Voor 12.00 uur besteld, vandaag in huis*      Gratis verzenden vanaf € 100,-      Al 18 jaar dé specialist       6 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_uit_productie

Bel ons: 088-0226900

Garmin Vivosmart HRGarmin Vivosmart HR

Maart 2013 - Garmin Vivosmart HR, de eerste activiteitenmeter met een ingebouwde hartslagmeter!

De ingebouwde hartslagmeter kennen we inmiddels van de wat duurdere Fitnesshorloges, zoals de TomTom Runner 2 Cardio en de Garmin Forerunner 235.

Afgelopen maand heeft Garmin de Garmin Vivosmart HR op de markt gebracht. De Vivosmart HR heeft veel dezelfde functies als vorige Vivosmart, maar heeft een hartslagmeting om de pols gekregen. Hierdoor heb je de hele dag inzicht in je hartslag, zonder dat daar een losse hartslagband voor nodig is. Daarnaast is het scherm wat beter afleesbaar geworden en zijn er wat extra functies toegevoegd zoals traploopstatistieken.

Mogelijkheden

Wat kan de Garmin Vivosmart HR eigenlijk? Praktisch hetzelfde als de Vivosmart. Het is een activiteitenmeter die je 24/7 om hebt. Dit houdt in dat je het horloge om hebt tijdens je dagelijkse werkzaamheden, wandelen, sporten, slapen en door de waterdichtheid (5 ATM, 50 meter onder water) zelfs in de douche. De Garmin Vivosmart HR is via Bluetooth aan je telefoon gekoppeld en stuurt je gegevens automatisch door. Hierdoor heb je de hele dag inzicht in het aantal stappen en je calorieën. Sinds de Garmin Vivosmart HR is het nu dus ook mogelijk om je hartslag bij te houden, zonder losse hartslagband. Dit was nog niet eerder mogelijk met een activiteitenmeter van Garmin, als je dit wilde was je aangewezen op de duurdere Fitnesshorloges van Garmin of TomTom. Daarnaast krijg je een melding wanneer je een sms of WhatsAppbericht krijgt en is het mogelijk om 's ochtends gewekt te worden door het trilalarm van de Garmin Vivosmart HR.

Garmin Vivosmart HRIngebouwde hartslagmeter

Hoe werkt dat, een ingebouwde hartslagmeter? De techniek erachter is als volgt: een LED-lampje schijnt door je huid in je bloedvaten, waarna een infraroodlezer je hartslag kan uitlezen. Dit bespaart een losse hartslagband en dus een extra accessoire die je mee moet nemen als je wilt sporten. Daarnaast kun je de hele dag door je hartslag volgen, iets wat lastiger wordt als je geen ingebouwde hartslagmeter hebt.

Een tweede, voor sommigen groot, voordeel is de functie: hartslaguitzending. De Garmin Vivosmart HR meet je hartslag en kan dit doorsturen naar een ander Garmin toestel die een hartslag kan koppelen. Een voorbeeld: je gebruikt je Garmin Vivosmart HR als activiteitenmeter, maar 's avonds wil je ook een rondje wielrennen met je Edge. Vroeger moest je hier een losse hartslagband voor aanschaffen, of een Edge met een bundel nemen. Nu kun je jouw Vivosmart HR op 'hartslaguitzending' zetten en je hartslag in je Edge zien, zonder dat je een losse hartslagband nodig hebt! Dit spaart geld én is gemakkelijker. Uiteraard is het ook mogelijk om je hartslag uit te zenden naar andere apparaten, zoals de Garmin Oregon, Fenix serie en zelfs de Garmin Virb (X/XE).

Nauwkeurigheid?

De nauwkeurigheid van een hartslagmeting om de pols wordt vaak betwist. Echter valt dit bij de huidige toestellen erg mee. Het belangrijkste voor een juiste hartslagmeting om de pols is de plaats van het horloge. Dit moet 1 à 2 centimeter van het polsbot af en de sensor moet op een 'zacht stuk huid' geplaatst zijn. Daarnaast kan het lonen om het horloge eens om de andere pols te gebruiken, dit kan sterk van invloed zijn op de meting. Meestal zijn de verschillen met een hartslagband dan minimaal. Het is helaas niet mogelijk om op de Garmin Vivosmart HR nog weer een losse hartslagband aan te sluiten. Wil je voor de zekerheid toch een hartslagband gebruiken in plaats van de hartslagmeting om de pols? Lees dan dit artikel over de vergelijkingen in de Vivo-serie.

Batterijduur

Garmin geeft aan dat de batterijduur maximaal 5 dagen is. Tijdens de periode dat ik het horloge heb getest kwam ik ook echt aan die 5 dagen, voordat het horloge leeg was. Opladen duurt ongeveer 2 uur.

Scherm

Het scherm van de Garmin Vivosmart HR is goed afleesbaar. Persoonlijk vind ik het een fijner scherm dan de vorige Vivosmart, dat scherm was namelijk mat. Bij de Vivosmart HR is de verlichting in stapjes in te stellen. Zelf heb ik altijd de helderheid zo laag mogelijk, dit is goed te merken in stroomverbruik en het scherm blijft nog steeds goed afleesbaar.
Een andere handige functie is dat het scherm in te stellen is voor de linker- en rechterpols en horizontale of verticale belettering. In de verticale stand worden lange teksten zoals berichten en instellingen wel horizontaal weergegeven.

Draagbaarheid

De draagbaarheid is natuurlijk een erg persoonlijk aspect. Voor persoonlijk gebruik heb ik een Samsung Galaxy Gear S, wat een bakbeest is naast de Vivosmart HR. Ook de Fenix 3 is bijvoorbeeld een stuk groter en valt dus veel meer op dan de Garmin Vivosmart HR. Bij dagelijks gebruik merk je na een paar dagen al niet meer dat je het horloge om hebt. Het enige wat ik soms nog merkte is de uitstulping van 2 millimeter van de hartslagsensor. Overdag merk je ook hier niets van, maar bij het hardlopen en bij het slapen kan het zijn dat de sensor na een tijd in je huid drukt. Dit komt doordat ik tijdens het hardlopen het horloge wat strakker doe en tijdens het slapen kan het zijn dat je er op ligt. Hierdoor krijg je een 'deukje' in je huid, wat na een tijdje kan irriteren. Erg vervelend vind ik het niet, maar dit is voor sommigen wel iets om rekening mee te houden.

Conclusie

Met de Garmin Vivosmart HR heeft Garmin weer een fantastische activiteitenmeter op de markt gebracht. Het horloge is goed te dragen en heeft een ingebouwde hartslagmeter die nauwkeurig werkt. Daarnaast is de prijs marktconform in vergelijking met de concurrentie.

De Vivosmart HR is er in vier uitvoeringen:

 • Blauw       (45-62 millimeter polsomtrek)
 • Paars        (45-62 millimeter polsomtrek)
 • Zwart       (45-62 millimeter polsomtrek)
 • Zwart large (60-74 millimeter polsomtrek)

Voordelen:

 • Ingebouwde hartslagmeter
 • Hartslagmeting is uit te zenden naar compatibele toestellen
 • Prijs
 • Goed afleesbaar scherm
 • Duidelijk notificaties ontvangen
 • Slaat 24/7 jouw activiteiten op
 • Waterdicht tot 50 meter

Nadelen:

 • Niet mogelijk om een losse hartslagband te koppelen
 • Hartslagsensor steekt 2 milimeter uit
 • Geen GPS (Zie de Garmin Vivosmart HR+ voor deze functie)

Laatste wijziging: 26 Feb, 2021
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenpaypal-40px