Voor 12.00 uur besteld, vandaag in huis*      Gratis verzenden vanaf € 100,-      Al 18 jaar d specialist       6 echte winkels!   Webshop Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

gps.nl

banner_uit_productie

Bel ons: 088-0226900

WayPoint zet de fietspaden op de kaart!

Lees dit eerst
Drie jaar geleden (2008) had WayPoint met de OnRoute fietskaart Nederland de primeur: voor het eerst een gps-kaart die in staat was automatisch een toeristische fietsroute te berekenen!
De OnRoute fietskaart Nederland was een groot succes; zodanig zelfs dat Garmin besloten heeft er een officieel Garmin-product van te maken! En dan bovendien niet alleen Nederland maar de hele Benelux.

Doordat de markt voor fietsnavigatie te klein is voor twee dergelijke kaartproducten zullen we als WayPoint stoppen met de ontwikkeling van de OnRoute fietskaart. Dit houdt niet in dat deze kaart niet meer bruikbaar is, integendeel

Voor meer informatie over de Garmin Benelux Fietskaart klik hier


logo-fiets

De (WayPoint) Garmin OnRoute fietskaart is er in 2 versies. De CD-versie, om deze CD te kunnen gebruiken heeft u een Garmin toestel met minimaal de Mapsource trip & waypoint manager nodig (of een andere Mapsource variant). Daarnaast is er een fietskaart op (micro)SD. Dit is een voorgeinstalleerde en plug&play oplossing, voornamelijk bedoeld voor de Nuvi's.

Kijk ook op www.onroute.nl voor meer informatie over dit unieke product!

cd-label-150

CD-versie OnRoute fietskaart

Bij WayPoint: €   Niet meer leverbaar, klik hier voor de alternatieven 

Meerprijs bij een outdoor* toestel €

* eTrex, gps60, gps76, colorado-serie, Dakota, Oregon, GPSmap62, voorzien van MapSource

(m)SD-versie fietskaart

Bij WayPoint: €  
Niet geschikt voor gebruik op de computer

De navigerende fietser moest zich tot voorkort behelpen als het gaat om kaartmateriaal voor zijn GPS toestel. De routerende kaarten bevatten alleen wegen die bedoeld zijn voor auto's en geen echte fietspaden. De topografische kaarten bevatten al meer fietspaden, maar zijn niet routeerbaar. En als een kaart niet routeerbaar is, krijgt een gebruiker geen aanwijzingen als "over 150m linksaf slaan". Met het verschijnen van
de Waypoint Fietskaart wordt in de behoefte van de fietser voorzien!

De Waypoint Fietskaart was vanaf februari 2008 beschikbaar voor klanten van Waypoint vanaf www.MyWaypoint.nl als eerste versie en bevatte gecontroleerde fietsroutes en fietsknoopuntten rond Almere, op de Veluwe en oostelijk Gelderland die volledig routerend zijn. Dat houdt in dat de fietser bij elke afslag netjes een aanwijzing krijgt waar de route verder loopt.

Op basis van de ervaringen met deze kaart is er in samenwerking met RouteYou in versneld tempo een geheel vernieuwde kaart gemaakt. Naast de mooie fietspaden bevat de kaart ook de wegenkaart van TeleAtlas. Bij het maken van een route zal echter de voorkeur voor de mooie fietspaden gekozen worden. Hoe deze mooie wegen bepaald zijn kunt u hier lezen.

De nieuwe en complete Waypoint Fietskaart is vanaf medio juni 2008 beschikbaar. Gebruik is mogelijk op elk Garmin GPS toestel dat over een kaartscherm beschikt, een recent toestel met kleurenscherm biedt de meeste functionaliteit. Bij WayPoint kost de fietskaart €89,- ,en in combinatie met aanschaf van een outdoor toestel €49,- ;

Schermvoorbeelden van de fietskaart geladen op een GPS toestel.

2
7

Kijk hier voor schermvoorbeelden van de fietskaart in de Garmin Nuvi.

fiets+paaltje-klein
15

Fietsknooppunt netwerken zijn opgenomen in de nieuwe fietskaart.

Persbericht

Notter, 14 mei 2008

Eindelijk volwaardige fietsnavigatie

Specialist in vrijetijdsnavigatie Waypoint introduceert op 17 mei de Nederlandse GPS-fietskaart. Door deze kaart te laden in een geschikt navigatiesysteem kan het toestel helemaal automatisch mooie routes berekenen, speciaal voor de recreatieve fietser. Hiermee wordt gps-navigatie op de fiets net zo eenvoudig als in de auto. Om deze kaart te bouwen zijn tienduizenden bestaande fietsroutes over elkaar gelegd en toegevoegd aan de wegenkaart.

Ook op dit moment zijn er al mensen die hun autonavigatiesysteem op de fiets gebruiken. Vaak kun je die toestellen wel instellen op fiets, maar het enige effect is dan dat je niet de snelweg opgestuurd wordt. Ook de dekking van het kaartmateriaal is beperkt tot waar je met de auto mag komen: geen enkel navigatiesysteem weet echt wat mooie wegen zijn, en fietspaden waar je niet met de auto mag komen staan er al helemaal niet in. Resultaat is dan ook een route die prima is voor de auto, maar niet leidt tot 'een mooie route fietsen'.

Deze Nederlandse gps-fietskaart lost dat op: niet alleen zijn de vrijliggende fietspaden toegevoegd; bovendien 'weet' de kaart welke wegen en paden mooi zijn om op te fietsen. Immers: een weg die veel voorkomt in bestaande fietsroutes met wel mooi zijn. Zo bevat de kaart totaal 156.000 kilometer wegen en paden. Om te bepalen welke wegen en paden mooi zijn voor de fietser werden tienduizenden fietsroutes met een totale lengte van 236.295 kilometer 'over elkaar gelegd' en geanalyseerd. Dat leidde tot 41.000 kilometer mooie fietswegen en -paden. Dat is dezelfde afstand als een rondje om de aarde!
Totaal werd 5.400 kilometer vrijliggend fietspad toegevoegd en 17.000 kilometer weg aangewezen als 'ongeschikt om te fietsen'.

De GPS-fietskaart werkt op bijna alle toestellen van Garmin, wereldmarktleider in navigatiesystemen. Zowel op toestellen die echt voor het fietsen ontworpen zijn als in de autonavigatiesystemen van Garmin. Een compleet systeem geschikt voor de auto en fiets is bij Waypoint te koop voor minder dan 200 euro. Een toestel specifiek voor fietsgebruik, en dus bijvoorbeeld waterdicht, vanaf zo'n 250 euro. De adviesprijs van de losse gps-fietskaart bedraagt 89 euro.

Net als bij autonavigatie voer je gewoon je bestemming in, en het toestel berekent helemaal automatisch een prachtige fietsroute. Bij veel toestellen is het ook mogelijk zo een rondrit te plannen, bijvoorbeeld langs de fietsknooppunten, die ook opgenomen zijn.

Er zijn meer initiatieven die zich richten op de fietser. Groot verschil is dat met die systemen eerst op de computer een route ontworpen moet worden, die dan overgezet kan worden naar bepaalde navigatiesystemen. Ook al hebben die toestellen bijvoorbeeld een topografische kaart geladen: het toestel zelf kan geen route uitrekenen en alleen rechte lijnen trekken van punt naar punt.
Bovendien is vaak geen sprake van landelijke dekking. Bij dergelijke planners richt men zich vaak ook op het 'dagelijkse fietsen', bijvoorbeeld het berekenen van een veilige route van/naar school en werk. Waypoint denkt echter dat de behoefte daaraan uiterst beperkt is. Voor het ontwerpen van een route naar school vertrouw je niet op een toestel of computer maar ga je zelf de deur uit. Vandaar dat Waypoint zich met de GPS fietskaart louter richt op de recreatieve fietser, op zoek naar de mooiste weggetjes, ook in de regio's verder van huis.

Waypoint is specialist in vrijetijdsnavigatie. Ooit uit hobby ontstaan en inmiddels 26 werknemers, verdeeld over drie winkels. In het Twentse Notter, in Moordrecht (bij Gouda) en Vessem (bij Eindhoven). Naast verkoop van toestellen biedt Waypoint ook bijvoorbeeld cursussen in het gebruik van GPS en ondersteuning aan toeristische organisaties. Al eerder ontwikkelde Waypoint samen met de ANWB het programma OnRoute; bedoeld voor het ontwerpen van mooie routes voor auto en motor.

De fietskaart is vanaf medio juni te koop. Voor meer informatie: www.gps.nl

fietsers-640

Dit soort vrijliggende fietspaden zult u niet op een wegenkaart aantreffen, wel op de OnRoute GPS fietskaart van WayPoint.

Laatste wijziging: 26 Feb, 2021
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

BetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenBetaalmogelijkhedenpaypal-40px