heeft een aantal interessante functies zoals het plannen van een rondrit en het naviageren van tracks. Met de kaart van Europa voorgeïnstalleerd, is het een toestel die direct uit de doos te gebruiken. Heb je liever een iets groter scherm met een hogere resolutie en snellere processor, dan is de Edge Explore 1000 beschikbaar. Dit toestel is gebasseerd op de Edge 1000 maar de nadruk ligt bij de Edge Explore 1000 meer op het recreatieve gebruik en minder op de trainings- en prestatiefuncties.

De Outdoor toestellen van Garmin

Vind je het belangrijk dat de batterijen vervangen kunnen worden. Ben je geen sporter en wil je ook met het toestel kunnen wandelen of mountainbiken? Dan kom je meestal terecht bij de outdoor toestellen van Garmin.

Garmin Oregon 700De outdoor serie van Garmin bestaat uit een aantal verschillende modellen, en van die modellen bestaan ook weer verschillende uitvoeringen. Welk model en welke uitvoering dan de beste keuze is voor navigeren op de fiets, is vaak erg persoonlijk.
De outdoor serie van Garmin bestaat uit 6 verschillende modellen: de Garmin eTrex, de Garmin eTrex Touch, de Garmin Oregon, de Garmin GPSMAP 64, de Garmin Montana en de Garmin Monterra. Om het juiste model te kiezen, en vervolgens de juiste uitvoering, is het verstandig om de verschillen tussen de toestellen zo duidelijk mogelijk te maken. Grofweg is er een tweedeling te maken tussen de verschillende toestellen. Toestellen die met knoppen worden bediend en toestellen die met een touchscreen werken.
Garmin GPSmap 64SDe modellen met knoppen zijn de Garmin eTrex en de Garmin GPSMAP 64. De Garmin eTrex Touch, de Garmin Oregon, de Garmin Montana en de Garmin Monterra worden bediend met een touchscreen.

Andere grote verschillen tussen de toestellen zijn te vinden in afmetingen en resolutie van de schermen. Dit resulteert ook in variatie van de batterijduur, omdat een toestel met een groter scherm meer energie verbruikt dan een toestel met een klein scherm. Ook de snelheid van de processor is een verschil tussen de toestellen en dit heeft natuurlijk ook effect op de batterijduur.

Garmin eTrex Touch 25Binnen de series zijn er meestal meerdere modellen. Verschillen binnen deze modellen kun je dan zoeken in functies als elektronisch kompas, barometrische hoogtemeter. Het koppelen van sensoren zoals een hartslagband of temperatuursensor is ook een optie. Daarnaast kun je aan enkele toestellen een smartphone koppelen om berichtjes op het toestel te kunnen lezen of om gegevens van internet via je smartphone op je toestel te laden.
Verder zijn een aantal toestellen reeds voorzien van een TopoActive kaart van (West-)Europa, zodat het toestel direct gebruiksklaar is. Andere toestellen worden (bijna) kaal geleverd en hier kun je dan zelf kaartmateriaal voor aanschaffen of dowloaden om je toestel compleet te maken.
Garmin heeft voor de outdoortoestellen een groot assortiment aan topografische kaarten beschikbaar, waar je heel goed mee kunt wandelen of mountainbiken. Tevens is er ook een aparte fietskaart verkrijgbaar. Meer informatie over kaartmateriaal kun je hier lezen.

Uitproberen?

uitproberen-1Duizelt het nog steeds een beetje? Je hebt bij WayPoint ook de mogelijkheid om de toestellen een dag of een weekend te huren. Dan heb je rustig de tijd om een toestel een beetje te leren kennen. Klik hier voor meer informatie.

Fietsnavigatie overzicht

De Garmin Oregon serie bestaat uit:

Garmin Oregon 700

Garmin Oregon 750

Garmin Oregon 750t

 

 

 

Oregon 700

Oregon 750

Oregon 750t

 

 

 

De Garmin GPSmap 64 serie bestaat uit:

gpsmap 64

gpsmap 64s

gpsmap 64st

 

 

 

GPSMAP 64

GPSMAP 64s

GPSMAP 64st

 

 

 

De Garmin eTrex serie bestaat uit:

Garmin eTrex Touch 25

Garmin eTrex Touch 35

Garmin eTrex 20x

Garmin eTrex 30x

Garminetrex10_100

 

eTrex Touch 25

eTrex Touch 35

eTrex 20x

eTrex 30x

eTrex 10

 

De Garmin Montana serie bestaat uit:

Garmin Montana 610

Garmin Montana 680

Garmin Montana 680t

 

 

 

Montana 610

Montana 680

Montana 680t

 

 

 

De Garmin Edge serie bestaat uit:

Edge Explore 1000

Garmin Edge Explore 820

garmin_edge_touring_100

garmin_edge_touring_plus

 

 

Edge Explore 1000

Edge Explore 820

Edge Touring

Edge Touring Plus

 

 

Garmin Edge 1000

Garmin Edge 820

Garmin Edge 520

Garmin Edge 20/25

 

 

Edge 1000

Edge 820

Edge 520

Edge 20/25

 

 

De Mio Cyclo serie bestaat uit:

Mio Cyclo 200

Mio Cyclo 200

Mio Cyclo 200

Mio Cyclo 200

 

 

Mio Cyclo 400

Mio Cyclo 405(HC)

Mio Cyclo 605HC

Mio Cyclo 200

 

 

Mio_cyclo_315_100

 

 

 

 

 

Mio Cyclo 315

 

 

 

 

 

Teasi One:

Teasi One 3 Extend

Teasi one 3

 

 

 

 

Teasi One 3 Extend

Teasi One 3

 

 

 

 

Garmin Varia:

Varia UT800 slimme koplamp

Garmin Varia fietsverlichting

Garmin Varia fietsradar

Varia Vision

 

 

Varia UT800 slimme koplamp

Varia fietsverlichting

Varia fietsradar

Varia Vision

 

 


Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW