Voor 12.00 uur besteld, vandaag in huis*      Gratis verzenden vanaf € 100,-      Al 18 jaar dé specialist       7 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_uit_productie

Bel ons: 088-0226900

tomtom_urban_rider

Klik hier voor de voordeelbundels met bluetooth headsets

TomTom Urban Rider

Nu tijdelijk inclusief automontagekit

Bij ons: € 199,95

Niet meer leverbaar, klik hier voor de leverbare modellen

TomTom Urban Rider Plus

Met de komst van de TomTom Urban Rider (Plus) en de Rider Pro (Plus) is er  een opvolger gekomen voor de TomTom Rider 2. De Rider  2 is al weer een aantal jaren op de markt en het is tijd voor een opfrisbeurt. Aan  de buitenkant is er weinig veranderd, de belangrijkste verschillen  zitten aan de binnenkant.

De software ontwikkelaars van TomTom hebben niet stilgezeten de laatste  jaren. De Urban Rider (Plus) en Rider Pro (Plus) hebben  een aantal  nieuwe features welke ook terug te vinden zijn in de nieuwste  autotoestellen van TomTom. Het gaat onder andere om IQ Routes,  rijbaanassistentie en een intuïtief 2-knopsmenu.

De Urban rider is geschikt voor wat zijn naam al doet vermoeden: stedelijk gebruik. Dit houdt in dat u het toestel prima kan  gebruiken om van A naar B te rijden. Voor mooie rondritten en vakanties is het  toestel minder geschikt, omdat het toestel niet wordt gevoed via de  motor. Het toestel moet thuis via de  netlader  worden opgeladen.

IQ Routes technologie:

Alleen TomTom maakt gebruikt van werkelijke snelheidsgegevens van miljoenen  gebruikers om op elk moment van de dag de snelste  route te  kunnen berekenen. Stel je eens voor dat je een route kunt plannen die  rekening houdt met de spits, verkeerslichten, zebrapaden, het uitgaan  van scholen en zelfs winkelend  publiek. Zó  slim is IQ Routes!

Rijbaanassistentie:

Met de rijbaanassistentie wordt heel duidelijk weergegeven welke rijbaan er aangehouden moet worden, een functie welke  tegenwoordig in de meeste autonavigatiesystemen standaard is en nu ook beschikbaar  voor de TomTom Urban Rider en TomTom Rider Pro (Plus)

2-knopsmenu

De TomTom Urban Rider en TomTom Rider Pro (Plus) hebben dezelfde  vereenvoudigde software meegekregen die ook terug te vinden is  bij de Start serie van TomTom. Bij het opstarten verschijnen er twee grote knoppen;  "bekijk kaart" en "plan route". Aan de onderzijde van het scherm  bevinden zich de knoppen voor de  instellingen.

TomTom Urban Rider en TomTom Rider Pro (Plus)

Bij de TomTom Urban Rider wordt geen (bluetooth) headset geleverd; bij de  TomTom Rider Pro (Plus) wordt de Scala Rider Solo  bluetooth  headset geleverd. Hiermee is het mogelijk om gesproken aanwijzingen in  de helm te horen. Daarnaast is het mogelijk om telefoongesprekken te  voeren wanneer er via Bluetooth een  telefoon  gekoppeld is met de TomTom Rider Pro (Plus).
Zowel bij de TomTom  Urban Rider als de TomTom Rider Pro wordt standaard een motorsteun  geleverd zonder voedingskabel. De TomTom  Urban Rider  Plus en TomTom Rider Pro Plus worden met een andere motorsteun geleverd  inclusief een motorvoedingskabel.

De Teleatlas kaart van 45 landen in Europa is voorgeïnstalleerd, zodat het toestel in heel Europa gebruikt kan worden om te  navigeren.

RAM-Mount

De nieuwe Riders worden net als de Rider 2 geleverd met de RAM-mount  montage oplossing, de standaard meegeleverde beugel is op  veel motoren te gebruiken, maar er zijn vaak betere oplossingen mogelijk. WayPoint  heeft een uitgebreid assortiment aan alternatieve bevestigingbeugels  waarmee er voor iedere motor wel  een  oplossing voorhanden is. Verschillende steunen kunnen meestal zonder  meerkosten worden meegeleverd.

TomTom Rider versus Zumo

De nieuwe TomTom Riders vallen met name op door de prijs, veel mensen vergelijken het toestel met de Zumo  660, die een flink stuk duurder is. De Zumo 660LM kost momenteel maar wordt geleverd inclusief lifetime kaartupdate. Deze TomTom Riders kunnen beter vergeleken worden met de Zumo 220, dit toestel kost en heeft  wat betreft formaat ook meer weg van de TomTom. De Zumo 220 wordt zonder lifetime kaartupdate geleverd. Voor de Tomtom riders is geen lifetime  kaartupdate beschikbaar.

Prijsvergelijk TomTom Riders en Garmin Zumo

 

Urban Rider

Urban Rider Pro

Rider Pro

Rider Pro Plus

Zumo 220

Zumo 660LM

Prijs

Motorsteun incl. voeding

inclusief

inclusief

inclusief

inclusief

Autosteun incl. voeding

inclusief

inclusief

Bluetooth headset (Scala Rider Solo) * meerprijs

Inclusief

Inclusief

€ **

DVD PC software Europa

niet beschikbaar

niet beschikbaar

niet beschikbaar

niet beschikbaar

inclusief

inclusief

Totaalprijs

 *  andere bluetooth headsets mogelijk
 ** ook bedrade headset mogelijk meerprijs: €

Er zijn natuurlijk wel de nodige verschillen tussen de Garmin en de TomTom, een voordeel van de Garmin toestellen is dat ze geschikt zijn om de OnRoute motorkaart in te laden. Met deze kaart kiest het toestel automatisch de leuke weggetjes. Daarnaast worden de Zumo's standaard geleverd met autoaccessoires, de autokit voor de TomTom Rider kost €
Wanneer we de TomTom Urban Rider en de TomTom Rider Pro verder vergelijken met de Zumo dan constateren we dat bij deze TomTom toestellen een motorsteun zonder voedingskabel wordt geleverd. De TomTom Rider Pro Plus wordt wel met motorvoedingskabel geleverd.

De Zumo's worden echter geleverd zonder Bluetooth headset, het voordeel is dan dat er gekozen kan worden voor die set die het meest voor uw doel geschikt is. Een ander voordeel van de Zumo's is dat de MapSource software standaard meegeleverd wordt, hiermee is het mogelijk om van te voren via de PC de route te plannen. Daarnaast zijn er op internet honderden routes te vinden welke met de MapSource software gemaakt zijn en eenvoudig in het Garmin toestel geladen kunnen worden.

[Top]

In de doos:

 • TomTom Urban Rider
 • Motormontagesteun zonder motorvoedingskabel: niet actief
 • Netlader met USB aansluiting

[Top]

Afbeeldingen

doostomtomurbanrider

tomtom_urban_rider_side

[Top]

Specificaties

 • Afmetingen: 11,3 x 9,6 x 5,3 cm
 • Gewicht: 310 gram
 • Displaytype: TFT kleurenscherm
 • Display afmeting: 3,5 inch diagonaal
 • Display resolutie: 320 x 240 pixels
 • Batterij: lithium-ion, batterijduur maximaal 6 uur
 • Bluetooth technologie voor gebruik mobiele telefoon
 • Bluetooth technologie voor gebruik bluetooth headset
 • Geen audio uitgang voor bekabelde headset
 • Vaste flitspalen voorgeladen
 • Voorgeprogrammeerd met wegenkaarten Europa
 • Rijbaanassistentie
 • Touchscreen
 • MapShare
 • IQ routes

[Top]

Persbericht

Introductie van de TomTom Urban Rider: slimme, gemakkelijke navigatie op gemotoriseerde tweewielers voor dagelijks gebruik

Amsterdam, 27 april 2010 - TomTom maakt gemakkelijke en slimme motornavigatie beschikbaar voor gemotoriseerde tweewielers met de lancering van TomTom Urban Rider.

Deze slimme motornavigatie heeft niet alleen een handschoenvriendelijk, intuïtief scherm en een vereenvoudigde gebruikersinterface, maar garandeert motorrijders ook de slimste navigatie met de innovatieve technologiën van TomTom, zoals advanced lane guidance en IQ Routes™: alles bij elkaar al vanaf €299,95.

"Met TomTom Urban Rider maken wij navigatie écht toegankelijk voor elke motorrijder", aldus Corinne Vigreux, Managing Director van TomTom. "Of u uw motor nu gebruikt voor het dagelijkse woon-werkverkeer of voor lange toertochten in het weekend: hij biedt alles wat u nodig heeft in één voordelig pakket".

De meest opmerkelijke vernieuwing is het vereenvoudigde menu met slechts twee knoppen: 'Plan route' en 'Bekijk kaart'. Hiermee kunnen motorrijders de weg op zonder gedoe en is het gebruik nog gemakkelijker geworden, dankzij het handschoenvriendelijke scherm met grotere iconen: ideaal voor bediening met handschoenen aan.

Op het gebied van veiligheid is advanced lane guidance een welkome aanvulling op de mogelijkheden van de Rider. Op de meest ingewikkelde snelwegknooppunten geeft dit een realistische 3D-weergave van de verkeerssituatie ter plaatse en dat zorgt voor rust en veiligheid voor de motorrijder.

Voor een nog betere routing biedt TomTom Urban Rider daarnaast de mogelijkheid van IQ Routes™. Deze innovatieve technologie van TomTom is gebaseerd op actuele snelheidsgegevens van miljoenen gebruikers om op elk uur van de dag de snelste route te kunnen berekenen.

En om motorrijders te helpen hun kaart up-to-date te houden bij de uitgave van nieuwe versies maakt TomTom Urban Rider gebruik van de Map Share™-technologie. Hiermee kunnen zij gratis correcties op hun kaart aanbrengen en profiteren van de duizenden verbeteringen die TomTom-gebruikers dagelijks doorgeven.

Voor de serieuze motorrijders onder u is er nu ook de TomTom Rider Pro. Deze is voorzien van een Bluetooth® headset, voor luid en duidelijk gesproken instructies en om onderweg binnenkomende en uitgaande telefoongesprekken te kunnen voeren.

[Top]

Laatste wijziging: 14 Sep, 2018
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenpaypal-40px