Informatiebalk
Lithium batterijen
Rectangle

Laatste wijziging: 30 Jun, 2017

ANSMANN-lithiumbatterij

Ansmann 2x AAA batterij Lithium

Bij ons: € 10,-

direct bestellen

Veel gebruikers van handheld navigatiesystemen maken gebruik van oplaadbare batterijen. Bij normaal gebruik is dit ook aan te raden. Er zijn echter omstandigheden waar NiMH oplaadbare batterijen minder handig zijn. Het nadeel van oplaadbare batterijen is dat ze niet goed tegen lage temperaturen kunnen en de meeste oplaadbare batterijen hebben last van zelfontlading. Dit laatste geldt overigens niet voor de nieuwe MaxE accu's van Ansmann.

Voor de extreme gebruikers is er nu iets nieuws: Ansmann Extreme Lithium. Deze batterijen zijn niet oplaadbaar, maar hebben een aantal voordelen ten opzichte van standaard alkaline batterijen. Net als oplaadbare batterijen werken normale alkaline batterijen minder goed bij lage temperaturen en ze hebben ook last van zelfontlading. De Ansmann Extreme Lithium batterijen werken bij temepraturen van -40 tot +60 graden en kunnen tot 10 jaar bewaard worden zonder zelfontlading. Daarnaast zijn de batterijen tot 35% lichter dan gewone alkaline batterijen en kunnen tot 300% langer mee gaan (ten opzichte van alkaline batterijen).

Lithium batterijen zijn de ideale energiebron voor apparaten met een hoog energie verbruik. Daarnaast kan het handig zijn om de lithium batterijen toe te passen in een rookmelder. De rookmelder kan dan jaren gebruikt worden zonder dat de batterij verwisseld moet worden.
 


Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW