Voor 12.00 uur besteld, vandaag in huis*      Gratis verzenden vanaf € 100,-      Al 18 jaar dÚ specialist       6 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_uit_productie

Bel ons: 088-0226900

Review Garmin Zumo 340LM en Garmin Zumo 350LM

Juni 2012 - Deze review is geschreven door Ruud Schut, Suzanne Schut en Jeroen Donders.

Garmin_zumo_350LMDe Garmin Zumo 340LM en Zumo 350LM zijn de nieuwste modellen van Garmin binnen de zeer populaire Zumo serie. De Zumo serie is in 2006 ge´ntroduceerd met de Garmin Zumo 550. De opvolgers zijn de Garmin Zumo 660 en later de Garmin Zumo 220 en Zumo 210. De Zumo 340LM en Zumo 350LM worden gepositioneerd boven de Zumo 220 en onder de Zumo 660 . Het scherm is nu vergroot naar een 4,3 inch scherm en het uiterlijk is stoerder geworden. Ook de menustructuur is volledig vernieuwd, gelijk aan de structuur die we kennen van de allernieuwste Nuvi's. Verder worden deze Zumo modellen direct geleverd met een nuMaps Lifetime kaartupdate, zodat je voorzien bent van het nieuwste kaartmateriaal in de GPS zolang het toestel meegaat.

De Garmin Zumo 340LM is in 2 versies verkrijgbaar: een met kaartmateriaal van West-Europa en een met kaartmateriaal van Centraal-Europa. De Garmin Zumo 350LM wordt geleverd met kaartmateriaal van heel Europa.

Uiterlijk

De afmetingen van de Garmin Zumo 350LM zijn 13,0 x 9,4 x 3,0 cm (b x h x d). De schermafmetingen zijn 9,4 x 5,6 cm (b x h); 10,9 cm (4,3 inch) diagonaal. De resolutie van het scherm is 480 x 272 pixels. Qua uiterlijk heeft de Zumo 350LM wat meer weg van de Zumo 550 , maar dan in een dunnere uitvoering. Terwijl de Zumo 220 en Zumo 660 een wat neutraler uiterlijk hebben, ziet de Zumo 350 er stoer uit. De behuizing heeft afgeronde zijkanten, met daarin een streepeffect dat het toestel een robuuste uitstraling geeft.

uiterlijk_garmin_zumo_350LM

De kleur van de behuizing is zwart, aan de bovenzijde van het toestel bevindt zich de aan- en uitknop. Aan de onderzijde bevinden zich twee aansluitingen afgedekt met rubberen kapjes. Een aansluiting voor een bedrade headset en een aansluiting voor een microSD geheugenkaart. Aan de achterzijde van het toestel bevindt zich een mini usb aansluiting zodat het toestel op de PC en een netlader kan worden aangesloten. Verder zijn aan de achterzijde een speaker en twee contactpunten voor externe voeding zichtbaar. Het toestel is voorzien van een interne accu, die niet verwisselbaar is zoals we dit wel kennen bij de andere Zumo's.

In de doos

Aangezien de Zumo 340/350 een motortoestel is, wordt het toestel in ieder geval geleverd met een motorsteun en voedingskabel. Bij de steun wordt RAM-mount bevestigingsmateriaal geleverd waarmee het toestel op een buizenstuur gemonteerd kan worden. WayPoint heeft uiteraard voor veel motoren ook speciale steunen in haar assortiment. Kijk hier of er voor jouw motor ook een speciale steun is. Verder zit er een USB PC interfacekabel in de doos en een snelstartgids.

Wat de autosteun betreft is er een verschil tussen de Zumo 340LM en de Zumo 350LM. Bij de Zumo 350LM wordt de autosteun met voedingskabel standaard meegeleverd, bij de Zumo 340LM is dit een optionele accessoire. Verder ontbreekt bij zowel de Zumo 340LM als de Zumo 350LM een beschermhoes en een netlader, deze accessoires zagen we ook niet terug in de doos van de Zumo 220.

Wat ons opvalt aan de motorsteun is de andere positie van de bevestigingsbouten. Waar Garmin al sinds de Streetpilot III werkt met een houder waar het patroon van de 4 bevestigingsgaten over dwars zitten is er nu gekozen om het patroon van de gaten rechtop te zetten. Natuurlijk geen probleem wanneer er gebruik gemaakt wordt van de standaard Ram-mount montage, maar heel veel motorrijders gebruiken  speciale steunen, die juist geen gebruik maken van de RAM-mount. De houder wordt dan meestal direct gemonteerd op een vaste montagebeugel op de motor. Wanneer in het verleden er dan van toestel gewisseld werd, dan kon de bestaande beugel weer gebruikt worden, maar voor de Zumo 340LM en Zumo 350LM moet er dus een aanpassing gedaan worden. Zie hieronder de foto.

motorsteunen_overzicht

Het toestel onder de loep

zumo340_scr01

Als het toestel wordt opgestart, zien we het alom bekende scherm met de knoppen 'Waarheen?' en 'Bekijk kaart'. Wat opvalt is ten eerste de achtergrondfoto, die de uitstraling wat vriendelijker maakt. De foto is overigens niet aan te passen. Verder zien we de knop 'Apps', die we nog niet kennen van de andere Zumo's, maar wel van de nieuwste generatie Nuvi's.

zumo340_scr02

Wanneer we de knop 'Waarheen?' kiezen, zien we ook een nieuwe opbouw van dit menu. Nieuw is de knop 'Voeg kortere manier toe'. In dit scherm kan je zelf een aantal snelkoppelingen maken. Wil je snel een tankstation opzoeken, of wil je een snelkoppeling naar het adres van je oma: het is mogelijk. Verder zie je de snelkoppeling rechtsboven 'Zoeken nabij'. Deze was altijd al beschikbaar, maar staat nu in het hoofdscherm.

zumo340_scr15

Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid om direct een zoekopdracht te geven. Stel je zoekt bijvoorbeeld een bepaalde winkelketen zoals de Ikea, Intratuin of de Aldi dan type je dit hier in en je krijgt gelijk de dichtstbijzijnde te zien. Je kunt ook zoeken op WayPoint je vindt dan al onze winkels!

zumo340_scr04

De knop 'Bekijk kaart' laat het kaartscherm zien. Linksboven staat het vertrouwde vakje met daarin de volgende aanwijziging en de afstand tot de volgende aanwijzing. De in- en uitzoomknop verdwijnen na een aantal seconden. De overige mogelijkheden worden hieronder besproken.

zumo340_scr05

Wanneer je in het kaartscherm op de aanwijzingenbalk drukt (waar in de vorige afbeelding Koningin Julianastraat staat), kom je in het aanwijzingen scherm. Hier staan de aanwijzingen stap voor stap omschreven, inclusief de afstand tot de bestemming en de verwachte reistijd.

zumo340_scr06

Wanneer je in het kaartscherm op het gegevensveld 'Aankomst over' drukt (zie de afbeelding van het kaartscherm), kun je hier naar eigen wens een ander gegeven tonen.

zumo340_scr07

Rechtsonder in het kaartscherm staat een afbeelding met 3 streepjes. Deze afbeelding leidt naar het snelmenu. In dit menu vind je een knop verkeer, wanneer je een TMC ontvanger hebt aangesloten, kan het toestel precies aangeven waar de files zijn en welke alternatieve routes er zijn. Ook zie je de knop 'Afrit met diensten', die je kan vertellen welke diensten (restaurant, tankstation) er bij de volgende afrit op de snelweg te vinden zijn. Verder staan er de knop 'Demp', 'Stop', 'Omrijden', 'Waar ben ik?', 'Tripcomputer', 'Kompas', 'Brandstofinstellingen', 'Kaartlagen', 'Helderheid' en 'Waarheen'.

zumo340_scr03

Weer terug in het hoofdscherm leidt de knop 'Apps' ons naar een nieuw menu met daarin applicaties van het toestel. Een reisplanner om routes in je toestel te maken. De trackback functie om je eigen weg weer terug te rijden. Je kan de locatie terugvinden waar het toestel uit de houder is genomen. Verder staat er een kompas, wereldklok, wekker, calculator, en eenheden omrekenmodule in.

zumo340_scr08

Vanuit het hoofdscherm kan je ook kiezen voor instellingen. Vervolgens zijn de instellingen verdeeld in menu's zoals kaartinstellingen en navigatieinstellingen. We zullen de belangrijkste instellingen doornemen.

zumo340_scr10

Bij de kaartinstellingen is het vanaf nu ook mogelijk om een kaartthema te kiezen. De kleurstelling van het kaartmateriaal is hiermee te wijzigen.

zumo340_scr11

Verder kun je zelf een keuze maken of je bepaalde icoontjes in je kaartscherm wilt zien of niet. Zoals bijvoorbeeld het icoontje voor 'Volume', waarmee je het geluid snel uit kan zetten. Of het icoontje 'Stop route', om snel de route te kunnen beŰindigen.

zumo340_scr12

Dashboards houdt in dat je uit een tiental dashboards kan kiezen welk dashboard u wilt gebruiken in het kaartscherm.

zumo340_scr13

Autozoom kan worden in- en uitgeschakeld

zumo340_scr14

De navigatie-instellingen tonen ook een mogelijkheid om herberekenen aan of  uit te zetten, dan wel op verzoek.

Navigeren met de Zumo 340LM en Zumo 350LM

Zoals we hierboven hebben kunnen lezen, is het kaartscherm in de Garmin Zumo340LM en Zumo 350LM behoorlijk uitgebreid in te stellen. Je kunt zelf icoontjes aan- en uitzetten, bepalen hoeveel en op welke manier gegevensvelden worden weergegeven en welke data erin moet staan. Naast de gegevens die in het scherm worden weergegeven, vinden wij het ook heel belangrijk om gesproken aanwijzingen te horen. In de auto is dit geen probleem, het toestel beschikt over een ingebouwde speaker. Wil je geluid op de motor, dan zijn er verschillende headsets verkrijgbaar. Headsets zijn zowel bedraad als via bluetooth aan te sluiten op de Zumo 350LM. Klik hier voor een overzicht van de beschikbare headsets.

Was het bij de andere Zumo's nog mogelijk om routes te laten berekenen voor voetgangers (met de beperkingen van het gebruikte kaartmateriaal, waar aparte voetpaden niet op weergegeven worden) en zelfs fietsers in de Zumo 220; dit is niet meer het geval in de Zumo 340LM en de Zumo 350LM . Hier kunnen enkel routes berekend worden voor motor of auto (of offroad). Ook de niet-verwisselbare accu maakt deze Zumo ongeschikt om lang mee te fietsen of wandelen. Ben je op zoek naar een toestel dat meer allround is, kijk dan eens naar de Montana serie van Garmin.

Routes laden

Uiteraard een belangrijke eigenschap van de motortoestellen is de mogelijkheid voor het laden van routes. Garmin heeft jarenlang gewerkt met het programma MapSource en dit werd ook altijd standaard meegeleverd bij de meeste motortoestellen in combinatie met de CityNavigator kaart. De Zumo 340LM en Zumo 350LM worden geleverd zonder DVD voor installatie. Dit is eigenlijk ook geen probleem, het toestel kan geregistreerd worden en er kan meestal gelijk een update van de kaart worden gedownload waarbij ook de software op de computer ge´nstalleerd wordt.
Tegenwoordig wordt er echter niet meer het programma MapSource ge´nstalleerd, maar het programma BaseCamp. Er is nog wel een trucje te vinden om de Zumo 340LM en de Zumo 350LM te laten herkennen door MapSource, maar bij wat eerste testjes lijkt het verstandiger om BaseCamp te kiezen. Langere routes geladen met MapSource worden maar deels geladen en alle routepunten worden als een waypoint zichtbaar gemaakt, je krijgt tijdens het rijden dan ook een gesproken en visuele melding bij het bereiken van dit punt. Wanneer je veel waypoints in je route hebt opgenomen, kan dit als hinderlijk worden ervaren. Een route geladen met BaseCamp wordt wel volledig geladen en alle routepunten worden wel weergegeven maar hier zul je geen melding van krijgen door het toestel.
Een andere nieuwe eigenschap is de mogelijkheid om aan te geven op welk punt je de route wilt starten, wanneer er in de route echte waypoints staan dan kan een van deze waypoints als startpunt gekozen worden. De Zumo zal dan een route uitrekenen naar dit punt en vanaf daar wordt de route gevolgd. Zie onderstaande afbeeldingen te verduidelijking.

MapSource

BaseCamp

Mapsource_01Alle routepunten worden met een vlaggetje weergegeven

BaseCamp_01
Alleen de punten die echt als waypoint zijn gemarkeerd, in dit geval de tankstop, blijven als vlaggetje beschikbaar, de overige routepunten worden op een andere manier weergegeven

Mapsource_02
Er wordt maar een gedeelte van de route geladen met alleen maar vlaggetjes

BaseCamp_02
De volledige route wordt geladen, met vlaggetjes (de zelf gemaakte waypoints) en de routepunten

Mapsource_03
Bij het kiezen van het startput wordt elk vlaggetjes genoemd, de namen heeft MapSource zelf bedacht

BaseCamp_03
Hier worden alleen de zelf gemaakte waypoints weergegeven.

Routes laden die gemaakt zijn in een andere kaartversie

Bij de voorgaande Zumo's was het altijd handig om routes op de computer te laten berekenen in de kaartversie die ook in het toestel zit. Op die manier is de kans het grootst dat de route 1 op 1 wordt weergegeven in de GPS. De Zumo 340LM en Zumo 350LM lijken hier wat handiger mee om te gaan. Wanneer er een route geladen wordt, dan is deze terug te vinden onder de Reisplanner (Apps → Reisplanner). Na het laden van de route, koppel je het toestel los en ga je naar de Reispalnner (Apps → Reisplanner). Doe je dit snel, dan zie je meestal nog even een zandlopertje. Dit houdt in dat de routes nog ge´mporteerd worden. Dit importeren gaat automatisch en het maakt niet uit of de route gemaakt is in dezelfde kaartversie als de versie in het toestel of een andere versie. Het resultaat is vervolgens een route die overeenkomt met het origineel. Wanneer de originele route over een stuk weg gaat die niet op de kaart in het toestel staat, dan gaat het toestel een stukje 'offroad' rijden om wel de originele route te blijven volgen. In het toestel moet dan wel herberekenen worden uitgeschakeld.

Routes kunnen ook rechtstreeks vanuit een GPX bestand ingelezen worden. Het apparaat doet dit automatisch bij het opstarten. Het is dus niet meer nodig om te kiezen om de routes daadwerkelijk te importeren uit een bestand. Ook routes die op een geheugenkaart staan, worden gelijk ge´mporteerd. We kunnen  alleen de functie niet terug vinden om een route uit  het toestel te delen  met een andere motorrijder zonder tussenkomt van een computer.

Vooralsnog werken de Zumo 340LM en de Zumo 350LM niet met onze voorgeprogrammeerde geheugenkaart met 1100 Motorroutes, de OnRoute Motorkaart werkt wel in deze nieuwe Zumo.

Vergelijk andere Zumo's

Zumo 210/ Zumo 220

Zumo 660

overzicht_zumo

Zumo 550

Zumo 340/350

We kunnen de Zumo 340LM en Zumo 350LM zien als een uitbreiding van de de Zumo familie en dus niet als een vervanging van een van de huidige modellen. Zoals het typenummer doet vermoeden zit dit model in tussen de Zumo 210 en Zumo 220 aan de onderkant en de Zumo 660 aan de bovenkant. De Zumo 340LM en Zumo 350LM hebben een groter scherm ten opzichte van de Zumo 210 en Zumo 220. De motorsteun is actief geworden, wat inhoudt dat het apparaat eenvoudig in de houder geklikt kan worden en de voedingskabel hoeft dan niet apart aangesloten te worden. Bij de Zumo 210 en Zumo 220 moet deze wel altijd apart aangesloten worden dat lastig te doen is met motorhandschoenen aan. De Zumo 660 heeft o.a. als extra's de mogelijkheid om MP3 af te spelen en een mobiele telefoon te verbinden via Bluetooth. In combinatie met een Bluetoothheadset kun je dan telefoongesprekken voeren op de motor. Bij gebruik in de auto kan de Zumo 660 ook dienstdoen als Bluetooth carkit d.m.v. de ingebouwde luidspreker en microfoon.

De afleesbaarheid van de toestellen is van alle modellen goed, Uiteraard is de positie van het toestel op de motor wel van belang en kan de zon natuurlijk wel eens wat hinderlijk in het scherm schijnen. Wanneer we dan de Zumo 340LM en Zumo 350LM vergelijken met de Zumo 660, dan lijkt dit nieuwste toestel net wat helderder. Binnenshuis is het verschil duidelijker te zien, dan buiten in de zon. Als we dan toch een van de toestellen als beste moeten aanwijzen wat betreft afleesbaarheid dan zou dit de Zumo 340LM en Zumo 350LM zijn maar het verschil met de Zumo 660 is niet extreem.

OnRoute Motorkaart 2015-2016Kaartmateriaal

Standaard worden de Zumo 340LM en Zumo 350LM geleverd met City Navigator NT Europa, de regio verschilt wel per toestel. Vanwege de aanwezigheid van een geheugenslot, is het kaartmateriaal uitbreidbaar. Garmin heeft CityNavigator NT kaartmateriaal beschikbaar van veel gebieden over de hele wereld.

Wanneer je echt leuke motorroutes wilt rijden, adviseren wij de OnRoute motorkaart. Dit kaartmateriaal is speciaal ontworpen voor motorrijders en zoekt de leukste motorweggetjes op en kan daarbij de bebouwde kom vermijden. Het kaartmateriaal is beschikbaar voor de gebieden Benelux en West-Europa. Klik hier voor meer informatie over de OnRoute Motorkaart.

Accessoires

010-11270-00Zoals al eerder omschreven, wordt de Garmin Zumo 340LM geleverd zonder autosteun met voedingskabel, deze zijn wel apart leverbaar. Verder kun je de Garmin Zumo 340LM en Zumo 350LM uitbreiden met een beschermhoes. Dit kunnen we zeker aanraden. Het vormt de bescherming van het touchscreen op het moment dat je de Garmin in je jaszak of tas doet. Klik op de button accessoires voor een overzicht van alle accessoiresaccessoires voor de Garmin Zumo 340LM en Garmin Zumo 350LM .

Conclusie

De Garmin Zumo 340LM en Zumo 350LM zijn een mooie uitbreiding in de Zumo serie. Veel motorrijders willen graag een groot scherm, maar niet iedereen zit te wachten op muziek en telefoongesprekken. De Zumo 340LM en Zumo 350LM zijn dan een optie. Daarnaast beschikken ze over een nieuwe menustructuur waardoor het geheel er een stuk moderner uitziet. Wanneer je een toestel zoekt voor andere toepassingen zoals fietsen en wandelen dan is het voordeel van de Zumo 210 en Zumo 220 dat deze modellen iets compacter zijn en de accu is te wisselen. Een ander alternatief zou de Garmin Montana serie zijn, dit zijn toestellen die heel multifunctioneel in te zetten zijn.

Specificaties

 • Bluetooth draadloze techniek voor gesproken navigatie-aanwijzingen in de helm (uitsluitend voor headset)
 • Rijbaanassistent voor de juiste plek op de weg - handig voor het voorsorteren
 • Hoog-gevoelige GPS ontvanger met HotFix™ – de zumo berekent na aanzetten snel de positie
 • Hoge resolutie, handschoen vriendelijk bijna 11 cm diagonaal aanraakscherm
 • Robuuste, waterbestendig behuizing (IPX7) – bestand tegen gemorste brandstof en UV straling
 • Afslag-voor-afslag aanwijzingen met gesproken straatnamen – "Sla rechtsaf op de Hoofdstraat"
 • Kompasweergave met extra datavelden
 • Tracback functie voor het rijden via een eerder gereden route
 • Motorfietsconsole weergave voor trip informatie inclusief brandstofniveau.
 • Geavanceerde route weergave vooraf, triplog opslag en ruimte voor 10 opgeslagen routes –via-punten in de routes kunnen automatisch worden gesorteerd voor beperken van de rit afstand.
 • Voorgeprogrammeerde gedetailleerde wegenkaart van heel Europa (41 landen) met levenslang maximaal 4 kaartupdates per jaar.
 • "Waar ben ik?" functie – vind het dichtstbijzijnde ziekenhuis, politiebureau, tankstation, adres en kruispunt. Toont ook de exacte locatie in lengte en breedte co÷rdinaten.
 • Weergave van de snelheidslimiet
 • Servicegeschiedenis weergave
 • Automatische tijdzone - de zumo past de tijdszone tijdens het navigeren automatisch aan.
 • Ingebouwde lithium-ion batterij – tot 7 uur levensduur afhankelijk van gebruik
 • Tripcomputer toont onder andere afgelegde kilometers, maximum snelheid, tijd gereden
 • Personaliseer met eigen navigatiestemmen via Garmin Connect™
 • Ingebouwde extra┤s bestaande uit wereldklok, calculator en eenheden omrekenen
 • Eenvoudig aan te sluiten op de computer via USB-aansluiting
 • Instelbare alarmzones bij scholen, flitspalen en maak eigen nuttige punten aan met het POI loader programma
 • Instelbare voertuig symbolen – kies leuke, alternatieve voertuigen via www.garmingarage.com
 • microSD™ geheugenkaartuitsparing voor optionele kaarten of extra gegevens opslag
 • 3,5mm koptelefoon aansluiting
 • Afmetingen: 13 x 9,4 x 3,0 cm (b * h * d)
 • Gewicht: 270 gram
   

Laatste wijziging: 26 Feb, 2021
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenpaypal-40px