Horizon Navigatietrainingen

Horizon Motor Reizen is een organisatie die op een professionele wijze reizen organiseert voor motorrijders. In de afgelopen jaren hebben zij voor vele duizenden motorrijders een onvergetelijke vakantie mogen verzorgen. Voor 2017 is er opnieuw een zeer uitgebreid programma ontwikkeld met enkele nieuwe bestemmingen, nieuwe routes en nieuwe hotels. De jaren lange ervaring is voor u de garantie dat u verzekerd bent van een prettige motorvakantie.

Ook nieuw is de samenwerking met WayPoint. Op diverse trainingen zal een navigatiedeskundige van WayPoint meegaan om u tips en trucs bij te brengen om zo nog beter met uw toestel te kunnen werken.

Navigatietraining Basis

Behendigheid met een Garmin Zumo of TomTom Rider

Lang weekend in het Sauerland
Datum 7–10 april & 14-17 april
Reisduur 4 dagen, 3 nachten

Tijdens deze basis navigatie training leer je makkelijker omgaan met je eigen navigatiesysteem, of dit nou een Garmin of een TomTom betreft. Het inladen van routes kan op vele manieren. We hebben allemaal in de loop der jaren een eigen manier ontwikkeld. Sommige kopiëren de route nog in Mapsource en trekken deze helemaal over terwijl andere deze  direct in BaseCamp laden en hier herberekenen.

Als de routes dan in het navigatiesysteem staan welke instellingen ga ik dan gebruiken op het apparaat zelf ? Kortste route, snelste route of misschien toch kronkelroute? Kortom, meer dan voldoende vragen die uitgebreid aan bod komen tijdens deze basis navigatietraining welke in samenwerking met WayPoint wordt gegeven. De trainer tijdens deze  dagen is werkzaam bij WayPoint en heeft al vele duizenden kilometers ervaring met beide navigatiesystemen op de motor.

Deze reis is inclusief:
• 3x hotelovernachting
• 3x ontbijt
• 3x diner
• toeristische route heenreis op GPS
• alle dagroutes op GPS
• toeristische route terugreis op GPS
• navigatietraining
• toeristenbelasting
• parkeerplaats op eigen terrein

Prijzen
• prijs per persoon € 339,-
• toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 79,-De locatie waar deze training wordt gegeven ligt op een goede 300 km van Utrecht, namelijk het Sauerland; een gebied met een afwisselend landschap. Glooiende beboste hellingen, ruime vergezichten op valleien en fris geschoren weides. In het Sauerland worden motorrijders op hun wenken bediend. Ruime bochten, smalle haarspelden en steile hellingen.

Het weekend begint op vrijdagochtend. Je start je motor en je rijdt individueel een prachtige toeristische route naar het gezellige familiehotel Hesbornerkuckuck in de omgeving van Winterberg. Op de heenreis heb je keuze uit twee verschillende routes, boven of onder het Ruhrgebied langs.

Om 17:00 uur start de eerste theorie sessie waarbij onder andere de volgende zaken zullen in detail aan de orde komen:
• INLADEN VAN DE DOOR HORIZON MOTOR REIZEN AANGELEVERDE ROUTES IN JE NAVIGATIESYSTEEM
• OMGAAN MET ONVOORZIENE SITUATIES ZOALS WEGAFSLUITINGEN
• TANKSTOP TOEVOEGEN AAN DE ROUTE
• BEHANDELEN VAN PRAKTIJKVOORBEELDEN

Voor de komende dagen staan er leuke routes op het programma die je het mooie Sauerland laten zien. De dag routes hebben een gemiddelde lengte van ca. 225km en zijn ook voor de wat minder ervaren motorrijder goed te rijden. Zo is het voor iedereen goed te doen om weer op tijd terug te zijn in het hotel voor de volgende theoriesessie (welke weer om 17:00 uur start). Tijdens deze theorie wordt er ingespeeld op de “navigatieproblemen” die je onderweg ervaren hebt. De volgende dag kun je dan direct het geleerde in de praktijk toepassen. Mochten er dan zaken nog niet duidelijk zijn, of nog niet geheel vlekkeloos verlopen heb je op de 3de dag de laatste theorieles om alles nog eens na te vragen aan de  navigatiedeskundige van WayPoint.

Navigatietraining Gevorderd

Erg handig zo'n GPS, maar wat kun je er nog meer mee?

GARMIN GEVORDERD - MOEZEL LANG WEEKEND
Datum 5 - 8 mei
Reisduur 4 dagen, 3 nachten

Tijdens deze 4-daagse Garmin GPS reis naar de Moezel leer je je Zumo pas echt kennen. Hoe kun je je eigen Zumo nu het beste gebruiken tijdens het rijden van de routes? Wat doe je als je opeens ziet dat je moet tanken en hoe zoek je dan het tankstation? Je wil zelf wel eens een leuke route maken maar waar moet je dan op letten? Deze en nog vele andere vragen komen uitgebreid aan bod tijdens deze gevorderde naviagtiereis. De GPS trainer voor dit lange weekend werkt bij WayPoint, rijdt veel motor en heeft dus erg veel praktijkervaring met deze handige apparaten.

TOMTOM GEVORDERD - MOEZEL LANG WEEKEND
Datum 12 - 15 mei
Reisduur 4 dagen, 3 nachten 

Tijdens deze 4-daagse TomTom Navigatie reis naar de Moezel kom je alles te weten over je nieuwe TomTom Rider 400 / 410. Welke instellingen zijn nu het beste om routes mee te rijden? Welke route bestanden kan ik het beste gebruiken, ITN of GPX? Hoe laat ik het  apparaat een mooie route maken in mijn eigen omgeving? Deze en nog vele andere vragen komen uitgebreid aan bod tijdens deze gevorderde navigatiereis. De GPS trainer voor dit lange weekend werkt bij WayPoint, rijdt veel motor en heeft dus veel praktijkervaring met deze handige apparaten.

Beide reizen zijn inclusief:
• 3x hotelovernachting
• 3x ontbijt
• 3x diner
• toeristische route heenreis op GPS
• alle dagroutes op GPS
• toeristische terugreis op GPS
• navigatietraining
• toeristenbelasting
• garage

Prijzen
• prijs per persoon € 339,-
• toeslag 1-persoonskamer € 79,-De uitvalsbasis dit weekend ligt in Bremm, direct gelegen aan een 180° bocht van de  Moezel en langs de prachtige B49; een van de mooiste wegen in dit gebied. Een prima startplek om het kenmerkende wijnlandschap met haar groene, steile hellingen en een kronkelende Moezel te verkennen. Prachtige wegen, uitdagend bochtenwerk, betoverende  vergezichten en vele gezellige dorpjes waar het heerlijk vertoeven is.

De eerste dag rijdt je zelfstandig via de door Horizon Motor Reizen aangeleverde route naar de Moezel. Bij aankomst wordt je ontvangen door de hoteleigenaar en krijg je je kamer toegewezen waar je je nog even kunt opfrissen. De eerste theoriesessie start namelijk om 17:00 uur. Hier komen alle GPS praktijkvoorbeelden uitgebreid aan bod en natuurlijk worden er ook nieuwe dingen geleerd zoals:

• KENNIS EN VAARDIGHEDEN OM DE BESTAANDE ROUTES/TRACKS TE GEBRUIKEN
• MAKEN VAN TECHNISCH WERKENDE ROUTES
 
Na deze nuttige theorie sessie staat rond de klok van 19:00 uur een overheerlijk diner op je te wachten. Na afloop van het diner kan er nog even nagepraat worden in de gezellige bar van het hotel. De volgende twee dagen staan er twee prachtige dagroutes op het  programma welke je het geleerde uit de theoriesessie in de praktijk kunt brengen.  Daarnaast is het natuurlijk genieten van de prachtige natuur welke dit gebied je laat zien. Aan het einde van de middag (om 17:00 uur) staat de GPS trainer al weer op je te wachten voor de volgende theoriesessie. Op de laatste dag vertrek je ’s morgens na een stevig ontbijt weer richting Nederland of België en is het bedienen van je navigatie inmiddels kinderspel voor je geworden.